PDA

Pogledaj cijelu verziju : ZASTO NAS U STVARI HAAG GONI - ZLOCINI U "OLUJI" !!!!Stranica : 1 2 [3] 4 5 6 7

DA LI VSG-u(P)
04-10-2005, 10:31
citas sta saljes?? Svuda se spominje Srpska agresija, obrambeni rat, oslobadjanje okupiranih podrucja itd...

a onda se dodaje da se treba sa "Srbima, izbjeglicama, ITD ITD" "humano postupati, vratiti na ognjista itd, itd..."

Ante ti Heroj
Nikad se ne smijes predati ovima koji su napravili ovaj circus i sada tebe tribaju da se predas da bi dokazali svoju dosljednost. Kako neko moze virovati u pravednost ovog suda, kad oni glavni JNA generali sa srpske strane koji su organizirali i zapovjedali agresijom, klanjem i konc logorima nisu niti spomenuti, a oni koji su branili svoju zemlju i organizali male obrambene poteze su pozvani u Haag. Jeli je moguce da jedan Kadijevic i Adzic nisu pozvani u Haag a 4 godine su imali sanse da zatvore konc logore a nisu. jeli moguce da jedan Kadijevic i Adzic koji su komandirali bombardiranju Hrvatskih sela po noci da bi ih prepustili pijanim srbima po danu ispered nosova UN (snimljeno) nisu pozvani u Haag. Jeli ko moze virovati ovakvom Haagu. Naravno da nemoze. Zasto? Jer srbi imaju svoje ljude u Haagu od Engleza, rusa i francuza koji nece dopustiti da se tako nesto ucini njihovim prijateljima ratnim zlocincima. Kako god to zvucalo ogavno i uzasno, Hag ce radije optuziti one koji su skricali prejako a ne one koji siluju.

Joj VGS-e
04-10-2005, 11:58
ti si totalno ppopizdija, pa nije Kadijevic Srbin, budalo jedan. On je Hrvat, a to sto se izjasnio kao Jugoslaven to je njegova privatna stvar.

Dakle Kadijevic Hrvat, Mesic Vrhovni komandant JNA, Tus komandant avijacije...
Svi su oni bili na funkciji prvo kad je pocela ona zajebancija sa Slovenijom pa nadalje...

TRPIMIR
04-10-2005, 12:05
GDJE SAM ONO STAO, AHA

Rijecke dnevne novine Novi List je jedini koji je u vezi sa tim imao svoj komentar: "Postoji opasnost da u trazenju istine o ovom dogadjaju do nje dodju strane novine pre od nasih, tacno onako kako se vec dogodilo sa otkrivanjem istine koja se odnosi na razbojnicko ponasanje u Krajini posle "Oluje".
Pocetkom 1990, na prvom kongresu HDZ, nacionalisticke partije koju je osnovao i vodio Franjo Tudjman, Srbi u Hrvatskoj (u to vreme njih oko 800.000, ili 12 odsto ukupnog stanovnistva od cetiri i po miliona) bili su oznaceni kao problem broj jedan koji treba da bude resen, optuzeni da su postali gospodari Hrvatske, da su skoncentrisali u svojim rukama do 90 odsto represivnog aparata drzave, da zauzimaju veliki deo rukovodecih mesta u preduzecima, u diplomatiji i u administraciji i najzad da zauzimaju nezasluzeno mesto u Ustavu deleci sa hrvatskim narodom suverenost zemlje.
(nastavlja se)

Gdije si stao?
04-10-2005, 12:52
Pa ××××× ti meterina, sto si zaboravio da si mi dudao ××××× i nisam jos zavrsio. Trpimire, trebas nastaviti da mi dudas, tako da dobijes bjelancevine za dorucak, ××××× ti materina. :smile16: :smile12: :smile13: :smile14: :smile10: :smile09: :smile08: :smile07: :smile06: :( :o ;) :)) :smile18:


:smile20: :smile20: :smile20: LEPO DUDAS BRE BRE BRE TRPNIMTIGA.

Kadijevic je
04-10-2005, 13:13
PoluHrvat... njega su tvrdokorni Srbi tjerali! da udari svim snagama na HR, ali on se je - eto...dvoumio! Prijetio, prijetio... ali ipak nije...imao je nekih ljudskih skrupula...A uskoro vise nije niti mogao... dosli ste do Vukovara i slomili kicmu...

Mesic NIKADA veze niti IKAKVOG utjecaja na vojsku imao nije!

.eto...procitao i ja ovaj dio:
"Pocetkom 1990, na prvom kongresu HDZ, nacionalisticke partije koju je osnovao i vodio Franjo Tudjman, Srbi u Hrvatskoj (u to vreme njih oko 800.000, ili 12 odsto ukupnog stanovnistva od cetiri i po miliona) bili su oznaceni kao problem broj jedan koji treba da bude resen, optuzeni da su postali gospodari Hrvatske, da su skoncentrisali u svojim rukama do 90 odsto represivnog aparata drzave, da zauzimaju veliki deo rukovodecih mesta u preduzecima, u diplomatiji i u administraciji i najzad da zauzimaju nezasluzeno mesto u Ustavu deleci sa hrvatskim narodom suverenost zemlje"

..pa to ti je stalno govorim... odakle ti brojka?

Kadijevic je
04-10-2005, 13:16
...nastavak...i vidis IAKO ste skoncentrirali 90% vlasti, utjecaja i moci u HR, opet smo vam pokazali put u maticu...

a bilo vas ja 12% prijavljenih Srba... onda se je to isplatilo biti - Srbin...

sad se vise ne isplati... i sad vas nema niti 4% ...sta ste se sjedinili sa maticom, a sta se vidjeli da se vise ta ×××××rija (barem u HR) ne isplati... ti si jos uvjek tvrdoglav...ali ti i nisi u domovini...

Jeste, VGS-e
04-10-2005, 13:48
neko je u Vukovaru dobio po picki i po kicmi, i umesto da vas nastave mlatiti, oni stali, ×××× ga.
I to je dokaz da je Kadijevic vas.
Da je bio nas, rekao bi "ne zaustavljamo se do Gorice"

TRPIMIR
04-10-2005, 13:51
PROSIM VAS LIJEPA PRIDRZAVAJTE SE TEME
IDEMO DALJE

Posle prvih visepartijskih izbora i pobede HDZ, ova partija je potvrdila da ce odmah ostvariti izborni program i iskljuciti Srbe iz zemaljske vlade i Ustava. U stvari, hrvatski drzavljani srpske etnicke pripadnosti bili su izbaceni iz vojske, policije, sa odgovornih mesta iz administracije, iz ustanova, iz skola, iz fabrika; bili su takodje izbaceni iz Ustava i svedeni na "nacionalnu manjinu". Istovremeno je protiv njih pokrenuta snazna klevetnicka kampanja po formi rasisticka (ali nisu bile postedjene druge nacionalne manjine) sve do satanizacije. Po zidovima Rijeke, dobro se secam, pojavili su se natpisi (a i plakati) koji su Srbe oznacavali petom kolonom koju svim sredstvima treba izbaciti iz Hrvatske.
Na reakciju Srba u krajevima gde su cinili vecinu stanovnistva, ali i po gradovima nije se dugo cekalo: optuzivsi Tudjmanov rezim kao proustaski (i zbog toga sto su ponovo uvedeni u upotrebu simboli i utvare tog fasistickog pokreta koji je za vreme II svetskog rata pobio stotine hiljada Srba, Jevreja i hrvatskih partizana), zatrazili su kulturnu autonomiju i, u isto vreme se naoruzali, plaseci se vojne represije koja je uostalom pretila. Kada je Tudjman zaista poslao policijske snage da bi vojno okupirao Krajinu, Srbi iz toga kraja podigli su barikade od drvenih trupaca na prilaznim putevima i uzeli puske u ruke iza barikada.
(nastavlja se)

Jel ti citas
04-10-2005, 13:55
ovo VGS-e, sta pise Trpimir:

"Posle prvih visepartijskih izbora i pobede HDZ, ova partija je potvrdila da ce odmah ostvariti izborni program i iskljuciti Srbe iz zemaljske vlade i Ustava. U stvari, hrvatski drzavljani srpske etnicke pripadnosti bili su izbaceni iz vojske, policije, sa odgovornih mesta iz administracije, iz ustanova, iz skola, iz fabrika; bili su takodje izbaceni iz Ustava i svedeni na "nacionalnu manjinu"

Da li je to bio "miran" dogovor sa Srbima o cemu trubis non-stop na ovome forumu?

Tebi Trpimire svaka cast. Samo nastavi.

Ajme meni
04-10-2005, 13:56
"ne zaustavljajmo se do Gorice"?
×××××ne jedan, sa cim bi ti do Gorice?
Ti srpski ratnici sa velikim guzama na hlacama?
Nemre BRE, previse je govana u njima a i u glavama tih srbocigana.
Vi ste heroji protiv nenaoruzanog naroda ali ako smo naoruzani makar podjednako, e onda vi srbocigani, uzimate odmah cipelcug i bez BRE BRE BRE bez da se okrecete.
To je vase vojovanje.
Pricaj bajke svojim unucima, ali mi znamo istinu.
Dakle, bezi u ××××× materinu BRE BRE BRE cigo. :smile16:

"kulturnu autonomiju
04-10-2005, 14:03
Pa tko bi zivio u njoj budalo Trpimire?
U cijeloj Krajini, nije bilo kulturnog covjeka odkad ste potjerali hrvate.
××××te tovar, prestani me nasmijavati, budalo Trpimire.
Samo ti pisi i pravi svoju cigansku bracu srecnu BRE BRE BRE budalo Trpimire. Nemozes ti nama prodavati rogove za svijecu. Idi u ××××× materinu, usljivi cigo. :smile16: :smile16:

Sta sad serete,
04-10-2005, 14:18
Trpimir prica zivu istinu.
1) Izbacili ste Srbe iz Ustava, na svoju ruku i proglasili ih manjinom
2) izbacivali iz policije (donekle razumem)
3) izbacivali ste ih masovno sa posla (ovo ne razumem)
3) hapsili i likvidarili (proctajte tekuci topik "Ubijanje Srba u Osijeku" preuzet iz HR stampe); svojevremeno je isao topik "Likvidacija Srba u Zadru". Vrlo je dobro poznato da ste masovno streljali Srbe iz Gospica, Siska, Vukovara, Zagreba (cela familija Zec), i da ne nabrajam.
Ovo se sve desavalo dok rata nije ni bilo.

Dakle, Trpimir prica samo istinu kako se desilo, znam 100%.

Pogreska
04-10-2005, 14:24
Sto smo izbacili srbe iz ustava.
Trebali smo svih staviti na vrbe, ××××× im materina.
To ja znam 100% ××××× ti materina.
:smile16: :smile16: :smile16: :)) :)) :)) :smile06: :smile06: :smile06:

Izgleda da
04-10-2005, 14:35
je tebe tvoj stari ili neki fratrina stavio na milokliz, zato si tako frustriran pa baljezgas kojestarije, da mi je vise ispod casti traciti vreme sa tobom.

Hajde makni se, govno jedno, pustite coveka neka nastavi kazivanje.

Ja ti vise ne odgovaram, vec idi se igrati u prasinu.

GrgaGN.
04-10-2005, 15:26
Trpimir ( "casni hrvat" ), prica "zivu istinu" koju "braca" srbi toliko zeljno ovdje docekuju i zbog cega mu se neprestano zahvaljuju. Na prve tri stranice ove teme, Trpimir je ne samo dokazan lazitorbom nego i totalno porazen istinom i logikom. Ali kada je istina smetala takove da je kroje.

Primjer laznih istina :

Srbi izbaceni iz ustava i pretvoreni u manjinu...?!

Cinjenice: Srbi nikada nisu bili u Hrvatskom ustavu pa kako bi onda mogli da budu izbaceni..?!

Srbi nikada nisu u povjesti bili nista drugo nego nacionalna manjina u Hrvatskoj iako su sami sebe za vrijeme vladavine Beograda smatrali vladarima u Hrvatskoj.

Kako bi Trpimirovi ortaci ovdje rekli

ZIVA ISTINA....No..?!

Procitajte si temu TKO NAS TO ZAVADI
i Trpimire kada prepisujes djelujes kulturno ali kada sam nesto komentiras
kultura te izdaje a logika potvrduje tko si i pod koliko imena i neimena ovdje grcas i sam sebi povladujes.

A jesi nas sve presao Kresimire.

mirni pregovori???
04-10-2005, 15:26
Kao odgovor na VGS-ovo brljanje o "mirnim pregovorima" i "demokratskoj zelji dr. Budjmana da se dogovori sa Srbima", samo nekoliko citata o tome kako su ovi iz "inozemstva" gledali na "budjenje iz tisucljetnog sna" i "dr. Sranjinu mladu hrvatsku demokraciju":

.................................................. ..........................................

The Wiesenthal Center's World Report:

Title: "Embracing the Brutalities of the Past"×
Excerpts (quote):×
In Croatia, dangerous signals are appearing on the political landscape Croatian President Franjo Tudjman and his conservative, nationalist party recently won majority in the Croatian Parliament. Tudjman, one of the authors of the "Jasenovac Myth", reduces the number of Jewish victims of the Holocaust from six million to one million, and states that historical data about Jasenovac is "inflated". He further wrote of alledged "PARTICIPATION OF JEWS IN THE LIQUIDATION OF GYPSIES IN JASENOVAC," AND ACCUSED JEWS OF HAVING TAKEN "THE INICIATIVE IN PREPARING AND PROVOKING NOT ONLY INDIVIDUAL ATROCITIES BUT ALSO *MASS SLAUGHTER* OF NON-JEWS, Communists, Partisans and Serbs." ...×

The Wiesenthal Center's World Report××
Avgust 1990, Vol 11 No 3 Circ. 376,280, Page 9××

(Have in mind that this was published a YEAR *BEFORE* the war in Yugoslavia broke out!)

If it looks like a duck,×
walks like a duck,×
quacks like a duck...×
the chance is - it is a duck! :)) :)) :))

.................................................. ..........................................

The Independent:

Title: "War raises old anxieties for Croatian Jews"×

"...Jewish leaders were UNANIMOUS in saying they saw worring PARALLELS BETWEEN THE NAZI AND PRO-NAZI MASSACRES OF 50 YEARS AGO and the unease of Jews in Croatia under strongly nationalist regime in the break away republic TODAY.×

A Jewish community centre and cemetery were damaged by explosives two months ago in the Croatian capital, Zagreb, and local Jews there have been subjected to death threats and other intimidation...×

..."What worries us is that those in power in Croatia NOW are largely THE SAME AS DURING THE NAZI ERA," said Dr. Klara Mandic, a senior Jewish community leader...×

"In some cases THEY ARE EXACTLY THE SAME PEOPLE, now in their seventies and BACK from exile under the Communists. In other cases, they are the CHILDREN OF THE USTASHA".×

"THEY WEAR *THE SAME BLACK SHIRTS*, the same black trousers, many carry THE SAME "SERBO-SEKS" (KNIVES FOR SERBS). Tudjman... has prepaired an athmosphere similar to that at the start of the Second World War..."××

("The Independent", October 21, 1991, foreign news, page 10. Excerpts from an article written by Phil Davidson.)×

.................................................. ..........................................

Toliko o mirnim pregovorima .....

.................................................. ..........................................

Trpimire, nastavi Bog te blagoslovio, nastavi ne obaziri se na ovaj ljudski otpad! :)

ukratko
04-10-2005, 15:29
sve nepravde je trebalo ispraviti...

Ukinuti zanimanje

SRPSTVO-SRBIN

DAKLE MAKNUTI SVE TAKVE KOJI SU TIM PRINCIPOM DOSLI DO POLOZAJA!

U Hr ustav upisati ono sta treba: HR je drzava:

1: Hrvata

te manjinama koje u njoj zive zive dati sva prava po Evropskim standardima - (ako ima nesuglasica neka EU napise ta prava!)


i sta bi ti vise gedjo?? Dijelio moju domovinu sa mnom? fifty-fifty??

dotepenac, sa opancima i gedjama punim usranih srpskih govana?

Koji je uzivao HR gostoprimstvo nekoliko stotina godina??

Kako je Mesic rekao (jedna od rijetkih stvari sa kojom se sa njim slazem):

"otici cete u maticu (preko Drine-u tri pizde materine) i sa sobom ponijeti samo blato na opancima kojima ste dosli"!

Jao VGSe bre bre
04-10-2005, 15:34
Hehehehehehe! VGSe bre bre!?!?! :)) :smile06: :))

"Dijelio moju domovinu sa mnom?" :smile06:

Koju domovinu bre bre????

DOMOVINA je tamo gde zivis i placas porez! :)) :smile06:

Sta bre brljas i muljas bez veze bre! bre :)) :smile06:

Citaj svedski ustav, koji ce tebi ××××× NDH ustav???? Kao da bilo koji turista pocne raspravljati o NDH ustavu.....isti ×××××! :)) :smile06: :smile16:

Grga GN.
04-10-2005, 15:45
Hajde ti sto kopiras staru propagandu i "Zidovska strahovanja" da bi opravdao vasu agresiju, .....


("The Independent", October 21, 1991, foreign news, page 10. Excerpts from an article written by Phil Davidson.)


...danas 04.10.2005, reci nam koliko su se ta "strahovanja" hrvatskih zidova obistinika...?!

Koliko je Zidova u Hrvatskoj bilo sikanirano ili izbaceno iz ustava ili pretvoreno u drugorazredne gradane RH..?!

Ma hajde prestani koristiti svoju vlastitu propagandu da nam dokazes da si glup i da ti uopce nije stalo do istine. Hvatas se kao utopljenik za slamku iako tebe i Ph. Davidsona zadnjih 14 godina dokazuje kao lose prognosticare.

HAJDE TRPIMIRE "Eat your heart out"

No...?!

Mile Povjest
04-10-2005, 18:53
Stovani (salim se naravno :)) ) Grgo GN,

Pa stvari su se u mnogome popravile, zahvaljujuci novim snagama posle vaseg dr.×××××× i zahvaljujuci uvrtanju jaja od EU, Karle, itd. itd.... ovde se (u gornjim tekstovima) prica i navode citati o vremenu pre rata, kako je proteklo to vase budjenje iz tog ××××nog tisucljetnog sna i kako je to budjenje vidjeno od drugih.
Uzroci rata Grgo, vi tvrdite da su uzroci rata u "balvan revoluciji", "velikoj srbiji" i sta znam sta sve .... dok mi tvrdimo da je "brisanje iz ustava", "teranje sa posla" i "povampirenje ustaskih simbola, imena ulica i skola", stavljanje Srpskog zivlja u gradjane "drugog reda" jedan, ako ne i glavni razlog za opcetak te iste "balvan revolucije", kako vi to slikovito volite da kazete.

Nego ..... nedavno klanje staraca povratnika .... jeli to isto deo one "prognoze koja se nije obistinila"?

Da ne ponavljamo opet jovo-nanovo zlocine koje ste pocinili tokom vase slavne oluje, ubijanje nejaci i baba s ledja itd. itd.

NO?! ...... i tebi BRE! :))

Mile-Kopile
04-10-2005, 22:10
Idi u ××××× materinu. :smile16:

TRPIMIR
05-10-2005, 01:22
GRGO, GRGO I SVEDE, TKO VAS NEZNA SKUPO BI VAS PRODAO, MISLIM DA JE VAS KREDIBILITET ODAVNO SVEDEN NA RAZINU KREDIBILITETA JEDNOGA MALOGA DJETETA. JA SAMO PISEM ISTINU, NISTA VISE, VAS BOLI, PA NEKA VAS BOLI, STO JA TU MOGU?! ISTINA SE MOZE ZA KRATKO VRIJEME POKRITI I SAKRITI, ALI NA KONCU UVIJEK ISPLIVA NA VRH, TU VAS DVOJICA NISTA NEMOZETE URADITI, NE POMAZE NEGIRANJE, NE POMAZE NISTA. PRIMITE MOJU ISKRENU SUCUT!

IDEMO DALJE:

(nastavak iz proslog broja)

Zgusnuti politicki dogadjaji koji su obelezili period mucnog otcepljenja Hrvatske (i Slovenije) od Jugoslavije (25 juna 1991. bila je proglasena nezavisnost) i komplikovani proces prelaska sa monopartizma na politicki pluralizam, doprineli su da se komplikuje pobuna Srba u Hrvatskoj. Ohrabreni i iz Beograda, oni su i sami polagali pravo na samoopredeljenje do otcepljenja i proglasili prvo "Autonomnu oblast Krajine" a, posle toga, "Republiku Srpsku Krajinu". U Krajini i Slavoniji bilo je opkoljeno oko 450.000 Srba. Drugi su bili rasuti po najvecim gradovima Hrvatske.
U to vreme, prezauzet kampanjom nacionalisticke promocije hrvatskog etnocentrizma i satanizacijom Srba, Tudjman nije ni pomislio da ode vozom ili autom u Knin ili u druga podrucja naseljena srpskom vecinom; preko radija, televizije ili novina mogao je reci da ih je smatrao gradjanima sa jednakim dostojanstvom i pravima, ali to nije ucinio; nije ih pozvao da zajedno sa Hrvatima i sa drugim etnickim manjinama stvore novu hrvatsku demokratsku drzavu. Uputio im je medjutim reci prezira, neprijateljstva, mrznje. Na narodni referendum, kojim su Srbi plebiscitarno izglasali autonomiju u okviru hrvatske drzave, Tudjman je reagovao pokusajem da ugusi pobunu u krvi. Posto je na brzinu uvezao oruzje iz raznih zemalja, narocito iz Madjarske, osnovao je vojsku sastavljenu od preventivno ociscene policije i od novostvorene Nacionalne garde.
Da Tudjman nije pojahao konja nacionalisticke mrznje prema svemu sto nije hrvatsko, da je dozvolio Srbima iz Hrvatske kulturnu autonomiju koju su trazili, tesko da bi doslo do rata. Tek u prolece 1992, popustivsi pod zapadnim pritiscima, Tudjman je pristao da u hrvatskom parlamentu izglasa Ustavni zakon o pravima srpske etnicke grupacije, pravima daleko sirim od onih koja su Srbi iz Hrvatske trazili 1990. Tim zakonom, u stvari, Srbima je bila garantovana proporcionalna zastupljenost u drzavnim organima i siroka politicko-administrativana autonomija u Krajini.

(nastavak u sljedecem broju)

Zbilja
05-10-2005, 11:18
si ×××××× Trpimire bre. Kakva istina? Zar ti zbilja ne uvidjas kako si glup? Samo ti pisi i uzivaj, ali nece nikad biti, za vas krvolocne cetnike, kao sto je bilo. Nema smisla, sa tobom raspravljati ako neznas istinu o domovinskom ratu. Rekao sam ja u pocetku da si ×××××n, znas kopirati, neke pozutjele clanke od nekih propagandnih pisanja ali nisi dorastao da izneses svoje misljenje. A kako i mozes kad si zaslijepljen i mez trunka mozga u tvojoj supljoj lubanji.
Trpimire, najbolje bi bilo da spakujes stvari i da ides u ××××× materinu.
A sto ti mislis, da se mi ljutimo (makar ja), ×××××ne jedan, nema sanse. Zar zbilja mislis da cemo nasjesti tvojim ××××××stinama. Ti mislis da mi nemamo pojma sto se je dogadjalo za vrijeme rata? A narocito mi iz srednje Dalmacije? Citaj Zadra, Knina itd. ××××× ti materina kako si glup posrani cigo. :smile16:

ma kakvi .....
05-10-2005, 11:22
Hahahahahahahaha! :smile06:

"A sto ti mislis, da se mi ljutimo (makar ja)"

Ne ...... ja se ljutim i penim po forumu ...... Ja! :smile06: :)) :smile06:

Hahahahahahahahaha! :smile06:

Pazi
05-10-2005, 12:03
ovog budalu od hehehe-a.

TRPIMIR
05-10-2005, 23:31
IDEMO DALJE

U stvari Tudjmanovo "popustanje" bilo je jedna od njegovih mnogobrojnih lazi. Taj zakon su nametnuli Evropa i OUN kao nezaobilazan uslov za medjunarodno priznanje Hrvatske kao nezavisne i suverene i kao uslov, takodje, za prijem ove nove drzave u skupstinu Ujedinjenih nacija. Ali, u samom trenutku kada je Tudjman davao naredjenje clanovima parlamenta iz njegove partije (to jest vecini u parlamentu) da izglasaju zakon, objasnio im je da je to bila gorka pilula koju ne treba progutati, nego drzati pod jezikom da bi mogla da se ispljune kada se ukaze prva prilika; tako se upravo i desilo pre nekoliko dana, posle potpunog isterivanja Srba iz ponovo osvojene Krajine. U medjuvremenu, izmedju proleca 1992. i "Oluje" avgusta 1995, ovaj zakon nije primenjivan.
I neka hronicaru ovde bude dopusteno da podseti zaboravne na sledece: neprijateljski prema bilo kakvom ustupku na polju demokratije, usanceni u svojoj hrvatskoj nacionalistickoj iskljucivosti, Tudjman i njegovi uporno su se opirali svojim zapadnim starateljima, tako da je posle dugih i zamornih pregovora sa delegacijom zagrebacke vlade, Evropska unija bila primorana da izdiktira sam zakon, clan po clan Tudjmanovim emisarima. U trenutku glasanja u parlamentu poslanik Bosiljko Misetic, svojevremeno ministar pravde, koji se popeo na govornicu da bi odbacio predlog zakona, nazvao ga je "klopkom za hrvatski narod". Onda je priskocio desna Tudjmanova ruka, tadasnji potpredsednik, Vladimir Seks i zapusio mu usta. Misetic je dao ostavku, zakon je bio usvojen. (Danas je Misetic podpredsednik i Tudjmanova desna ruka...)
Ipak, na skupovima koji su posle toga organizovani u zemlji, poglavare tudjmanovske partije brinulo je kako da objasne da je taj zakon nuzno zlo, neophodno da bi se prikazala slika dostojna postovanja Hrvatske u inostranstvu.
(nastavlja se, naravski)

Evo
05-10-2005, 23:50
×××××× ×××××ske opet. Trpimire ides sa nama u EU?
Govno krajisnicko. :smile16: :)) :smile06:

TRPIMIR
07-10-2005, 12:02
PA DA NASTAVIMO GDJE SMO STALI

Rezim iz Zagreba mogao je tako da se pohvali pred stranim delegacijama, ambasadorima, drzavnicima, posmatracima da ima "najbolji zakon na svetu o pravima manjina", znajuci dobro da je taj zakon bio papir za bacanje. U stvari ostao je neprimenjen u Krajini, jer je oblast izdvojena iz hrvatskog suvereniteta, a nije bio primenjen ni u drugim krajevima slobodne Hrvatske. Kada bi poneki poslanik skrenuo paznju na to, Vrhovnik, ili neko u njegovo ime, odgovarao je iznenadjeno i srdito: Ma kako se usudjuje da trazi dlaku u jajetu u pravima manjina, kada je cetvrti deo Hrvatske okupiran od strane Srba? Hrvatska drzava ima mnogo vaznijih stvari da se njima bavi, nego da proverava postoji li ili ne neki sudija srpske etnicke pripadnosti, da li ima i Srba u izvrsnim organima drzave. Uostalom, sta mi da radimo ako niko ne voli da mu Srbi dosadjuju sa svojim problemima.
Treba imati strpljenja, sacekajte da Hrvatska bude potpuno slobodna, da pobunjena Krajina bude ponovo ukljucena u hrvatski suverenitet, pa ce onda zakon o pravima manjina biti primenjen na celoj teritoriji Hrvatske, ukljucujuci i Krajinu. Danas kada smo stigli do "potpunog oslobadjanja" Hrvatske, prva stvar koja je uradjena, bila je ukidanje ovog zakona! Papir za bacanje, upravo tako.
(nastavlja se)

Budalo
07-10-2005, 12:13
Pobunjena Krajina?
××××× ti materina, u tom grmu lezi zec.
Ali reci, budalo Trpimire, kad bi se tvoja djeca, bunila i pizdila, dali bi ih drzao u kuci?
Guzico jedna. :smile16:

e sine .....
07-10-2005, 12:17
E sine, bas ti se zahvaljujem sto ovu temu ponovo podize na vrh, gde joj je i mesto! :))
Ne shvatas ti to, ti si hrvat ×××× ga! :)) Drugim recima GLUP SI, ne shvatas da tvojim idiotskim postovima samo nama cinis uslugu! :)) :smile06:

Trc Milojka! :smile06:

zaboravih ....
07-10-2005, 12:20
..... pored svih vasih batrganja i jedenja govana da ne citate sto vam Trpimir pise .... ti dokazujes sasvim suprotno! :))

:smile06:

Nemoj
07-10-2005, 12:20
da me zoves: sine.
Nisam ciganin, budalo jedna.
Samo ti pricaj i ×××× se, govno srbocigansko. :smile16:

e SINE,
07-10-2005, 12:27
Sto da te ne zovem sine?? Imam ja puno "potomaka" po hrvatskoj. Mozda si ti jedan od njih, sta ja znam .... jedino moram da ti kazem sine da si pamet nasledio od gospodje ti mame, takvu glupost moze jedan naslediti samo sa hrvatske strane. Sve one hrvatske umocnice koje su se zabavljale sa mojom karom su bile izuzetno glupe - k´o cuskija! :)) Dobro su se jebale - ali sine, mlogo bre glupe! :)) :smile06:
Mlogo bre glupe sine .... mlogo! :smile06:

Mozda
07-10-2005, 12:38
imas dosta potomaka po srbociganiji ali nisi nam nikad rekao: DALI TI JE KEVA REKLA, TKO TI JE CALE?
:smile16:

"Danas
07-10-2005, 14:55
kada smo stigli do "potpunog oslobadjanja" Hrvatske, prva stvar koja je uradjena, bila je ukidanje ovog zakona! Papir za bacanje, upravo tako. "

Jel citas ti ovo VGS-e?

E Trpimire, svaka ti cast, ja najvise dolazim ovde zbog tvojih napisa, inace bilo bi mi ispod casti dolaziti citati ××××××stine ovih tvojih ekstremnih pubertetlija.
To si dokaz da ima postenih i realnih Hrvata.
Ziveo!

VOLIM
07-10-2005, 17:16
SEVITI SRPSKE KEVE, IAKO SU BRKATE, MAMICI IM ZAPRDIO. :smile16:

VGSe, VGSe, bre bre
07-10-2005, 17:52
USTVARI, TO STO TI JAKO VOLIS VGSe (dobro je sto si se provalio da ti lezis iza tih idiotskih postova, gde pominjes samo guzu, ×××××, jebanje :)) ), VGSe NAS JE DA DUDLAS NASE KURCINE, TO SI VOLIO OD PRVOG DANA NA FORUMU, RADIS TO SVE OVE GODINE, A NEDAMO TI DA PRESTANES! :)) ZASTO BI I PRESTAO, FINO I TEBI I NAMA .... TI DUDLAS SRPSKE KURCINE (lek za tvoj kompleks), A MI DAJEMO NASE LEPE KURCINE NA DUDLANJE JEDNOM USTASKOM PROFESORU! :))
STA CES BOLJE?! :))

Hoces
07-10-2005, 18:42
da te opet guzimo, siromasni srbocigancicu? :smile16: :)) :smile18:

VGSe bre?!
07-10-2005, 18:59
Iz dis jor best sat?

Patetik bre! :)) Veri fakin patetik! :smile06:

Well .... that´s you! :))

TRPIMIR
07-10-2005, 23:05
IDEMO DALJE ZA ISTE KUNE

Vise puta za protekle tri godine, poslanici opozicionih partija u hrvatskom Parlamentu trazili su otvaranje debate o pitanju Srba u Hrvatskoj. Rezim je to uvek odbijao tvrdeci da tu nema sta da se razjasnjava, sve je vec jasno: Srbi, pa i oni iz Krajine, hrvatski su drzavljani; kada njihove secesionisticke vodje budu uklonjene, kada Krajina bude ponovo vracena u narucje Hrvatske i Srbi iz te oblasti uzivace potpuno sva prava koja su osigurana hrvatskim drzavljanima i ona specificna garantovana nacionalnim manjinama. Vise puta Tudjman je tvrdio da je, po njemu, 90 odsto Srba sa okupiranih teritorija zelelo da se vrati pod hrvatsku suverenost, ali su bili taoci 10 odsto ekstremista koji su ih terorisali.
U isto vreme, medjutim, njegovi doglavnici i novine njegove partije nastavilli su otrovnu kampanju demonizacije srpske manjine u Hrvatskoj (na mrznju patriota cesto su ukazivali i italijanski "iredentisti" iz Istre), sistematski sireci osecanje netrpeljivosti, sovinizma, mrznje. Na kraju, hrvatski drzavljani srpske etnicke pripadnosti postali su svi ubice i lopovi, neprijatelji protiv kojih treba pokrenuti hajku, zarazna bolest koju treba iskoreniti. Biti Srbin u Hrvatskoj isto je sto i biti sugav pas. "Srbi u Hrvatskoj nikada nece moci da budu lojalni gradjani. Prema njima uvek treba biti na oprezu". "Svi Srbi su kriminalci". "Oni su stranci u Hrvatskoj; najbolje bi bilo da svi odu u Srbiju". "Srbi su opasni". "Sa Srbima nikada vise necemo moci da zivimo zajedno". To su neke od fraza koje se najcesce cuju iz usta poglavara tudjmanovskog rezima.
(nastavlja se, naravno)

To je tacno
07-10-2005, 23:58
nastavljena je demonizacija Srba kako u ono Tudjmanovo vreme, pa sve do onih demokratskih promena do danasnjih dana.
Na ovom forumu cujemo od vecine HR diskutanata iste slogane koriscene u demonizaciji Srba.


"Srbi u Hrvatskoj nikada nece moci da budu lojalni gradjani. Prema njima uvek treba biti na oprezu"
"Svi Srbi su kriminalci".
"Oni su stranci u Hrvatskoj" (azilanti)
"najbolje bi bilo da svi odu u Srbiju". "Srbi su opasni".
"Sa Srbima nikada vise necemo moci da zivimo zajedno".

Dakle, u manje ili vise istoj formi sve ovo mozemo cuti od VGS-a, Grgura i ostale vecine.

Trpimire, ovoga puta BAS U SRIDU! :)
SVAKA CAST!

Sve
08-10-2005, 00:07
Srbe na vrbe. Sigurno da jesu sugavi psi.
Trpimire i ti sam znas da ste ciganska govna, prema tome, idite u ××××× materinu a ti Trpimire pokazi im put, ××××× ti materina, blesava. :smile18:

Dakle,
08-10-2005, 00:42
VGS-e, jel ti citas ovo sta Trpimir pise???

Citaj citaj, pa dodji da mi kazes kako smo sve mogli mirno.

Pisi Trpimire, ziv bio, a posle cemo da diskutujemo.

GDE si BRE VGS-e
08-10-2005, 01:58
javi se, sto se krijes kao umocnica?

Najbolje je
08-10-2005, 09:10
rjesenje bilo da vas DOTUCEMO ODMAH! Svak svog Srbina i na vrbe...

Kad je vec Tudjman toliko ×××××irao i nije dao da udarimo kad ste vi isli na Sloveniju 26/06-1991, pa se je stvar razvijala onako kako se je razvijala..

I doslo je do OLUJE, EEEE ONDA!!!je trebalo sve radikalno rijesiti! A on OPET...

×××××IRA! i sta sadimamo?? Preko 50% Srbije totalno cetnicki i velikosrpsko/fasisticko/nacionalno nastrojeno, uglavnom protiv HR...

U produzetku...ne mozes se mirno i spokojno koncentrirati i gledati na zapad, kad znas ko ti je onda iza ledja! TO MENE SMETA... kao neki uteg, kocnica... koja je stalno tu...nikad da ubacis u petu...

Onda sve te spletke, mucke, govna, smradovi oko vas i vaseg nam nesretnog nasljedja...

DAKLE MORALO se je jednom i ZAUVJEK!! rijesiti to opancarsko/grdjansko pitanje... 1995 u kolovozu mjesecu! Boilje za vas - bolje za nas!

Da li se slazes? A ne ovako... naricanje, kenjanje, muljanje... NEMA- bilo pa proslo...osovina je pukla...na staro vise nikada...a za novo vi sposobni niste...eto...

onda moras
08-10-2005, 12:39
Hehehehehehehe :))

"...ne mozes se mirno i spokojno koncentrirati i gledati na zapad, kad znas ko ti je onda iza ledja! TO MENE SMETA... kao neki uteg, kocnica... koja je stalno tu...!

Pa ti onda znas sta ti je raditi, lepo Drinu preplivaj i pocni da palis po Srbiji, kao sto si vec i izjavio u vise navrata. :smile06:
Ali ...... ne zaboravi oniu BABU KOJA TE CEKA NA OBALI SA GOVNJAVOM METLOM DA TE IZRIBA PO NJUSCI. Kaze umace metlu svakog dana u sveza govna, da bude spremna ako ikada ispunis to sto si rekao! :smile06:
Jasno joj je da takvih kao ti ima na tone, takvih koji se sakriju iza kompjutera pa laju, kevcu i prete, ali kaze da hoce da bude spremna, nijedan ustaski gmizavac se nece dopuzati do obale bez da ga ona ne umaze govnima po gubici. :smile06:

TRPIMIR
09-10-2005, 10:38
PUNO MI JE DRAGO STO ME SVI OVOLIKO CITATE. IDEMO DALJE

Vec su usli u terminologiju tekuce politike. Rezultat: iz istrazivanja lista Bumerang iz Osijeka, proizilazi da 70 odsto Hrvata sumnja u lojalnost Srba u Hrvatskoj prema zagrebackoj drzavi. Onoga ko samo pokusa da ospori ove sovinisticke tvrdnje smatraju neprijateljem i izdajnikom domovine. Nastavlja se
O ovoj temi citam opsirno zapazanje novinarke Sanje Modric koje ce biti objavljeno u sutrasnjem izdanju dnevnika Novi list. To je dosije u kojem se ukazuje na cinizam tudjmanovske politike. Naslov je: "Kako je reseno srpsko pitanje u Hrvatskoj". Na jednom mestu autorka navodi primer dvolicnosti tudjmanovskog rezima sazdanog na lazima: na jednoj strani su zvucne fraze, namenjene izvozu, o demokratiji, slobodi, gradjanskim i ljudskim pravima, na drugoj cinjenice. "I dalje su nepoznati i nekaznjeni oni koji su digli u vazduh 10.000 kuca i prodavnica gradjana srpske etnicke pripadnosti na slobodnoj teritoriji Hrvtaske" (izvor podataka: ministar inostranih poslova Mate Granic), ostavljajuci bez krova i bez posla najmanje 30.000 gradjana srpske etnicke pripadnosti.
Mnogobrojnim Srbima koji su rodjeni u Hrvatskoj, ili decenijama nastanjeni u Hrvatskoj, osporeno je hrvatsko drzavljanstvo posle otcepljenja Hrvatske od Jugoslavije; nekoliko hiljada Srba je nasilno isterano iz svojih stanova, pod pretnjom oruzja hrvatskih uniformisanih terorista: to se dogadjalo u svim gradovima od Rijeke do Splita, od Osjeka do Pule, od Zagreba do Zadra i drugde. Nijedan drzavni organ nije ih zastitio, nijedan sud nikada nije kaznio teroriste. Tudjman i njegovi ministri masu Ustavom kada odu u inostranstvo, na inostrane kongrese ili kada prime u posetu strane drzavnike; ovaj Ustav krsi se svakodnevno.
(nastavlja se)

Ma koji
09-10-2005, 11:56
××××× te cita?
Idi u ××××× materinu cigo posrani.
Trubi ti budalo jedna ali dobio si ga u dupe, pa te svrbi svrbine.
Kevu ti magare pojebalo, tako da imas brata kakav si i ti.

TRPIMIR
12-10-2005, 23:12
REZIM SAZDAN NA LAZIMA

O ovoj temi citam opsirno zapazanje novinarke Sanje Modric koje ce biti objavljeno u sutrasnjem izdanju dnevnika Novi list. To je dosije u kojem se ukazuje na cinizam tudjmanovske politike. Naslov je: "Kako je reseno srpsko pitanje u Hrvatskoj". Na jednom mestu autorka navodi primer dvolicnosti tudjmanovskog rezima sazdanog na lazima: na jednoj strani su zvucne fraze, namenjene izvozu, o demokratiji, slobodi, gradjanskim i ljudskim pravima, na drugoj cinjenice. "I dalje su nepoznati i nekaznjeni oni koji su digli u vazduh 10.000 kuca i prodavnica gradjana srpske etnicke pripadnosti na slobodnoj teritoriji Hrvatske" (izvor podataka: ministar inostranih poslova Mate Granic), ostavljajuci bez krova i bez posla najmanje 30.000 gradjana srpske etnicke pripadnosti.
Mnogobrojnim Srbima koji su rodjeni u Hrvatskoj, ili decenijama nastanjeni u Hrvatskoj, osporeno je hrvatsko drzavljanstvo posle otcepljenja Hrvatske od Jugoslavije; Nekoliko hiljada Srba je nasilno isterano iz svojih stanova, pod pretnjom oruzja hrvatskih uniformisanih terorista: to se dogadjalo u svim gradovima od Rijeke do Splita, od Osjeka do Pule, od Zagreba do Zadra i drugde. Nijedan drzavni organ nije ih zastitio, nijedan sud nikada nije kaznio teroriste. Tudjman i njegovi ministri masu Ustavom kada odu u inostranstvo, na inostrane kongrese ili kada prime u posetu strane drzavnike; ovaj Ustav krsi se svakodnevno.
Za vreme i posle operacije ponovnog osvajanja Krajine, dogodilo se da su se svi Srbi iz toga kraja, celokupno stanovnistvo, "preselili" izvan granica Hrvatske. Procene Zagreba o egzodusu variraju sada od 120.000 do 180.000 osoba, broj upisanih prognanika u Srbiji posle 5.8.1995 je oko 410.000. Zasto su otisli? Zasto nisu pobegli samo oni ekstremisti kojih je, prema Tudjmanu, bilo 10 odsto od stanovnistva? Zasto su i drugi napustili vekovna ognjista, svu svoju nepokretnu imovinu, imanja i kuce? Odgovora ima vise: neki su otisli zbog zlocina koje su pocinili u proslosti; drugi jer nisu zeleli da zive u macehinskoj Hrvatskoj; neki jer su poslusali naredjenje da odu, drugi jer su se plasili krvolocnosti "oslobodilaca", svi ostali su jednostavno pobegli sa ratnog poprista, pred razaranjima i ispred smrti koju je sejala topovska paljba, mitraljezi... Najvise njih, mozda, nadali su se da ce se vratiti, ali put povratka ostao je zatvoren.
(nastavlja se)

VGSe bre bre breee
13-10-2005, 00:35
Jeli bre bre VGSe bre bre bre, citas li ti ovo bre?!?! :))

Kaze ova tetka bre:

""I dalje su nepoznati i nekaznjeni oni koji su digli u vazduh 10.000 kuca i prodavnica gradjana srpske etnicke pripadnosti na slobodnoj teritoriji Hrvatske" (izvor podataka: ministar inostranih poslova Mate Granic), ostavljajuci bez krova i bez posla najmanje 30.000 gradjana srpske etnicke pripadnosti. "

××××te VGSe, znas li ti bre koliko to sve kosta, mislim na gradnju novih kuca Srbima bre?! :)) Pa trebace tu kuna i kunica bre! Moracete opet u MMF, pa nova zaduzivanja (ako vam uopste daju nesto vise, vec ste DO GRLA), pa onda onaj procenat od 83% BDP duga tvoje "zemlje leptira i potocica" ce da naraste jos vise bre bre! :))
Au bre VGSe bre?!?! Ko ce to da vraca bre? :)) Hoces li ti odvajati od tvoje plate u Svedskoj za "doprinos"? :))

Hehehehehehehe! :smile06:

Trpimire - ziv bio! :)

TRPIMIRE
13-10-2005, 00:49
Popusio si ti dosta kurcina od 1995 i to onih velikih hrvatskih, koje drzimo samo za vas SRBOCIGANE.
Mars Trpimire u ××××× materinu, tvoji clanci su ostarjeli bre budalo.
×××× te Mile-Govnoizilac.
Hehehehehehe.
OD×××× MAGARE GLUPO.

sine bre, opet ti?
13-10-2005, 00:54
MAGARE GLUPO je onaj tovar od tvog komsije sto ti daje redovno da mu sisas sajlu, umesto da se oralno zadovoljava sa sebi slicnima, ili ... to vec cini?! :))
Mozda i nije ako glup iako je magare! :))

Tovare bre bre bre
13-10-2005, 13:00
Sto tebe boli bre bre bre cigo?
JEBALO MAGARE I TVOJU KEVU.
Trpimire, samo ti pisi, ami cemo da ti sevimo kevu, bre bre bre cetnice.
Sve srbe na vrbe, bre bre bre u ××××× materinu.

sine bre ....
13-10-2005, 21:03
pusis li ga pusis, samo pazi da se ne ugusis! :))
nego glup si ti da ukapiras da si ×××××n (hrvat jbga) i da ti ga svi spustaju na tenane, ti si ubedjen majmune da ti nekoga zajebavas! :))

hehehehehehehehe!

joj bre sto volim ovakve amebe, das im malo pise, dudlaju celi dan ....... i noc! :))

hehehehehehehehe! :smile06:

Govnjaru bre
13-10-2005, 22:24
Zbilja si interesantan sa tvojim bre bre bre.
Dali znas jos koju rijec?
Ma nije ni bre neka rijec, ali za tebe to je perfekcija. ××××te, takvih ×××××na je premalo u svijetu. Ajde srbocigancicu, samo uzivaj i misli da me zajebavas. Zajeban si ti od rodjenja, kako ja vidim, mora da ti je kninski tovar dobro s×××× kevu i napravio tebe ×××××na, mozda ti je i Trpimir brat, ne po kevi ali po tovaru, bre bre bre govnjaru jedan.
Jos jednom, IDI U ××××× MATERINU, GEDJO POSRANI.

de si bre sine bre
13-10-2005, 23:41
ej smradu, idi skokni do nekog drugog sajta .... pogledaj da nisam tu?! :))

dok u hrvatskoj takvi majmuni kao ti hodaju po ulicama medju narodom, nema zime, nikada od vas ni kurca, uvek cete biti necije sluge kao sto ste bili i do sada. sluge na svome, hahahaha! :))

hajde sad skokni na neki sajt i pogledaj ....

:smile06: :))

p.s. vidis kako si pametan sine tatin, samo te malo poducim, cepas to "bre" kao da si rodjeni sumadinac bre bre! :))

p.s.s. ne, u pravu si, ti nas zajebavas u sve 16! :)) :smile06:

Zbilja
13-10-2005, 23:53
si govnjar, bre bre bre bezkucnice.
Sto matica ti se ne svidja?
××××ga, da sam na tvojem mjestu, Boze sacuvaj me takve napasti, i ja bi izabrao HRVATSKU bre, jebalo ti magare srbocigansku prljavu kevu.
Mars u ××××× mateinu, pisljivi cigo. :smile16: :)) :smile06: :smile18:

sine bre pusis pusis
14-10-2005, 00:14
Kakva matica majmune? kakav beskucnik tovare? izgleda da te komsijin tovar tobro danas nategao, ili je mozda obliznji fratar bio u poseti?
Jesi li ti cuo za onu pitalicu:

- Zasto u katolickoj crkvi deca koja pevaju u horu uvek imaju zalizanu frizuru?
- Zato sto ih fratri miluju cesto po glavi, govoreci - nikome ni reci, i ovo je bila zelja svevisnjega! :))

E, kladim se da si i ti zalizan! :)) :smile06:

Ma on je
14-10-2005, 03:06
zalitan :)
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Au dobar fazon u vezi zalizane frizure.
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

TRPIMIR
14-10-2005, 23:29
NESTO SAM SE ULENJIO
IDEMO DALJE

I sto se tice Tudjmana ostao bi zatvoren zauvek. Sto se tice hrvatskog Ustava (i medjunarodnog prava) izbeglice imaju pravo da se vrate, da zive u Hrvatskoj ali, posto se radi o Srbima, i dok se ne umesa medjunarodna zajednica, hrvatske vlasti sluzice se svojim sopstvenim Ustavom kao toalet papirom.
Metamorfoza se dogodila u razmaku od svega nekoliko nedelja, pise Sanja Modric. Na pocetku Operacije Oluja, Tudjman je poverovao da ce spasiti obraz pred svetom uputivsi Srbima iz Krajine poruku (koju je malo njih primilo, imajuci u vidu da se hrvatska TV nije jasno videla u secesionistickom podrucju) u kojoj ih je pozvao da ostanu u Hrvatskoj, u svojim kucama, kao hrvatski drzavljani kojima su garantovana sva gradjanska i politicka prava i pravo vlasnistva u demokratskoj zemlji. Posle zavrsenog osvajanja, utvrdjeno je da je onih koji su ostali bilo malo vise od 3.000 pojedinaca, skoro sve starijih, nesposobnih, obolelih. Ali Tudjman je dobro pazio da izbegle stanovnike ne pozove da se vrate. Nije izgovorio vise nijednu poruku.
(nastavlja se)

gotovina ante
15-10-2005, 08:51
Da smo tada riješili neke stvari"DO KRAJA",po kratkom postupku,danas bi bili puno manje problema.Ne bi silna financijska sredstva odlazila na gluposti koje nam uvijetuje Evropa i SAD.Konačno bi bili SVOJI NA SVOME! :smile18: :smile18: :smile18: :smile18: :smile18: :smile18: :smile18: :smile18: :smile18: :smile18: :smile18: :smile18: :smile18: :smile18: :smile18: :smile18: :smile18: :smile18: :smile18: :smile18: :smile18: :smile18: :smile18: :smile18: :smile18: :smile18: :smile18: :smile18: :smile18: :smile18:

SRBE NA VRBE
15-10-2005, 08:54
SRBE NA VRBE SRBE NA VRBE
I TEBE TRPIMIRE :smile19: :smile17: :smile18: :smile20: :smile20: :smile18: :smile20: :smile18: :smile20: :smile18: :smile20: :smile20: :smile20: :smile09: :)) :o :smile20: :smile18:

bili bi svoj
15-10-2005, 12:46
na svome, a ti na mome.

Oprem dobro!

Oprem
15-10-2005, 14:32
ja tvoju kevu brkatu, bre ×××××ne.

TRPIMIR
17-10-2005, 00:28
UF UF UF, OVA TEMA NEPRAVEDNO ZAPOSTAVLJENA

Tudjman je, medjutim, pozurio da ponovi da je problem izbeglica od sada problem Srbije. Hrvatska, rekao je, pored ostalog, nece uzimati u obzir kolektivni povratak svojih izbeglica srpske etnicke pripadnosti, bice ispitivani samo "pojedinacni slucajevi". I svi treba da se raduju, od Tudjmana do poslednjeg poglavara, jer je "srpsko pitanje u Hrvatskoj najzad reseno". U Hrvatskom Ustavu stoji: "Nijedan hrvatski drzavljanin ne moze da bude lisen hrvatskog drzavljanstva, nijedan hrvatski drzavljanin ne moze da bude izgnan iz svoje domovine".
Ocigledno ovi ustavni principi ne vaze za drzavljane srpske etnicke pripadnosti. Prvi ih krsi sef drzave, cuvar Ustava. On krsi, u isto vreme, Medjunarodni sporazum o gradjanskim i politickim pravima koji je potpisala i Hrvatska. Ona Hrvatska koja je, odmah posle ponovnog zauzimanja Krajine, zaplenila kuce Srba, mali broj onih koje su ostale citave, da bi uselila u njih Hrvate koji su pobegli iz Bosne i iz Srbije, stvorivsi na taj nacin situaciju u kojoj izbeglice srpske etnicke pripadnosti, i kad bi se vratili na svoju zemlju, ne bi imali gde da zive, jer su njihove kuce date drugima ili su spaljene ili dignute u vazduh dinamitom.
Procitajmo sta Tudjman tvrdi 26. avgusta u "vozu slobode" u vezi sa "humanitarnim" proterivanjima koja se smatraju "pozitivnim".
(naravno da se nastavlja)

KC
17-10-2005, 12:47
Konačno bi bili SVOJI NA SVOME!
--------------------------------

KONACNO BI VI BILI NA MOME.. :smile16:

Svaka cast
17-10-2005, 23:20
Trpimire, zadnji ti je post jedan od najkvalitetniji. U stvari, u njemu se vidi pravi karakter Tudjmanove dvolicne vlasti.
Ustav tumacio jednu stvar, a zagovarao sasvim nesto drugo.

Ovaj gornji tekst cu arhivirati, ako se ne ljutis, za dalju upotrebu.

Ima tu onaj VGS i pajtos mu Grga, koji uporno brabonja da je sa HR strane bilo sve cisto.
Neka citaju kako se to moglo mirno dogovarati sa jednom dvolicnom vlascu opasnih namera prema Srbima u startu.

Trpimire, samo nastavi, jer te svi citamo, i jer su tvoji postovi bazirani na istini. Broj ulazaka, koji je impresivan, govori sve.

Jos nesto, danas mnogi Hrvati sa nesimpatijama gledaju na Tudjmana i njegovu vlast, pa te za sigurno i oni rado citaju.

Ziv i zdrav bio, i sretan ti posao. :) :) :)

TRPIMIR
18-10-2005, 12:03
FALA TI LIJEPA

Bosiljko Misetic, potpredsednik, izjavio je tog istog dana da "nije u interesu Hrvatske da u njoj zive osobe koje nisu hrvatske etnicke pripadnosti". Vladimir Seks, potpredsednik Parlamenta, onaj koji je 1992. zacepio usta Miseticu, najavio je sa svoje strane da ce pitanje imovine koju su napustili Srbi biti "sukcesivno resavano" (!?). Za Ivicu Kostovica, drugog potpredsednika, povratak izbeglica srpske etnicke pripadnosti u Hrvatsku, neresiv je problem, jer "Hrvatska nije potpisala nikakav ugovor sa vlastima Jugoslovenske federacije o povratku srpskih izbeglica". Ministar za izbeglice i prognane Adalbert Rebic, svestenik, tvrdi da je hrvatskim drzavljanima srpske etnicke pripadnosti "bilo lako da odu, ali ce biti tesko da se vrate" jer ce "biti mnogo administrativnih problema".
U medjuvremenu vojnici i oficiri hrvatske vojske (hrvatske novine navode "pojedine uniformisane individue") i neidentifikovani civili, nastavljaju da pljackaju, da unistavaju i da pale kuce odbeglih Srba, Tudjman odbacuje ustavni zakon o pravima manjina, a njegova vlada donosi uredbu o vanrednom popisu stanovnistva (april 1996) koji ce "pokazati pravo stanje" nove hrvatske demografske geografije. Medjutim, jos pre nego sto je dobio podatke, odlucuje da Srbi imaju pravo samo na tri predstavnika u Parlamentu. To znaci - pod pretpostavkom da to neko jos nije shvatio - da vrh hrvatskog rezima ne zeli vise da primi u Hrvatsku izbeglice srpske etnicke pripadnosti i ucinice sve da ih zadrzi van granica, gazeci i Ustav, pribegavajuci i razmeni stanovnistva sa Srbijom (koja je uostalom vec u toku).
(nastavlja se)

VGSe bre jebote bre
19-10-2005, 01:02
Vreco Govana citas li ti ovo bre?

"U medjuvremenu vojnici i oficiri hrvatske vojske (hrvatske novine navode "pojedine uniformisane individue") i neidentifikovani civili, nastavljaju da pljackaju, da unistavaju i da pale kuce odbeglih Srba, Tudjman odbacuje ustavni zakon o pravima manjina, a njegova vlada donosi uredbu o vanrednom popisu stanovnistva (april 1996) koji ce "pokazati pravo stanje" nove hrvatske demografske geografije."

:)) :smile06:

a onda krepa taj dr. sranjo, pojavi se haag i karla, pocne uvrcanje njeznika (koje jos traje i trajace), optuzbe za oluju, medacki dzep .... lov na gotovinu ..... ..... .. hrvatska, koja GRCA u dugovima je u pregovorima sa EU, novi krediti, kuce se grade, vraca se opljackano .... ..... ..... SRBI DOLAZE (hteli vi to ili ne! :)) )

Hvala Trpimiru za "naobrazbu"! :)

Sad si nam
19-10-2005, 11:05
VSG-u(P) opisao sta vas "zadesi" u HR...

Prvo - Ajde leba ti, ruku na srce i priznaj da ste odlicno prosli s obzirom kolike ste stete i katastrofe prouzrocili!

Drugo - da li su SRBI ikad??? prihvatili HR drzavljanstvo? Koliko ja znam njima se je samp slovop "H" gadilo a kamoli drzavljanstvo! To je za njih bila jedna najobicnija USTASIJA koju se je trebalo izbrusati iz lica zemlje...unstiti...

Kakvo HR drzavljanstvo?? TO JE BRE SRBIJA!!

Hrvatskim drzavljanima se ne moze oduzeti drzavljanstvo! TOCNO...

A razbijaci Hrvatske NIKADA ne mogu dobiti HR drzavljanstvo !!

VGSe bre
19-10-2005, 12:19
Tako je VGSe ×××××nderu hrvatski, tako je! Sad ce neko tebe da pita o tome ko ce i kada dobiti neko drzavljanstvo! Ti samo ima da kazes "NIKADA" i svi ce te poslusati! :smile06:
Isto kao u slucaju VIZA, koje mozes sam da delis kada ti zavrsimo onu kucicu na "granici rimskog carstva", obucemo te u odoru rimskog legionara i postavimo te tamo kao svojevrsnu atrakciju sa kojom ce se sprdati svi koji tuda prolaze! :))
Tamo mozes da vices "NIKADA" i "VIZE" koliko god hoces" i niko ti nece zameriti! ;) :smile06: :))

Kolega,
19-10-2005, 12:53
ja ti rekoh, samo moze da ispadne veliki biznis od toga, a Vreca Govana iz Svedske posao svojih snova.

E sad, jedino sto ona baba mora uvek biti u pripravnosti sa govnjavom motkom, jer sta znas sta ludaku moze da dune u glavu, pa stvarno krene da pliva preko Drine.

U USTAVU
19-10-2005, 13:44
HR stoji (usvojen je) da Hrvatsko drzavljanstvo mogu dobiti

1 - Hrvati (koji dokazu da su to)
2 - Gradjani Hrvatske koji su u njoj zivjeli x-godina(vremena), te ju usvojili i priznali kao svoju domovinu, te joj potvrdjuju lojalnost!

Osobe koje su radile na RUSENJU Hrvatske, odnosno na amputiranju njenih dijelova, u svrhu da se oni pripoje Srbiji, ne mogu dobiti HR drzavljanstvo!

Zar to nije jasno i logicno samo po sebi??

VSG-u(P)? Da li si ti lojalan gradjanin Hrvatske? da li su sva ta Srbadija (oko 99,9999%) koji su dali SVE sta su mogli da Hrvatsku razbiju, uniste itd... zasluzili HR drzavljanstvo?

Da li cete dati Kosovskom albancima srpsko drzavljanstvo? Da li su ga oni zavrijedili??

(Pitanje je nesuvislo, jer je sansa da Kosovo dobijete nazad mikroskopska, ali samo usporedbe radi)

useri se u njega VGS
19-10-2005, 14:26
Je li tebi magarce jasno sta znace pregovori sa EU? :))
Znaci da ce se pisati kilometri i kilometri novih zakona i propisa, gde ce hrvatska morati sve svoje zakone, pa cak i rasisticki USTAV, koji vam je dr. sranjo pisao, da uskladi sa EU!
Znaci to sto pise u sadasnjem "USTAVU hrvatske, bla, bla, bla", mozes da okacis bre macku o rep, ili na razumljiviji "narodski" jezik - MOZES DA SE U××××S U SRED NJEGA! :)) :smile06:
Ali nema ti VGSe da brines, tebi je obezbedjeno dozivotno radno mesto na "granici rimskog carstva", gde ces biti u mogucnosti da delis "luk a lajk-VIZE" i da budes jos veca sprdnja nego sto si danas! Tamo, ispred tvoje "strazarske kucice" ces moci ako hoces da sprovodis sadasnji USTAV, gde je osigurana "arijska cistoca" hrvatske, samo neznam kako ce "RIJEKE SRBA" koje ce se sliti po hrvatskoj, reagovati na to! :smile06: :)) :smile06: Ma dobice oni obavestenje da te ne diraju, samo da te u prolazu onako "socno" pljunu i da ti se plaze! :smile06: :))

USTAV
19-10-2005, 15:03
HR se mijenjati nece...(osim onog sta se tice ev. clanstva u EU, ali to ide mozda samo pod zakone, ali ne i ustav...?)

Nego reci ti meni jedno:

Da li si ti? bi bio? Potpiso? Izjavio?

LOJALNOST SVOJOJ DOMOVINI HRVATSKOJ??

To ti reci...i da li to rade oni izbjegli Strbi koji se hoce vratiti u domovinu (Ustasiju?)i vracaju se , jer im ja ustaska kuna draga! Vole nju vise od ... srpstva!

Ja znam da oni to MORAJU potpisati!
Da li mi njima vjerujemo? -
NE! naravno NE!

zato su i stalno ce biti pod prismotrom... jos nekoliko generacija.

Seri, seri
19-10-2005, 15:23
moj golube usrani, ili ti Vreco Govana iz Svedske.

HR ustav ce se morati drasticno promeniti.
Medjutim, sta je za Srbe najinteresantnije je to sto morate uskladiti prava svih gradjana po evropskom modelu, sto cete morati obezbediti povratak svih onih koji zele da se vrate, i sto ce te im morati nadoknaditi unistenu imovinu.
Oprem dobro!

O Srbima se vise nece odlucivati u Zagrebu nego u Evropi.
Te tvoje vize o kojima non stop bulaznis resavace se u Evropi a ne u Zagrebu.
Za utehu, da ne bi capnuo od ocaja, u toku je akcija da ti se napravi jedna stenara na granici rimskog carstva, pa ces tako i ti konacno biti zadovoljan.

Sta da ti kazem, i sam znas da ulazak u EU znaci uveliko gubljenje suvereniteta.
U stvari, male drzavice su to izgubile vec odavno - veliki zavrnu slavinu, i onda mali potpisuju sve sta zelis.

Nego, deder ti nama reci BRE, kako to majku mu da je zemlja sarenih leptirica, zubora potocica, tamo gde tece med i mleko, JEDNA OD NAJKORUMPIRANIJIH DRZAVA NA SVETU???
Nesto mi izbegavas tu temu.

Ti glupane
19-10-2005, 17:59
seri, seri MAMICU TI NAS TOVAR NABIJE NA ×××××, zar jos uvijek mislis da se mozes nadati da ce ti ruze opet cvati u Hrvatskoj?
E ××××ni Mile-Kurcogutacu, neces vise bolan da ××××s po bivsoj Krajini, nema tamo cirlice. Kako tvoj prijatelj Trpimir kaze: Hrvati osvojili Krajinu? ××××× vam materina, treba da stoji: OSLOBODILI MKRAJINU, OD SRPSKIH GOVNOGUTACA.
Ajde Mile-govnjaru, samo se ti pjeni i misli kako ce EU pomoci vama govnjarima.
Niste si mogli sami sebi pomoci, a sad se uzdate da vam drugi pomognu?
Jedinu stvar u koju se ti mozes uzdati, to je: da cemo vas opet jebati, ali sledeci put, bre bit ce i zadnji put, govnjaru jedan.
Samo ti vici i rugaj se koliko hoces Mile-Kurcogutacu, ali mi znamo da si ljut kao pas sto nemas domovine a tako zvana matica te nece.
Dakle idi u ××××× materinu i odskoci daleko od nas SRBOCIGANINE.

gde si bre dzukelo?
19-10-2005, 18:28
Sta je, jel ti to FRATAR dao malo voljno? :smile06:
A ti odma na forum da nas mrzis malo ha?! :))
Sta kaze cikas fratar dok te je milovao po kosi: "No, no, nemoj plakati, voljom svevisnjeg kroz moje spolovilo dajem ti Bozju energiju da se boris protiv Srba" .... a ti odma, pun energije, pa na VIDI da nas malo mrzis?! :smile06:

I mozes samo da nas MRZIS! :))

I doci cemo! :smile06:

I vase clanstvo (pregovaranje) u EU ce nam to omoguciti! :smile06:

A ti ces verovatno od silne mrznje i NEMOGUCNOSTI da to zaustavis, zavrsiti u nekoj ludari, kao sto ce i vecina od vas!

Bices prisiljen da miran kao najmirnija bubica slusas pored sebe 2 Srbina koji salju jedan drugoga u ××××× materinu! :)) BRE BRE BRE ce ti odzvanjati glavom, a miris Srpske kafane i rostilja ce ti izazivati sline na usta, ne od toga sto si gladan i ta hrana divno mirise, nego od BESA sto ni kurca nemozes da ucinis da to zaustavis! :)) :smile06:

OPREM DOBRO mamu ti ustasku ××××× u sred smrdljivog supka kroz koji si ispao jednom nesrecnom situacijom kada je jadnica mucena "vetrovima" - PRDNULA! :smile06: :))

:smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16:

Ej glupane
19-10-2005, 18:41
Vidim da ti oci postaju sve kafeniji od govana, nemoj da se ljutis bre Mile-Kurcogutacu, oci ce da ti skoce vani od tih silnih govana sto jedes. Prestani za malo vremana pa onda NAVALI OPET.
Boli te, ××××× ti materina, jelda Mile-Govnogutacu?
Ne ide vise po tvojemu? Jebali smo ti mamicu, jelda govno jedno?
Uzivam kad vidim da se ljutis bre bre bre i oci ti postaju sve vise kafeniji od tih pustih govana.
Ajde uzivaj. Mile-Govnogutacu

dzukelo jedna bre
19-10-2005, 18:48
Dzukac, da si ti pripadnik neke nacije koja zna sta je to sram, ti bi se bato pokrio po usima i sakrio u neku misju rupu iz koje nebi izlazio danima, jer te je kolega gore, doslovce POSRAO PO GLAVI! :)) :smile06: :smile06:
Ali nisi ti to - ti si Hrvat, nacija brez srama i obraza!

Kazi mi dzukelo, po cemu si ti to vidio da se kolega gore ljuti? :smile06:
Hahahahahahahahahaha! :smile06:
Ziv bio, sto vise takvih kao ti, sa vakuumom u glavi umesto mozga, povratak Srbima je zagarantovan! I to BRZ! :smile06: :))

VIZE...4-ever
19-10-2005, 18:51
Nas VSG(P) zaboravclja da ce HR biti istocna granica EU...

Tedacemo ju mi, kao i u srednjem vijeku - cuvati od posasti sa Istoka...samo ovaj ce nem puta barem pomoci-financijski, za cuvanje istocne granice...

pogledaj ste se dogadja u Ceuti i Molili (Spanjolskim kolonijama u sjevernoj africi?

Tako ce morati i mi - 6 metara visoka bodljikava zica pod naponom!

NA DRINU!!!

Oci
19-10-2005, 20:50
sve kafenije, sve vise govana u njima.
Jelda bre Mile-Kurcogutacu?
hehehehehehehe
Mora da kenjate od muke bre govnosrbicici.
Samo naprjed, mamica ce da se brije i mi da je ×××××o opet.
Svi ce da budu zadovoljni, Ovca cijela i vukovi siti a srbi posrani.

TRPIMIR
19-10-2005, 23:38
BAS SAM PRIJATNO IZNENADJEN OVOLIKIM ODZIVOM
JEDINO SAM JAKO RAZOCARAN PROSTACKIM JEZIKOM MOJIH HRVATA. NE DOLIKUJE TO NASOJ TISUCULJETNOJ KULTURI

Nedavno je novinar austrijskog lista Focus upitao Tudjmana: "Da li cete dozvoliti da se vrate u Hrvatsku 410.000 Srba iz Krajine?". "Vrhovnik" je odgovorio: Ne verujem da ce se vratiti, inace ne bi ni otisli. Nezamislivo je da se svi vrate. U svakom slucaju nije u interesu normalizacije srpsko-hrvatskih odnosa. Ipak u pojedinim slucajevima dozvolicemo povratak da se ne bi reklo da krsimo ljudska prava...
Nazalost, hrvatski intelektualci cute. Sta je sa humanizmom pesnika? Tone u bezdanu bezakonja i niko ne dize glas. Jedna gospodja iz Zagreba ciji su rodjaci pobegli u Srbiju iz Knina, uputila se u bivsu prestonicu Krajine da bi od hrvatskih vlasti dobila uverenje o drzavljanstvu za te njene rodjake. Moraju licno da dodju, odgovoreno joj je, jer je tako odredila vlada. Ali kako mogu da dodju ako nemaju hrvatski pasos? "Ne znam sta da vam kazem". Gospodja se obratila upravi policije gde joj je receno: "Prema onome sto znamo o tome, nije predvidjen nikakav povratak". U stvari i pojedinacni povratak ljudi je moguc samo teoretski: administrativne procedure su toliko komplikovane da je apsolutno nemoguce doci do cilja. Za povratak je potreban pasos, a nema ga nijedna izbeglica.
Da bi se dobio potrebna su razna uverenja koja hrvatske vlasti izdaju samo neposredno zainteresovanima koji bi, da bi ih zatrazili i dobili, morali da dodju u Hrvatsku, a to ne mogu bez pasosa. Zacarani krug. Neko je rekao: hrvatski drzavljani srpske etnicke pripadnosti koji su pobegli iz Hrvatske, "poklon su Tudjmana Milosevicu", ili "usluga koju je Milosevic ucinio Tudjmanu" u etnickom ciscenju ili "humanitarna razmena stanovnistva".
(nastavlja se)

VGSe bre bre bre
20-10-2005, 01:10
Hehehehehehehehe! :))

"NE DOLIKUJE TO NASOJ TISUCULJETNOJ KULTURI " :smile06:

Nadam se da se Trpimir sali, znajuci ga verujem u to! :))

A ti VGSe, za×××× bre zicu, vec smo duboko u planovima da ti sagradimo "strazarsku VGS kucicu na Granicama Rimskog Carstva", gde ces sretan i zadovoljan deliti nepostojece VIZE, dok ljudi prolaze pored tebe kao pored kakvog majmuna, smeju ti se, pljuvaju te i samaraju.
Da ti samo VGSe znas kako je bilo tesko naci onu cetku na slemu rimskog legionara, malo bi vise cenio nas trud i napore da te smestimo na polozaj na kojemu ces ostvariti tvoj san. :smile06: :))

A kad vec pomenu zicu i ogradu .... ××××× li ga, e vidis to i nije tako losa ideja. Ograditi vas sa svih strana bodljikavom zicom, naptaviti SAMO jedan ulaz i izlaz. Tu kod kapije postaviti tvoju kucicu i tebe ispred nje u rimskoj odori, a sa leve strane postaviti veliku i dobro uocivu tablu sa tekstom ....

DOBRODOSLI U ZEMLJU GDE JE BOG ODAVNO REKAO LAKU NOC, ZEMLJU KOJA CIVILIZACIJSKI NEMA NISTA ZAJEDNICKOG SA OSTATKOM EVROPE

Obavezno mora da stoji i: SACUVAJ NAS BOZE KUGE GLADI I HRVATA!

A na kraju: ODAVDE KRECETE NA SVOJ SOPSTVENI RIZIK, OSTATAK EVROPE VAM NE GARANTUJE SIGURNOST. UKOLIKO PUTUJETE VOZOM, RACUNAJTE DA CETE BITI ZAPALJENI, UKOLIKO PUTUJETE KOLIMA, SACEKACE VAS DRUMSKI RAZBOJNICI, UKOLIKO SE ZAUSTAVITE DA POGLEDATE NEKU UTAKMICU, RACUNAJTE DA CETE PRISUSTVOVATI NEVIDJENOM DIVLJANJU I U NAJMANJU RUKU, I TO AKO IMATE SRECE, DOBITI STOLICU U GLAVU!
SRETAN PUT, NADAMO SE DA CETE IMATI SRECE I DA CEMO SE PONOVO VIDETI! :))

To sve treba prevesti na engleski, nemacki, francuski i italijanski!

Dobra ideja VGSe, DOB-RA! :smile06: :))

:smile16: :smile16: :smile16: :smile06: :smile16: :smile16: :smile16:

TRPIMIR
22-10-2005, 00:46
IDEMO DALJE

Sjedinjene Drzave ce garantovati integritet Bosne koja ce, kada se postigne mir, nastaviti da postoji sa svim atributima drzave, formirane od dva entiteta (Republike srpske i Hrvatsko-bosanske federacije) koji ce imati pravo da stupe u "specificne odnose" sa Srbijom i Hrvatskom ipak bez prava na otcepljenje.
Na bojnim poljima nastavljeni su sukobi, ali bez znacajnih pomeranja. U protivnapadu Srbi su ponovo osvojili varosicu Mrkonjic Grad (Italijani iz brigade "Garibaldi"2 secaju ga se jer su ga oteli od cetnika, boreci se uz Titove partizane za vreme II svetskog rata) i uspeli su da zaustave muslimanske trupe pred vratima Sankog Mosta. Borbe na ovom sektoru bile su veoma silovite tokom cele nedelje. Postoji razlog: Pre nego sto se u Njujorku postigne sporazum o prekidu vatre, snage vlade iz Sarajeva (Peti i Sedmi armijski korpus) htele bi da se spoje upravo na sektoru Mrkonjic Grada, koji ima prvorazrednu stratesku vaznost da bi se dovrsilo opkoljavanje Banjaluke.
I u "posavskom koridoru", u visini Brckog, bilo je borbi (artiljerijskih dvoboja) ali je propao pokusaj Hrvata i Muslimana da zaustave prolazak srpskih vojnih konvoja u pravcu Banjaluke. Hrvatsko-bosanska artiljerija tukla je grad Brcko. Jasno je da je i taj "koridor" dobio posebnu vaznost: ako bi hrvatske i muslimanske snage uspele da ga blokiraju, "Republika srpska" iz Bosne bi se ugusila.
(nastavlja se)

Evo njega
22-10-2005, 20:00
Trpimire, mamicu ti ×××××, nemoj da se zoves hrvatom, ti si cigo i tako ces umrijeti, budalo jedna.
Jos pricas o Frani, koji je otegao papke od davna. ×××× ti svoju pisljivu mater, pocni pisati nesto sto se sada dogadja u svijetu. Kao na primjer, sto cete vi srbadijo raditi, kad vam crnogorci dadu nogu u dupe i tome slicnim situacijama? Trpimire ×××××ne, izgleda da se ljutis, sto su te hrvati dobro izjebali. Nemoj da se sekiras, izjebali smo mi svih vas gedjovane, prema tome, idite svi u ××××× materinu.
Ti mozes pisati koliko hoces, jer i ja vjerujem u onu narodnu: TKO GUBI IMA PRAVO DA SE LJUTI.
Zasto se ne nadjes sa Milom-Govnjarom. hehehe-om i drugim swrpskim govnima pa se razgovarajte kako je bilo i kako nece vise biti.
Dakle, za svrsetak Trpimire: IDI U ××××× MATERINU, GLUPI SRBOCIGANINE.

VGSe bre bre bre bre
22-10-2005, 20:41
VGSe, mozes ti i tvoji Trpimiru da dudlate njegov njeznik (rekao bi "×××××", ali Trpimir je hrvat, da se ne uvredi :smile06: ). Po citanosti i broju ulazaka JE PREMASIO SVE TVOJE TEME ZAJEDNO. Sav spam i povracanje koje si lepio po forumu u zadnjh 3-4 godine! :smile16:
Interesovanje koje je izazvalo njegovo pisanje je, moras priznati "bar malo" vece nego sto je interesovanje za tvoje glupe teme, koje niko ne cita osim tebe, pa tebe .... i gle slucajnosti, opet tebe!
Tamo se svadjas sa nepostojecim likovima, kenjas, jedes govna i uzivas u svojim rodjenim pisanijama, Neka, niko ti ne brani .... isto kao sto te niko i ne ××××! :smile06:
Ma bezi bre budalo .... :smile16:

Ovom bi prilikom cestitao Trpimiru na premasenih 5 000 ulaza!
Vredno paznje - vredno citanja!
:)

A ti VGSe bre, ti mi ne odgovori, kako ti se svidja sadrzaj na TABLAMA koje bi apsolutno trebalo postaviti oko tvoje vuko××××ne. Svakih 10 m.
Da napomenem:

DOBRODOSLI U ZEMLJU GDE JE BOG ODAVNO REKAO LAKU NOC, ZEMLJU KOJA CIVILIZACIJSKI NEMA NISTA ZAJEDNICKOG SA OSTATKOM EVROPE

Obavezno mora da stoji i: SACUVAJ NAS BOZE KUGE GLADI I HRVATA!

A na kraju: ODAVDE KRECETE NA SVOJ SOPSTVENI RIZIK, OSTATAK EVROPE VAM NE GARANTUJE SIGURNOST. UKOLIKO PUTUJETE VOZOM, RACUNAJTE DA CETE BITI ZAPALJENI, UKOLIKO PUTUJETE KOLIMA, SACEKACE VAS DRUMSKI RAZBOJNICI, UKOLIKO SE ZAUSTAVITE DA POGLEDATE NEKU UTAKMICU, RACUNAJTE DA CETE PRISUSTVOVATI NEVIDJENOM DIVLJANJU I U NAJMANJU RUKU, I TO AKO IMATE SRECE, DOBITI STOLICU U GLAVU!
SRETAN PUT, NADAMO SE DA CETE IMATI SRECE I DA CEMO SE PONOVO VIDETI!

To sve treba prevesti na engleski, nemacki, francuski i italijanski!

Sta mislis, jeli dobar sadrzaj VGSe bre bre????? :smile06: :smile06:

:smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16:

Ma
22-10-2005, 21:48
idi u ××××× materinu cigo, i uzmi "hrvata" Trpimira sa sobom.
×××××ni srbociganski.

A kome?
22-10-2005, 22:31
Ti to govoris? SVE se odnosi na Srbadiju...! SVE VSG-u(P)...samo ONI... SRBI koji 75% podrzavaju neocetnisko/velikosrpsku ideju...

Njima treba UVJEK mater jebati...gdje se god pojave, kad god nam se ukaze prilika...

4-ever!

Pa ti UOPCE
22-10-2005, 23:08
Nisdi svjestan, da je sve ovo sto si lijepio tu samo jos jedan gigantski popusak!!

Ti UOPCE neznas sta hoces reci...

daj nas MOLIM te prosvjetli!! VSG-u(P)...daj nas prosvjetli - STA!!

Ja sam ti tu u kilometrima i stotinama postova opisao KAKO smo vas raspizdili, izjebali, satrli, rastjerali, pobili kako smo ocistili Hrvatsku od vase posasti...ZAUVJEK... a ti nesto tu lijepis... i sta??

KAZI STA HOCES RECI?? STA... na samoj ovoj temi si ispusio velikodugacko/debelih koliko hoces...

...ti govoris ono sto tu ja stalno govorim... a ti to lijepis onako opsirnije, i pokusavas NESTO?? ali sta ?? RECI???

leba ti prosvjetli nas?

Opa BATO
22-10-2005, 23:23
popizdia nam je nas VGS.

PLIVA PLIVA PLIVA PLIVA!

HAAAAAAAAAAAAAAHAAAAAAAAAAAAAAAHAAAAAAAAA

Trpimire, svaka ti cast, samo nastavi. Jos malo i ovaj ce smrad zavrsiti u ludari, garant.
Naravno nastavi i radi istine. To je glavna stvar.

TR
22-10-2005, 23:35
ISPRICAM SE MALOBROJNIM HRVATIMA KOJI ME NERADO CITAJU, NA CELU SA ONIM LUDAKOM IZ SVEDSKE SA KOJIM SE SPRDA CIJELI FORUM, ALI OVA TEMA CE JOS POTRAJATI

Nalazimo se na paradi hipokrita i fariseja. Zarko Domljan, jedan od jastrebova hrvatskog rezima, potpredsednik Parlamenta i visoki poglavar Tudjmanove partije, ucestvuje u Strazburu na jesenjem zasedanju Skupstine Saveta Evrope. Pritesnjen prigovorima zbog radikalnog etnickog ciscenja izvrsenog u Hrvatskoj na stetu srpskog stanovnistva Krajine i zapadne Slavonije, branio se ponavljajuci do besvesti frazu koja je u Hrvatskoj vec postala slogan, posto je "Vrhovnik" prvi izgovorio: Srbi su napustili Hrvatsku svojom slobodnom voljom, niko ih nije oterao. Domljan je sa svoje strane jos dodao: "Srpski narod izvan Srbije je glavna zrtva politicke filozofije pansrpstva".
Drugi clan hrvatske parlamentarne delegacije, Ivo Skrabalo uspeo je da iscedi jednu suzu kada je rekao: Najvecem broju nas, u Hrvatskoj, duboko je zao sto su Srbi otisli iz bivse Krajine gde su ziveli "300 godina", ali nisu ih oterale hrvatske vlasti, otisli su pre bilo kakvog kontakta sa hrvatskom vojskom i policijom i uprkos ponovljenim pozivima predsednika i premijera Hrvatske da ostanu u Hrvatskoj, gde su im bila garantovana gradjanska i sva druga prava...
Da li je moguce nesto bezocnije, cinicnije i lazljivije od ovoga? Koja prava su bila garantovana ovim ljudima, bilo ih je 2-3.000 koji nisu pobegli, a sacekali su dolazak hrvatske vojske? Ubijaju ih po pet-sest na dan (a svi su stariji), u kuce im podmecu pozare; ko izbegne masakr isteruju ga iz tog podrucja...
(nastavlja se)

TRPIMIR
22-10-2005, 23:36
IDEMO DALJE

"OUN i dalje dobija obavestenja o pljackanju i paljenju kuca na bivsem Sektoru jug (Krajine) koje vrse pojedinci u uniformama hrvatske vojske". To je danas u Zagrebu izjavio portparol mirovnih snaga, Kris Ganes. Vojnici OUN su izvestili: nekoliko hrvatskih vojnika, koji su stigli jednim kamionom, poceli su da pljackaju stanove u selu Koncarev Kraj; duz puta izmedju Strmice i Sepine Poljane sva sela su opljackana i spaljena.
Nastavlja se u medjuvremenu kolonizacija Krajine. Danas su 300 Hrvata, koji su isterani iz Banjaluke i Doboja, dobili kuce Srba u nekoliko sela oko Petrinje. U ovom kraju vlada haos. "Vlasti su nespremne da organizuju kontraegzodus", podvukli su rukovodioci Zajednice za izbeglice Hrvatske na svojoj danasnjoj skupstini u Zagrebu. I zeleznicari se zale na nepodnosljivu situaciju koja je stvorena u zeleznickom saobracaju u Krajini: nedostaju lokomotive i vagoni, na liniji od Ogulina do Knina 40 prelaza u nivou je nezasticeno, masinovodje ne mogu da uspostavljaju vezu sa stanicama, vozovi saobracaju sa velikim rizikom. Na podrucju Plitvickih jezera, nacionalnom parku ponovo otvorenom za turizam, jos su zatvorene osnovna skola i ambulanta, samo je jedna prodavnica ponovo otvorila prozorske kapke...
(nastavlja se)

Trpimire
23-10-2005, 01:31
Suck my dick, you mother ××××er.

ZASTO NAS HAG GONI
23-10-2005, 15:36
INDIVIDUALNA KRIVIČNA ODGOVORNOST


član 7(1) Statuta Međunarodnog suda


5. Slobodan Milošević snosi individualnu krivičnu odgovornost za zločine navedene u članovima 2, 3, 4 i 5 Statuta Međunarodnog krivičnog suda, kao što je opisano u ovoj optužnici, koje je planirao, podsticao, naredio, počinio ili čije je planiranje, pripremu ili izvršenje na drugi način pomagao i podržavao. Kad u ovoj optužnici koristi riječ "počiniti", tužilac nema namjeru da sugerira da je optuženi fizički počinio ijedan od zločina za koji se tereti kao lično odgovoran. Riječ "počiniti" se u ovoj optužnici odnosi na učestvovanje u udruženom zločinačkom poduhvatu u svojstvu suizvršitelja.


6. Slobodan Milošević je učestvovao u udruženom zločinačkom poduhvatu kako je navedeno u daljem tekstu. Svrha tog udruženog zločinačkog poduhvata bilo je prisilno i trajno uklanjanje većine nesrba, prije svega bosanskih Muslimana i bosanskih Hrvata, s velikih dijelova teritorije Republike Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu koristi se naziv Bosna i Hercegovina), činjenjem zločina koji predstavljaju kršenje odredbi članova 2, 3, 4 i 5 Statuta Međunarodnog suda.

Zasto nas HAG GONI
23-10-2005, 15:36
7. Ovaj udruženi zločinački poduhvat postojao je od 1. augusta 1991. i trajao najmanje do 31. decembra 1995. Među pojedincima koji su učestvovali u ovom udruženom zločinačkom poduhvatu bili su Slobodan Milošević, Radovan Karadžić, Momčilo Krajišnik, Biljana Plavšić, general Ratko Mladić, Borisav Jović, Branko Kostić, Veljko Kadijević, Blagoje Adžić, Milan Martić, Jovica Stanišić, Franko Simatović zvani "Frenki", Radovan Stojičić zvani "Badža", Vojislav Šešelj, Željko Ražnatović zvani "Arkan", te drugi znani i neznani učesnici.

ZASTO NAS HAG GONI
23-10-2005, 15:37
. Zločini nabrojani u tačkama od 1 do 29 ove optužnice bili su dio cilja tog udruženog zločinačkog poduhvata. Alternativno, zločini nabrojani u tačkama od 1 do 15 i od 19 do 29 bili su prirodne i predvidljive posljedice ostvarenja cilja ovog udruženog zločinačkog poduhvata, a optuženi je bio svjestan toga da iz izvršenja udruženog zločinačkog poduhvata mogu proizaći takvi zločini.


9. Da bi se uspješno realizovao cilj udruženog zločinačkog poduhvata, Slobodan Milošević je radio u sprezi sa drugim pojedincima u ovom udruženom zločinačkom poduhvatu ili preko njih. Svaki učesnik ili saizvršilac u ovom udruženom zločinačkom poduhvatu, imajući istu namjeru kao i drugi da doprinese poduhvatu, odigrao je svoju sopstvenu ulogu ili više uloga koje su značajno doprinosile ostvarenju cilja ovog poduhvata. Uloge tih učesnika ili suizvršilaca uključuju, ali se ne ograničavaju, na sljedeće:

Radovan Karadžić
23-10-2005, 15:38
10. Radovan Karadžić je bio predsjednik Srpske demokratske stranke Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: SDS) tokom cijelog perioda na koji se odnosi optužnica. Dana 27. marta 1992, Karadžić je postao predsjednik "Savjeta za nacionalnu bezbjednost" bosanskih Srba. Dana 12. maja 1992, izabran je za predsjednika tročlanog Predsjedništva samoproglašene Srpske Republike Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu koristi se naziv Republika Srpska) i na tom položaju ostao i nakon što je 2. juna 1992. Predsjedništvo prošireno na pet članova. Dana 17. decembra 1992, Karadžić je izabran za predsjednika Republike Srpske i na tom položaju ostao tokom čitavog perioda na koji se odnosi ova optužnica. U svojstvu člana Savjeta za nacionalnu bezbjednost bosanskih Srba, člana Predsjedništva, kao predsjednik Republike Srpske, te na svom rukovodećem položaju u stranci SDS i državnim organima Republike Srpske, Radovan Karadžić, zajedno sa drugima, zapovijedao je, rukovodio ili na drugi način vršio efektivnu kontrolu nad Teritorijalnom odbranom (u daljem tekstu: TO), vojskom bosanskih Srba (u daljem tekstu: VRS) i policijskim snagama Republike Srpske koje su učestvovale u zločinima navedenim u ovoj optužnici.

ZASTO NAS HAG GONI
23-10-2005, 15:40
Ima jos nekoliko hiljada tacaka-u nastavcima cemo!

11. Momčilo Krajišnik, bliski saradnik Radovana Karadžića, bio je član Glavnog odbora SDS-a od 12. jula 1991. godine. Dana 24. oktobra 1991, dana kad je osnovana "Skupština srpskog naroda u Bosni i Hercegovini" (u daljem tekstu koristi se naziv "skupština bosanskih Srba"), Krajišnik je izabran za njenog predsjednika. Od 27. marta 1992, Krajišnik je bio član Savjeta za nacionalnu bezbjednost bosanskih Srba. Postao je i član petočlanog Predsjedništva 2. juna 1992. Kad je skupština bosanskih Srba izabrala Radovana Karadžića za Predsjednika Republike Srpske, 17. decembra 1992, Krajišnik je prestao da bude član Predsjedništva, ali je i dalje bio jedan od najznačajnijih političkih vođa u Republici Srpskoj i ostao na funkciji predsjednika Narodne skupštine do 19. oktobra 1996. U svojstvu člana Savjeta za nacionalnu bezbjednost bosanskih Srba po funkciji člana Predsjedništva Republike Srpske, te na svom rukovodećem položaju u stranci SDS i državnim organima Republike Srpske, Momčilo Krajišnik, zajedno sa drugima, zapovijedao je, rukovodio ili na drugi način vršio efektivnu kontrolu nad TO-om, VRS-om i policijskim snagama Republike Srpske koje su učestvovale u zločinima navedenim u ovoj optužnici.

hehehehehehehe
23-10-2005, 16:31
HAHAHAHAHAHAHAHA!

VGS je odlucio da sabotira Trpimira!!!! :))
Ali ×××××n ustaski zaboravlja jednu stvar. Trpimira je do sada posetilo preko 5000 (pet tisuca), dok njegove pisljive teme posecuje samo on sam! :smile06: :))
Dakle, VGSe, posrani mozgu i ljudska kanalizacijo puna pacova, krokodila i ostalih "nindja mjutant trtls-a" :smile06: , mozes da lepis koliko hoces, niko te nece citati, a samo ces tvojim idiotskim ulascima ovom topicu jos vise podizati rejting, nista vise! :smile06:
Nego ti si jedan obican majmun, ti ne razumes ni kurca sto ti ja pokusavam reci! :smile06:

A za to vreme, verujem i nadam se da ce Trpimir nastaviti da pise .... i pise .... i pise ..... :smile16:

:))

Mislim da je ovo jako interesantno, pokazuje svu megalomaniju, idiotluk i bolest koja se motala po glavi dr. ×××××× budjmana:

"To je povratak politici Ante Pavelica, ustaskog poglavnika Nezavisne Drzave Hrvatske koja je bila po volji Hitlera i Musolinija.
Za vreme "vodje" Pavelica, Hrvatska je formalno bila kraljevina cija je kruna - kruna velikog kralja Zvonimira - bila ponudjena princu iz porodice Savoja, Ajmonu, ali on se tom krunom nikada nije krunisao. U stvari bila je vice-kraljevina pod nominalnim protektoratom fasisticke Italije, defakto kolonija nemackog Treceg rajha. Hrvatska je danas predsednicka republika u kojoj vecinom u parlamentu, vladom i svim institucijama drzave manevrise jedan covek, Franjo Tudjman, koji je predsednik partije na vlasti, sef drzave, vrhovni komandant vojnih snaga i koji deluje kao autokrata koji namerava da postane - kako ga je nazvao jedan opozicioni list - "Ban Franjo Zvonimir II"."

HAHAHAHAHAHAHA! "Ban Franjo Zvonimir II"!!!!! HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!! :smile06:

:smile06: :smile06: :smile06: :smile06:

Ajme meni
23-10-2005, 17:57
ti hehehehe, zbilja si iso u kuljac, zar nema lijeka za ×××××× kao sto si ti? Hehehe, mamicu ti tucnem, iako je brkata, pa nadji profesionalca da ti pomogne sa tvojom ludoscu. Viseci na ovom forumu, samo pogorsavas svoje stanje, budalo jedna, jer tebi ta pliva, sto je spominjes, nece pomoci, jer ne prave tolike kolicine, da bi imale utjecaja na tebe. Meni izgleda, da moras ici glup kroz zivot i da ces umreti bre glup. Ti si naucan biti ×××××n i prema tome, da bome, nema problema bre Mile-Govnojedu. A sada, mars u ××××× materinu, budalo jedna

sta je
23-10-2005, 18:51
VSG-u(P)???
Pa zar ne znas KO je kriv za sve??

Koga Hag goni?

Zasto? Da li je moguce da si zaboravio...

Pa to su kilometri... KILOMETRI!!! texta... lijepit cemo malo pomalo...u dozama...da NIKAD ne zaboravis! Da ti to nabijemo bayom u tu suplu glavu (ili sta vec imas na vratu?)

TRPIMIR
24-10-2005, 00:05
IDEMO DALJE

Istrazivanje koje je obavila humanitarna organizacija "Veritas" ustanovilo je da se u civilnim i vojnim zatvorima Hrvatske nalazi 880 Srba iz Krajine, prakticno svi oni od 18 do 60 godina, koji su uhvaceni u civilnoj ili vojnoj odeci za vreme Operacije Oluja. Drugih 3-4.000 civila, svi iznad 60 godina, zatvoreni su, medjutim, u sabirnim logorima. Prvi su podvrgnuti inkvizitorskom postupku uz optuzbu da su pocinili ratne zlocine, drugi su rasuti od Kutine do Sibenika bez ikakve perspektive da ce skoro izaci iz logora.
Sasvim mali broj onih koji su ostali na teritoriji Krajine su bolesni ili nesposobni da se staraju o svojim najnuznijim potrebama, ostali su bez ikoga svoga, bez imovine, bez sredstava za zivot, liseni licnih dokumenata i zive u stalnom strahu da ce biti poubijani.
Jos jedan dokument: Petar Mrkalj, angazovan u ime hrvatskih pacifista u Helsinskom odboru za ljudska prava, izjavio je pre tri dana u Zagrebu: Sve mere i postupci hrvatskih vlasti, pokazuju da za Srbe, osim minimalnih izuzetaka, nema povratka u Hrvatsku. Oni su izgnani upravo radi ciscenja Hrvatske od njihovog prisustva, da bi se radikalno resilo vekovno pitanje Srba u Hrvatskoj. Kuce koje su Srbi napustili na novooslobodjenim teritorijama spaljuju se posto su opljackane i niko ne sprecava ove zlocine. Sve ovo deo je jednog plana...
U oslobodjenim selima - a Mrkalj je tome svedok, posto je poslednjih dana vise puta posetio Krajinu - kamioni bez registracije i tablice odlaze i dolaze, odnoseci sve ono sto se jos moze opljackati, pokrasti i natovariti...

Je li citas
24-10-2005, 00:48
ti ovo VGS-e???

>>kamioni bez registracije i tablice odlaze i dolaze, odnoseci sve ono sto se jos moze opljackati, pokrasti i natovariti...<<

Jednom sam ti postavio pitanje a opet cu:

Gde bi ste sad bili da niste palili Hrvatsku, pljackali, krali (cak i spomenike sa pravoslavnih groblja)???
Gde bi ste bili da ste pruzili hranu i medicinsku pomoc onim starcima i nemocnima, i da ste im pruzili zastitu od pljackasa i ubica???

Trpimire, samo nastavi, sto bi rekli Dalmatinci, pogadjas pravo u sridu :) :) :)

sljam
24-10-2005, 00:50
genocidna govna = hrvati! nikad nisu ni bili ljudi,niti ce. sljam i odpatci civilizacije!

JAAOOJ
24-10-2005, 12:09
32. Od 1. marta 1992. ili približno od tog datuma pa do 31. decembra 1995, Slobodan Milošević, djelujući sam ili u sprezi sa drugim učesnicima udruženog zločinačkog poduhvata, planirao je, podsticao, naredio, počinio ili na drugi način pomagao i podržavao planiranje, pripremu i izvršenje uništenja, u cijelosti ili djelimično, nacionalne, etničke, rasne ili vjerske grupe bosanskih Muslimana odnosno bosanskih Hrvata kao takve, na teritorijama u Bosni i Hercegovini, uključujući: Bijeljinu, Bosanski Novi, Bosanski Šamac, Bratunac, Brčko, Doboj, Foču, Sarajevo (Ilijaš), Ključ, Kotor-Varoš, Sarajevo (Novi Grad), Prijedor, Rogaticu, Sanski Most, Srebrenicu, Višegrad, Vlasenicu i Zvornik. Uništavanje tih grupa sprovedeno je:


a) Rasprostranjenim ubijanjem hiljada bosanskih Muslimana i bosanskih Hrvata tokom i nakon preuzimanja vlasti na teritorijama u Bosni i Hercegovini, uključujući i gore nabrojana područja, kao što je precizirano u Prilogu A:1: ove optužnice. Na mnogim ovim područjima su za egzekucije naročito birani obrazovani i ugledni pripadnici tih grupa, često prema unaprijed pripremljenim spiskovima.

JAAOOJ
24-10-2005, 12:10
Nakon pada Srebrenice u julu 1995, gotovo svi zarobljeni muškarci i mladići, bosanski Muslimani, ukupno nekoliko hiljada lica, pogubljeni su na mjestima gdje su zarobljeni ili na mjestima na koja su prebacivani radi egzekucije.


b) Ubijanjem hiljada bosanskih Muslimana i bosanskih Hrvata u zatočeničkim objektima u Bosni i Hercegovini, uključujući objekte u gore nabrojanim područjima, kao što je precizirano u Prilogu B ove optužnice.


c) Nanošenjem teških tjelesnih i duševnih povreda bosanskim Muslimanima i bosanskim Hrvatima za vrijeme njihovog zatočenja u zatočeničkim objektima u Bosni i Hercegovini, uključujući objekte u gore nabrojanim područjima, kao što je precizirano u Prilogu C ove optužnice. Pripadnici tih grupa, tokom svog zatočeništva u zatočeničkim objektima i prilikom ispitivanja na tim mjestima, u policijskim stanicama i kasarnama, bili su stalno podvrgavani nehumanim djelima ili prisiljavani da ih gledaju, uključujući ubistvo, seksualno nasilje, mučenje i premlaćivanje.


d) Zatočenjem hiljada bosanskih Muslimana i bosanskih Hrvata u zatočeničkim objektima u Bosni i Hercegovini, uključujući objekte u gore nabrojanim područjima, u životnim uslovima sračunatim da dovedu do djelimičnog fizičkog uništenja ovih grupa, odnosno gladovanjem, zagađenom vodom, prisilnim radom, neadekvatnom ljekarskom njegom i konstantnim fizičkim i psihičkim nasiljem.

Dali citas
24-10-2005, 14:22
ovo Trpimire? ××××× ti materina.
Suck my dick, you ××××ing peace of shit.
Same gos for your friend hehehe or Mile-Govnojedac.
Idite u ××××× materinu srpski cigani.

VGSe mamlaze glupi
24-10-2005, 18:37
Vec sam ti rekao VGSe, to niko ne cita, niti ce citati! :smile16: Tvoje brljotine SE NE CITAJU, dok Trpimirova pisanja SE CITAJU, dokaz za to je taj sto je gospodin Trpimir za kratko vreme je postao najcitaniji autor na forumu!
Tebe, kao i obicno NIKO NE ××××, samo se sprdamo s tobom, a tvoja nova taktika koju si poceo na ovom topicu ce doprineti samo da isti dobije jos vise ulaza, i da se ti jos vise izblamiras po forumu, kao sto si i dosada uspesno radio, pokazujuci svima kakva ustaska smrdeljiva gnjida jesi i na kojem "stupnju" inteligencije funkcionise tvoj jadni mozak (onim danima kada radi) :smile06:

Samo ti lepi .... :smile06:

UFFFF
24-10-2005, 20:43
Ajde da malo usporedjujemo...

Ovim djelima i propustima, Slobodan Milošević je počinio:


Tačka 1: GENOCID, kažnjiv po članovima 4(3)(a) te 7(1) i 7(3) Statuta Međunarodnog suda; ili


Tačka 2: SAUČESNIŠTVO U GENOCIDU, kažnjivo po članovima 4(3)(e) te 7(1) i 7(3) Statuta Međunarodnog suda.

:1: Broj poginulih, povrijeđenih, zatočenih i premještenih naveden u ovom i drugim prilozima u ovoj optužnici, najtačnija je procjena koju optužba može dati prije izvođenja dokaza na koje će se oslanjati na suđenju.

UFFFFF
24-10-2005, 20:45
PROGONI


33. Od 1. marta 1992. ili približno od tog datuma pa do 31. decembra 1995, Slobodan Milošević, djelujući sam ili u sprezi sa drugim učesnicima udruženog zločinačkog poduhvata, planirao je, podsticao, naredio, počinio ili na drugi način pomagao i podržavao planiranje, pripremu ili izvršenje progona nesrba, prije svega bosanskih Muslimana i bosanskih Hrvata, na teritoriji Banje Luke, Bihaća, Bijeljine, Bileće, Bosanske Dubice, Bosanske Gradiške, Bosanske Krupe, Bosanskog Novog, Bosanskog Petrovca, Bosanskog Šamca, Bratunca, Brčkog, Čajniča, Čelinca, Doboja, Donjeg Vakufa, Foče, Gacka, Goražda, Sarajeva (Hadžića), Sarajeva (Ilidže), Sarajeva (Ilijaša), Ključa, Kalinovika, Kotor-Varoši, Nevesinja, Sarajeva (Novog Grada), Sarajeva (Novog Sarajeva), Sarajeva (Pala), Prijedora, Prnjavora, Rogatice, Rudog, Sanskog Mosta, Šekovića, Šipova, Sokoca, Srebrenice, Teslića, Trebinja, Sarajeva (Trnova), Višegrada, Vlasenice, Sarajeva (Vogošće) i Zvornika.


34. Tokom čitavog tog perioda, srpske snage, koje su se sastojale od jedinica JNA, VJ i VRS-a, lokalnih jedinica TO-a, jedinica lokalnog MUP-a i MUP-a Srbije, te paravojnih jedinica iz Srbije i Crne Gore, napadale su i preuzimale kontrolu nad gradovima i selima u tim područjima. Nakon preuzimanja vlasti, srpske snage, u saradnji sa lokalnim srpskim vlastima, uspostavile su režim progona smišljen da se nesrpsko civilno stanovništvo istjera sa tih područja.


35. Ovi progoni činjeni su na osnovu diskriminacije po političkoj, rasnoj ili vjerskoj pripadnosti i obuhvatali su:

UFFFFF
24-10-2005, 20:45
a) Istrebljenje ili ubistvo hiljada bosanskih Muslimana, bosanskih Hrvata i drugih nesrpskih civila, uključujući žene i starije osobe, na područjima navedenim gore u tekstu, o čemu se detalji iznose u Prilozima A i B ove optužnice.


b) Dugotrajno i rutinsko zatvaranje i zatočavanje hiljada bosanskih Muslimana, bosanskih Hrvata i drugih nesrpskih civila u zatočeničke objekte u Bosni i Hercegovini i van nje, o čemu se detalji iznose u Prilogu C ove optužnice.


c) Uspostavljanje i održavanje nehumanih životnih uslova za bosanske Muslimane, bosanske Hrvate i druge nesrpske civile u gore pomenutim zatočeničkim objektima. Ti životni uslovi bili su surovi, a karakterisalo ih je nečovječno postupanje, prenatrpanost, gladovanje, prisilni rad i sistematsko fizičko i psihičko zlostavljanje koje je uključivalo mučenje, premlaćivanja i seksualno nasilje.

d) Dugotrajan i čest prisilni rad bosanskih Muslimana, bosanskih Hrvata i drugih nesrpskih civila iz ovih zatočeničkih objekata. Prisilni rad obuhvatao je kopanje grobova i rovova, te druge vidove fizičkog rada na frontu.


e) Okrutno i nečovječno postupanje sa bosanskim Muslimanima, bosanskim Hrvatima i drugim nesrpskim civilima tokom i nakon preuzimanja vlasti u gore navedenim općinama. To nečovječno postupanje uključivalo je, ali se nije ograničavalo na seksualno nasilje, mučenje, fizičko i psihičko zlostavljanje i prisiljavanje na život u nehumanim uslovima.

UFFFFF
24-10-2005, 20:46
f) Uvođenje restriktivnih i diskriminacionih mjera protiv bosanskih Muslimana, bosanskih Hrvata i drugih nesrba, kao što je ograničavanje slobode kretanja; uklanjanje sa položaja vlasti u institucijama lokalne uprave i u policiji; otpuštanje sa posla; samovoljni pretresi njihovih kuća; uskraćivanje prava na sudski postupak i uskraćivanje prava na ravnopravno korištenje javnih službi, uključujući i adekvatnu zdravstvenu zaštitu.


g) Premlaćivanje i pljačkanje bosanskih Muslimana, bosanskih Hrvata i drugih nesrpskih civila.


h) Prisilno premještanje i deportaciju hiljada bosanskih Muslimana, bosanskih Hrvata i drugih nesrpskih civila sa gore navedenih teritorija, na lokacije van teritorija pod srpskom vlašću, kao što je opisano u paragrafima 40 i 41, te u Prilogu D ove optužnice.


i) Oduzimanje i pljačku imovine u vlasništvu bosanskih Muslimana, bosanskih Hrvata i drugih nesrpskih civila.


j) Namjerno i bezobzirno uništavanje domova i druge javne i privatne imovine bosanskih Muslimana i bosanskih Hrvata, njihovih kulturnih i vjerskih ustanova, historijskih spomenika i drugih svetih mjesta, kao što je opisano u paragrafu 42.


k) Sprečavanje dostave humanitarne pomoći, naročito medicinskog materijala i hrane, u enklave u okruženju Bihać, Goražde, Srebrenicu i Žepu, te uskraćivanje vode civilima blokiranim u tim enklavama, u namjeri da se stvore nepodnošljivi životni uslovi.

VGS-e BRE
25-10-2005, 04:09
ako mi je do saznanja o tome za sta je optuzen S Milosevic, radije cu otici na sluzbeni sajt ICTY-a i procitati tamo od pocetka do kraja. I ne samo o njemu vec o Gotovini, Ademiju, i bilo kome protiv koga je podignuta optuznica.
Prema tome, ja te stvari ovde ne citam.

Daj nesto sto ne pise na ICRY sajtu, otvori temu, i izvoli, pisi do mile volje. Ja cu te sigurno citati ako pronadjem ista interesantno i sa smislom.
Ako pak budem citao u stilu da je S. Milosevic odgovoran zbog nekakvog streljanja i paljevine u BiH selu Pizdicima, npr, zaobici cu te u velikom luku.

TRPIMIR
25-10-2005, 07:58
DRAGI MOJ VJERNI CITAOCE, NEMAM KOMENTAR ZA OVO SVEDOVO PONASANJE, JA CU NASTAVIT U ISTOME STILU, TO STO ON PISE STVARI KOJE SU LAKO DOSTUPNE SVAKOMU, JE NJEGOV PROBLEM, OD NJEGA SE NESTO DRUGOGA NIJE NI MOGLO OCEKIVATI, NE?!
MENI NIJE PROBLEM POC NA ICTY I COPY/PASTE SVE O GOTOVINI, BLASKICU,CERMAKU I OSTALIMA,ALI ONDA BI SE JA SPUSTI NA NJEGOV NIVO, A TO NE ZELIM.
SVATKO RADI KAKO UMIJE, TKO BOLJE I ISPRAVNIJE DELA, TO JE NA SUD ONIMA KOJI CITAJU, TAKO DA SAM JA U BITI ZADOVOLJAN, A JELI ON?!?!
SUMNJAM. :)

DO SLJEDECEG NASTAVKA ....... ;)

Molim te VSG-u
25-10-2005, 09:35
Daj to napravi...idi na ICTY i lijepi..

Mi lijepimo, Ti lijepis...pa da usporedjujemo?

Vazi?

I daj prestani te ×××××rije sa Trpimirom...

..mislim..
25-10-2005, 09:36
to bezvezno potpisivanje ...

ili se stalno potpisuj sa Trpimir...

VGSe bre bre????
25-10-2005, 10:11
VGSe?????
Sta to mlatis???? :smile06: :))

TRPIMIR
25-10-2005, 17:17
IDEMO DALJE, PUSTITE TU VRECU GOVANA,UOPCE NIJE BITNO STO ON IMA DA KAZE ILI NAPISE. ZNAM DA NIJE MENI,ZNAM DA NIJE NI VAMA MOJI VJERNI CITAOCI,JEDINO KADA GA ZAJEBAVATE. :))

(nastavak)

Onom malom broju Srba koji su ostali, uzimaju stoku, elektricne generatore koji su ih snabdevali elektricnom energijom, traktore, sve. A njihova prava? Ne postoje: bilo koji delinkvent, u uniformi ili ne, moze da ih ubije kao pse. Selo Sjenicak, u blizini Karlovca, imao je oko 800 kuca u trenutku oslobadjanja. Vec dva meseca svakog dana po nekoliko njih izgori u pozaru, za koji dan nece ostati nijedna. Nekoliko policajaca je priznalo da nije u pitanju plata, smesta bi skinuli uniformu, stid ih je. Niko od njih ne uspeva da zaustavi palikuce, boje se osvete.
U srpskim kucama koje jos nisu unistene, smestili su se Hrvati proterani iz Bosne i Srbije. Novo stanovnistvo vec je potpuno zauzelo varosice Vrginmost, Vojnic, Krnjak, Tusilovic i druge; novim kolonistima kuce se ustupaju na 10 godina posle cega ce moci da ih otkupe. Ako tako stoje stvari, pita se Mrkalj, jasno je sta se misli o pravim vlasnicima Srbima koji su prognani ili pobegli. Ako neko i uspe da se vrati, gde ce da stanuje? Ne treba se cuditi, dakle - zakljucuje Mrkalj - sto su i one srpske porodice koje su imale nameru da se vrate u svoje kuce posto su izbegle opasnost od borbi za vreme operacije Oluja, a izgleda da prvi spiskovi kandidata za povratak sadrze vise od 10.000 imena, morale da odustanu. A to je bio i ostao cilj koji je Tudjman hteo da postigne, jer ih vise ne zeli.
Kaze Mrkalj: Ja ne radim nista drugo nego samo pisem pisma Tudjmanu, vladi i drugim hrvatskim vlastima, ali ne dobijam odgovor...

(nastavlja se)

vidis ovo
25-10-2005, 18:51
je interesantno...Nisam znao...ali KO??? ce znati da li to ima veze sa istinom?? da su svaki dan palili po nekoloiko kuca, a da se je policija bojala osvete pa to nije sprecavala??!! HMHMMM... zaista bi volio znati ISTINTE pojedinosti...

daj jos malo nalijepi VSG-u(P)...ovo me zanima... cim prije... pokusat cu negdje?? neznam gdje? vidjeti da li su se stvari tako odvijale...

Da nemas gdje da prdnes...te da te moze upucati ko zeca...to je dobro... zivot ti je postedjen... TREBALO vam je satjerati straha u kosti... toliko da VAM nikada ne padne nista niti priblizno slicno IKADA na pamet... trebalo vam se je pokazati da smo vas SVE!!!do jednog "mogli upucati"...da znate, ali nismo...barem toliko... iako sumnjam da je vama i to dosta... opet bi vi dizali ruku na domovinu, samo da vam se najmanje sansa pruzi...

SALJI!! CIM PRIJE... ja pripremio kilometre u Milosevice, Seselju, Karadjicu, Lladicu...ma svima... oko 8 MB samo TEXTA... ali necu za sada lijepiti, dok god budes slao ovakve interesantne clanke...

hahahahahaha!
25-10-2005, 19:05
TILT! :))

ako VRLO
25-10-2005, 19:30
...brzo ne pocnes lijepiti ostatke texta ja pocinjem lijepiti...

IMA JAKO PUNO!!!

Imas jos
25-10-2005, 19:56
Jedan sat VSG-u (P) da zalijepis nesto inerersantno u vezi onog zadnje sto si nalijepio...inace pocinjem ja lijepiti!

Jebote
25-10-2005, 21:30
Sto je ovaj Trpimir glup.
Ma trpimire, idi u ××××× materinu.

VGSe bre bre jebote
25-10-2005, 22:02
Ajde bre VGSe bre! Lepi, lebac ti ×××××! :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06:

Ahahahahaha haha ahaha!!!! :smile06:

:smile16:

Sto ces nas "razbiti" tvojim lepljenjem! :smile06:

Well?! :smile06:

:smile16:

Nastavak
25-10-2005, 22:23
ISTREBLJENJE, UBISTVO I HOTIMIČNO LIŠAVANJE ŽIVOTA36. Od 1. marta 1992. ili približno od tog datuma pa do 31. decembra 1995, Slobodan Milošević, djelujući sam ili u sprezi sa drugim učesnicima udruženog zločinačkog poduhvata, planirao je, podsticao, naredio, počinio ili na drugi način pomagao i podržavao planiranje, pripremu ili izvršenje istrebljenja, ubistva i hotimičnog lišavanja života nesrba, prije svega bosanskih Muslimana i bosanskih Hrvata koji su živjeli na teritoriji Banje Luke, Bihaća, Bijeljine, Bileće, Bosanske Gradiške, Bosanske Krupe, Bosanskog Novog, Bosanskog Petrovca, Bosanskog Šamca, Bratunca, Brčkog, Čajniča, Čelinca, Doboja, Foče, Gacka, Sarajeva (Ilijaša), Ključa, Kalinovika, Kotor-Varoši, Nevesinja, Sarajeva (Novog Grada), Prijedora, Prnjavora, Rogatice, Rudog, Sanskog Mosta, Sokoca, Srebrenice, Teslića, Višegrada, Vlasenice i Zvornika. Istrebljenje, ubistvo i hotimično lišavanje života tih grupa sprovedeno je:


a) Ubijanjem bosanskih Muslimana, bosanskih Hrvata i drugih nesrba u njihovim gradovima i selima, tokom i nakon preuzimanja vlasti na gore navedenim teritorijama, uključujući i one navedene u Prilogu A ove optužnice.

Nastavak (od Slobe)
25-10-2005, 22:24
b) Ubijanjem bosanskih Muslimana, bosanskih Hrvata i drugih nesrba u zatočeničkim objektima, te tokom deportacije ili prisilnog premještanja, uključujući i one precizirane u Prilogu B ove optužnice.


Tim djelima i propustima, Slobodan Milošević je počinio:


Tačka 4: Istrebljenje, ZLOČIN PROTIV ČOVJEČNOSTI, kažnjiv po članu 5(b) te 7(1) i 7(3) Statuta Međunarodnog suda.


Tačka 5: Ubistvo, ZLOČIN PROTIV ČOVJEČNOSTI, kažnjiv po članu 5(a) te 7(1) i 7(3) Statuta Međunarodnog suda.


Tačka 6: Hotimično lišavanje života, TEŠKU POVREDU ŽENEVSKIH KONVENCIJA IZ 1949, kažnjivu po članu 2(a) te 7(1) i 7(3) Statuta Međunarodnog suda.


Tačka 7: Ubistvo, KRŠENJE ZAKONA I OBIČAJA RATOVANJA, sankcionirano zajedničkim članom 3(1)(a) Ženevskih konvencija iz 1949, kažnjivo po članu 3 te 7(1) i 7(3) Statuta Međunarodnog suda.

VGSe bre bre
25-10-2005, 22:33
Oces da ti pomognem VGSe??? :smile06:

:smile16: :smile16: :smile16: :smile16:

Vreca Govana iz Swe
25-10-2005, 22:34
Vreca Govana iz Swe

VVVVVIZZZZZ.........EEEEEEEEEEE VIIIIIII.....ZA,,,,,,SR,,,,,,,SR,,,,,,,,,,,SR,BE,, ,,,,,,,BE,,,,,,,,,BE,,,,,,,I ZZZEEEEEEE ZZZAA LAAAABBUDOOOOOOOOVE I SVU PPPPERRAAAAADD!!!!!!!
VIZE VIZE VIZE ZZZAAAA SSSSSSVEE!!!!
SVE SRRRBI, SVE, SVE, SVE, SVE, VIZZE, VIII....ZEEEEEE..........SVIMA,,,SVIMMMMA,,,,SVIII IIIIIIIIIIIIIIMA,,,MA,,,MA,,,MA,,, VIIIIZE,VIZZE,VI,,,VI,,,VI,,VI,,VIZ,,VIZZ,VI,,ZE,Z E,ZE,ZE,ZEZEZEZE
VVVVVIZZZZZ.........EEEEEEEEEEE VIIIIIII.....ZA,,,,,,SR,,,,,,,SR,,,,,,,,,,,SR,BE,, ,,,,,,,BE,,,,,,,,,BE,,,,,,,I ZZZEEEEEEE ZZZAA LAAAABBUDOOOOOOOOVE I SVU PPPPERRAAAAADD!!!!!!!
VIZE VIZE VIZE ZZZAAAA SSSSSSVEE!!!!
SVE SRRRBI, SVE, SVE, SVE, SVE, VIZZE, VIII....ZEEEEEE..........SVIMA,,,SVIMMMMA,,,,SVIII IIIIIIIIIIIIIIMA,,,MA,,,MA,,,MA,,, VIIIIZE,VIZZE,VI,,,VI,,,VI,,VI,,VIZ,,VIZZ,VI,,ZE,Z E,ZE,ZE,ZEZEZEZE
VVVVVIZZZZZ.........EEEEEEEEEEE VIIIIIII.....ZA,,,,,,SR,,,,,,,SR,,,,,,,,,,,SR,BE,, ,,,,,,,BE,,,,,,,,,BE,,,,,,,I ZZZEEEEEEE ZZZAA LAAAABBUDOOOOOOOOVE I SVU PPPPERRAAAAADD!!!!!!!
VIZE VIZE VIZE ZZZAAAA SSSSSSVEE!!!!
SVE SRRRBI, SVE, SVE, SVE, SVE, VIZZE, VIII....ZEEEEEE..........SVIMA,,,SVIMMMMA,,,,SVIII IIIIIIIIIIIIIIMA,,,MA,,,MA,,,MA,,, VIIIIZE,VIZZE,VI,,,VI,,,VI,,VI,,VIZ,,VIZZ,VI,,ZE,Z E,ZE,ZE,ZEZEZEZE
VVVVVIZZZZZ.........EEEEEEEEEEE VIIIIIII.....ZA,,,,,,SR,,,,,,,SR,,,,,,,,,,,SR,BE,, ,,,,,,,BE,,,,,,,,,BE,,,,,,,I ZZZEEEEEEE ZZZAA LAAAABBUDOOOOOOOOVE I SVU PPPPERRAAAAADD!!!!!!!
VIZE VIZE VIZE ZZZAAAA SSSSSSVEE!!!!
SVE SRRRBI, SVE, SVE, SVE, SVE, VIZZE, VIII....ZEEEEEE..........SVIMA,,,SVIMMMMA,,,,SVIII IIIIIIIIIIIIIIMA,,,MA,,,MA,,,MA,,, VIIIIZE,VIZZE,VI,,,VI,,,VI,,VI,,VIZ,,VIZZ,VI,,ZE,Z E,ZE,ZE,ZEZEZEZE

TILT! GAME OVER! :smile06: :smile06: :smile06:

:smile16:

Pa niti
26-10-2005, 07:44
ovaj zadnji post nije los...

pokazuje tvoje raspolozenje...

i to je interesantno...

Ajde nalijepi nesto od onog interesantnog i

gde si bre fekalijo
26-10-2005, 12:52
Hehehehehehe! pre bih rekao da pokazuje tvoje raspolozenje, ti ××××s non stop o ovome gore (dobro, malo je uvelicano .... :smile06: ). moje raspolozenje je nikad bolje, hvala na pitanju. dobro se zivi, radi se, ×××× se, dolazi se na vidi da se zajebava s tobom .... ne zalim se! :smile06:
a kako si ti leba ti? :smile06: :smile06: :smile06: :smile06:

i jedna me stvar interesuje.... koja je po tvom misljenju razlika izmedju trpimirovih i tvojih pisanja?

evo ti MOG (misljenja): dok Trpimirovi tekstovi istine bole i peku, i izazivaju bes i nemoc kod tebe, tvoji .... sta? niko se na njih ne obazire, lepis nesto sto svako zna, nikoga ne uspevas isprovocirati, nista ..... mi se i dalje tebi smejemo .... dok ti bezuspesno pokusavas sabotirati Trpimira. :smile06: sta mislis dali ce ti uspeti? oce, ali malo morgen! :smile06: sto bi rekli nasi preko drine: trc milojka! :smile06:
a nastavi da se svadjas (po tvom misljenju "bijes" hahahahahaha :smile06: ) sa jednim likom .... nemnamo nista protiv, to si uvek i radio ××××××tino! :smile06:

oprem dobro majmune! :smile06:

.

Trpimire, nedaj da te ovaj kreten zaustavi u tvojem izlaganju istine i samo istine so help ju gad! :)

Kakva
26-10-2005, 16:03
je ovo ××××××?
Jelda bre Mile-Govnoposrancu?
Oci su ti pune govana, srbociganski idiotu.

dapace
26-10-2005, 18:19
VSG-u(P), salji nam cim vise i cim prije textova od "Trpimira"... vrlo su interesantni... mislim da sam naletio jednom na njih...ili na veritasu, ili u onim srpskim novinama koje opisuju srpsku "povratnicku" situaciju u Hrvatskoj, zaboravio im ime...

ali ZANIMAJU me neki detalji...ja cu procjeniti koliko si istiniti...

TRPIMIR
26-10-2005, 22:49
ZAHVALJUJEM VRECI GOVANA JER JE UPRAVO OTKRIO DA ME I ON CITA! :))

IDEMO DALJE!

(nastavak)

U Strazbur, umesto Domljana i Skrabala, trebalo je da posalju ovog pravednog, a nemocnog coveka. Ali i bez njega i uprkos Domljanu i Skrabalu, Parlament Evropskog Saveta je i ovako zauzeo pravedan stav. U zavrsnom dokumentu o stanju u bivsoj Jugoslaviji zahteva se od hrvatske vlade da "postuje sporazum postignut sa OUN 6. avgusta, time sto ce davati obavestenja i prihvatiti prisustvo stranih posmatraca i garantovati elementarna prava onima koji zive na njenoj teritoriji". Zahteva se pored toga da "u sto kracem mogucem roku budu preduzete mere koje ce omoguciti povratak lica koja su postala izbeglice zbog operacije Oluja i da se postuje puno ostvarenje njihovog prava na imovinu". Reagovanje hrvatske vlade na ove zahteve "bice veoma vazno u cilju ispitivanja molbe za prijem u Savet Evrope koju je podnela Hrvatska".

(nastavlja se)

ovo su
26-10-2005, 22:58
prestare ×××××rije...potpuno neinteresantne...

nadji i lijepi stvari koje su konkretne - one sa terena!

Nemozes
26-10-2005, 23:18
ti nista reci Trpimiru, pre glup je, jabalo ga jato magaradi sa njegovom kevom, bre srbociganska govna.

TRPIMIR
27-10-2005, 09:45
(nastavak)

Prema informacijama Visokog komesarijata OUN za izbeglice, koje su danas dali u Zagrebu, u poslednja dva meseca rat je u bivsoj Jugoslaviji pretvorio u izbeglice vise od 570.000 osoba, od kojih su 450.000 Srbi izgnani iz hrvatske Krajine, oko 40.000 Muslimani izgnani iz enklava Zepe i Srebrenice, drugih 80.000 Srbi koji su izbegli sa teritorije zapadne Bosne koju su osvojili Hrvati i Muslimani.
U medjuvremenu ubrzava se kolonizacija Krajine, u koju vlada iz Zagreba naseljava i hrvatske izbeglice koje su pobegle iz Banjaluke. Druge upucuju u Mostar i na teritorije "Republike hrvatske Herceg-Bosne". Ukupno, dosad je preseljeno na jednu i drugu teritoriju 6.826 lica kojima su ustupljene na "koriscenje" kuce koje su napustili Srbi.

(nastavlja se)

Vucko
27-10-2005, 11:12
Zasto nas ustvari Haag goni,,,,,,,,sve zbog srpskih LAZI i laznih optuzbi.....TO JE PRAVA ISTINA A VIDITE SAMO OVE IZMISLJOTINE OD DEZURNIH SRBA NA VIDI WEBU

Makar
27-10-2005, 12:51
Ovaj ×××××n Trpimir, ostaje bez materjala, jer su mu clanci sve kraci.
Reci ×××××ne Trpimiru: Do kada ces da nam pricas o lanjskom snijegu?
Rat je zavrsen , makar u Hrvatskoj, preko 10 godina a ti lupetas o njemu kao prava ××××× ××××××. Jebalo ti magare kevu, procitaj bre nesto novije u stampi. Dakle idi bre Trpimire u ××××× MATERINU.

TRPIMIR
27-10-2005, 13:06
ISPRICAVAM SE VIJERNIM CITAOCIMA ZBOG SKRACENOG TEKSTA. ISPRAVLJAM GRIJESKU

IDEMO DALJE

U samoj Hrvatskoj tema dodeljivanja stanova je u prvom planu: da bi dodelili kuce i stanove licima koja su se istakla patriotizmom u ovom ratu, nasilno se iseljavaju porodice cija je krivica sto nisu hrvatske narodnosti ili sto nisu po volji rezimu. Danas je objavljen dokument hrvatskog Helsinskog odbora za ljudska prava koji prijavljuje "novi talas nasilnih iseljavanja" i navodi, kao primer, nekoliko slucajeva. Kao sto je slucaj gospodje L.M. koju su posle brojnih poseta radi "upozorenja" od strane naoruzanih vojnika, posetivli malo uljudniji "gosti": dva oficira i jedna zena, Tatjana Ulri, advokat iz Ministarstva odbrane Hrvatske. Cim su usli, jedan od oficira je iscupao telefonske zice, dok je drugi uveo u stan 15 vojnika. Usledila su druga nasilja i zlostavljanja. Prica se zavrsava ovako: gospodja L.M.
se nasla na ulici, isterana iz kuce, a da nije mogla da ponese ni svoju zensku tasnu...
Dokumenat navodi dvadesetak sucajeva, jedan dramaticniji od drugoga i na kraju kaze da je scenario uvek isti: grupe naoruzanih vojnika, pijanih ili ne, provaljuju u stanove obicno kada su stanari odsutni i zaposedaju ih. Kada medjutim zateknu legitimne vlasnike, brutalno ih izbacuju, preteci im vatrenim oruzjem ili nozem pod grlom. Policija, ako i kada intervenise, ogranicava se na zapisnicko konstatovanje zauzimanja stana od strane terorista u uniformi, ne dozvoljavajuci isteranoj porodici da se vrati u svoj stan. U nekim slucajevima, umesto one koji su nasilno usli u stanove i zaposeli ih, policija hapsi, saslusava zrtve nasilja i preti im dok ne povuku prijavu. Ovi slucajevi, kojih ima veoma mnogo, dogadjali su se i dogadjaju se u skoro svim gradovima Hrvatske, ali narocito u Splitu i Zagrebu.
(nastavlja se)

Molim
27-10-2005, 13:20
te Trpimiru, popusi nam kurcinu i tek onda ces da dobijes kucu, onu koju si ti zapalio, mamicu ti magare jebalo, budalp jedna.

daj mali ne lupetaj
27-10-2005, 13:50
Kakvu bre kurcinu ××××××tino?
Vi hrvati imate neku malu izraslinu koja se na novohrvatskom zove "njeznik", dok mi Srbi imamo "KURCINE" :))
Razlika je u tome sto su nase "KURCINE" velike, duge, potentne i, ako cemo verovati zenskom delu nase planete, medju koje spadaju i vase "umocnice" - neobicno lepe! :))
Dok su vasi "njeznici" ..... mali i mlohavi! :smile06:

A sto se tice Trpimira i njegovih tekstova .... Trpimire svaka ti se pozlatila! :)
Ja pesonalno vise volim kada su tekstovi kraci, onda gicanje i bes ovih hrvatica na forumu duze traju, a i neizvesnije je sta dolazi sledeci put! ;) :))

Pozdrav Trpimire, svaka ti cast! Ima i Hrvata postenih, ima, ima! :)

Zbilja
27-10-2005, 14:00
si ×××××n hehehe.
Ne radi se o topu, budalo jedna, vec o topniku. Sto ti imas kurcinu, to je dobro, strpaj je u Trpimirova usta i uzivaj a i on ce da uziva, jer je naucan na to od hrvata, ××××× ti materina mamlaze jedan. Vidis, vi ste imali i topove i svakakvo oruzje kad je rat zapoceo, ali ××××ga, kad nemate srca, popusili ste ga. Vidis govno jedno, to se odnosi i na kurcinu, ako nemozes nemozes govno srbocigansko.
Vidis gedjo, zato i gubis vrijeme na ovom forumu, da places i jadikujes kako su vas hrvati jebali i kako ce vas da jebu. Dakle uzmi svog "heroja" Trpimira i idite svi u ××××× materinu cigani jedni.
Jeli tako Mile-Govnjaru?

VHS-e BRE
27-10-2005, 14:04
citas li ti ovo kako ste izbacivali Srbe iz njihovih stanova???

Sta kaze, upadnu u stan, izvade nozinu, prislone uz grlo i napolje!
I onda pricaju o nekakvom suzivotu, i mogli smo mirno, civilizacijski, bla bla bla.

Trpimire, zadnji tekst ti je super. Dobro je da se svet upozna za koga je doslo "oslobodjenje" a za koga stradanje na pravdi boga.
BRAVO!

Sta
27-10-2005, 14:21
se cudis? Budalo jedna.
Sve srbe na vrbe tu im je mjesto.
Preko Drine u tri pizde materine.
A ne ona narodna: Daj Slobo salate, klat cemo hrvate.
Vidis bre, to ste pokusali ali opanak je stavljen na drugu nogu.
Razumes bre gedjo?????
Ili ti moram nacrtati kako to izgleda?

Fra Brne
27-10-2005, 14:40
de nacrtaj onu:

OBAVEZNO ARIJSKE IRANCE,
UMAZATI U SOCNO GOVANCE! :smile06:

nacrtaj fratra ti!:smile06:

:smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06:

Pokazi
27-10-2005, 16:50
mi tvoje lice, nacrtat cu budalu, moj gedjovane posrani.
Znas onu: Jedna slika vrijedi tisucu rijeci?
Ali ××××ga, za tebe to nevrijedi, jer ne samo da si glup vec si i slijep bre cigo garavi.

P.S.
27-10-2005, 16:53
Pogledaj malo, kako srpski gimnazijalci ××××ju, pred profesoricama pri povratku iz Grcke.
Dakle ucite grcku kulturu, bre guzicari.
Kakva naobrazba?

TRPIMIR
28-10-2005, 00:21
MISLIO SAM DA JE TO GRGUR (K)NINSKI, DA MU PONOVNO ODGOVORIM,KAD NIJE,UMJESTO GRGURA JEDNA ZABA. STO TI TREBA SRAMOTIT NAS POSTENE HRVATE TAKOVIM PISANJEM? :smile09: SRAMOTI ONE KOJI TEBE I TAKOVO PISANJE ODOBRAVAJU.

ODGOVOR CITAOCU:

"Trpimire, zadnji tekst ti je super. Dobro je da se svet upozna za koga je doslo "oslobodjenje" a za koga stradanje na pravdi boga.
BRAVO!"

ZAHVALJUJEM SE. JA SAMO PISEM ONU ISTINU KOJU JA ZNAM I TVRDIM DA JE ISTINA,NISTA DRUGOGA. JEDAN COVJEK NIKAD NE SMIJE DOZVOLIT DA GA SE MANIPULISE,TREBA UVIJEK MISLIT SVOJOM GLAVOM NE GLAVOM POLITICARA.
BOK! :)

Pizdo
28-10-2005, 01:48
Trpimire, od×××× vec jednom, siromasek jedan. Nema veceg govna od tebe, zaista si ×××××n kad se moras oslanjati na stare, pozutjele clanke. Dakle idi u ××××× materinu i prestani tapkati sam sebe po ledjima bre ××××× picko.

Joj kako
28-10-2005, 03:34
se ustasici zeste na istinu, pa psuju li psuju i prosipaju svoju kulturu. HAHAHAHAHA

Sta kazes "pozutela stampa....zastarelo...., bla bl bla" Nije nije nista zastarelo. Karla to sve ima ubelezeno.
Cim se pojavi Gotovina, videcemo koliko je zastarelo. Uostalom, zlocin nikad ne zastareva.

Ajd sad opsuj malo socno. HAHAHAHAHAHA
Mozes i mene i Trpimira uhvatiti za kurcinu, ako ti dozvolimo.
HAHAHAHAHAHAHAHA

Kad ces nam
28-10-2005, 11:19
KONACNO, VSG-u(P), reci, objasniti, prosvjetoiti nas:

STA JE TO ISTINA??
STA JE TO ISTINA??
STA JE TO ISTINA??
STA JE TO ISTINA??

Mi stalno (poglavito ja) lijepim tu i komentiram ISTINU!

Ali i ti OCAJNICKI vec godinama spominjes rijec:
ISTINA, a mi nikako da dokucimo sta to za tebe znaci!

GDJE I STA JE ISTINA!!!

KAZI VEC JEDNOM...pokusaj, znam da ti je tesko formulirati stvai...ja cu ti pomoci...pokusaj...bar neke indikacije...

Znam da za formuliranje takve stvari treba i nesto skolovanja, koje tebi fali, ali kako rekoh..

JA CU TI POMOCI U FORMULACIJI, samo napisi, onako OD SRCA.... sta ti mislis STA JE TO ISTINA..

Ajde leba ti - vec jednom ...

istina je
28-10-2005, 14:01
da vas nekolicina ne volite misljenje drugih. To je istina.

Istina je da negiras apsolutno sve sto ti nije po ukusu pa cak ako o tome pise i sama HR stampa. I to je istina.

Istina je da si ti ZLURAD i ZAO covek. I to je istina.

Istina je da si bolesno iskopmleksiran. I to je istina.

Istina je da nisi realan.

Ma ima jos puno, ali me mrzi, nemam vremena.

Ma pusti
28-10-2005, 14:28
To stao ja ne volim...

Jedino sto ti tu lijepis i tvrdis vec godinama - jedina poruka je:

USTASE???

JASENOVAC!!

GENOCID (ustastvo, kriminal...prema Srbima??)

Sve sta ti proturivas tu je TO...

Nikako da shvatis da su Hrvati Narod, te da NISU!!! Srbi!

da ja Hrvatska drzava, TE DA TO NIJE!!! SRBIJA!

Da Hrvatska NIJE "otela" Srbiji nista!

Da je SRBIJA pokusala oteti Hrvatsku!

Da ste vi bili agresori, kriminalci, kokjaci itd, Da je Srbija DEFINITIVNO izgubila, da ste VI IDIOTI, koji ste slijedili te LUDE ideje, mozda i najvise najebali!
Te da ste IPAK sami krivi! a najvise zato sta niti nakon sveg, niti nakon 15 godina (10 godina od katastrofalne stvarnosti sta vas "zadesi") i DALJE tvrdoglavo kenjas staru pricu...

Ti se sprdas na nase misljenje i NIKADA ga niti u najmanjem dijelu nebi niti neces prihvatiti...iz gore navedenog... a tu niti diskusije niti kompromisa biti ne moze... ako ne oruzjem nabijat cemo te ovako verbalno, virtualno...

Da si mi u sake dosao takav 1991-1995 zadavio bi te ili "rascerecio"... sad to radim ovako, i ucim UVJEK gdje god stignem, narocito mladu generaciju - KO I STA su Srbi...

VGSe prolivu ljudski
28-10-2005, 15:36
VGSe ne seri leba ti. Ti bi nekoga rascerecio? Hahahahahahaha! :smile06:
U poverenju, da ti samo na sekundu vidis mog kolegu .... veruj mi, govno bi ti se smrzlo! :smile06:
Ti si ××××n neki junak iza kompa, jel tako, nemoj bre da obavestim babu od onog Dzonija sta pricas i sta kenjas. :smile06: Jos te ceka sa govnjavom metlom, a tebi ni traga bre bre. :smile06:
Jos jedna stvar fekalijo ljudska, dok god ti mislis da se svadjas samo sa jednim na forumu (to radis vec 3-4 godine, uz salve smeha sa nase strane), i dok si toliko lud da si stvarno ubedjen da ti nekoga "bijes", "samaras" i sta sve ne, tvojim spamiranjem foruma, prolivom koji niko normalan ne zeli ni da pogleda .... nema zime bre bre. Inteligencija ti je doista na "zavidnom nivou"Smatramo te predmetom zajebancije na forumu, takav si bio od prvog dana, takav si i ostao ljudski smradu! :))

Razmuzes? :smile06: :))

Ajde bre budalo bezi bre bre u pizdu materinu bree! :smile06: :)) Sic bre! :smile06:

Alaj
28-10-2005, 16:18
si ti pametam, budalo srpska?
Baba caka sa posranom metlom?
Pa gdje ceka?
Ti kazes na Drini a znas da mi ne idemo preko Drine, vec vi i to u tri picke materine.
Reci ti meni govno jedno, zato ste dobivali po brnjici jer vase babe nisu bile sa metlama?
Jebate kakvi ste heroji bre cigani, kad se oslanjate na babe sa nekakvim govnjarskim metlama.
Ti da nekoga zajebavas na ovom forumu?
Picko jedna, zajeban si ti od rodjenja, ××××× ti materina.
Pa i sam vidis da su ti oci pokafenili od silnih govana u njima. Jadan gedjo, sto se dogadja sa vama tako glupima?
Joj da ti nekoga zajebavas?????????
hahahahaha hehehehehe hohohohoho
Srbadijo ××××× a narocito ti hehehe ili Mile-Govnjaru i tvoj prijatelj Trpimir-Kurcodudac bre cigani, mars u ××××× materinu.

sine bre
28-10-2005, 17:56
Sine bre, kome si ukrao tu ××××nu tipkovnicu bre? Prodaj govna, neznas ti to, koji ce ti ×××××! :smile06: :smile06: :smile06:

"pametam"

"pokafenili"

AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! :smile06: :smile06:

Ne, ti zajebavas nekog, ti! :))

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! :smile06:

I vala jos jednom AHAHA AHA HAHAHA! :smile06:

Bezi bre budalo nepismena u ××××× materinu, ne sramoti ovo malo postenih i inteligentnih hrvata! :smile06:

Ajde sibe! :))

eto jos malo
28-10-2005, 19:26
37. Od 1. marta 1992. ili približno od tog datuma pa do 31. decembra 1995, Slobodan Milošević, djelujući sam ili u sprezi sa drugim učesnicima udruženog zločinačkog poduhvata, planirao je, podsticao, naredio, počinio ili na drugi način pomagao i podržavao planiranje, pripremu ili izvršenje protivpravnog zatočenja ili zatvaranja u nehumanim uslovima bosanskih Muslimana, bosanskih Hrvata i drugih nesrba na teritoriji Banje Luke, Bihaća, Bijeljine, Bileće, Bosanske Dubice, Bosanske Krupe, Bosanskog Novog, Bosanskog Petrovca, Bosanskog Šamca, Bratunca, Brčkog, Čajniča, Čelinca, Doboja, Donjeg Vakufa, Foče, Gacka, Ključa, Kalinovika, Kotor-Varoši, Nevesinja, Prijedora, Prnjavora, Rogatice, Rudog, Sanskog Mosta, Sokoca, Teslića, Višegrada, Vlasenice i Zvornika.


38. Srpske vojne snage, koje su se sastojale od jedinica JNA, VJ, VRS-a, TO-a i paravojnih jedinica koje su djelovale u saradnji sa osobljem lokalne policije i lokalnim srpskim vlastima, uhapsile su i zatočile hiljade bosanskih Muslimana, bosanskih Hrvata i drugih nesrpskih civila sa gore navedenih područja.

uskoro nastavljamo
28-10-2005, 19:26
Ti civili držani su u kraćem ili dužem zatočeništvu, a glavni takvi objekti nabrojani su u Prilogu C ove optužnice.


39. Životni uslovi u tim zatočeničkim objektima bili su surovi, a karakterisalo ih je nečovječno postupanje, prenatrpanost, gladovanje, prisilni rad, neadekvatna ljekarska njega i sistematsko fizičko i psihičko zlostavljanje koje je uključivalo mučenje, premlaćivanje i seksualno nasilje.


Ovim djelima i propustima, Slobodan Milošević je počinio:


Tačka 8: Zatvaranje, ZLOČIN PROTIV ČOVJEČNOSTI, kažnjiv po članovima 5(e) te 7(1) i 7(3) Statuta Međunarodnog suda.


Tačka 9: Mučenje, ZLOČIN PROTIV ČOVJEČNOSTI, kažnjiv po članovima 5(f) te 7(1) i 7(3) Statuta Međunarodnog suda.


Tačka 10: Nehumana djela, ZLOČIN PROTIV ČOVJEČNOSTI, kažnjiv po članovima 5(i) te 7(1) i 7(3) Statuta Međunarodnog suda.

jos ima mnogo
28-10-2005, 19:27
...puno previse od Milosevica....do sad oko 5%....

Tačka 11: Protivpravno zatočenje, TEŠKU POVREDU ŽENEVSKIH KONVENCIJA IZ 1949, kažnjivu po članovima 2(g) te 7(1) i 7(3) Statuta Međunarodnog suda.


Tačka 12: Mučenje, TEŠKU POVREDU ŽENEVSKIH KONVENCIJA IZ 1949, kažnjivu po članovima 2(b) te 7(1) i 7(3) Statuta Međunarodnog suda.


Tačka 13: Hotimično nanošenje velikih patnji, TEŠKU POVREDU ŽENEVSKIH KONVENCIJA IZ 1949, kažnjivu po članovima 2(c) te 7(1) i 7(3) Statuta Međunarodnog suda.


Tačka 14: Mučenje, KRŠENJE ZAKONA I OBIČAJA RATOVANJA, sankcionirano zajedničkim članom 3(1)(a) Ženevskih konvencija iz 1949, kažnjivo po članovima 3 te 7(1) i 7(3) Statuta Međunarodnog suda.


Tačka 15: Okrutno postupanje, KRŠENJE ZAKONA I OBIČAJA RATOVANJA, sankcionirano zajedničkim članom 3(1)(a) Ženevskih konvencija iz 1949, kažnjivo po članovima 3 te 7(1) i 7(3) Statuta Međunarodnog suda.

Auu BRE
29-10-2005, 00:42
VGS-e al si popizdio na Trpimirove tekstove! Nema vise sumnje u to da ces ga upamtiti kao tog Freda - tvoju nocnu moru.

Kao sto sam ti rekao, prepisivanje onoga sta pise na stranicama ICTY-a je glupo i besmesline, a ti si glup kao noga da bi to shvatio.

TRPIMIR
29-10-2005, 00:43
IDEMO DALJE

U blizini Kulen Vakufa, Vojni posmatraci UNPROFOR-a otkrili su 15 leseva izmasakriranih ljudi. Kulen Vakuf nedavno su ponovo osvojile trupe bosanskih Muslimana. Osam zrtava bili su vojnici, dvojici od njih odsecene su glave. Drugih sedam bili su civili, od kojih tri zene. Poodmaklo stanje raspadanja tela navodi na zakljucak da je smrt nastupila u vreme kada su Izetbegoviceve trupe stigle u ovo podrucje.
U Hrvatskoj se dogadjaji kao sto je ovaj otkrivaju skoro svuda na teritoriji bivse Krajine. Danima se ocekuje vazan dokumenat cije sastavljanje je u toku u Hrvatskom helsinskom odboru, koji ce, kako mi kaze jedan prijatelj iz Zagreba, dati veoma jasnu sliku pocinjenih zlocina. Danas, u medjuvremenu, u hrvatskom glavnom gradu, sastao se Gradjanski odbor za ljudska prava. Zabelezio sam nekoliko izjava: U Hrvatskoj se ne dogadja nista sto se vec nije dogadjalo u totalitarnim rezimima. Stvoreno je stanje totalne nesigurnosti u kojem je sve dozvoljeno. Postoji pravo na pljacku i kradju, koje drzava osudjuje samo recima, ali u stvarnosti ih ohrabruje.
Najtragicnije je sto hrvatski rezim formalno prihvata sve evropske norme, ali je stvarnost uzasna. U ovoj zemlji sigurni su samo oni koji se utrkuju u klicanju rezimu. To su reci Stjepana Mesica, clana Odbora, bivseg predsednika hrvatskog Parlamenta. Mesic je izjavio da u Hrvatskoj imamo veliku nestasicu stanova i suvise spaljenih kuca... I dodao je da je Hrvatska jedina zemlja na svetu u kojoj se, posle zavrsenog rata, dozvoljava unistavanje imovine koja je postedjena od ratnih razaranja. A zbog ovih zlocina niko nije uhapsen..
(nastavlja se)

Jel ti
29-10-2005, 00:51
citas ovo, VGS-e?

Vidi ovo:


"Stvoreno je stanje totalne nesigurnosti u kojem je sve dozvoljeno. Postoji pravo na pljacku i kradju, koje drzava osudjuje samo recima, ali u stvarnosti ih ohrabruje."

Npr, kad Tudjman izjavi posle ubijanja, palezi i pljacke : "Treba ih razumijeti."

"Mesic je izjavio da u Hrvatskoj imamo veliku nestasicu stanova i suvise spaljenih kuca... I dodao je da je Hrvatska jedina zemlja na svetu u kojoj se, posle zavrsenog rata, dozvoljava unistavanje imovine koja je postedjena od ratnih razaranja. A zbog ovih zlocina niko nije uhapsen.."

Pa zar moze bolje u SRIDU od ovoga, ha VGS-e?
Jel se mozda ne slazes sa ovim?

Kako vas Trpimir trga, kao svinja masnu torbu. :) :) :)

Alal vera Tripimire, samo nastavi.
Ja procitam sve sto napises. ;)

TRPIMIR
02-11-2005, 00:33
ZAHVALJUJEM. :)

(nastavak)

Zoran Pusic, predsednik Odbora, objavio je da su 85 odsto Srba koji su pobegli iz zapadne Slavonije i 70 odsto onih koji su napustili Krajinu, zahvaceni ratnim operacijama, izrazili zelju da se vrate. Ali u tim krajevima "kuce Srba su vecinom unistene" i, kao da to nije dovoljno, "rezim se protivi povratku izbeglica". To je naknadna povreda ljudskih prava, koja podrazumevaju povratak izbeglica u zemlje u kojima su rodjeni, povratak koji, da kazemo kao i Sadako-Ogata, poverenik OUN za izbeglice u bivsoj Jugoslaviji, "je odlucujuci elemenat za trajan mir u regionu".
Jedine izbeglice koje, po rezimu iz Zagreba, imaju pravo da se vrate u rodne krajeve su Muslimani. Tudjman zeli sto pre da ih se otarasi. Na prvom mestu medju nepozeljnima su oni na koje je italijanski novinar, Masimo Nava, u listu Korijere dela sera naisao za vreme svoga "Puta u krug napustenih". Prilazem njegovo svedocenje ovim beleskama izvedenim iz informacije zvanicne hrvatske agencije HINA: "Muslimani iz Velike Kladuse, smesteni u Kuplenskom, predstavljaju tezak problem za Hrvatsku, problem o cijem resenju ce doneti odluku Nacionalni savet za odbranu i nacionalnu sigurnost na svojoj narednoj sednici". Radi se o 35.000 Bosanaca iz Velike Kladuse koji se boje, ako se budu vratili, represalija bosanske vlade protiv koje su se borili do pre dva meseca.
Evropski posmatraci njihov polozaj ocenjuju kao dramatican: u uslovima u kojima ih je ostavila hrvatska vlada "nece uspeti da prezive iducu zimu". Zamenik hrvatskog premijera Ivica Kostovic tvrdio je u vezi sa tim: Ne mozemo ih zadrzavati na nasoj teritoriji, njihov trajni smestaj je neprihvatljiv: ne zelimo ih na ovoj teritoriji niti imamo nameru da ih smestimo negde drugo u nasoj zemlji... Inace Izetbegoviceva vlada ih smatra izdajnicima i uopste ne namerava da im da amnestiju.

(nastavlja se)

Jebali
02-11-2005, 12:28
te srbi, govno od Trpimira. Koliko je hrvatskih kuca spaljeno, govno jedno?
Mars u ××××× materinu×××××ne ciganski, majmun ti natego kevu na ×××××.

Pa normalno je
02-11-2005, 23:31
da ih treba razumjeti...

Nije im Tudjman dao da vas pokokaju kao stoku, sta ste zasluzili, nego vas je onako jeftino pustio da pobjegnete, ZAMISLI!!! Poslije svega sta ste napravili!!!...pa normalno je da si bar na otpadnickim kucama, iz kojih se je sibala sva mrznja, granate, bombe i destrukcija...da se bar TE nastambe sravne sa zemljom...da se to VISE NIKADA!!! ne ponovi!!

A ti budi sretan da si ostao ziv...TI i svih tih 3-4 milina ili koliko vas je bilo u HR!!

Da samo vas pokokali ne bi sad priblema imali NIKAKAVIH!!! Znaci...budi sretan...ziv si!

vreco puna fekalija
03-11-2005, 01:36
ma ne seri ti ×××××ne iz svedske, sta bi ti i koga ukokao mamu ti usranu ×××××. cuti smradu nemoj da onoj babi sa govnjavom metlom platim kartu do svedske da te govnima umaze. :)) :smile06:

Ja nisam
03-11-2005, 10:41
ukokao nikog... ali sumnjam da si ti! HRVATA(E). SVI ste vi na jedan ili drugi nacin, SVI! bili u sluzbi tog zlocinackog projekta.

TESKO je bilo zaustaviti te ponizene, protjerane, popljackane, povrijedjene, terorizirane, sokirane, traumatizirane ljude (hrvate), koji su jos u svom tom jadu sta ste im priustili strijepili 4 godine u izbjeglickim domovima (koji su najcesce bili na liniji fronte), od vasih teroristickih granatiranja...

ZNACI!! treba ih razumjeti! a vi??

Kako rekoh, budite sretni da smo imali takvog ×××××a za predsjednika, koji vas je tako jeftino pustio - uglavnom sa od nas pokradenim traktorima...

I znas sta - IDI, BJEZ, DO DRINE U TRI PIZDE MATERINE!
I NE OKRECI SE SINE...

NIKADA, PRETVORIT CES SE U KAMENI KIP...
PS Morao(LI) bi biti duplo sretni, jer smo vam humano pomogli da se sjedinite sa toliko voljenom i obozavanom maticom! A tu humanost NISTE zavrijedili!!

Da zaboravio
03-11-2005, 10:47
Kuce koje su paljene... bilo je tu strukture (u vecini slucajeva!!). Znalo se je ko je u doticnima zivio, a ti ljudi - Hrvati, koje su ti susjedi tako divljacki protjerali, unistili, sokirali, popljackali, ponizili itd...

TI su ljudi ZNALI koje i cije kuce u prvom redu spaliti!! ONIM najaktivnijim i najokorjelijim cetnicima!! vjerojatno i tebi!! DAJ BOG!

Svojevremeno
03-11-2005, 11:52
si tvrdio da je paljenje Hrvatske bila najveca glupost. Sada tvrdis da je trebalo jos vise!!!!!

U kojem si sada modu, jbte????

Ma bole tebe njeznik, od tvog poreza se ne obnavlja HR, zato tako i lajes, u zavisnosti od toga kako vetar duva, ili koliko imas Plivinih tableta pri sebi.

Glupost JE
03-11-2005, 14:16
Bila... ali samo potvrdjujem da se slazem sa Tudjmenovim rijecima...
(eto bar u necem se slazem sa njim!)

TREBA IH RAZUMJETI!!!

A tebi konju objasniti ZASTO!!! Da znas koliko kotiras ti i tvoja banda u HR!!

TRPIMIR
05-11-2005, 22:15
IDEMO DALJE

A evo svedocenja Masima Nave, od 18. septembra; 11 dana kasnije situacija se pogorsala:
"Vojnic. Nermin Basic je plavokosi decak sa dva velika plava oka koja su naucila da vise ne placu. Podize carsav i gotovo stidljivo, pokriva sa dve muske carape jos sveze oziljke pod kolenima. Jak je Nermin. Sa madraca na podu, uspeva da se na rukama dovuce do madraca sa drugim ranjenicima. To radi i nocu kada mu se vrate njegove more.
Brzo je naucio da se sam snalazi. Mama ga je napustila kada je imao 9 meseci. Zenu kod koje je odrastao ubila je granata koja je njemu odnela noge. Nermin je sam dosao do bolnice i mogao je samo da zatvori oci kada su mu namestali kozu i kosti, bez anestezije.
Nermin ne moze da racuna na medjunarodna takmicenja u solidarnosti i puteve nade kao deca iz Srebrenice. On pripada narodu napustenih, kategoriji izbeglica kojima je cak uskracen status zrtve.
Postoji i ovaj krug, u balkanskom paklu. U njemu su se nasli Muslimani Fikreta Abdica, koje je njihov sef uvukao u prljavu dvostruku igru, a sada ih svi odbacuju. Ima ih vise od 30.000, nagomilanih kao stoka na nicijoj zemlji, 30 kilometara juzno od Karlovca, na granici izmedju Bosne i Hrvatske.
(nastavlja se)

Idemo dalje
05-11-2005, 22:29
36. Od 1. marta 1992. ili približno od tog datuma pa do 31. decembra 1995, Slobodan Milošević, djelujući sam ili u sprezi sa drugim učesnicima udruženog zločinačkog poduhvata, planirao je, podsticao, naredio, počinio ili na drugi način pomagao i podržavao planiranje, pripremu ili izvršenje istrebljenja, ubistva i hotimičnog lišavanja života nesrba, prije svega bosanskih Muslimana i bosanskih Hrvata koji su živjeli na teritoriji Banje Luke, Bihaća, Bijeljine, Bileće, Bosanske Gradiške, Bosanske Krupe, Bosanskog Novog, Bosanskog Petrovca, Bosanskog Šamca, Bratunca, Brčkog, Čajniča, Čelinca, Doboja, Foče, Gacka, Sarajeva (Ilijaša), Ključa, Kalinovika, Kotor-Varoši, Nevesinja, Sarajeva (Novog Grada), Prijedora, Prnjavora, Rogatice, Rudog, Sanskog Mosta, Sokoca, Srebrenice, Teslića, Višegrada, Vlasenice i Zvornika. Istrebljenje, ubistvo i hotimično lišavanje života tih grupa sprovedeno je:


a) Ubijanjem bosanskih Muslimana, bosanskih Hrvata i drugih nesrba u njihovim gradovima i selima, tokom i nakon preuzimanja vlasti na gore navedenim teritorijama, uključujući i one navedene u Prilogu A ove optužnice.

idemo dalje
05-11-2005, 22:29
b) Ubijanjem bosanskih Muslimana, bosanskih Hrvata i drugih nesrba u zatočeničkim objektima, te tokom deportacije ili prisilnog premještanja, uključujući i one precizirane u Prilogu B ove optužnice.


Tim djelima i propustima, Slobodan Milošević je počinio:


Tačka 4: Istrebljenje, ZLOČIN PROTIV ČOVJEČNOSTI, kažnjiv po članu 5(b) te 7(1) i 7(3) Statuta Međunarodnog suda.


Tačka 5: Ubistvo, ZLOČIN PROTIV ČOVJEČNOSTI, kažnjiv po članu 5(a) te 7(1) i 7(3) Statuta Međunarodnog suda.


Tačka 6: Hotimično lišavanje života, TEŠKU POVREDU ŽENEVSKIH KONVENCIJA IZ 1949, kažnjivu po članu 2(a) te 7(1) i 7(3) Statuta Međunarodnog suda.


Tačka 7: Ubistvo, KRŠENJE ZAKONA I OBIČAJA RATOVANJA, sankcionirano zajedničkim članom 3(1)(a) Ženevskih konvencija iz 1949, kažnjivo po članu 3 te 7(1) i 7(3) Statuta Međunarodnog suda.

idemo dalje
05-11-2005, 22:30
37. Od 1. marta 1992. ili približno od tog datuma pa do 31. decembra 1995, Slobodan Milošević, djelujući sam ili u sprezi sa drugim učesnicima udruženog zločinačkog poduhvata, planirao je, podsticao, naredio, počinio ili na drugi način pomagao i podržavao planiranje, pripremu ili izvršenje protivpravnog zatočenja ili zatvaranja u nehumanim uslovima bosanskih Muslimana, bosanskih Hrvata i drugih nesrba na teritoriji Banje Luke, Bihaća, Bijeljine, Bileće, Bosanske Dubice, Bosanske Krupe, Bosanskog Novog, Bosanskog Petrovca, Bosanskog Šamca, Bratunca, Brčkog, Čajniča, Čelinca, Doboja, Donjeg Vakufa, Foče, Gacka, Ključa, Kalinovika, Kotor-Varoši, Nevesinja, Prijedora, Prnjavora, Rogatice, Rudog, Sanskog Mosta, Sokoca, Teslića, Višegrada, Vlasenice i Zvornika.


38. Srpske vojne snage, koje su se sastojale od jedinica JNA, VJ, VRS-a, TO-a i paravojnih jedinica koje su djelovale u saradnji sa osobljem lokalne policije i lokalnim srpskim vlastima, uhapsile su i zatočile hiljade bosanskih Muslimana, bosanskih Hrvata i drugih nesrpskih civila sa gore navedenih područja. Ti civili držani su u kraćem ili dužem zatočeništvu, a glavni takvi objekti nabrojani su u Prilogu C ove optužnice.

Idemo dalje
05-11-2005, 22:31
39. Životni uslovi u tim zatočeničkim objektima bili su surovi, a karakterisalo ih je nečovječno postupanje, prenatrpanost, gladovanje, prisilni rad, neadekvatna ljekarska njega i sistematsko fizičko i psihičko zlostavljanje koje je uključivalo mučenje, premlaćivanje i seksualno nasilje.


Ovim djelima i propustima, Slobodan Milošević je počinio:


Tačka 8: Zatvaranje, ZLOČIN PROTIV ČOVJEČNOSTI, kažnjiv po članovima 5(e) te 7(1) i 7(3) Statuta Međunarodnog suda.


Tačka 9: Mučenje, ZLOČIN PROTIV ČOVJEČNOSTI, kažnjiv po članovima 5(f) te 7(1) i 7(3) Statuta Međunarodnog suda.


Tačka 10: Nehumana djela, ZLOČIN PROTIV ČOVJEČNOSTI, kažnjiv po članovima 5(i) te 7(1) i 7(3) Statuta Međunarodnog suda.


Tačka 11: Protivpravno zatočenje, TEŠKU POVREDU ŽENEVSKIH KONVENCIJA IZ 1949, kažnjivu po članovima 2(g) te 7(1) i 7(3) Statuta Međunarodnog suda.

idemo dalje
05-11-2005, 22:31
Tačka 12: Mučenje, TEŠKU POVREDU ŽENEVSKIH KONVENCIJA IZ 1949, kažnjivu po članovima 2(b) te 7(1) i 7(3) Statuta Međunarodnog suda.


Tačka 13: Hotimično nanošenje velikih patnji, TEŠKU POVREDU ŽENEVSKIH KONVENCIJA IZ 1949, kažnjivu po članovima 2(c) te 7(1) i 7(3) Statuta Međunarodnog suda.


Tačka 14: Mučenje, KRŠENJE ZAKONA I OBIČAJA RATOVANJA, sankcionirano zajedničkim članom 3(1)(a) Ženevskih konvencija iz 1949, kažnjivo po članovima 3 te 7(1) i 7(3) Statuta Međunarodnog suda.


Tačka 15: Okrutno postupanje, KRŠENJE ZAKONA I OBIČAJA RATOVANJA, sankcionirano zajedničkim članom 3(1)(a) Ženevskih konvencija iz 1949, kažnjivo po članovima 3 te 7(1) i 7(3) Statuta Međunarodnog suda.

Joj lepi
05-11-2005, 23:41
Trpimire, kako bi hteo zabiti moj ××××× u tvoja usta. Jelda bre, samo reci, dali bi i ti hteo da ti ga sturim. Mora da imas dosta prakse sa tvojim hrvatima bre. Javi se bre da ti gurnem.

TRPIMIR
06-11-2005, 03:09
VRECO GOVANA,SVI SMO VEC BILI TAMO,CITALI TEKSTOVE,NISTA NOVA,STARA VIJEST ........... OVO JE NOVO,OVO NITKO OD VAS NEZNA,I STO JE NAJVAZNIJE,OVO JE ISTINA,OVO JE KAKO JE BILO,NE KAKO SU GA DRUGI PISALI.
OVO JE NA KONCU RAZLOG ZASTO SE JA NE PONOSIM HRVATOM ZVATI,I ZASTO SVE VAS KOJI SLAVITE OVAJ JAD TREBA DA VAS BUDE SRAM:

(nastavak)

Rasklimatani automobili i konjske dvokolice idu gore-dole i raznose pakete od rodbine koja je zaustavljena na ulazu u logor. Nekoliko zena guraju jedna kolica prema ambulanti. Druge pripremaju kafu i kuvaju krompire na poljskim furunama koje se dime izmedju muva i otpadaka. Neko razbija brigu gosteci se cigaretama i alkoholom i pokriva tugu muzikom iz suka. Prvi koji su dosli zatvorili su se u male vile porusene u toku borbi i napustene. Jedino vode ima dovoljno: one sto dolazi sa neba i pretvara logor u beskrajnu blatnjavu lokvu. Nema hrane, lekova i medikamenata za amputacije, antibiotika za decu iscrpljenu od dizenterije. I medjunarodna solidarnost ovde tesko dopire. Druge izbeglice, uglednije, imaju prednost. Tek je ovih dana stigao prvi konvoj italijanske Kooperacije.
U njemu su jedan lekar Hrvat, jedan mladi lekar Italijan, Djanluka Kvalji, jedan pedijatar Norvezanin i nekoliko sanitaraca Muslimana. "Postoji opasnost od epidemija. Po ovim sumama jos ima leseva koje treba sahraniti. Njima su se hranile svinje lutalice koje ljudi ubijaju da bi utolili glad."

(nastavlja se)

Ma tko
06-11-2005, 13:16
te ××××, budalo jedna. Ti hrvat?
Mamlaze cetnicki, zar zbilja misli da smo ××××××?
Znam da ces reci da jesmo ali JEBALI SMO VAS I JEBAT CEMO VAS.
Ti ××××××tino jedna, idi vec jednom u ××××× materinu.
Vidis da ti nitko vise ne odgovara, osim mene, koji sam pristojan i zazelim ti svaki dan dobrodoslicu. Vidjet ces, da ce mi biti drago da svrsim po tvojem glupom licu i da se namazes sa mojom "kremom". Kako sam ja pazljiv prema tebi a ne kao ovi drugi koji te ne sljive niti za prebijen dinar, ××××× ti materina. :smile16:

Trpimire, svaka
06-11-2005, 23:07
cast. Neka citaju ovi shizofrenici, posebno VGS.
Ti si im zaprzio corbu jer pises sve kako je bilo, a poznato je da se oni boje istine.
Samo nastavi.

sompompirovi
07-11-2005, 16:34
<font face="Impact" size="+2">DAJTE SVI KOJI NA BILO KOJI NACIN SUDJELUJETE NA OVOM TOPICU, Nemojte zvati nasg VSG-(P) (VRECU SRPSKIH GOVANA - PROLJEVIZIRANU), SA NADIMKOM "TRPIMIR"!

Pa valjda je svima jasno od pocetka da je to on!! Pa kome to nije jasno bilo???

Malo o Seselju...drugi put opsirnij4e..
"Tužilaštvo u 14 tačaka tereti Šešelja za ratne zločine koje su počinili dobrovoljci SRS-a, odnosno, kako se navodi, "Šešeljevci" i "Četnici". Novom optužnicom, Šešelju se na teret stavlja i više od 500 ubistava, a spisku gradova u kojima su počinjeni zločini s kojima se Šešelj dovodi u vezu dodati su Sarajevo, Mostar, Nevesinje i Bijeljina.

U prvoj verziji, Šešelj je optuživan da je odgovoran za zločine u Vukovaru, Voćinu, Bosanskom Šamcu, Zvorniku i selu Hrtkovci u Vojvodini. Na Šešeljev zahtev, optužnica mu je pročitana u celini.

U Tribunalu je i dalje na razmatranju zahtev Tužilaštva da Šešelju bude suđeno s Milanom Martićem, Jovicom Stanišićem i Frankom Simatovićem, ali i s Goranom Hadžićem ako on uskoro bude predat sudu,"

ici cemo dalje...pa spominjati njih 15-ak Srba kojima se sad sudi u Hagu... ovako, tek toliko da se vidi kakave je sinove taj narod izrodio...</font>

sompompirovi
07-11-2005, 16:37
<font face="Impact" size="+2">Neki srpski komentari...ima ih oko 80 na ovaj text... lijepit cemo povremeno...

"Pa ovo je stvarno smejurija. Vodeci "besni pas" pozarevackog satrapa nece da se izjasni o krivici. Normalno. Osnovni prerogativ prava je da niko nije kriv dok se ne dokaze suprotno. Ali sorry, u nasim krajevima to ne vazi, ima nas dovoljno koji smo gledali divljanje ovog lika. I to jos od prvog dana kada je u plasticnim papucama dosao u nas nekada lepi grad. SFSN
(Aleksa)


"Kriv si ti, debelo si kriv za sejanje verske i medjunacionalne mrznje i za sovinizam koji si sejao u narod. Svi vi pametnjakovici koji ste u Hagu, a i ona gospoda na slobodi koja nam unistise zemlju su krivi..."
</font>

U STVARI
07-11-2005, 18:22
TKO NAS GONI IZ HAGA?
Pa ××××te, nisu rekli, da nam je put za EU otvoren?
Gotovina? Pa i oni znaju da je on heroj a Trpimir nek se cese po jajima i misli kako je bio hrvat a sada je samo velika guzica. Ajde Trpimire, govno jedno, zavrsi ovu temu, nekako dobro, da ne ispadnes majmun kakav jesi. Pa mi cemo biti u EU, a ti budalo ces jos uvijek pisati neke ×××××rije, majmune jedan, mamici ti tovar gurne svoju bananu. Mars, vec jednom, u ××××× materinu.

TRPIMIR
07-11-2005, 21:31
ISPRICAVAM SE MOJIM VJERNIM CITAOCIMA,
NIJE ME DUGO BILO SA JAVLJANJEM.

IDEMO DALJE

Uklete izbeglice morale bi da se vrate u Bosnu na podrucje Velike Kladuse, u njihove logore i njihove kuce, odakle su pobegli kada su Hrvati oslobodili Krajinu i razbili opsadu Bihaca. Ali boje se osvete brace Muslimana iz Bosne, na koje su mesecima pucali. Divljacki rat koji je podelio porodice i one koji su zajedno ziveli. Da bi se razlikovali od vojnika Petog bosanskog korpusa, Abdicevi vojnici stavljali su zutu tracicu na istu uniformu.
"Moja zena ima tri brata. Dva su se borila sa Bosancima, a jedan sa Abdicem. Telefonirali su jedan drugome sa polozaja da se ne bi poubijali", seca se Nihad Puric, bolnicar. "Ja sam pucao na sve da bih odbranio kucu i porodicu".
Hteli bi da ostanu u Hrvatskoj, ali Zagreb, koji je vec pretrpan izbeglicama Hrvatima, ne moze da trpi ove ljude na svojoj teritoriji, koji su bili prvo saveznici, a kasnije neprijatelji. I tako, ukleti, cekaju naredjenja svoga vodje, koji je "Babo" caca Abdic, veliki mocnik iz Velike Kladuse, kojem duguju sve: zaposlenje i predratno blagostanje, ovovremene patnje i pokolje. Abdic je iz svoje kuce-dvorca u Velikoj Kladusi, upravljao Agrokomercom, prehrambenim kolosom iz bivse Jugoslavije i poslovao je sa svima. Izetbegovicev protivnik u predsednickoj kampanji u Bosni, Abdic se zanosio ludim snom o carstvu u bihackom dzepu iz kojeg bi mogao da nastavi sa svojim trgovackim poslovanjem. Zbog toga se udruzio sa Hrvatima protiv Bosanaca, a zatim sa Srbima protiv Muslimana. Njegovi vojnici zaustavljali su humanitarne konvoje upucene opkoljenoj braci u Bihacu.
(nastavlja se)

sompipolizesmimudo
07-11-2005, 21:57
If it looks like a duck,
walks like a duck,
quacks like a duck...
the chance is - it is a duck!

BRE!

TRPIMIR
08-11-2005, 14:09
SLAZEM SE SA MOJIM VJERNIM CITAOCEM.

"IT IS A DUCK"! - DEFINITIVNO! :)

:))

VRECO GOVANA,

"DAJTE SVI KOJI NA BILO KOJI NACIN SUDJELUJETE NA OVOM TOPICU, Nemojte zvati nasg VSG-(P) (VRECU SRPSKIH GOVANA - PROLJEVIZIRANU), SA NADIMKOM "TRPIMIR"!

Pa valjda je svima jasno od pocetka da je to on!! Pa kome to nije jasno bilo???"

STO ZELIS RECI? ZELIS DRUGOME DAT NADIMAK KOJI SI ZASLUZENO DOBIO ODAVNO? :))
VGS - VRECA GOVANA IZ SVEDSKE! TVOJ JE SAMO TVOJ DOK SI NA FORUMU,NITKO TI GA NECE I NEMOZE UKRASTI! :smile06:
TO STO TI POKUSAVAS SU SAMO "VARIJACIJE NA TEMU" ..... ××××××STO,AKO SE MENE PITA,ALI NISTA SE OD TAKVOGA LUDJAKA NI NE OCEKUJE. :smile17:
JOS NESTO, NEMOZES MENE PRETVORIT U SRBINA MA KOLIKO SE TRUDIO, MOJE IME,PODRJETLO I PUTOVNICA GOVORE ZA SEBE, A VECI SAM HRVAT OD TEBE JER VOLIM HRVATSKU I SVE POSTENE LJUDE, TI VOLIS NACISTICKU HRVATSKU I NEPOSTENE LJUDE, I SLIJEPI BI ZAKLJUCIO DA JE RAZLIKA - ZEMLJA-MARS! :))
ZNAM DA TE ISTINA U MOJIM TEKSTOVIMA BOLI,PECE,IZLUDJUJE.....NISTA TI JA TU NEMOGU,PIZDI VRECO GOVANA,PIZDI. :))

POZDRAV MOJIM VJERNIM CITAOCIMA, IDEM DA NASTAVIM NA DRUGIM TEMAMA, ONE SU ISTO VRIJEDNE KAO OVA STO JE.

VAS, TRPIMIR :)

Trpimirovicu
08-11-2005, 19:44
Jebalo te jato patki i to one sa pticjom gripom, kome ti solis pamet, bre govnjaru jedan?
Ti hrvat?
Idi u pizdu materinu vec jednom, majmun ti posevio kevu glupu i gadnu cetnicku kurvu. Tko ti je cale, ××××× ti materina?
Imas hrvatsku putovnicu i domovnicu?
Pa puno vas cigana ima te papire ali vas ne prave hrvatima, majmuni jedni ciganski.
Idi bre u ××××× materinu. :smile16:

"STO ZELIS
08-11-2005, 22:41
RECI? ZELIS DRUGOME DAT NADIMAK KOJI SI ZASLUZENO DOBIO ODAVNO?
VGS - VRECA GOVANA IZ SVEDSKE! TVOJ JE SAMO TVOJ DOK SI NA FORUMU,NITKO TI GA NECE I NEMOZE UKRASTI! "

Trpimire, to je samo dokaz da ovi zapenjeni na celu sa VGSom, nemaju ni originalnosti, pored toga sto nemaju smisla za humor.

Pozdrav

VGS
09-11-2005, 12:28
V = VELIKA

G = GOVNA

S = SRPSKA

Svaki

srbin


××××


samog


sebe


:smile16: :)) :smile06:

humanista
09-11-2005, 16:05
Operi gubicu pa antibakterijalom pa tako glup popusi svim srbima i to onim koji su bili po rovovima svih godina i kokali takve idiote.Posle svoga dubokog uzitka oblizuj se do besbijesti i vici dobri srpski buzdovani za ustaske zvalje kao skovani. :smile06: :smile06: :smile16: :smile16: :smile16: :smile06:

HAHAHAHA
09-11-2005, 18:06
Bili ste vi u rovovima i guzili jedan drugoga, besramni cigani. Zato se i radjate na dupe, jer se previse guzite. Da vas nismo pomeli u OLUJI bre, jos dan danas bi se guzili, stoko jedna. Zato morate biti zahvalni mali cigancici.
Sveti Sava
Srpska slava
Svaki srbin
×××× samog sebe.
Opa bre bato. oprem yte dobro.
Jelda HEHEHE. :smile16:

sine bre?!
09-11-2005, 18:21
sta si se bre raskokodakao, jesi to dobio 5 min. voljno od cika fratra?
Sta te pomazio po kosi i rekao, ajde odmori malo supak, 5 min. pa dodji da citas ave marija dok te ja po nahodjenju presvjetloga posvecujem mojim njeznikom!? :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06:
a ti odma na komp pa ××××s li ××××s, rekao ti je budalo jedna da odmoris a ne da dodjes ovde da te ljudi zajebavaju bre bre! :)) Nemoj posle da mu se postavis isfrustriran pa da pogresno mesas guzom. kazna bozja te ceka! :)) :smile06:

:smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16:

E jebote sine bre
09-11-2005, 18:44
Kad ces da se samo malo opametis?
Jadna tvoja smrdljiva keva, sto je morala hraniti.
Dakle volis fratre, kad znas sto oni vole?
Jeba njih i tebe Pajo Patak sa pticjom groznicom ili prehladopm ili sifilisim ili bilo kojoj zarazom sto ptice mozu da imaju.
U medjuvremenu, idi u ××××× materinu srbocigansko djubre.
:smile16:

hehehehehehehehehhe
09-11-2005, 18:58
"Jeba njih i tebe Pajo Patak sa pticjom groznicom ili prehladopm ili sifilisim ili bilo kojoj zarazom sto ptice mozu da imaju."
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAA!

"prehladopm" :smile06: :smile06: :smile06:

"sifilisim" :smile06: :smile06: :smile06:

"bilo kojoj zarazom" :smile06: :smile06: :smile06:

"mozu da imaju" :smile06: :smile06: :smile06:

:smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :))

au ××××te, sve u ovako malom tekstu?! :smile06: :))

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAA!!! !!!!!

:smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16:

U picku materinu
09-11-2005, 19:02
Kakav je ovo ×××××N?

hehehehehehehe
09-11-2005, 19:10
da .......ja sam ×××××n ......HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHHHHHHHAA AAAAAAAAAAAAAAAAA HAHA!!!!! :)) :smile06:

ajde da se ja i ti dogovorimo jednu stvar. evo napisi 5 recenica bez ijedne greske - nikad te vise necu zajebavati i zvati te dzukelom, majmunom glupim nepismenim i sve ostale prideve koje sam koristio u tvom slucaju.

vazi li?

ajd navali sad ..... 5 recenica!

imas li imalo mozga izmedju usiju ili je sve samo vakuum i zakrzljale kosti?

well ........?!

Ih bre
11-11-2005, 12:19
kolega, sto mu zadajes takve muke, jbte.
Sto mu ne das da napise bilo koju prostu recenicu bez greske, a ne 5.

TRPIMIR
11-11-2005, 12:24
ISPRICAVAM SE MOJIM VJERNIM CITAOCIMA
ZBOG KASNJENJA
IDEMO DALJE

Vec proslog leta bili su primorani na ocajnicko bekstvo pred napredovanjem vojske iz Sarajeva i nasli su utociste u Krajini koju su zauzeli Srbi. Za njih je igra sa ovim tragicnim saveznistvima postala obaveza: sa Srbima su ponovo osvojili Veliku Kladusu.
"Bili smo opkoljeni", pravdali su se neki porodicni glavari, nameravajuci da sagrade drvene barake jer ce mozda morati da prezime. "Hteli smo da zivimo u miru sa svima, nikada nismo prihvatali Izetbegovicev fundamentalizam koji nas je upropastio".
Stvari ne stoje tako, ali odanost ovih radnika i seljaka vodji (15.000 ih je radilo u Agrokomercu) je totalna: "Ako Babo hoce, vraticemo se. Ako Babo nece, ostacemo".
Babo ne moze da izdaje naredjenja. On je zatvoren u jednom zagrebackom hotelu. Supruga Fazila, lepa gospodja, crnka, secajuci se mozda iscezlog bogatstva, zivi izdvojena na ulazu u logor. Jedan veliki mercedes parkiran je u blatu. Fazila ponavlja ono sto svi kazu: "Ne vracamo se jer se bojimo. Hocemo da zivimo u miru, ali moraju da nas zastite". Za nju i njenu porodicu nece biti problema: tri sina studiraju u Rijeci, jedan je u vojsci u Zagrebu, hrvatsko drzavljanstvo daje sigurnost.
Oko dva meseca posle zavrsetka Operacije Oluja u Krajini, hrvatska drzavna televizija nastavlja da nam unosi u kuce panoramu velicanstvene tvrdjave u Kninu, vidjenu odozgo, na kojoj vijori zastava duga 20 metara, scene u kojima se osmehuju lica uniformisanih oslobodilaca, da reprizira delove euforicnog govora koji je odrzao Tudjman, scene povorke ministara i poglavara, radnika koji pocinju da obnavaljaju ovo ili ono postrojenje, retke dece koja se igraju, vozova koji ponovo idu zeleznickom prugom Like: sve je televizijski veselo i optimisticno u bivsoj Krajini, sada kada je ociscena od starog stanovnistva i sirom otvorena novim kolonizatorima (ali i lopovima, pljackasima, palikucama, ubicama). Bivsi glavni grad Krajine, pisu u jednoj reportazi o Kninu dopisnici Novog lista Sanja Modric i Nenad Rrebersak, "u stvari je grad fantom, grad senki".
(nastavlja se)

TRPIMIRE
11-11-2005, 13:06
SKABRNJA??????>
××××× ti materina.
Svaka cast srbima, oni nisu kokali muslimane!!!!!!!
:smile16:

Ko se to
11-11-2005, 17:14
tvrdoglavo obraca nasoj VRECI SRPSKIH GOVANA (PROLJEVIZIRANOJ), (VSG(P) i sa "TRPIMIRE"!?? Molim te prestani...ko jesi da jesi! On je nasa vreca govana tu od koje je napravljen prolijev... kakav Trpimir...i "moji vjerni citaoci", a lijepi najobicnije trivijalije, ×××××rije...jedna od sto je interesantna...drugo su najobicnije trivijalije...nikad nista originalnog...samo kopiranje... i stoseva na koji ga se sevi i clanaka... sve okrece 180 stupnjeva...

meni ih je smijesno citati povremeno kako su ti jadnici dozivljavali konacno oslobodjenje njihove jedine domovine...ali i kako su jos uvjek (bar nas VSG(P)) izgubljeni apartidi...koliko im je mozak i gen zatrovan srednjevjekovnim srpstvom...ipak je to interesantno...

pismo VGS-u nasem ..
11-11-2005, 17:59
bla, bla, bla ........ truc! pa opet bla, bla, bla, bla ........ truc! pa ponovo bla, bla, bla, bla, bla, bla ........ truc :))

Vec godinama melje jedno te isto, kao papagaj ili kakav stari veoma sjebani dzuboks bre! :))

Sta ti je tebi bre "profesore" bre, sta ti je Vreco Govana iz Svedske? Opet si se to TILTOVAO bre bre? :))
Pa kazem ti majmune ako ti hvali PLIVE, mozes da je narucis na eBay-u.......dobro, nije originalna nego korejska, ali ××××s to ..... dok ti pomazu da se smiris i ne lupetas svakojake gluposti - dobre su! :)) :smile06:

Opet pokusavas da naturis svoj nadimak nekome drugome?

Zapamti ××××××tino hrvatska ..... VGS je tvoj nadimak, tacnije skracenica TVOG nadimka, koji u punom imenu i prezimenu glasi:

Vreca Govana iz Svedske! :))

Tvoj je dok god si na forumu ..... i niko ti ga majci nece ukrasti! :))
Uzalud ti je sve ovo gore ..... ti si ga dobio - jer si ga zasluzio svojim mrljavim, prljavim, usranim, sjebanim, ispljuvanim, ismejanim (skracenica za sve ovo je mogla da bude i "hravtskim") mozgom! I da znas, VGSe bre bre bre - BAS TI PRISTAJE! :)) :smile06:

Nego tebi ××××××tino i tvom izlapelom pajtasu Grrrrgi nije ni cudo, jos davno kad vas je ekipa "dobrih i postenih ljudi" jebala na ovom forumu ste tvrdili da je to sve delo jednog coveka .... tada su vam i Fredi i Sidarta i Crus i Hristos bili jedna osoba koju ste tada napadali i psovali zbog stvari koje vam je neko drugi pisao. Ja sam tada bio vecinom posmatrac i retko sam se ubacivao u vase konverzacije, tacnije u njihovo jebanje vasih mracnih, jednoumnih ustaskih mozgova, tako da mi je to poznato.
Ti si se sludjena majmuncino bar dve godine svadjao sa Fredijem ..... posle njegovog odlaska sa foruma. Dve godine! Dve godine si lepio postove, odgovarao svima kao da je on, podizao teme posvecene njemu, u kojima si govorio da je na izdisaju, itd, itd, itd .... secas li se budalo magareca, sa kapacitetom mozga jedne vrlo ocerupane kokoske? :smile06: :smile06: :smile06:

I ..... opet vam neko gazi na zulj, opet vas neko zajebava i smeje vam se .... e to nemozete da podnesete, i toliko glupi kao sto jeste, toliko zamlaceni mokrom carapom da ne vidite ni razliku u stilu ni nista drugo, ste opet pomesali sve i svakoga, i ponovo vam je jedan kriv za sve. :smile06: Sada vam je opet Fredi u akciji ( :smile06: ), a on je i Trpimir i svi ostali ......

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaaaa! !!!! :smile06:

E blago vam u pamet! :smile06: :))
Nama inace odgovara vasa ludost, dok je vaseg gicanja i lupetanja gluposti po forumu, mi se nastavljamo sprdati sa vasim govnjavim facama ..... i forum i dalje zivi! :smile06: Da nije vas i nas (dobro da pokusamo vasim idiotskim nacinom razmisljanja pa da kazem vas i mene :smile06: :)) hahahahahaha) ovaj forum, bar "politika" bi umro.
Nebi valjda zivio zbog ovog nepismenog kretena koji lupeta gluposti gadjajuci se padezima, pravopisnim greskama, govnima, guzicama, kurcevima, spermom .... na sve strane?! Ili bi ukinuli "politiku" i svi otisli na drugi podforum i citali Grrrrgino kenjanje o tome gde mu je srce i ostali organi ostalo???? :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06:

Blago nama sa vama! :)) :smile06: Dok je vas, ima i razonode na ovom mestu! Ziveli nam dugo! :))

Ma ..... oprem bre dobro majmuni bre! :)) :smile06:

Vrlo dobro! :smile06:

BRE! :))

p.s. objasni nam leba ti cime i kako nas ( u stvari "mene" :)) :)) :)) ) to ti "bijes", osim sto nas skoro svakodnevno "ubijas od smeha"?! :smile06: :smile06: :)) :smile06: :smile06:
Hahahahahahahahahahaaaaaaaaaahahahahahaaa!!!!!! :smile06: :)) :smile16: :smile06: :)) :smile16:

BRE! :smile06: :))

p.s.s. "profesore priznati i poznati" .... ××××te, kad si ti ovako lud u glavu tu sjebanu tvoju ..... kakvi su ti tek djaci Bog te bre ×××× bre?! :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06: :)) :smile06:

BRE! :))

sompompirovi
11-11-2005, 21:47
<font face="Impact" size="+2">TACKE od 2 do 5
(ISTREBLJENJE, UBISTVO, HOTIMICNO LISAVANJE ZIVOTA)

38. Od 1. avgusta 1991. do juna 1992. godine, Slobodan MILOSEVIC, delujuci sam ili u sprezi sa drugim znanim i neznanim ucesnicima zajednickog zlocinackog poduhvata, planirao je, podsticao, naredio, pocinio ili na neki drugi nacin pomagao i podrzavao planiranje, pripremu ili izvrsenje istrebljenja, ubistva i hotimicnog lisavanja zivota hrvatskih i drugih nesrpskih civila na podrucjima SAO Zapadne Slavonije, SAO Krajine i SAO SBZS-a, kako je navedeno u paragrafima od 39 do 59 ove optuznice.

SAO ZAPADNA SLAVONIJA

39. Pocev od avgusta 1991. godine, srpske snage, medju kojima i dobrovoljacke jedinice"Seseljevaca" i "Belih orlova", imale su kontrolu nad Vocinom. Dana 13. decembra 1991. godine, dok su se srpske snage povlacile iz Vocina i njegove okoline, oni su isli od kuce do kuce i ubili veliki broj preostalih hrvatskih civila. Pre nego sto su se povukli 13. decembra 1991. godine, pripadnici ove dve jedinice ubili su ukupno trideset dva civila. Preziveli su samo oni koji su se sakrili, a koje srpske snage nisu pronasle. Imena zrtava navode se u Dodatku I koji se daje u prilogu ove optuznice.

</font>

sompompirovi
11-11-2005, 21:48
<font face="Times New Roman" size="+2">SAO KRAJINA

40. Otprilike od 7. oktobra 1991. godine, srpske snage koje su se sastojale od JNA, pripadnika TO-a i pripadnika Milicije SAO Krajine (zvane i policija SAO Krajine i Marticeva policija), kontrolisale su podrucje Hrvatske Kostajnice. Vecina hrvatskih civila pobegla je iz svojih kuca za vreme napada u septembru 1991. Oko 120 hrvatskih civila, uglavnom zena, starih i nemocnih osoba, ostalo je u selima Dubica, Cerovljani i Bacin. Ujutro 20. oktobra 1991. godine, pripadnici srpskih snaga uhvatili su pedeset tri civila u Dubici i zatocili ih u seoskom vatrogasnom domu. U toku tog dana i noci, desetoro je pusteno na slobodu zato sto su bili Srbi ili su imali veze sa Srbima. Dana 21. oktobra 1991. godine, srpske snage odvele su preostala cetrdeset tri Hrvata na jedno mesto u blizini sela Bacin. Pored njih, srpske snage su iz Bacina i Cerovljana na to isto mesto dovele najmanje trinaest nesrpskih civila. Tu su ubili svih pedeset sest zrtava. Otprilike u isto vreme, pripadnici srpskih snaga su na jedno nepoznato mesto odveli jos trideset civila iz sela Bacin i jos dvadeset cetiri civila iz sela Dubica i Cerovljani,i tamo ih ubili. Imena zrtava navode se u Dodatku I koji se daje u prilogu ove optuznice.

</font>

sompompirovi
11-11-2005, 21:48
<font face="Impact" size="+2">41. Od pocetka avgusta 1991. do 12. novembra 1991. godine, sprske snage, ukljucujuci JNA, TO i "Marticevu policiju", napale su hrvatska sela Saborsko, Poljanak i Lipovanic. Cim su srpske snage usle u ova sela, ubile su sve preostale nesrpske stanovnike koje su tamo zatekli.

42. Dana 28. oktobra 1991. godine, jedinice TO-a usle su u Lipovanic i ubile osam civila. Imena zrtava navode se u Dodatku I koji se daje u prilogu ove optuznice.

43. Dana 7. novembra 1991. godine, jedinice JNA i TO-a, a posebno specijalna jedinica JNA iz Nisa, usle su u zaselak Vukovici u blizini Poljanka i pogubile devet civila. Imena zrtava navode se u Dodatku I koji se daje u prilogu ove optuznice.
44. Dana 12. novembra 1991. godine, pripadnici JNA, "Marticeve policije" i TO-a usli su u selo Saborsko, gde su ubili najmanje dvadeset hrvatskih civila. Posle toga, selo je sravnjeno sa zemljom. Imena zrtava navode se u Dodatku I koji se daje u prilogu ove optuznice.

</font>

sompompirovi
11-11-2005, 21:49
<font face="Impact" size="+2">45. U novembru 1991. godine, srpske snage koje su se sastojale od JNA, TO-a i "Marticeve policije", napale su selo Skabrnja u blizini Zadra. Dana 18. novembra 1991. godine, srpske snage usle su u Skabrnju. Iduci od kuce do kuce, ubile su najmanje trideset osam nesrpskih civila u njihovim domovima i na ulicama. Imena zrtava navode se u Dodatku I koji se daje u prilogu ove optuznice.

46. Osim toga, kada su srpske snage napale susedno selo Nadin, ubile su sedam nesrpskih civila. Imena zrtava navode se u Dodatku I koji se daje u prilogu ove optuznice.

47. Izmedju 18. novembra i februara 1992. godine, zivote su izgubili svi preostali hrvatski civili u Skabrnji. Srpske snage ubile su dvadeset sest preostalih starih i nemocnih hrvatskih civila. Imena zrtava navode se u Dodatku I koji se daje u prilogu ove optuznice.

48. Dana 21. decembra 1991. godine, srpske snage, a posebno pripadnici "Marticeve policije", usli su u selo Bruska i zaselak Marinovic i ubili deset civila, medju kojima devet Hrvata. Imena zrtava navode se u Dodatku I koji se daje u prilogu ove optuznice.

</font>

sompompirovi
11-11-2005, 21:55
<font face="Impact" size="+2">STA NAS VSG-(P) MISLI DA SE JE TO ZABORAVILO?? BLIZI SE GODISNJICA - NSG-U(P)....

GDJE SI TI ONDA BIO??

DA SI SVRSAVAO, TO ZNAMO... ALI KAZI NAM GDJE SI BIO? jA U ZADRU...U OPTUZNICI NE PISE DA SU CIVILE IZ SKABRNJE SRBADIJA TENKOVIMA IZGNJECILA...TO MI ZNAMO, ZADRANI I GOTOVINA...

I ZNAMO POD KOJIM VODSTVOM SMO VAM MATER IZJEBALI, A ZNAMO I POD CIJIM NAREDJENJEM STE SE JEFTINO IZVUKLI - POSLIJE SVEGA!!

NECE VISE - NECETE JOS JEDNOM IMATI TU SRECU - VSG-U (P)...</font>

VLATKO
11-11-2005, 22:27
Iz 15. točke: "Ivica Rajić je znao da su, na primjer, zapovjednici i pripadnici postrojbe Maturice, uključujući Miroslava Antića, poznatog po nadimku Firga, sakatili bosanske Muslimane i objesili njihove glave na otvorenoj tržnici u gradu Kiseljaku. Istovremeno, Dominik Ilijašević, poznat i po nadimku Como, zataknuo je odrezano uho Muslimana o antenu svog automobila i tako se vozio po Kiseljaku."

****S Petkovićem prikrivao zločine u Stupnom Dolu*****

Točka 34.: "Po uputama svojih starješina, uključujući Milivoja Petkovića, Ivica Rajić je sudjelovao u prikrivanju zločina počinjenih u gradu i oko grada Vareša i u Stupnom Dolu. Prikrivanje je uključivalo lažnu istragu s namjerom da se sakrije prava priroda i opseg počinjenih zločina. Ivica Rajić je potpisao izvješće o istrazi koje je pripremio SIS znajući da se u njemu navode lažne informacije. Kao dio tog prikrivanja, Milivoj Petković je naredio Ivici Rajiću da promijeni svoje ime u Viktor Andrić".

******Žene i djeca ubijeni su ispred svoje kuće*****

U točkama 26.i 27. opisuje se operacija etničkog čišćenja Stupnog Dola:
"Dvanaest seljaka muslimanske nacionalnosti morali su ući u kolibu koju su vojnici HVO-a potom zapalili (ali iz koje su oni uspjeli pobjeći)...Izgorjela tijela dviju starica, od kojih je jedna bila invalid, pronađena su u jednoj kući...Dvije žene i sve troje djece su bili ubijeni ispred svoje kuće...U skloništu je pronađeno sedam izgorjelih tijela članova iste muslimanske porodice: dva muškarca, tri žene i dva djeteta od dvije i tri godine."

****U međunarodnom sukobu sudjelovale snage RH*******

"Ivica Rajić se slaže da bi dokaznim materijalom Tužiteljstvo dokazalo izvan svake razumne sumnje sljedeće:... Sve vrijeme na koje se odnosi izmijenjena optužnica, u Bosni i Hercegovini je postojalo stanje međunarodnog oružanog sukoba u kojem je učestvovala Republika Hrvatska kao nezavisna država i njezina vlada, oružane snage i predstavnici u oružanom sukobu protiv bošnjačkih Muslimana..."

****************
Citas li ti ovo VGS-e

Citaj citaj i vidi ko je bio agresor u Bosni i ko je cinio zlocine, kome su krvavi zlocini trade mark.

Hajde sad malo o tome kako ste dali obecanju vasem PA×××× pedofilu da necete tudje, bla bla bla bla .....
HAHAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAA

Zamisli,
11-11-2005, 22:31
zrtvi odseci uho i staviti na antenu kola!!!!!!!!!!!!!!!

I BRE VGS-e koliko ti mi znacimo ovde. Saznao si o tvojim sunarodnicima vise nego si mogao sanjati.

Budi zahvalan, djubre jedno nezahvalno.

sompompirovi
12-11-2005, 10:21
<font face="Impact" size="+2">Malo sitnijih - konkretnih detalja:PRILOG F
GRANATIRANJE SARAJEVA

Br.
Incident
Datum

1
Dve granate su ispaljene na grupu od priblizno 200 ljudi koji su ili gledali ili igrali fudbalsku utakmicu na parkiralistu okruzenom sa tri strane stambenim zgradama, a sa cetvrte putem za Lukavicu, u stambenom naselju Dobrinja 3B. Poginulo je najmanje 12 ljudi, medju kojima i 3 dece mladje od 15 godina, a ranjeno najmanje 70 ljudi, medju njima i 10 dece. Vatra je otvorena sa teritorije koju je drzao VRS, otprilike iz pravca istok-juogistok.
1.6.93.

2
Granata iz 82-milimetarskog minobacaca ispaljena je na stotinak civila koji su cekali da pridju javnoj cesmi u basti kuce broj 39 u ulici Hakije Turajlica (ranije Aleja Branka Bulica a zatim Spasenije Cane Babovic) u stambenom naselju Dobrinja. Najmanje dvanaest ljudi je poginulo, a cetrnaest je ranjeno. Vatra je otvorena sa teritorije koju je drzao VRS, otprilike iz pravca zapad-severozapad.
12.7.93.


</font>

DOBRI Trpimir
12-11-2005, 11:45
*******ODREZANE UŠI NA ANTENI*********

Zahvaljujući optužnici koju je Ivica Rajić potpisao, kao nagodbu, u Haagu su prvi put službeno rekonstruirane dvije stravične scene: kako su vojnici HVO-a Muslimanima sjekli glave i kao eksponate ih izlagali na lokalnoj tržnici, dok je Dominik Ilijašević njihove odrezane uši vozikao po vareškim ulicama nataknute na antenu svog automobila

*******TERETI I BANDIĆEVA ROĐAKA*******

Uz Dominika Ilijaševića Comu, Rajić tereti i Marija Bradaru, Miroslava Antića, Marinka Jurišića, Marinka Ljolju, Marinka Šunjića, Zdravka Mihaljevića, Željka Bošnjaka, Emila Haraha, a neizravno optužuje i Ivana Bandića, bratića sadašnjega zagrebačkoga gradonačelnika

piše Jasna BABIĆ

Slobodna Dalmacija došla je u posjed optužnice protiv Ivice Rajića, koja zapravo predstavlja osnovu njegove nagodbe s Haaškim tužiteljstvom. Optužnica sadrži devet stranica, podijeljena je u 43 točke i datirana 25. listopada 2005. Završava vlastoručnim potpisima samoga Rajića i njegove haaške odvjetnice Doris Košte, koji tim potezom u potpunosti prihvaćaju svaki od optužnih navoda.

***********Pokajnički iskaz***********

Rajić teško tereti Dominika Ilijaševića Comu, zapovjednika kiseljačke postrojbe HVO-a MaturicePremda je javnost, ugrubo, obaviještena o njegovu sadržaju, originalni dokument otkriva do sada nepoznate detalje Rajićeva pokajničkog iskaza pred Haaškim tužiteljstvom. Pokazuje da svoje ratne zločine ne pokušava podijeliti i barem djelomice prevaliti isključivo na nadređene zapovjednike - Tihomira Blaškića, Milivoja Petkovića i Slobodana Praljka - već i poveći broj nižih pripadnika HVO-a. Uz Dominika Ilijaševića Comu, koji je u javnosti već prilično ozloglašen, Rajić tereti Marija Bradaru, Miroslava Antića, Marinka Jurišića, Marinka Ljolju, Marinka Šunjića, Zdravka Mihaljevića, Željka Bošnjaka, Emila Haraha. u točki 33. neizravno optužuje i Ivana Bandića, bratića sadašnjega zagrebačkoga gradonačelnika. Prema Rajiću, Ivan Bandić bio je 1993. Petkovićev savjetnik za SIS. Navodno, dobio je nalog da lažira istragu o likvidacijama civila na vareškom području.
Zahvaljujući istoj optužnici s Rajićevim potpisom, u Haagu su prvi put službeno rekonstruirane dvije stravične, ali u potpunosti autentične scene: kako su vojnici HVO-a Muslimanima sjekli glave i kao eksponate ih izlagali na lokalnoj tržnici, dok je Dominik Ilijašević njihove odrezane uši vozikao po vareškim ulicama, nataknute na antenu svog automobila...

**********Za manju kaznu**************

Svojim potpisom na kraju optužnog dokumenta Ivica Rajić se obvezao da ni jednu od optužnih tvrdnji neće osporavati pred Sudskim vijećem Haaškoga tribunala. To je glavni uvjet, kako vjeruje, da ishodi veću milost i manju kaznu za likvidaciju civila u Stupnome Dolu. Kako je njegova odvjetnica već ranije izvijestila hrvatsku javnost, Tužiteljstvo doista neće tražiti strožu kaznu od 15 godina zatvora. No, tu sugestiju Sudsko vijeće ne mora u konačnici prihvatiti.
U slučajevima takvih vrsta nagodbi najčešće se ne događaju duge sudske rasprava između tužiteljske i odvjetničke strane. Zajedno s novom verzijom optužnice, Rajić je u svemu priznao krivnju, pa Sudsko vijeće Haaškoga tribunala preuzima samo jednu funkciju: odlučiti o visini njegove kazne.
Ipak, Rajićeva optužnica time ne dobiva status apsolutne haaške istine. Nesumnjivo, Rajić će nastupiti kao krunski svjedok optužbe u sudskim procesima protiv Petkovića i Praljka. No, pitanje je što će od njegovih izjava preživjeti sučeljavanje njihovih protuargumenata.

***Ne može naškoditi generalu Blaškiću***

Prema neslužbenim informacijama, njegova nagodba irelevantna je za eventualnu obnovu postupka protiv Tihomira Blaškića. Jer Rajić govori o kiseljačko-vareškom, dakle, istočnom dijelu Operativne zone HVO-a Srednja Bosna. Naprotiv, Blaškićev predmet obuhvaća ratne zločine na zapadu Lašvanske doline.
Riječ je o trećoj, nagodbenoj verziji optužnice protiv Ivice Rajića. Prva potječe iz 1995., kada se Rajić uz pomoć jedne frakcije HDZ-a, MORH-a, MUP-a i SIS-a skrivao pred haaškom tjeralicom. Prve izmjene prihvaćene su u Haagu u siječnju 2004. Ulovljen u Splitu kao lažni Jakov Kovač, Rajić je doveden pred sud, gdje je izjavio: "Nisam kriv". Ovo je već treća verzija. Unatoč preciznijim činjenicama i daleko drastičnijim kvalifikacijama, Rajić se tek sada osjetio krivim.

****************
Citas li ti ovo, VGS-e?
Mozes misliti, zrtvama sekli usi, i onda ih stavljali na antenu kola kao ratni trofej!!!! Da se zgrozis.

jao bre kolega .....
12-11-2005, 14:28
....."razbi" nas ovaj VGS bre bre bre! :))

evo vidis kolega opet nas VGS "bije" .... ubi nas bre bre bre ovim njegovim prepisivanjem iz Haaga, a i velika debela slova nas razbise bre bre! :))

Sta da radimo? :))

Kako da se odbranimo? :))

Kako da mu kontriramo? :))

Rasturi nas BRE! :))

Mozda ..... neznam sta ti mislis .... kako bi bilo da nastavimo ...... da ga ne citamo? Da nastavimo da ignorisemo ono sto ×××××× prepisuje? Sta ti mislis bre?
Odgovori mi molim te vise ni sam neznam sta cu ...... stavrno nas "ubi" bre! :))
Vec danima nemogu da spavam zbog ovih njegovih tekstova, koje ne citam i nikada necu citati, jer znam cim je VGS u pitanju ..... preskoci i napisi neki post u kojem ga ××××s direktno u taj njegov ludi mozak .....
mislim ..... stanje je "alarmantno" kolega, molim te javi mi kako da se borimo protiv ovako "inteligentno-superiornijeg" protivnika!?!?! :))

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaahah aha ahah ahaha hahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaa bre!!!!! :smile06: :)) :smile06: :))

p.s. Trpimir je uglavnom vec uradio svoj posao, doveo je ove govnoljube do ludila, tako da neznaju ni sta ce ni gde ce ni kako ce .... nemogu nista nego da brisu penu koja im klizi iz njuski! :)) :smile06:
Trpimira za predsednika Balkanskog dela EU! :))

sompompirovi
12-11-2005, 18:24
<font face="Impact" size="+2">Ne da mi se ispravljati tabele...uglavnom ukupan broj ovdje je 268 050 osoba...evidentirano!!! prognanuh... a one koje nisu??! evidentirane??? a poklane od cetnika, a roblje??


UKUPAN BROJ PROGNANIH- 268.050

1
Banja Luka 19359 Madjarska

2 Bileca 993 Crna Gora

3 Bihac 2588
4 Bijeljina 13159
Bosanska Krupa:
- Bosanska Krupa 1439
- Buzim 389
- Krupa na Uni 1 6
Bosanska Dubica
3310

7
Bosanska Gradiska
7516

8
Bosanski Novi
6288

9
Bosanski Petrovac:

- Bosanski Petrovac
778

- Petrovac
broj nepoznat

10
Bosanski Samac:
Hrvatska

- Samac
1563

- Domaljevac-Samac
217

11
Bratunac
8048

12
Brcko:

- Brcko 14607 - Ravne / Rahic1532
13 Cajnice 2214 14
Celinac 608
15 Doboj: - Doboj 18569
- Doboj Istok 4405
- Doboj Jug 310
16 Donji Vakuf 1729
17 Foca:
- Foca / Srbinje 8258
- Foca FBiH 1039 18
Gacko 1899 Makedonija 19
Gorazde:
- Gorazde FBiH 2563
- Srpsko Gorazde 1834
20 Kalinovik 612
21 Kljuc: - Kljuc 3852
- Kljuc / Ribnik 26
22 Kotor Varos 6870
23 Nevesinje 1483
24 Prijedor 20256
</font>

sompompirovi
12-11-2005, 18:27
<font face="Impact" size="+2">PRILOG E DEJSTVOVANJE SNAJPERA U SARAJEVU
Br.
Incident Datum 1
Fadila Zgodic, zena stara 52 godine, ranjena je iz vatrenog oruzja u kuk dok je nosila hleb blizu Ulice darovalaca krvi, danas Kolodvorske ulice, u Novom Sarajevu.
7.11.92.

2
Anisa Pita, devojcica stara 3 godine, ranjena je iz vatrenog oruzja u levu nogu kad je skidala cipele na ulazu u svoju kucu u ulici Zagrici, na Sirokaci u Sarajevu.
13.12.92.

3
Zrtva, devojcica stara 9 godina, ranjena je iz vatrenog oruzja u ledja dok se igrala u basti ispred svoje kuce na Sedreniku u Sarajevu.
17.4.93.

4
Muhamed Haznadarevic, muskarac star 52 godine, ranjen je iz vatrenog oruzja u ledja i grudi dok je obradjivao svoju basticu na Slatinskom putu 5, danas Slatinski put 13, na Kobiljoj glavi, severno od Sarajeva.
25.6.93.

5
Almasa Konjhodzic, zena stara 56 godina, ubijena je iz vatrenog oruzja kod raskrsnice ulice DJure DJakovica i Kranjceviceve ulice, danas Alipasine i Kranjceviceve ulice, dok je prolazila sa svojom porodicom.
27.6.93.

6
Munira Zametica, zena stara 48 godina, ubijena je iz vatrenog oruzja kad je zahvatala vodu iz reke Dobrinje na podrucju Dobrinje II i III.
11.7.93.

</font>

sompompirovi
12-11-2005, 18:27
<font face="Impact" size="+2">7
Hajrija Dizdarevic, zena stara 66 godina, ubijena je iz vatrenog oruzja u svom stanu u Kranjcevicoj 11/5, danas Dzamijskoj ulici, dok se molila.
17.7.93. ili

oko tog datuma

8
Mejra Jusovic zena stara 45 godina, ranjena je iz vatrenog oruzja dok je vukla drvo za ogrev prema svojoj kuci kod Rasadnjaka, na Sedreniku u Sarajevu.
24.7.93.

9
Vildana Kapur, zena stara 21 godinu, ranjena je iz vatrenog oruzja u nogu dok je nosila vodu kuci hodajuci Starom cestom na Hotonju.
5.8.93.

10
Nafa Taric, zena stara 35 godina, i njena cerka Elma TARIC, stara 8 godina, pogodjene su istim metkom u casu dok su zajedno koracale ulicom Ivana Krndelja u centru Sarajeva. Metak je majku ranio u levu butinu, a cerku u ruku i u abdomen.
3.9.93. 11
Sacir Bosnic, muskarac star 56 godina, ubijen je iz vatrenog oruzja dok je sakupljao drva prekoputa rezervoara Hambina carina i uz Zelengorsku ulicu, danas ulicu Hambina carina, na Sirokaci, Skenderija.
7.9.93.

12
Edina Trto, zena stara 25 godina, ubijena je iz vatrenog oruzja hodajuci ispred broja 6 u ulici Ivana Krndelja, danas Azize Sacirbegovic 12, Sarajevo.
26.9.93.

13
Faruk Kadric, decak star 16 godina, ranjen je iz vatrenog oruzja u vrat dok se na sedistu za suvozaca vozio u kamionu svog oca ulicom Ante Babica, u zapadnom delu Sarajeva.
4.10.93.

</font>

sompompirovi
12-11-2005, 18:29
<font face="Impact" size="+2">14
Edin Ramovic, muskarac star 29 godina, ranjen je iz vatrenog oruzja u levu misicu dok je hodao Starom cestom, u naselju Bare u Sarajevu.
7.10.93.

15
Ramiz Velic i Milan Ristic, stari 50 odnosno 56 godina, ranjeni su rafalom dok su radili na rasciscavanju Ulice brace Ribara, danas Ulica porodice Ribar, u naselju Hrasno u Sarajevu.
2.11.93.

16
Ramiza Kundo, zena stara 38 godina, ranjena je iz vatrenog oruzja u levu nogu dok su se ona i jos jedna zena vracale sa izvora noseci vodu u kantama u blizini ulice Brijesko brdo, danas ulica Bulbulistan, u zapadnom delu Sarajeva.
2.11.93.

17
Fatima Osmanovic, zena stara 44 godine, ranjena je u desnu stranu lica dok je nosila vodu ulicom Brijesko brdo, danas ulica Bulbulistan, u zapadnom delu Sarajeva.
13.11.93.

18
Sanija Dzevlan, zena stara 32 godine, ranjena je iz vatrenog oruzja dok je vozila bicikl preko mosta u ulici Nikole Demonje, Dobrinja.
6.1.94.

19
Edin Husovic, mladic star 17 godina, ranjen je iz vatrenog oruzja u abdomen dok je stajao ispred picerije u ulici 6. Proleterske brigade, danas Bulevaru Mese Selimovica.
10.1.94.
20
Hetema Mukanovic, zena stara 38 godina, ubijena je iz vatrenog oruzja u svom stanu na prvom spratu, Obala 27. jula 89/I, danas Aleja lipa 64, u sarajevskom naselju Hrasno. U tom casu je sedela sa svojim muzem i komsijama, i uz svetlost svece pila kafu.
11.1.94. 21
Ivan Franjic, muskarac star 63 godine, isao je sa jos dvojicom ulicom Ante Babica na Vojnickom polju, u zapadnom delu Sarajeva. Ranjen je u stomak iz vatrenog oruzja, dok je Augustin Vucic, jedan od dvojice koji su bili s njim, pogodjen i posle je podlegao povredama.
13.3.94. </font>

sompompirovi
12-11-2005, 18:30
<font face="Impact" size="+2">

22
Sadeta Plivac, zena stara 53 godine, i Hajra Hafizovic, zena stara 62 godine, ranjene su iz vatrenog oruzja u noge dok su se vozile u krcatom autobusu kod raskrsnice Nikole Demonje i Bulevara AVNOJ-a, danas Nikole Demonje i Bulevara branilaca Dobrinja, na Dobrinji.
25.5.94.
23
Fatima Salcin, zena stara 44 godine, ranjena je iz vatrenog oruzja u ruku dok je sa svojim svekrom isla ulicom Ive Andrica u naselju Mojmilo u Sarajevu.
13.6.94.
24
Sanela Muratovic, devojcica stara 16 godina, ranjena je iz vatrenog oruzja u desno rame dok je sa drugaricom hodala ulicom DJure Jaksica, danas Adija Mulabegovica, u zapadnom delu Sarajeva.
26.6.94.

25
Jasmina Kucinar, trudna zena stara 31 godinu, i njen sin Damir Kucinar, star 4 godine, zadobili su lake povrede u nogu od metka koji je uleteo u krcati tramvaj kojim su se vozili. Tramvaj se kretao u pravcu zapada ulicom Zmaja od Bosne prema Alipasinom polju. U istom napadu, Mensur Jusic, muskarac star 36 godina, zadobio je laku povredu noge, a Belma Skic rodjena Likic, zena stara 23 godine, ranjena je u levi pazuh. U trenutku incidenta, tramvaj je bio blizu hotela "Holiday Inn".
6-10.7.94.

26
Rasid Dzonko, muskarac star 67 godina, ranjen je iz vatrenog oruzja u ledja dok je sedeo i gledao televiziju u svom stanu u ulici Milanka Vitomira, danas ulici Senada Mandica Dende 5, na Vojnickom polju, u zapadnom delu Sarajeva.
17.7.94.

27
Seid Solak, decak star 13 godina, ranjen je iz vatrenog oruzja u abdomen dok je sa majkom i sestrom razgledao izloge u ulici Miljenka Cvitkovica, danas Ferde Hauptmana, u naselju Cengic Vila u Sarajevu.
22.7.94.

</font><br><hr>

sompompirovi
12-11-2005, 18:30
<font face="Impact" size="+2">28
Alma Cutuna, zena stara 43 godine, ranjena je u desnu natkolenicu dok se vozila tramvajem ulicom Zmaja od Bosne u Sarajevu.
8.10.94.

29
Adnan Kasapovic, decak star 16 godina, pogodjen je iz vatrenog oruzja u grudi i ubijen dok je hodao ulicicom koja izlazi na ulicu DJordja Andrijevica Kuna.
24.10.94.

30
Fata Guta, zena stara 59 godina, ranjena je iz vatrenog oruzja u ruku dok je sa kanisterima u ruci isla da zahvati vode iz izvora Moscanica na Gazin hanu, istocno od Sarajeva.
8.11.94.

31
Sanja Smjecanin, trudna zena stara 28 godina, ranjena je iz vatrenog oruzja dok se vozila u autu sa svojim muzem i zaovom ulicom Zmaja od Bosne.
9.11.94.

32
U Dzenanu Sokolovic, zenu staru 31 godinu, i njenog sina Nermina Divovica, decaka starog 7 godina, pucano je dok su hodali ulicom Zmaja od Bosne. Gdja Sokolovic je ranjena metkom u abdomen. Metak je prosao kroz njeno telo i pogodio njenog sina u glavu, usmrtivsi ga. Vracali su se kuci iz Hrasnog, gde su dan ranije otisli po drva za ogrev.
18.11.94.

33
Harujdin Hamidic, muskarac star 52 godine, ranjen je u ruku i lice kad je pucano u tramvaj kojim je on upravljao vozeci ulicom Zmaja od Bosne u pravcu zapada.
21.11.94.

34
Sanela Dedovic, devojcica stara 12 godina, ranjena je u levi nozni zglob dok je isla u skolu. To se dogodilo na raskrnici ulica Sedrenik i Redzepa Gorusanovica, u severnoistocnom delu Sarajeva.
22.11.94.

</font>

sompompirovi
12-11-2005, 18:31
<font face="Impact" size="+2">35
Hafiza Karacic, zena stara 31 godinu, i Sabina Sabanic, zena stara 26 godina, ranjene su obe u desno rame kad je otvorena vatra na tramvaj u kojem su se vozile ulicom Zmaja od Bosne, izmedju Tehnicke skole i kasarne "Marsal Tito".
23.11.94.

36
Lejla Bajramovic, zena stara 24 godine, sedela je u stanu kod prijatelja u ulici Franca Lehara, blizu centra Sarajeva, kad je pogodjena hicem u glavu i usmrcena. Hitac je dosao kroz prozor stana.
8.12.94.

37
Dervisa Selmanovic, zena stara 49 godina, ranjena je iz vatrenog oruzja u desno koleno dok je sakupljala drva za ogrev u basti iza svoje kuce u ulici Sedrenik, u severoistocnom delu Sarajeva.
10.12.94.

38
Malkan Pleho, muskarac star 62 godine, ranjen je iz vatrenog oruzja u desnu potkolenicu dok se penjao stepenicama koje su vodile do njegove kuce u ulici Sedrenik, u severoistocnom delu Sarajeva.
11.12.94.

</font>

sompompirovi
12-11-2005, 18:31
<font face="Impact" size="+2">39
Halid Demirovic, muskarac star 62 godine, ranjen je iz vatrenog oruzja u petu desne noge dok je sakupljao drvo za ogrev na Pasinom brdu, u severoistocnom delu Sarajeva.
13.12.94.

40
Senad Kesmer, muskarac star 31 godinu, Alma Cehagic, zena stara 19 godina, Alija Holjan, muskarac star 55 godina, i drugi, ranjeni su iz vatrenog oruzja dok su se vozili tramvajem ulicom Zmaja od Bosne u pravcu zapada. Tramvaj je u tom trenutku bio u blizini kasarne “Marsal Tito".
27.2.95.

41
Azem Agovic, muskarac star 46 godina, i Alen Gicevic, muskarac star 33 godine, ranjeni su iz vatrenog oruzja dok su se vozili tramvajem ulicom Zmaja od Bosne u pravcu istoka. Tramvaj je u tom trenutku bio u blizini hotela “Holiday Inn”.
3.3.95.

42
Tarik Zunic, decak star 14 godina, ranjen je u ruku dok se vracao iz skole u ulici Sedrenik, u severoistocnom delu Sarajeva. Pogodjen je u trenutku kad je izasao iza zastitne ograde, oko 100 metara od kuce.
6.3.95.
</font>

sompompirovi
12-11-2005, 18:32
<font face="Impact" size="+2">NE DA MI SE VISE LIJEPIT... TOGA IMA NA KILOMETERE...


43
Vahid Balta, muskarac star 52 godine, isao je sa svojom zenom ulicom Sedrenik, u severoistocnom delu Sarajeva, kad je pogodjen u nozni zglob.
6.3.95.

44
Jedan mladic je pogodjen u levu stranu tela i usmrcen kad je prelazio preko raskrsnice ulice Nikole Demonje i Bulevara AVNOJ-a u Dobrinji.
18.3.95.

45
Semsa Covrk, zena stara 27 godina, ranjena je iz vatrenog oruzja u abdomen dok je isla ulicom Josipa Krasa, u Novom gradu, drzeci za ruku svog malog sina.
3.5.95.

46
Jedan muskarac je ubijen iz vatrenog oruzja u Dinarskoj ulici na Hrasnom brdu.
13.5.95.

47
Durgut Cobic, muskarac star 80 godina, ranjen je iz vatrenog oruzja u rame kad je otvorio vrata balkona u svom stanu u Kunovskoj ulici 4/I, Dobrinja.
</font>

VGSe Bravo!
12-11-2005, 20:35
Ej bre VGSe.......BRAVO! :)) Bravo ×××××ne! :)) Evo sam si popeo Trpimirov topic na 6014 ulaza! Kongreculejsns bre! :))
Hahahahahahahaha! :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06:

E koja si ti ×××××× ××××te ............. :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06:

p.s. reci mi VGSe bre bre bre, jel´ ti stvarno mislis da ovo podebljano ×××××× tvoje neko cita? :))

PA ETO...
12-11-2005, 21:45
ti citas, VSG-u(P)...

Ja imam nekoliko desetaka kilometra u memoriji... ali ne mozes puno odjednom nalijepiti...

to je problem ...

ali ovako povremeno, neka to sta ja nalijepim procita koji 100 000 pa ce biti dobro!!

I neka su po mogucnosti, srbi/cetnici, nacisti/sovinisti kao ti...pa jos bolje...

To sto ja tu ponekad nalijepim zna svaki Hrnat...ali rijetko koji Srbin...

UCI... citaj, obrazuj se...trazi stamparske greske itd...

Vreco govana
12-11-2005, 21:56
iz Svedske, ti si bre u ocajnom stanju. Ovaj Trpimir te nacisto izludio
Sve ovo sta radis radis iz ocaja.

Na tvoju zalost, Trpimirovo kazivanje ima da potraje, pa kako ces jadnicak sve pokusavati da ga miniras, ostaje jos da se vidi.
Ovo do sada sto cinis je cist promasaj, i sve ide temi u prilog.

Moj te kolega ne cita, nit ja te ne citam, niko te ne cita, jer sve sta brabonjas, pise na ICTY sajtu.
Jedini efekat je sto konstantno podizes temu na vrh, i koliko toliko povecavas broj ulazaka.
Ako ako, samo tako nastavi. Dobro je dok si makar koliko toliko koristan u tvom beskorisnom i sjebanom zivotu.

Jadnicak ti.

TRPIMIR
12-11-2005, 22:47
FALA SVIMA KOJI SU DOPRINJELI POPULARNOSTI I CITANOSTI OVOGA MOG TOPIKA, NAROCITO U POSLEDNJE VREME.
BIT CE MI VELIKA CAST I ZADOVOLJSTVO PROSLAVITI JUBILARNI 6000ti ULAZAK NA TEMU

IDEMO DALJE

Tamo se vide: domace pokucstvo bivsih stanovnika razbacano po ulicama, jos se tamo oseca zadah rata; zabelezena je demografska eksplozija muva; prodavnice su ostale demolirane i prazne posle pljacki; beli decji pokrivac sa medvedicima u boji gaze vojnicke cokule. Prozori razorenih kuca su zatvoreni, zaluzine spustene. Natpisi po zidovima kuca su poruke i upozorenja koje upucuju novi posednici: "Ovo je sada hrvatska kuca", "Ovde stanuje Hrvat izbeglica", "Ovde je invalid patriotskog rata, Hrvat"...
Knin je pust, ali tu je poslovnica Hrvatske lutrije koja vas poziva da okusate srecu, da se obogatite. To su mnogi vec uradili, pljackom. "A Bog gleda sa neba, cuti i belezi u svoju knjigu. Progovorice kada bude trebalo", pisu iz Rijeke dopisnici.
Vladin izaslanik iz Knina, Petar Pasic, kaze da nam pisanje o paljevinama i drugim stvarima ne cini cast, nije lepo. Dvoje novinara primecuju mu da su svojim ocima videli srpske kuce kako gore. Eno tamo, gledajte: u pravcu Drnisa, u selu Kalanji u plamenu su poslednje tri kuce... Da, ali ne treba pisati o tome. Na kraju, Sanja i Nenad moraju da obecaju kako nece vise pisati o ovim stvarima, i zbog toga sto na oslobodjenoj teritoriji nije vise nista ostalo sto moze da se spali ili opljacka. Donji Lapac, na primer, ceo je spaljen, njegovi delovi i sela crni su kao ugalj. Ali izaslanik je uporan: Ne, ne, stvari treba posmatrati i ocenjivati u kontekstu... sve ostalo je antihrvatska propaganda!. Prema popisu iz 1991, opstina Knin imala je malomanje od 43.000 stanovnika: 38.888 srpske nacionalnosti, 3.886 hrvatske nacionalnosti. Za vreme srpske secesije, ostalo je samo 258 Hrvata, drugih 3.000 bili su oterani. Za vreme Operacije Oluja, skoro svi Hrvati koji su bili ostali u Kninu pobegli su u Srbiju zajedno sa 97 odsto njihovih zemljaka srpske etnicke pripadnosti. Kako to? Zamenik izaslanika u Kninu, Veljko Djakovic, odgovara da to nije nimalo cudno: "Bili su izdajnici". U sluzbi Plavih slemova, kao tumac u Kninu, bio je jedan Hrvat. I on je odbio da ostane kada su dosli Tudjmanovi vojnici i sluzbenici.
(nastavlja se)

Drago mi
13-11-2005, 12:35
je VSG-u(P) da citas moje poruke, koje su u svakom slucaju mnogo konkretnije i interesantnije od tvojih trivialija...

U svakom slucaju one su i namjenjene tebi - Hrvati sve moje poruke znaju naoamet...a ti trebas uciti... i UCI!!

HAHAHAHAHA
13-11-2005, 12:42
HAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAAAAAAAAAA

E nasmeja me, u p.m. Ma rekao sam ja, dok je tebe i HR sportskih novinara, nece biti dosadno.

Ne znam kome se obracas, a ako se meni obracas, moram te duboko razocarat - tvoje skrabotine uopste ne ciam, zaista.
Hvala ti sto pises velikim slovima tako da odmah znam sta mi je preskociti.
Ovo ti ozbiljno kazem.

Gluposti, "poginulo ovde 2, na drugoj strani 1, jedna zena sa deteteom u narucju ranjena.......bla bla bla" Pa ti si nacisto izlapeo.

Shajse shajse, majn taube vajse!

ARIGATOJKO
13-11-2005, 13:30
VGSe bre bre bre breeeeeeee ××××ooooteeeeeee!!!!! :))

"naoamet" ?!?!?!?

Voc det ××××te? :smile06:

HAhahahahahhahhhahahahahahahahhhhhhaaaaaaaaaaaaaa! :smile06:
"Profesore" moj ludi......da mi ti je samo videti te tvoje studente, kad si ti ovako nepismen i glup! :smile06:

A slusaj, slazem se sa kolegom, hvala ti za ove "debele" tekstove ..... to ti dodje kao ...... "ah, da, opet ova ××××××, idemo dalje" .... ko ce bre da te cita majmune? ko ce bre da te cita smradu hrvatski? N-I-T-K-O bre! :smile06:
Da pises o interesantnim stvarima, koje niko od vas govnoljuba nije znao pre Trpimirovih pisanija, mozda bi te neko i citao, ovako ..... mrka kapa moj ××××××sti "profo", ako nekoga nesto interesuje od tih ×××××× tvojih .... on ce svakako poci do tog sajta gde mu je to sve dostupno, nece valjda citati tvoja velika slova?! :smile06:
Hehehehehehehehehehe! :))

A druga je stvar sto ti pokusavas da sabotiras teme, nije tebi do toga hoce li te neko citati, znas i sam da te niko osim tvog smrdljivog prijatelja iz Kenjade ne ××××! :)) :smile06:

Samo ..... da li ce ti uspeti da sabotiras toliko interesantnih tema koje govore ISTINU o tvom ubilackorazbojnickom "skamu of di ert" - narodu? Aj daut it BRE BRE BRE! :)) :smile06: :)) :smile06:

Ajd sad pushi nam, kao sto to vec radis godinama .......... Dobar Tek, Vreco Govana, Dobar Tek! :))

BRE! :smile06:

kad bi
13-11-2005, 13:45
nam znao jednom reci...

ZASTO SI TI TU NA FORUMU??

Ja sam ti rekao zasto sam ja: Samo da tebe nabijam kao boksacku vrecu...od koje je do sad samo ostalo malo proljeva... NISTA VISE!

A zasto si ti??

DA SI BOLESTAN I OCAJAN JER SI IZDAO DOMOVINU I SAD NEMAS NISTA... NIKAKVO TLO POD NOGAMA -PA TU OCAJAVAS, A IMA NEKOG KO TE NABIJA KAO BUDALU...

DA TO SI (STO SI SIGURNO BIO I PRIJE AGRESIJE NA DOMOVINU) POREMCEN, EMOTIVNO A I DUBLJE PSIHICKI, SAMO SE JE TO SA VREMENOM POTENCIRALO!

Dakle...tu ti je kilometrima pokazivano koliko luda ti je matica, "srpska nacija"?... njihova politika, narod...i sve i gdje se "srBstvo" spominje...kroz cijelo njeno kratkotrajno postojanje...

Koliko je ta "nacija" i pojam izbljuvan od svih i kako ste jedna najobicnija parija i crna rupa u Evropi...

a po standardu ste DNO Evrope, a blizu dna i u cijelom svijetu...

Forumsak budaletino
13-11-2005, 14:00
Hej bre "profo" da se malo spustim na tvoj seljacki nivo .....pa ajde da ti odgovorim.

Zasto sam ja tu? Evo govorim u svoje ime, zasto su drugi tu....e to moras njih da pitas. :smile06: Ja sam tu jer sam davno dobio mail od jednog prijatelja (tvoje nocne more - Freda :smile06: ) da se odvija strasna zajebancija sa ×××××vim ustasama na jednom njihovom forumu. :)) Eto ti odgovora, to je bilo mislim jos u ono vreme kada si lepio one tvoje idiotske tabele i studije sa kojima su se svi smejali i zajebavali te! Secas li se majmune? :)) :)) :))

A sto se tice "domovine koju sam JA izdao" ..... hehehehehe Vreco Govana iz Svedske ..... koje bre "domovine"? Zar si ti stvarno toliko glup, tacno toliko kako su te ljudi opisali ovde, i zbog cega si dobio taj tako verodostojan nadimak, da mislis da sam ja Srbin iz Hrvatske? :)) :smile06: Hahahahahahahahha ahahahah hahahahah ahaha! :)) :smile06: To bi bio ukratko moj komentar na to pitanje! :smile06: :))

A sto se tice siromastva .... niko ne porice da su pojedine zemlje koje su nastale raspadom stare YU, jos uvek siromasne i koliko god se njihovi politicari trudili da lazu i sebe i druge predstavljajuci stanje u puno boljem svetlu nego sto je .... evo ti recimo primer hrvatske:

"".....Tuzna svakodnevica mnogih nasih sugradjana.

Sezdesetogodisnja Danica pretprosle je godine otisla u mirovinu nakon 30 godina rada. Do tada je cistila, prala i mela u bolnici, a sada prima tisucu kuna mjesecno. Nije udana i nema djece. Placa najam u trosnoj kuci u Varosu i kaze da su je zbog dobivanja stana vise puta slali na "Socijalno", a opet - nikad nista. Podmiruje komunalije kako stigne, zali se zbog poskupljenja struje.
Odlazi u pucku kuhinju, ali, napominje, treba prezivjeti cijeli mjesec. Meso ne jede jer nema frizider, a kuca joj je puna miseva.

— Jedem sir, salamu, jogurt, mlijeko... ove stvari — pokazuje, nervozno se osvrcuci prema nabijenim vrecicama, braneci ih od macke koja je nasrnula dok je ona razgovarala s nama.
U tim su vrecicama bili otpaci, ostaci hrane pokupljeni na ulici, no ona je o njima pricala kao o necemu sto je posteno stekla.

— Nista nisam ukrala, za sve se snalazim sama. Ali, djeca i mladost otimaju mi kese iz zabave. A macku ne mozes sprijeciti, ona hranu osjeti — kaze Danica objasnjavajuci zasto izbjegava ljude.

Danica je jedna od onih nasih sugradjana koji, jezikom stvarnosti receno, kopaju po kontejnerima....."


Vidis, dezurna forumska ××××××tino ..... ni pomena o nekim leptirima ili pticama .... o potocicu da ne govorimo! :)) :smile06:

Hehhehehheeehehehehehehehehehe! :))

Ma OPREM BRE DOBRO majmune! :smile06: :))

Ovo bi cak i tvoj pajtas iz Kenjade nazvao:

Sah-Mat! :))

Forumska Budaletino
13-11-2005, 14:10
....je trebalo da stoji. :))

Stvarno
13-11-2005, 22:15
VGS-e, da se pridruzim kolegi sa pitanjem, sta ti znaci "naoamet" ?!?!?!?

Ti mi skoro odgovori "ma ××××s pismenost".
Ma nece biti bas tako, VGS-e. Meni je vrlo bitno da znam sa kim pricam.

Medjutim tim odgovorom "ma ××××s pismenost" sasvim dovoljno si mi odgovorio.
Je li, boga ti, cega si ti profesor?
Bit ce da si profesor dangube.

TRPIMIR
15-11-2005, 21:07
IDEMO DALJE

Sanja i Nenad pokusavaju da intervjuisu jednog hrvatskog vojnika, rodjenog upravo u Kninu, bivseg izbeglicu koji se vratio kuci u uniformi, ali bez osvetnickog duha. U pocetku odbija bilo sta da izjavi, zatim moli da ga ne fotografisu i kaze: Mogao sam puno toga da vam ispricam, svinjarija, ali ne smem, zabranjeno mi je da govorim. Molim vas, ne unistavajte me... Na kraju otvara srce: Ma ukratko, ovde se vise ne moze ziveti, ovo vise nije onaj grad koji sam ja poznavao... Ja, iz Knina, kako mogu da zivim bez naroda iz Knina? Bili smo navikli da zivimo sa nasim Srbima, a sada su otisli. Sta imam ja da delim sa ovima sto su dosli iz Vojvodine i iz Banjaluke? Ko njih zna? Srpske kriminalce treba osuditi, ali kakvo zlo su ucinili jadni srpski ljudi? To su ljudi kao i mi, treba ih pustiti da se vrate i da zive sa nama. Sta nam fali ako zivimo zajedno?
Drukcije misli jedna zena, Milka Granic, koja je zauzela malu radnjicu i u njoj otvorila krcmu za vojnike. Dosla je iz Splita da bi stogod ugrabila. Ciji lokal je ovo bio ranije? A sta ga ja znam? Ciji god da je bio, taj je otisao, hvala Bogu. A sada sam tu ja. Ja sam velika katolkinja. Dok to govori krsti se, ali to sam rekla i mom zupniku u Splitu: umela bih da zakoljem Srbina, ako bi trebalo. Jer njih treba klati. Rucak kod Milke mnogo kosta. Naplacuje 24 kune porciju "cevapcica" koji u Zagrebu ili u Rijeci kostaju 10. To je njen patriotizam. Malopredjasnji vojnik, koji ne zeli da kaze svoje ime, otkriva da Milka u stvari nije vlasnica lokala, ona ga samo vodi za racun jednog oficira hrvatske vojske.
(nastavlja se)

Trpimire
15-11-2005, 23:37
Daj vec jednom, popusi mi kurcinu i idi u pizdu materinu.
Srbe na vrbe, ×××× im majmun keve. :))

EEEE
15-11-2005, 23:56
...nisu to "jadni narod" (Srbi!). SVI do jednoga su bili u sluzbi okupatora i agresora! Na jedan ili drugi nacin! SVI!!!

Ko ikog poznje po cijelopj BiH...sve je izmjesano...Srbi rastjerali i ocistili SVE!!! U gradove Banja Luku, Prijedor B.Brod itd, sve same seljacina, brdjani... sve upropasteno. Kazu mi muslimani koji su idu (poglavito u B.Luku), da je SVE!! propalo, da ne sretnu vise poznatog covjeka...ako slucajno i sretnu, da su ti unisteni...od jada, ocaja i lose savjesti okrecu glavu, nemaju snage pogledati u oci starosjedioce koje su protjerali... narocito kad vide kolika su oni sirotinja a ti protjerani dolaze sa BMWima, Volvoima, lovom (pa da su i na sociali oni su za njih milioneri...

SVE su Srbi unistili - SVE!!! Pa sad neka ocajavaju do vijeka... povratka nema...

barešić
17-11-2005, 09:16
bio sam pripadnik specijalnih jedinica gledam ovo što si napisao ali si zaboravio pisati izpočetka zaboravio si PLITVICE VUKOVAR DUBROVNIK ZADARBIOGRAD TISUĆE GRANATA KOJE STE SLALI NA NAŠU DJECU I KAD VIDIM ŠTO JE VAMA SRBIMA U GLAVI MISLIM DA VAS NIKAD NEĆU PRESTATI MRZITI ALI NEĆU UČITI SVOJU DJECU DA VAS MRZE KAD JE ZAVRŠIO RAT ŠETATE PO HRVATSKOJ BEZ IKAKVIH PROBLEM NITKO VAS NE DIRA A DA SU HRVATI NAPALI SRBIJU I POSLE TOGA ŠETALI PO NJOJ GLUMEĆI KODA NIŠTA NIJE BILO VI BISTE NA VJEŠALI NA SVAKO STABLO ETO TOLIKO MOGAO BIH PISATI CIJELI DAN KAD SE SVEGA SJETIM ALI ŽALIM KAD SAM SVE VIDIO POSLIJE RATA ŠTO SE DESILO VOLIO BIH DA MI JE VRATITI VRIJEME UNAZAD NEBIH IMAO MILOSTI PREMA VAMA BIO BIH VAS TAMANIO KO KOKOŠE JER VI BOPLUJETE OD SRPSKE GRIPE A ZOVE SE VELIKA SRBIJA E NEEEEĆETE NIKAD DOK POSTOJI JEDAN HRVAT NA OVOMR SVIJETU ŽELIM VAM PUNO USPIJEHA U VAŠOJ LAŽI UZALUD MADA IMA PRAVO PISATI SVAK ŠTO ŽELI POZDRAV SVIM HRVATIMA U SRBIJI

DAKLE
17-11-2005, 09:57
kako rekoh, Srbi su POTPUNO izmijenili etnicku strukturu BiH, uglavnom i sad su u perverznom, nenormalnom okruzenju...Primitivni brdjani su dosli u gradove i pokusavaju zivjeti gradskim zivotom... poseljacili i poprimitivizirali su sve...

SVA inteligencija (uglavnom muslimanska, donekle HR (bilo ih je relativno malo) su protjerane - unistene....

Sve je poremeceno - unisteno...i na kraju je ispalo da su srbi najvise najebali po svakom scenariju...

Ocajavajte do vijeka... i druge ste ostro zajebali, ali sebe najvise na kraju!!

Ko kaze
17-11-2005, 09:57
da nije tacna teza da su ustasici nepismeni, pocev od VGS-a, pa do ovoga iznad :(

bla bla bla bla bla

KAZI nam
17-11-2005, 12:34
VSG-u(P) da to nije tocno? Da ste SVE poremetili - SVE!! Cak i maticu Srbiju! Pokrenuli ste val protjerivanja, i POTPUNO ste izmjesali etnicke strukrure - UGLAVNOM BiH, ali i HR i Srbije!! Muslimani su takodjer izgetoizirani... sve i svasta im je prisilno doseljeno u gradove...sve pametno je protjerano, pobjeglo, pobijeno... RECI DA TAKO NIJE???

RECI DA to niste VI - SRBI - POKRENULI!

ZA SVA zla ste vi krivi - ovo je jedno od njih!

TRIPIMIR
17-11-2005, 14:38
BAS SAM IMPRESIONIRAN KOLIKO SE TRUDITE DA OVAJ TOPIK ODRZITE NA VRHU
PUNO VAM SVIMA FALA

IDEMO DALJE

Kod ustupanja nekretnina koje su napustili Srbi postoji lestvica po pravu prvenstva: na prvom mestu su "branioci domovine", povratnici iz rata, ratni invalidi i njihove porodice. Tek kad se zadovolje njihovi apetiti, dolaze na red stanovnici Knina. Zameniku komandanta garnizona, majoru Gojevicu, postavljeno je pitanje, da li je prestalo podmetanje pozara u srpske kuce na podrucju opstine Knin. Svakako, prestalo je. Da li se radi nesto da se ustanovi ko su autori zlocina pocinjenih do sada? To je stvar policije, pitajte njih. Da li je medju vojnicima bilo palikuca? Srazmerno malo vojnika su podmetali pozare po kucama. I da li je taj mali broj vojnika uhapsen? Ne, ni protiv jednog vojnika nije podignuta nikakva optuzba, ali... - dize uvis kaziprst desne ruke - to ne smete napisati. Seticu se ja vas ako jos jednom dodjete u Knin!.
(nastavlja se)

PA VSG-u(P)
17-11-2005, 14:44
Svaki topic gjde Srbi dobijaju batine (velike vecina) se odrzava na zivotu...
Svrhe cijelog forume je nabijati po Srbadiji (citaj tebi)...

Ovo mi se
17-11-2005, 22:28
svidja - sloboda reci u Hrvata:

"Ne, ni protiv jednog vojnika nije podignuta nikakva optuzba, ali... - dize uvis kaziprst desne ruke - to ne smete napisati. Seticu se ja vas ako jos jednom dodjete u Knin!."

Eh, Trpimire, koliko smo saznali zahvaljujuci tebi. Svaka cast. :) :) :)

Eto tvoj topik ima podrsku i od ovih zapenjenih i sludjenih.
Bujrum.

Jebite se
18-11-2005, 01:04
pa rastite, govna srpska. Trpimire, duso moja, kad cu da ga strpam u tvoja usta? Volio bi svrsavati po tom glupom licu bre HRVATINO??????? :smile16:

dzukelo bre!
18-11-2005, 01:35
bolje bi ti bilo da pitas tvog FRATRA da mu umazes onu pedofilnu njusku sa te dve kaplice koje imas.....×××× ga dosta je on tebe mazao! :smile06: :)) Kazi mu "da ste pred Bogom svi jednaki" ×××× ga! :smile06:
Nedaj mu da ti non-stop palamudi jedno te isto .... "ja moram da te karam jer je to zelja Svevisnjeg" .... mislim ..... laze te, ×××× ga! :smile06:

TRIPIMIR
18-11-2005, 21:45
IDEMO DALJE

Jos jedan susret sa vladinim izaslanikom u Kninu, Petrom Padicem. Postavljeno mu je pitanje. Kako ce moci da se vrate u svoje kuce hrvatski drzavljani srpske nacionalnosti koji su pobegli iz Knina i iz Krajine. Nikako, odgovara. Oni su sada gradjani druge drzave. Stavljaju mu primedbu da to nije tacno, oni ostaju hrvatski drzavljani izbeglice u drugoj drzavi. Pa dobro, ali gde im je uverenje o drzavljanstvu? Ova opstina im ga nije nikada izdala. Podsmeva se. Malopredjasnja zena, koja slusa razgovor u svojoj krcmi, hoce jos nesto da doda: Ja ti kazem da je samo mrtav Srbin dobar Srbin. Samo mrtav je dobar! Velika je katolikinja i veliki patriota ova gospodja koja je dosla iz Dalmacije, da bi nesto ugrabila.
Evropski poslanici postavili su Tudjmanu i njegovom rezimu teske uslove. Od njega se trazi da preduzme "bez odlaganja" mere koje ce dozvoliti povratak u domovinu 350.000-400.000 ljudi koji su bili primorani da napuste Hrvatsku zbog vatrenih "bljeskova" i "oluja". Od tog rezima se zahteva da izvede pred sudove one koji su pre, za vreme i posle vojnih operacija, brutalno pogazili ljudska prava. Vlada iz Zagreba uporno je nedeljama i mesecima ponavljala da nije bilo krsenja ljudskih prava. Na kraju je nesto priznala: bilo je sporadicnih zlocina. Sada daje saopstenje za OUN da je sudski gonjeno 370 lica koja su uhvacena u pljackama, kradjama, podmetanjima pozara i ubistvima: 266 civila, 75 policajaca i 35 vojnika. Ali o ovim sudjenjima niko ne zna nista, niko nije cuo da se o njima govori, verovatno ih nije ni bilo. Novi list iz Rijeke misli da se radi o cistoj lazi.
(nastavlja se)

Citas li ti
18-11-2005, 22:13
ovo VGS-e???

Citaj citaj kako ste pljackali srpsku imovinu.

Trpimire svaka ti cast, svaka ti rec pogadja u 'sridu'.
Samo nastavi.

TRPIMIR
18-11-2005, 22:23
Ovaj dnevni list dodaje: "Ako sef drzave, koji vodi i spoljnu politiku, smatra da je isterivanje Srba iz Krajine uslov za sigurnost i stabilnost Hrvatske, kao sto je Tudjman vise puta rekao i ponovio, onda ima malo nade da ce Hrvatska pozuriti da srpskim izbeglicama obezbedi uslove za povratak zbog tamo nekakvog lepog Saveta Evrope". Komentatorka Jelena Lovric pise da "zbog svih samara koje je primio od Evrope i Amerike" radi etnickog ciscenja izvrsenog u Hrvatskoj i zbog bezbrojnih ratnih zlocina izvrsenih ovih poslednjih meseci, narocito u prolece-leto 1995, "treba sumnjati da rezim iz Zagreba zeli da uvede Hrvatsku u evropsko drustvo". Mnogi poglavari tudjmanovskog rezima vise vole da budu daleko od Evrope nego da ih ona primora "da poprave svoj nacin delovanja i da zaustave sopstvenu samovolju".
(nastavlja se, ima jos puno, moram da pohitim)

Stalno te
18-11-2005, 22:27
pitam, VSG-u(P), STA HOCECC RECI???

Da su - ETO i Hrvati nesto od vas ukradenog, "ukrali" nazad???

Je li to sva poanta tvojih ljepljenja?

Pa da li ti znades koliko je traktora, autobusa, osobnih automobila i imovine od vas usljivaca pokradeno kad ste rastjerali sve nesrbe? PA KOLIKO puta ti se to mora tu pisati?? DA BI IKAD ISTA shvatio? Koliko ste stete napravili bombardiranjem nekoliko hiljada km fronta?? RASJECENIH KOMUNIKACIJA PO hr??

Da si poslije svega bar malo covjek zahvalio bi se da su vecini vas otpadnika/izdajnika, stetocina, terorista - POSTEDJENI ZIVOTI, A to zasluzili niste...

A sta sad lijepis da je neko - poslije sta je istrpio vas terorizam, ponizenje, destrukcije, okupacije, opsade itd...izjavio da je najbolji Srbib MRTAV SRBIN!!! pa svakako da je! i bilo bi tako da nismo imali ×××××sko vodstvo!!

I klinom bi izbili istocnu slavoniju...

RAZBILI BI VASE OSTATKE OSTATAKA u paranparcad!! da jednom zauvjek shvatite sa kim ste posla imali!! I da vam NIKADANISTA u 100 generacija vise slicnog na pamet ne padne!!

Jel ti budaletino
19-11-2005, 00:47
stvarno mislis, da bi imali i kakve sanse protiv Srba, da nije NATO intervenisao i u Krajini i Bosni???

Znas kako bi prosli? Prosli bi kao u Velikoj Gorici, i mnogo mnogo gore.
HAHAAAAAAAAAAHAAAAAAAAAAAHAAAAAAAAA

Zahvaljujuci Trpimiru, u prilici smo da cujemo puno, sto sve navodi na zakljucak da je politika ×××××× Budjmana od pocetka do kraja bila etnicko ciscenje Srba, sto u osnovu potkrepljuje optuzbe iz Haga o zlocinackom karakteru vasih vojnih akcija.

Trpimire samo napred. Znas kako, pucanstvo u HR je zivelo decenijama u medijskom mraku, i ovo o cemu pises je za njih novo i vrlo interesantno.
Nije to bez veze sto si pobrao ovoliko veliki broj ulazaka - REKORD NAD REKORDIMA.
To boli VGS-a.

VIDI OVIH
19-11-2005, 01:09
Jeli ××××××tino i Trpimira, zbilja ste sasavi, koji ××××× vi mislite? Izgleda meni, da su vas neki hrvati dobro izjebali i nemozete primiti u taj primitivan mozak da nema vise srpskih govana u Hrvatskoj i ako se neki nadje, ode i on u ××××× materinu, jer i vi znate, da srbi izgledaju najbolje na vrbi. A ti ×××××ne hahaha, ili kako god se zoves, prestani sa mislima da su srbi vanzemaljski narod, mozda i jesu ali mozete se usporedjivati sa majmunima. Dolijat ces ti i tvoj ×××××n Trpimir bre, pa cemo opet da vas ×××××o bre cigani.
A sada svi skupa: OPA BATO, izgubise se krajisnici.
Trpimire, tebe volim bre garavi cigo, hocu da te ××××× u "FACU" bre hrvatino.
:smile16: :))