Pogledaj cijelu verziju : Jeli AMD uhvacen na spavanju?
Sta vi mislite?
na ovu temu me navela vijest da Intel namjerava 4X procesore staviti na trziste vec u studenome dok AMD svoje najavljuje tek za godinu dana kasnije
i koje je vase misljenje kolika ce biti razlika izmedu dvojezgrenih i cetverojezgrenih procesora :?: :?:
VjevericaMala
28-09-2006, 12:12
Sta vi mislite?
na ovu temu me navela vijest da Intel namjerava 4X procesore staviti na trziste vec u studenome dok AMD svoje najavljuje tek za godinu dana kasnije
i koje je vase misljenje kolika ce biti razlika izmedu dvojezgrenih i cetverojezgrenih procesora :?: :?:
Mislim da AMD nije uhvacen na spavanju, vec se Intel probudio iz sna ;)
Intel ima ve?e kapacitete za nove tehnologije i to mu je najveca prednost .... malo su se uspavali prije nekoliko godina .... i onda ih je AMD gadno pricepio ... prvo sa XP-ima ... a onda najjace sa 64-om .... onda su se Intelovci sjetili da bi i oni nesto pametno mogli napraviti .... i krenuli su ... rezultat ... Core 2 Duo ... odli?an procesor ... .napokon ...... sada dolazi Core 2 Quad ... koji je u biti dva Core 2 Duo u jednom procu .... i sada udaraju najviše na to .. nekoliko jezgri na jednom procu .... ?ak su prikazali na IDF-u proc sa 80 jezgri koji doseže 1 teraflop!
Ali pitanje je .... dali ?e silno gomilanje jezgri dati željeni rezultat? jer npr. Quad daje u prosjeku 70% ve?e performanse od Duo modela ... ali je potrošnja energije daleko ve?a (pretpostavljam i zagrijavanje) .... mene to nekako podsjeca na vrijeme kada su se svi borili oko megaherca ... ko ce prvi do 2 GHz, pa ko ce prvi do 3 GHz .... itede ... a na kraju je Intel završio sa uber zagrijanim procesorima koji su radili na 3.8 GHz, ali su ih za doru?ak pojeli AMD-ovi procesori od 2 do 2-5 GHz .... i Intel je bio u nevolji ......
Što ?e se sada desiti? svašta je mogu?e .... možda Intel dobije ogromnu prednost naspram AMD-a ... .a možda i AMD ima nešto u rukavu sa ?ime ?e napraviti dobar kambek .... mogu?e je svašta ... ali što je je, sada Intel vodi glavnu rije? .... koliko dugo ..... we shall see ;)
VjevericaMala
06-12-2006, 13:58
Što vi mislite, dali mi se više isplati kupiti AMD-ov procesor 3800+ 2,4 Ghz; ili Intelov Core 2 duo 1,86 Ghz? Namjerava kupiti bolje ra?unalo kojim ?u budu?e 2-3 god mo?i igrati nove igre i hitove.
Trenutacno je isplativiji Core 2 Duo ... a i da se jaaaako dobro overclockirati ...
ne mogu vjerovat da ovo pisem... ali slazem se da je iintel TRENUTACNO bolji izbor kako kod laptopa tako i kod PC-a
Didovzub
19-12-2006, 20:16
Istina,.,.smanjuju se troškovi proizvodnje,.,.
Ja sam ?isti Intelovac
AMd-a nebi kupio ni za boga ni za vraga a ni za cijeli podzemni svijet a niti za raj(jedino da mi daju intel quad core koji bi mi isao na(pra)stariji komp)
,a ina?e bih radije kupio od Via-e procesor(jel znate koji njihov dobar procesor?)
takav nikad nije postojao :twisted:
Kak kad sam vidio na webu(web nikad ne laze,samo nekad odre?ene stvari nemres na?)www.via.com.tw.(pogledate na produkte i onda ?ete vidjeti"processors")
Didovzub
28-12-2006, 17:24
postoje,.al su toliko poznati da su svi ?uli za njih,.,.:-S
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.