Pogledaj cijelu verziju : hdd S.M.A.R.T. status
Kad startam racunalo, na boot screenu javi mi se poruka:
Ide channel 2 master disc S.M.A.R.T. status is bad
WARNING: imediate backup your hard disc drive, a failure may be immanent
Inace kada se dignu windowsi sve radi manje vise normalno,
dali se ovo moze rjesiti nekako ili zamjeniti disk(jos je pod garanciom)
Unaprijed hvala
SMART je inace opcija na diskovima koja sluzi za rano upozorenje kod moguceg kvara na disku mozes ju iskljuciti u BIOSU (kad palis kom stisni delete za uc u BIOS) preporuka da ipak napravis backup diska pa koliko radi,radi
nakon sto iskljucis SMART opciju u biosu ova poruka ti se nece vise pojavljivati
e da kvar ti moze biti na samom disku ali moze biti i uzrokovan problemom u napajanju
e hvala na objasnjenju, vec danima razbijam glavu sto je to smart,
ja cu ljepo odnjet nazad u ducan, pa nek se oni to srede kad je komp pod garanciom
Dobro da imaš garanciju :) :) , nego nisi napisao (a mislim da je dobro znati) koje je marke hard :?:
to ti je definitivno najbolje rijesenje ako imas garanciju
hard je western digital WDC WD1600-00MHBO
Didovzub
25-11-2006, 22:33
narpravi disk chek ,.,.defragmentiraj ,.pa onda napravi sve ono što je grga u prvom postu rekao,.:-)
napravio sam i check disk, nije nista pomoglo, a defragmentirati je poceo i onda se pojavio blue screen na kojem pise nesto,.... "nemogu?e nastaviti može do?i do gubljenja podata sa diska" (na engleskom naravno)
Kao sto sam rekao zaprzi backup i onda pravac servis (nemoj zaboraviti garantni list ;) )
Didovzub
26-11-2006, 14:17
ako si u mogu?nosti probaj ovo.,:ubaci disk u neko drugo ra?unalo, i stavi ga na "slave",..zatim si kopiraj sve važen podatke na cd/dvd/bluray :-),.i onda formatiraj disk kompletno.,izbriši sve particiji.,sve na nulu.,
zatim vrati disk u sovje ra?unlao,.i nanovo instaliraj windowse,.i sve potreben drviree i programe,.ako tu zašteka,.onda je posriejdi fizi?ko ošte?enje ili kvar,.
ipak cu to prepustiti serviserima
Didovzub
26-11-2006, 14:24
imaš pravo,..tako je najsigurnije,.;)
oKRamxII
26-11-2006, 20:44
SMART mi nikada nije bio Smart hehe... Didovzub i Grga su ti sve rekli koliko sam pro?itao ;) garancija je sre?a :)
Ja osobno nemam smart uklju?en :P živim u miru :):P
SMART je dobar dok imas garanciju kad ti istekne ga iskljucis da bezveze ne gubis kosu :)
oKRamxII
26-11-2006, 22:23
Ja nemam garanciju, a kose još imam :):P
Instaliraj HDD Sentinel, imaš ga na DVD-u VIDIA,
broj 135 ja mislim
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.