Pogledaj cijelu verziju : rasplinjači, injection
ako imate problema sa rasplinjačem ili injection sistemom možda mogu pomoći savjetom :)
Molio bih te savjet, kako očistiti rasplinjače. Postoji li kakav aditiv ili ?
Za rasplinjač postoje posevbe tekućine koje skidaju naslage, a također se odčepljuju dizne...
Ali,,,za to bi trebalo rastaviti kompletan karburator, i staviti sve nove brtve, i normalno uštelati ga....
mislim da bi bilo pametnije posjetiti servis za popravak rasplinjača.. :)
SDAR, Bok!
foxx je u pravu, za detaljno čišćenje rasplinjača potrebno je kompletno rastavljanje, pranje i čišćenje uz izmjenu njegovih najbitnijih dijelova koje dobiješ u rezervnom setu za svoj tip rasplinjača.
Za prvu pomoć, iako ne uvijek sa zadovoljavajućim rezultatom, moguće je
pošpricati sa "carb-cleaner"-om, ali greška je uvijek u njegovoj unutrašnjosti a ne izvana.
Primjenom aditiva za čišćenje sistema za napajanje gorivom koji se stavlja u gorivo moguće je djelomično otopiti naslage u rasplinjaču, ali krupnije čestice se ne mogu otkloniti.
Ako želiš detaljnije informacije, pošalji mi podatke o rasplinjaču ili autu na: tidala2001@yahoo.com, pa ću ti poslati komletne upute i slike za tvoj rasplinjač. Slijedeći njih, ako imaš osnovno predznanje možeš sam napraviti reparaturu rasplinjača.
Pozdrav!
Tidala..
Sve je to OK..ali samo sa predznanjem je vrlo teško uštelati karburator...
Naročito sa višestrukim karburatorima, a pogotovo sa horizontalnim..
Čak i iskusnom mehaničaru je vrlo teško PROPISNO uštelati karburator bez ispitnog stola...
:(
da,to je točno. Ono što sam poručio SDAR-u odnosi se samo na jednostavnije rasplinjače, možda on ima takav...ne znam, vidjeti ćemo da li ga interesira.
Molim pomoć! Imam BMW 316 iz 1981. Troši ko lud - 25 l.Tražim način da ga osposobim za registraciju.Trebam proći eko-test.Lim je OK i žao mi je bacit auto. Upomoć! Hvala
Kockica88
18-03-2003, 07:42
Pridružujem se višepotpisanom!
Imam BMW 316 88. sa jednostrukim fergazerom kojeg je "složio" Stefano u Savskoj 100, pa se sad gasi u leru kad se ugrije motor, na hladno cuka ko divlji i troši oko 20 L. Prije je trošio 11, a sve je ostalo pregledano.
Pa sto ne odes kod starog i ne reklamiras ono sto ti je napravio. Ako si mu posteno platio, nek ti onda i sredi auto kako treba - ja mu to ne bi samo tako pustio. Samo sto si to trebao odmah napraviti, ali nije ti ni sada kasno.
Osobno sam bio prezadovoljan s onim sto mi je napravio sa Z128 - auto je radio k'o satic, a potrosnja pala sa 13 na 7-9 l po gradu. Cak sam i eko test prosao nekoliko godina nakon tog servisa.
Kockica88
19-03-2003, 11:38
Ja znam da stari dobro sreduje fergazere od zastave i starijih auti, pogotovo one stare Solexe.Ali izgleda da o ovom BMWovom nezna puno, jer sam mu odmah bio na reklamaciji ali nista nije uspio napraviti.NE da nije htio, nego nije mogao.
××××ga, ako ti je vec napravio gore ×××××× nego sto je bilo prije servisa i ne zna to popraviti - onda ti je makar trebao vratiti novce koje ti je uzeo za posao... najvjerojatnije se mozes samo slikati - tako to ide kod nas...
Hitno mi treba adresa servisa za popravak-podešavanje rasplinjača.
:smile15: :smile14: :smile14: :smile20:
HITNO molim adresu nekog solidnog servisa za popravak i podešavanja rasplinjača ,,,
HVALA!!!
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.