Prikazujem rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Izbrisana particija - pomoč

 1. #1
  Junior Member
  Datum registracije
  Dec 2017
  Postova
  1
  Rep Power
  0

  Izbrisana particija - pomoč

  Izbrisana particija - pomoč
  Sinoč sam radio instalaciju novih Windowsa 7, pokrenuo i izbrisao partciju c na kojoj su bili widowsi, no shvatim da je u biti obrisana E particija na
  kojoj sam imao sve podatke iz zadnjih pet godina, ne smijem ostati bez toga, lud sam više, nisam ni spavao, probao sam neke programe sa hirens boot cd-a
  no ne nalaze ništa tj, ne nalaze izbrisanu particiju

  Situacija je :

  System: nešto sitno
  Partition C: 36 GB
  Partition D: 100 GB
  Unalocated: 100 GB

 2. #2
  Administrator admin's Avatar
  Datum registracije
  Mar 2010
  Postova
  89
  Rep Power
  10
  Recuva Free može vratiti podatke čak i sa particije koje nemaju slova, no nisam siguran može li vratiti podatke sa "izbrisane" particije, s toga je poželjno prije eksperimentiranja napraviti duplikat diska na kojem će se raditi povrat podataka. Bitno je samo da se po particiji na kojoj su podatci ništa novo ne zapisuje.

  Prvo sa Macrium Reflect Free napraviti backup hard diska.
  https://www.macrium.com/reflectfree
  I to na način da se odabere "Make an exact copy of the partition(s)". Tako će biti napravljen image i od Formatirane particije.
  Za to će trebati komp koji može pokrenuti Macrium Reflect te ima dovoljno prostora na drugim diskovima kako bi spremio, u tvom slučaju 236 GB podataka.
  Kada si provjerio taj backup da je s njime sve OK te da se može otvoriti ili čak bi bilo poželjno(nužno) povratiti ga natrag na neki treći disk na koji stane tih 236 GB ili barem 100GB particiju koja je nestala.

  Tada na tom trećem disku napraviš Quick Format particije kako bi ta particija dobila slovo. Bitno je samo da tip formatiranja bude isti kako je bio i prije (NTFS vjerojatno).

  Vračanje podataka će odraditi Recuva Free.
  http://www.piriform.com/recuva/download

  Deep Scan opcija iz tog programa će pronaći sve fajlove na disku te ih može zapisati opet na neki disk sa slobodnim prostorom dovoljnim za tih 100 GB. Ukoliko nemaš takav disk može se i u nekoliko navrata povratiti dio po dio podataka na recimo USB stick ili sl.
  Deep Scan na 100 GB mogao bi trajati satima. Zelenom bojom biti će označene datoteke koje je u cijelosti moguće povratiti. Moguće je da će fajlovi biti imenovani rednim brojevima, a ne njihovim originalnim imenima te će nakon toga uslijediti dugotrajan posao pregledavanja i preimenovanja sadržaja.

  Teoretski se ovo može odraditi i na brzinu no tako ne postoji mogućnost drugog pokušaja ako nešto zeznemo. A postupak na brzinu bi glasio: Quick Format izbrisane particije. Bitno je samo da tip formatiranja bude isti kako je bio i prije (NTFS vjerojatno). Na C particiju pod uvjetom da radi i pokreće Windowse instalirati Recuva Free. Deep Scan opcijom povratiti podatke za što će trebati dodatni disk za zapisivanje podataka.

  Svakako javi je li uspjela operacija!

Tags for this Thread

Pravila postanja

 • Ne možeš stvarati nove teme
 • Ne možeš odgovarati na postove
 • Ne možeš slati privitke
 • Ne možeš mijenjati svoje postove
 •