Pogledaj cijelu verziju : ram
imam stari komp. sa win 98, koji je imao 128 mb RAM-a pa sam dodao još 128 mb, ali sad nemam 256 mb nego 192 mb, zašto mi nije priznao ostalih 64 mb
ako sam razumio, ti imaš od prije 128 MB-itnu "plo?icu" :) Rama i sada si dodao još jednu. Nije mi jasno u ?emu je problem, jesi li kupio ili prije imao 2*64 ili 128 ?
od prije sam imao 128 Mb SDRam memorije i kupio još jednu od 128 mb, te sad imam samo 192 mb sistemske memorije, zašto mi nije priznao ostalih 64 mb, jel se to može podesit, probao sam mijenjat mjesta plo?ica , ?a?kat po biosu al nisam ništa uspio
VjevericaMala
24-08-2006, 13:01
od prije sam imao 128 Mb SDRam memorije i kupio još jednu od 128 mb, te sad imam samo 192 mb sistemske memorije, zašto mi nije priznao ostalih 64 mb, jel se to može podesit, probao sam mijenjat mjesta plo?ica , ?a?kat po biosu al nisam ništa uspio
Prije je sa SDRAM-om bilo problema oko kompatibilnosti, daleko više nego kod današnjih memorjia, te si o?igledno i ti naišao upravo na to, nekompatibilnost izme?u dva modula. Provjeri kakvu vrstu SDRAM-a TO?NO podržava tvoja mati?na plo?a, jer ako se dobro sje?am, znalo je biti problema sa rasporedom memorijskih modula na samoj memorijskoj plo?ici ... negdje su bile po 8 MB, negdje 16 MB itd ... a to je vjerojatno i kod tebe problem, te zato prepoznaje samo pola kapaciteta.
Trebao si probati prije nego što si kupio.
Prije je sa SDRAM-om bilo problema oko kompatibilnosti, daleko više nego kod današnjih memorjia, te si o?igledno i ti naišao upravo na to, nekompatibilnost izme?u dva modula. Provjeri kakvu vrstu SDRAM-a TO?NO podržava tvoja mati?na plo?a, jer ako se dobro sje?am, znalo je biti problema sa rasporedom memorijskih modula na samoj memorijskoj plo?ici ... negdje su bile po 8 MB, negdje 16 MB itd ... a to je vjerojatno i kod tebe problem, te zato prepoznaje samo pola kapaciteta.
Trebao si probati prije nego što si kupio.
Evo šta piše u manualu:
Three 168-pin DIMM sockets are provided for 3.3V SDRAM (PC100& PC133), VC
SDRAM (Virtual Channel SDRAM) or EDO-DRAM (For 66MHz Front Size Bus CPU
Only).
• DIMM type – 8M/16M/32M/64M/128M/256M
• Memory configurations up to 768M DRAM.
• ECC Function ensures data correction and integrity.
• Different DRAM types may be used in mixed combinations.
Didovzub
27-08-2006, 16:03
probaj malo zamjenit mjesta po utorima,.,.malo ih izmješaj,..,,.kontaš šta mislim.,., :wink: ? :wink:
Imao sam isti problem na pentiumu2, mbo asus mel-c u Everestu je pokazivalo da modul ima 512MB ali u Windowsima je bilo samo 256MB.
memorije sam kupio u HGspotu pa sam ih vratio. Dali su mi modul drugog proizvo?a?a uz objašnjenje da je mbo stara i da ne prepoznaje ?ipove na ovom modulu što sam vratio. Nakon toga sve ok šljaka
zna?i jedino ti preostaje zamjena ak imaš ra?un a ak nemaš onda bananajavascript:emoticon(':?')
Confused
haha isti problem sam i ja imao ali meni je bio problem sa latencijama
iprtenja
13-10-2006, 21:44
I ja imam sli?an problem...
Imam modul od 64MB(PC-133) i jedan od 128MB(PC-133), ?ita mi ukupno 130MB..
Kako provjeriti da li je modul od 128 mozda jednostrani ? el treba sto podesit u bios-u?
u specifikacijama mi pise da maticna podrzava dvostrane module. utori(dimm) mi svaki podrzava do 128...
moze bit da ti je na plocici dio cipova RAM-a neispravan
ali najvjerojatnije ti je da ti ovaj manji modul ne podrzava latencije namjestene u biosu
iprtenja
14-10-2006, 20:39
krivo sam ti objasnija,
manji modul cita bez problema, al ovaj od 128 koji sam nadogradija nece cita cilog. ista je brzina rada, ali sad jel jednostrani ili dvostrani..
ili su te latencije...
vrlo vjerojatno ovo drugo odi u bios inamjesti sve vece vrijednosti (sporije) kod rama onda bi ti trebali radit 'svi' MB
e da a mozes provjerit i na slijedeci nacin izvadi 64MB modul van i vidi dal ti komp sljaka
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.