nope najmanji TV na testu ima 'bjednih' 32'' (i to jedan jedini) ostali pocinju od 37'' nadalje
Jel ima nekog na ovom forumu da mi zaviri u najnoviji broj Vidija i da mi u temi broja pro?ita modele televizora od 20" - 26" (naravno ko ima takvih koje su testirali) i koju su ocjenu dobili.
Hvala svima na pomo?i!
nope najmanji TV na testu ima 'bjednih' 32'' (i to jedan jedini) ostali pocinju od 37'' nadalje
Al što se ti?e 20" telke, daj si ra?e uzmi pošteni LCD monitor i samo uzmeš eksterni tuner za njega i voziš. Ima par modela eksternih TV tunera koji se spajaju izme?u kompjutera i telke, pa se oni mogu i više no dobor iskoristiti za ovakve stvari... Mislim da imaju i daljinski, nešto ovakvog tipa:Izvorno postao ivko
http://www.nabava.net/trazilica.php?q=e ... tra%C5%BEi
I pro?eš jeftinije nego uzimat "pravu" LCD telku, sve skupa ispod 3 k može ispast.
A64X2 4000+ : GAMA69G-S3H : 2 GB Patriot 800 : 'cuda 250 GB : WD 1 TB : BenQ DW 1640 : Winfast DTV2000H : MSi 400 W : Chicony KB9885 : MSI GS-501 : Philips 200WS : Logitech X-210
salžem se , i sam imam takvo rijesenje na kompu 20" LCD 1680 X 1050 i eksterni USB DTV tuner 8iako bih preporucio integriranu verziju za komp)
a za 3k mozes uzet najbolji tuner i najbolji 22" ekran
To je i meni jasno, al šta je sa zvu?nicima?
I stvar je u tome da ?e se 99% vremena gledati SD kabelska tak da što se ti?e kvalitete upsamplinga LCD TV-a i ovih tunera, više nade bi položio u LCD TV.
I još jedna stvar, ni ti tuneri ne rade u nativnoj rezoluciji LCD-a, piše za 16:9 ekrane da podržavaju 1280x780, a to je ve? višestruko (i nepotrebno) reseizanje slike (sa PAL rezolucije na 1280x780 i to onda na LCD kojemu to nije nativna rezolucija).
Plus kaj je LCD TV jednostavnije spojiti nego posebno zvu?nike posebno LCD i posebno tuner.
mozes potrazi ima ti hibrida izme?u LCD TV-a i monitora mislim da tu prednjaci SONY
dakle mozes si pogledat SONY BRAVIA seriju i to modeli
T3000
B4030/4050
S3000
S4000
P3000
U3000
Sony je definitivno u tom segmentu najbolji ali pitanje je cijene gore navedeni modeli Bravie imaju diagonale koje trazis
P.s.
cura mi ima Braviu (neznam koju) i telka je stvarno super sto se tice slike i zvuka , a usput bolje je opremljena (sto se tice izlaza i ulaza ) nego vecina kucnih kina i kompova ima stvarno svega od HDMI-a SCART-a .... i to sve barem X2
E znaš šta onda? Od**bi LCD! Ili onoga tko te sili da uzmeš LCD, ra?e uzmi neki srotni TV koji ?eš malo platiti, pa ?ekaj dok po?ne DVB i HD emitiranje, pa onda uzmi LCD. Ma mislim, pri?e o upsamplingu i rezolucijama i SD rezoluciji i lošim slikama na LCD-ima... ?emu onda dati uop?e više love na takvu telku kad je ionako ne mreš iskoristit, zato jer je tanja? Bi dao znaš kak... Potrošim na bilo šta drugo ra?e...Izvorno postao ivko
Ma to je ve? problem LCD monitora i panela, oni su takve reze odabrali, šta ?eš... Jedino ne znam kakva je situacija sa tim eksternim tunerima, jer se kod telke na kompu ako staviš fullscreen, slika prilagodi i ostaju crne trake sa strane, tj. tak se kompenzira razlika u rezoluciji. Ono piksela što fali se ignorira I dodatan problem, LCD telke imaju tu neku šugavu rezoluciju od 1366x768, mislim WTF?! Po meni LCD telka u boravku za primarno gledanje telke u biti nema smisla sve dok nemaš šta na njoj prikazati, bilo upscaleani DVD ili Blu-raj ili DVB.I još jedna stvar, ni ti tuneri ne rade u nativnoj rezoluciji LCD-a, piše za 16:9 ekrane da podržavaju 1280x780, a to je ve? višestruko (i nepotrebno) reseizanje slike (sa PAL rezolucije na 1280x780 i to onda na LCD kojemu to nije nativna rezolucija).
Tu si u pravu, a i manje je kablovinja od solucije sa zvu?nicima. Osim ako uzmeš jedan mali HTPC da sve upogoni i preko HDMI-ja spojiš na telkuPlus kaj je LCD TV jednostavnije spojiti nego posebno zvu?nike posebno LCD i posebno tuner.
A64X2 4000+ : GAMA69G-S3H : 2 GB Patriot 800 : 'cuda 250 GB : WD 1 TB : BenQ DW 1640 : Winfast DTV2000H : MSi 400 W : Chicony KB9885 : MSI GS-501 : Philips 200WS : Logitech X-210