PDA

Pogledaj cijelu verziju : Zvuk

Bossman
13-09-2007, 23:11
Imam jedan problem...prije nekih godinu dana i 3 mjeseca kupio TV karticu i gledanje TV je sasvim u redu...ali kada snimam nesto s TV...i kasnije pregledavam s harda diska preko WMP zvuk kasni 1-2 sec...Probao sam mijenjati postavke zvuka i video formata…iako ima puno mogu?nosti i nikako da mi se poklopi. Slika ide puno brze od zvuka i to je onako dosta primjetljivo.

Jel to do TV kartice ili...

Ina?e. imam LEADTEK 2000XP Expert TV karticu...molio bih da me malo uputite zbog ?ega dolazi do greške.. jel to tv kartica ili zvu?na ?

Netko
14-09-2007, 13:28
Mogla bi biti zvu?na da je preslaba...

?ekajte ostale savjete!

Kora
14-09-2007, 23:23
Ja bih prvo smanjio kvalitetu snimanja, rezoluciju, bitrate... Mašina valjda ne podnosi snimanje u tolikoj kvaliteti. Nisi rekao u kojem formatu snimaš, kojoj rezi, koji bitrate, koji softver itd....

Bossman
15-09-2007, 13:58
Ovako video format je DVD, audio device mi je Realtek AC97 Audio, Audio Record Line je Stereo Mix....ja se ispricavm sto mozda nisam jasan..ne kuzim se ja previse u to...zato i pitam vas za misljenje...

Grga
15-09-2007, 18:36
inace tv kartice snimaju nekomprimirani video koji zauzima jakkooo puno prostora ali ga se lako zapisuje ... e sad ako ti je slucajno ukljucena neka kompresija moze bit da ti komp ne moze bas izdrzati takav tempo (napisi koji komp imas) ili je greska u postavci codeca
druga mogucnost je da bi ti kartica trebala radit sama hardware kompresiju ali ti je kompresija zvuka prebacena na zvucnu ili nije ukljucena

Bossman
15-09-2007, 23:27
Ovak konfiguracija kompa je ovakva

AMD Athlon 64 3000+
RAM, 1GB DDR
X800 XL 256 MB
HARD 200 GB
u maticne se nikada nisam kuzio..ali na maticnoj je i zvucna...

ne znam jel treba nesto specificno....i btw. do tamo gdje si napisao da napisem kakav je komp donekle kuzim, ali ono poslije apsolutno nista...mozes to ipk malo pojasniti...nesto napisat konkretno da napravim...ili isprobam

Grga
16-09-2007, 12:22
skini s neta ACE Mega CoDecS Pack to bi ti moglo pomoc ako to ne mozes (iz nekog razloga) nac skini K-Lite Codec Pack
to bi ti moglo pomoc

Bossman
16-09-2007, 19:24
nasao sam i downloadao....ove mega....a ne kuzim kak to pomaze, zar nije to nesto onak hardwerska greska...btw. vec sam prije ovih i imao neke codece....budem isprobao ja samo me zanima kak to moze pomoci...ti codeci?

Kora
16-09-2007, 22:30
Heh, ko japanci i englezi smo :D
Ništa, malo pomalo ?emo, mašina ti baš i nije nešto slaba, ali da je sve u redu, trzanja ne bi smjelo biti. Dam se kladiti da je ve?i problem slika, tj. procesor je toliko zauzet obradom slike pri snimanju da se to o?ituje na kašnjenju zvuka. Probaj namjestiti rezoluciju snimanja na neku manju, nešto tipa VCD ako snimaš iz Leadtekovog softvera, pa reci kakvo je stanje onda.