PDA

Pogledaj cijelu verziju : ZASTO NAS U STVARI HAAG GONI - ZLOCINI U "OLUJI" !!!!Stranica : 1 [2] 3 4 5 6 7

Trpimire
10-06-2005, 13:06
mora da si dobio dobar komad u dupe kad si ovako sjeban. :))

Trpimireeeeee
10-06-2005, 13:25
Pljesci si pljesci, nitko nece moci dokazati da si to ti sam i druga polovica tvoga mozga, onaj mali Kresimir, Hrvatine kao sto Fred kaze za te svoje derivate.Hajde Fred skuliraj se malko.

Buuuuuuuuuuu!
10-06-2005, 21:09
Buuuuuuuuuu!

Fredov duh je svudaaaaaaaaaa!

Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

Jesi li vidio ispod kreveta?

Ima i tamo jedan fred!

U gepeku lezi jedan!

Iza zavese!

ispod kompa!

Fred je svuuuuuuddddaaaaaaaa!

E, koja si ti ×××××× moj VGS-e! :)) Takvih sludjenih paranoicnih ××××××tina je na srecu malo! Ipak je normalnih vise, napusis mi se pise! :))
(××××te i ovo se rimuje :)) )

Pazi
10-06-2005, 22:05
ovog ×××××na, mamicu ti ×××××. Vidis i ovo se rimuje, moj mali gedjo. :smile12:

Hrvat.
12-06-2005, 14:30
Locirati, uhititi i osuditi onoga tko je odgovoran za pomor civila. Ma koje nacije bio! :smile09:

Ubijati nemocne zbog njihovog pripadanja drugoj naciji ili vjeri je ZLOCIN! :smile09:

Zlocin
12-06-2005, 20:03
je i tvoje podpisivanje kao hrvat. Opet ti kazem od×××× cigo krajisinsko. :smile15:

Hrvat.
12-06-2005, 20:06
Zlocin je zlocin ma tko ga pravio!
:)

sompompirovi
12-06-2005, 20:07
<font face="Impact" size="+2">FREDE PITAS SE ZASTO SE TVOJI ZEMLJACI TAKO SPORO VRACAJU U DOMOVINU HRVATSKU??

DA TI JOS JEDNOM ODGOVORIM:

ONI ZNAJU DA MI ZNAMO!

2/3 SRBA TREBA POHAPSITI I KAZNITI...

JER JE BAREM TOLIKO UCESTVOVALO U ZLOCINIMA U SVIM AGRESIJAMA KOJE SU POVELI..

STO KAMOM STO IDEJNIM IZLUDJIVANJEM NARODA...


</font><br><hr>

Hrvat.
12-06-2005, 20:18
Ti imas jedan ozbiljan problem sa tvojim ocima! Ja nemam, mozes li smanjit slova?
Ako zelis da te netko cita, smanji slova! :)

TRPIMIR
14-06-2005, 00:45
IDEMO DALJE SA ISTINOM

Sve je delo Tudjmana i njegovog rezima, kaze Tripalo, osim jednog jedinog izuzetka: pocinjenih zlocina, koji se i dalje vrse u oslobodjenim krajevima posle zakljucenja Operacije Oluja. Prema Tripalu, posto su prvi jurisni odredi vojske i policije, zajedno sa nekoliko domobranskih pukova, zavrsili gotovo bez izgreda svoje operacije, na sceni Krajine pojavila se treca grupa "oslobodilaca" koja je dala znak za pocetak pljackanja napustenih kuca, podmecuci pozare po celim selima i varosicama. Ovde nije rec o ovoj ili onoj bandi pljackasa, nego o posebno organizovanoj operaciji pljacki i podmetanja pozara, iza koje stoje ljudi rezima i partije na vlasti. Dakle, radi se o monstruoznom planu, cije korene treba traziti u mnogim stavovima partije na vlasti koji se odnose na etnicko ciscenje drzave.
Takodje je primetio da su predstavnici nekoliko stranih i domacih humanitarnih organizacija, koji su dosli u Krajinu, posto su videli situaciji, zakljucili da je za hrvatsku policiju bilo vaznije da spreci fotografisanje pozara i pljacki, umesto da spreci pljackase i palikuce da vrse svoja dela. Miko Tripalo jos vise je produbio hirurski rez kada je optuzio Tudjmana da je sklopio tajne sporazume sa Milosevicem na stetu Hrvatske: uprkos svim datim obecanjima, nas vrhovnik nije objasnio ko je naredio 1993. hrvatskoj vojsci da se povuce iz severne Posavine, omogucavajuci na taj nacin Srbima da stvore onaj koridor koji je ovih godina imao zivotnu vaznost za njihove polozaje u zapadnoj Bosni i Krajini.
I dalje, da se sve vise u hrvatskoj politickoj praksi, gomilaju takozvani slucajevi koji cekaju objasnjenje: od ubistva politickog lidera Ante Paradzika, do eksplozije skladista municije na lokalitetu Duboki Jarak sa krvoprolicem koje je izazvala, i tako redom.
12. SEPTEMBAR ‘95.

Komanda Plavih slemova prebrodila je teskoce: izgleda da je resen problem 800 civila srpske etnicke pripadnosti koji se vec 40 dana nalaze pod zastitom u kasarni OUN u Kninu. Hrvatske vlasti koje su njih 60 proglasile ratnim zlocincima pre nego sto su ih izvele pred sud, pristale su danas da pokrenu formalni sudski postupak, posle cega ce "okrivljeni" biti izruceni izvan Hrvatske. Njihove porodice ostace in loco do zakljucenja procesa. Optuzeni su, a optuzbe jos nisu pismeno obrazlozene, za terorizam i genocid prema hrvatskom narodu. Ko ce izvesti pred sud Hrvate zbog istih takvih zlocina izvrsenih izmedju avgusta i septembra 1995?
Klima terora koja je uspostavljena u Krajini dovela je do iseljavanja iz podrucja Knina drugih 1.500 srpskih civila koji, posto su puni poverenja ostali kod svojih kuca, prvo deportovani u tri sabirna centra koje je osnovala specijalna hrvatska policija u Zadru, Sinju i Sibeniku, a zatim pusteni danas posle dugih, danonocnih saslusanja. Sta li su im radili da bi i njih, malo preostalih, naveli da se oproste od rodne zemlje?
(nastavlja se)

Hrvat.
14-06-2005, 01:33
Trpimire citao sam sve od poctka u jednom dahu! Ovo je istina koja se mora cuti i citati diljem nase Hrvatske oslijepljene cenzurom nasih politicara!
Zelio bi se dokuciti tvojih dokumenata, ako nije moguce, citacu te ovdje.
Nastavi,jedva cekam nastavak! :)

Svedojeb!
14-06-2005, 01:55
Pzdrav novom normalno Hrvatu i pozdrav Trpimiru! :)
Ostanite ovde, svaki vas post, makar mali i pristojan je ubod u srce ovim ustasetinama ovde!
Mrak im padne na oci kad se neko ne slaze sa njima, a verujte mi zvace vas (vec zovu) Srbima, jer je vase razmisljanje potpuno suprotno njihovim. Misle da ovde nema Hrvata osim njih i svako ko drugacije misli je - normalno Srbin!
Ne ulazi im u glavu da ima i u hrvatskoj onih koji ne razmisljaju kao ustase! :))
Trpimire, svaka cast na mudima, biti Hrvat i ovako pisati na Hrvatskom forumu mora da imas muda od bar 5 kg! :))
Nastavi ko ×××× zaostale majmune! :))

Jeste li
14-06-2005, 13:11
primetili da VGS & Co nemaju sta reci? Paq naravno jer Trpimir pise samo istinu.

Postojanje onih sabirnih centara za Srbe za koje nema apsolutno nikakve optuznice, te njihovo proterivanje, je ziva istina o kojoj sam cuo iz drugih izvora.

Ovo je uverljiv dokaz zlih namera one HR vlasti - da se Srbi, nezavisno od toga da li su mirni gradjani, lojalni ili nelojalni, proteraju iz Hrvatske.

Trpimire, samo nastavi.

TRPIMIR
14-06-2005, 23:50
FALA VAM NA LIJEPIM RJECIMA. DRAGO MI JE DA SE OVOLIKO CITAM. IDEMO DALJE

Hrvatska biskupska konferencija, koja se danas sastala u Zagrebu, izglasala je danas protivrecan dokument o bekstvu 250-300.000 srpskih civila iz Krajine. U jednoj tacki kaze se da su lokalni srpski politicki i vojni rukovodioci i Pravoslavna crkva odgovorni za egzodus srpskog stanovnistva, jer su ih oni primorali da napuste ovaj kraj, dok se u drugoj izrazava "zaljenje" katolicke crkve zbog cinjenice sto je posledica akcije hrvatske vojske i policije, iako indirektno, bila egzodus velikog broja gradjana srpske etnicke pripadnosti sa teritorije na kojoj je doslo do pobune protiv Republike Hrvatske. U prvoj tacki stav Crkve potpuno je saglasan sa stavom Tudjmanovog rezima. Veoma bliska stavu rezima je i ocena biskupa o punoj legitimnosti vojne operacije "koja je ponovo uspostavila red i mir" (?!) na ponovo osvojenim teritorijama.
Ne moze se medjutim razumeti da li se odnosi na Hrvate ili na Srbe (nadam se da vazi i za jedne i za druge) tacka u kojoj biskupi podvlace "pravo svakog pojedinca da se vrati svojoj kuci" pa obecavaju podrsku "naporima za povratak izbeglica".
Zatim biskupi kazu da su zabrinuti vestima prema kojima su neki pojedinci i grupe uzeli pravdu u svoje ruke, paleci kuce i ugrozavajuci na drugi nacin tudju imovinu. Cak ako su ova dela velikim delom podstaknuta licnim osvetama, duznost je drzavnih vlasti da stite lica i imovinu u oslobodjenim krajevima...
Kao sto moze da se vidi, blaga optuzba u odnosu na zlocine koji su uveliko dokumentovani i mnogo ostrije osudjeni proteklih nedelja od pacifistickih organizacija i branilaca ljudskih prava. Ali nije se moglo ocekivati vise od vrha jedne katolicke crkve, hrvatske, tradicionalno nacionalisticke i notornog saveznika najreakcionarnijih rezima: od onog bana Jelacica, pod austrougarskom imperijom, do ustaske "Nezavisne Drzave Hrvatske" za vreme II svetskog rata, do Tudjmana.
Glas "protesta" biskupa (koji mnogo toga precutkuje) dize se posto je rezim iz Zagreba preduzeo sve moguce mere da predupredi povratak srpskog stanovnistva u Krajinu i jedva mesec dana posto su svi moguci zlocini pocinjeni u tom regionu.
(nastavlja se)

TRPIMIR
16-06-2005, 13:06
ISPRICAVAM SE MOJIM CITAOCIMA, OPET KASNIM SA JAVLJANJEM

Od 8. avgusta pa nadalje odrzane su stotine misa na razvalinama sto i vise crkava porusenih u Krajini; da li je uopste moguce da nijedan pop nije video plamen i dim celih sela koja su pred njihovim ocima zapalili "pojedinci i grupe" osvetnika? Biskupi nerado potvrdjuju i optuzuju zle volje one hrvatske zlocine koji su razbesneli samog premijera Valentica ( koji je sve manje omiljen Tudjmanu) kada je, po dolasku u Knin 7. septembra, video kako se ruse sve kulise na trijumfalnoj pozornici iza koje se krila sramota i krv "Oluje". Preko Helsinskog odbora za ljudska prava (Ivan Zvonimir Cicak, Zagreb), stize mi popodne drugi deo izvestaja misije OUN u Hrvatskoj. Odnosi se na period 22. avgusta-5. septembra 1995.
i kao i prvi (sazeto naveden na pocetku ovog dnevnika), navodi zlocine pocinjene u oblastima Like, Korduna i Banije (bivse Krajine), posle ponovnog osvajanja tih krajeva i isterivanja srpskog starosedelackog stanovnistva. I ovog puta dajem veoma suzenu sintezu.

22. AVGUST 95.

Drugih deset kuca zapaljeno u Vrginmostu. Vidjene su kako gore 23 kuce i 10 ambara izmedju Vrginmosta i Vojnica. U Vojnicu gori 35 kuca, od kojih su 17 unistene vatrom. Tri kuce gore u Mandiga Dragi, druge dve gore u Nateki. U Stegnjajicu jedna starija zena nadjena je mrtva u bunaru. Izgleda da se radi o samoubistvu koje se dogodilo posto su se dvojica hrvatskih terorista, naoruzani sa Ak-47, pojavila u njenoj kuci, gde je zivela sa muzem, zapretivsi joj smrcu ako ne napusti kucu i imanje do sutra. Muzu se izgubio svaki trag.

23. AVGUST 95.

Pet kuca kuca gori u Zaluznici. Oko kuca u plamenu vidjeni su brojni hrvatski vojnici. Mnoge kuce gore i u Velikoj Popini. Jedna kuca gori u Stojanovicima. U Slunju je potpuno unisteno ili spaljeno 20 kuca.

24. AVGUST 95.

U Vojnicu, nad jednom mentalno zaostalom devojkom, nekoliko hrvatskih vojnika izvelo je fizicko i seksualno nasilje posto su je odvukli u svoj logor. I danas su u vise manjih gradova brojni pozari podmetnuti po kucama: U Gracacu dve zgrade su potpuno unistene, ukljucujuci i onu koja je bila izabrana da bude sediste civilne policije OUN; nekoliko kuca gori u selima Miocac, Biocic i Vukasin; cetiri kuce gore u Doljanima gde je zabelezeno prisustvo jednog kontingenta hrvatske vojske. Do sada je u Doljanima vatrom unisteno 30 stambenih zgrada. U toj zoni vidjeni su i hrvatski policajci, ali nijedan od njih nije intervenisao da bi zaustavio palikuce. Vojnici hrvatske vojske vidjeni su i u Srbu kako se spremaju da opljackaju i natovare na kamion namestaj ukraden u jednoj kuci.

25. AVGUST 95.

U varosici Grubori, koja je vise puta pljackana i paljena, od jutros gori drugih 20 kuca i nekoliko stala; u selu je vidjeno 10 pripadnika hrvatske specijalne policije u maskirnim uniformama. Operativna ekipa HRAT, koja je dala ova obavestenja, vratila se popodne u isto mesto i tamo pronasla leseve dvojice izmasakriranih starijih muskaraca: jednog od oko 70 godina nadjenog na podu spavace sobe, u pidzami, ubijenog metkom u potiljak; drugog od oko 65 godina, koji je nadjen u polju sa prerezanim grlom.
U Glini, cetvoricu muskaraca srpske etnicke pripadnosti, stanovnike mesta uhvatili su hrvatski policajci i odveli u upravu policije, gde ih je cele noci divljacki tuklo sest policajaca u civilu. Nove kuce zapaljene su u selima Mazin, Biskupija, Vrhovine, Grubori. U ovom poslednjem mestu gorelo je petnaest kuca. Deset automobila hrvatske policije bilo je parkirano dva kilometra od sela. Les muskarca u civilnoj odeci nadjen je u Zoricima, kraj poplocanog puta.

26. AVGUST 95.

U blizini mesta Prejiv nadjeno je telo muskarca, od priblizno 20 godina, u civilnom odelu. U Gruborima je nadjen treci les, jedne zene od oko 90 godina, ugljenisan, u ostacima njene spaljene kuce. Nove kuce zapaljene su danas u Gracacu (vidjena je patrola hrvatske policije kako prolazi pored kuce u plamenu). U istom mestu nadjen je les jednog vojnika Republike Srpske Krajine ubijenog metkom u glavu.

27. AVGUST 95.

U Gruborima nadjena su druga dva lesa: muskarac od 41 godine i zena od 51. Tela su nadjena u polju. Oboje su ubijeni metkom u potiljak i u slepovcnicu. U selu Hamlet, kod Golubica, nadjeni su lesevi cetiri starije osobe u civilnoj odeci; nekoliko kuca u plamenu.

28. AVGUST 95.

U blizini Plaskog zapaljena je jedna usamljena kuca. Tri kuce zapaljene su izmedju Ozanica i Primislja. Jedna kuca gori u dolini Palanke. Kod Dverske vidjena su lica u vojnim uniformama i druga u civilu dok su tovarila namestaj i druge stvari uzete iz opljackanih kuca.

29. AVGUST 95.

Vojni posmatraci sa sektora sever bivse Krajine obavestavaju: u Muzdekama palikuce su unistile 60 odsto kuca, dve jos gore; U Kamanici zapaljena je prva kuca; u Bozicima ima 70 odsto kuca koje su zapalile palikuce; u Radasnici su nadjeni lesevi dvojice civila, od kojih je jednome odsecena glava. Operativne ekipe za ljudska prava obavestavaju iz sektora jug: u Borovicima sest hrvatskih vojnika podmetnuli su pozar u nekoliko kuca posto su ih opljackali. Njihovu operaciju prekinuo je dolazak medjunarodnih posmatraca, tako da su se hitro rasturili napustajuci selo.

30. AVGUST 95.

U Donjoj Zrvnici (Culibrki) zapaljene su dve kuce. Iz varosice Rebicka, u blizini Udbine, dizu se gusti stubovi dima: gore bar cetiri kuce. Podmetnuta je vatra i u cetiri kuce u Stikadi, kod Gracaca. U Gracacu dogoreva jedna kuca, u drugoj je pozar tek podmetnut. Sa raskrsnice Donji Lapac-Gracac primecen je stub dima kako se dize iz sume koja se nalazi u pravcu Donjeg Lapca. Petnaest kuca je u plamenu u cetiri-pet sela duz puta koji iz Gracaca vodi u Obrovac. Na ovom podrucju vise puta u toku dana vidjeni su ljudi u maskirnim uniformama hrvatske vojske kako tovare na kamione opljackane stvari razne vrste (masine za pranje vesa, frizidere, masine za pranje sudja, itd). Pljacka se i u Vrelu, Korenici i Gornjoj Vrhovini, gde se ponavljaju scene sa hrvatskim vojnicima koji u automobile i kamione tovare najraznovrsnije stvari.

31. AVGUST 95.

Sve kuce koje su nanizane duz puta izmedju Plavac Drage i Slunja sistematski su opljackane. Primecen je veliki broj mrtvih goveda i druge stoke.
(nastavlja se)

Stari
16-06-2005, 13:16
Evo naseg Trpimira ponovo. Gdje si bio, stari ×××××ne? Ti znas da mi volimo citati tvoja prepisivanja i nemoj da nas zajebavas gedjo, vec pisi sto vise da vidimo kako si glup. Napisi nesto o SKORPIONIMA i tvojim krajisnicima koji su digli balvansku revoluciju, balvane jedan. ×××××ne, dali dolazis u Knin na proslavu 5. VIII? Ako imas problema sa vizom samo reci i mi cemo da ti pomognemo iako si ×××××n. Ajde vreco govana srpska, dali ti mozes da mislis sa tvojom praznom glavom ili samo znas copy-paste? Ali tvoj pobratin HEHE bit ce vesel BREEE.
×××××n se divi ×××××nu.
:smile16: :)) :smile16: :)) :smile16: :)) :smile16: :)) :smile16: :)) :smile16: :)) :smile06:

Stari
16-06-2005, 13:52
Jos jedna stvar Trpimire, molim te, dodji u Knin na proslavu. Znas treba nam jedan vol za razanj i ja mislim da bi ti bio perfektan za to i svi bi bili siti i ovca cjela. Ajde Trpimire dodji kevu ti nabijem na kolac. :smile16:

Dobro
16-06-2005, 14:59
BRE VGS-e, jel citas ti koliko ste kuca zapalili??? Strava!!!

Sta mislis da to niste uradili, koliko bi HR bila materijalno well off, pa ne bi morala graditi i popravljati kuce, pa clanstvo u EU, pa Govnovina kao paun sa svim ordenjima od jedne Govnoljubive proslave do druge.

A ovako, eto vam tu gde ste moleci boga kao ozebo sunce da se pojavi neki Srbin da ga uhapsite, pa da se pohvalite teta Karli, a Karla ne ×××× 5%.

Uf sto volim sto su vam jajca u procepu, a jos mi je milije sto su vam Srbi zagorcali corbu.

Hajde VGS-e, izvadi prst iz dupeta pa ga stavi na celo pa raamisli koliko bi vam bolje bilo da:

1) niste unistili 30% stambenog prostora u Krajini,
2) da ste zastitili stare i nemocne, obezbedili im humanitarnu pomoc, zdravstvenu zastitu i fizicku sigurnost, umesto sto ste ih streljali,
3) obezbedili zastitu imovine proteranih Srba, od pljackanja i paljevine
4) sudili onima koji su vrsili zlocine i koji su delili svoju pravdu.

Eto, pitam te, gde bi danas bili da ste samo ispunili ova 4 uslova?

Hajde, cekam odgovor.

Hvala Trpimiru i na divnom tekstu, i na vremenu i strpljenju.

Nego
16-06-2005, 15:04
reci mi jos nesto VGS-e.
Sta kazes za posecenost Trpimirovih kazivanja 2255! :) :) :)

Vidis, VGS-e, taj podatak sve govori.

Trebalo
16-06-2005, 15:06
je sve poubijati i spaliti, majku vam cetnicku. A ti VGS= veliko govno srpsko, izvadi prst iz dupeta i staviga u usta da ih osvjezis malo. Platili ste i platit cete. Kevu vam posranu nabijem na kolac, Usssss stoko jedna. hehe :smile16: :))

Proud2BSrbadija
16-06-2005, 15:47
Trebalo, trebao bi ti jebati svoju kevu pa onda svoju mamu malo :smile16:
××××te, nije ni cudo sto svi misle "Nazi Puppet State" cim spominjes Hrvatsku :smile16:

Ali
16-06-2005, 15:55
si govno, sigurno da vas je trebalo poubijati, tako da se ne dizete vise protiv ruke koja vas je hranila. A sada poskoci sa velikim koracima u ××××× svoje posrane keve, koja je rodila takvog kretena. Mora da te je ukotila kroz dupe, smrdljivi krmak jedan. :smile16:

Serbija
16-06-2005, 15:58
Ajde smrdo, prestani vise da zagadjujes forum. Nije posteno. Mi nemozemo imati ikakvu diskusiju kad ti djedjis ovdje, razumijes? :)) :smile06:

Jebem
16-06-2005, 16:15
ti kevu, idi u Srbiju pa diskutuj koliko hoces. Govno jedno, nismo mi isli u Srbiju da vas koljemo Bre ali vi ste dosli kod nas da nas koljete. Idi u ××××× materinu ciganine. :smile18:

Nema mi
16-06-2005, 23:12
VGS-a da mi kaze gde bi HR bila danas da ste uradili onako kako sam gore objasnio, a nije bilo tesko?

Joj VGS-e sto bi se tek onda sirio ovde kao paun, a tek BNP-ovi, a tek tabele, a sto bi tek onda bilo sarenih leptirova, cvrkut ptica, meda i mlijeka, ijaaaaaaaooooj!

Hajde BRE BRE, daj neki komentar na temu sta bi bilo da je bilo???

Svedojebivoje!
16-06-2005, 23:55
On se javi samo kada je pod dejstvom PLIVE, i tada drobi o svemu i svacemu drugo osim o temi!
:))

××××te njemu su te tablete potpuno pomutile ono malo mozga sa kojim je hendikepirani rodjen! :))

`Ajde bre VGSeee BRE, daj "konstruktivan" odgovor da se malo smejemo! :smile06: :smile06: :smile06:

TRPIMIR
18-06-2005, 03:11
VIDIM DA ME POJEDINI ZELJNO CEKAJU, ISPRICAVAM SE NEMA SE VREMENA MORA SE RADIT. U OVAKOVOJ SITUACIJI KAKVA JE U HRVATSKOJ DANAS, MORA NEKO I DA RADI, NE?!

(nastavak)

U Lickoj Jesenici plamen je unistio 50 zgrada, 90 odsto kuca u selu. U Carovljanima je porusena crkva.
U Donjem Mekinjaru, delu Tolica, primecena su mnoga lica kako tovare u kamione namestaj i kucne aparate, pokradene u opljackanim kucama. U Svrackovom Selu primecena je grupa naoruzanih Hrvata, od kojih su neki u uniformama hrvatske policije, kako se pripremaju da tovare stoku u jedan kamion. Od mesta na kojem se put za Otric ukrsta sa putem za Donji Lapac, citavo podrucje sa leve strane zabranjeno je za vojne i civilne posmatrace OUN zbog operacije "ciscenja terena" koju izvodi hrvatska vojska. Vide se gusti stubovi dima kako se dizu iz te zone.

1. SEPTEMBAR 95.

Kuce u plamenu u Majdanu, Zivkovica Kosi. Cetingradu i Dejanovicima u sektoru sever. Trinaest kuca u plamenu u Benkovcu, i druge u Strmici, kod Knina, u Gracacu, Trljugama, Gornjem Pulcu, Debelom Brdu, Polcu, Vrhovinama, Udbini, Otricu, u sektoru jug. Iz Otrica se vide stubovi dima kako se dizu iz obliznje sume sa desne strane puta za Donji Lapac. U Donjem Mekinjaru nastavljaju se pljacke. U Cetini je pravoslavna crkva potpuno izgorela.
U Svrackovom Selu vidjeni su hrvatski vojnici i policajci kako stoku opljackanu po selima tovare u kamion.
U gradu Kninu jedna ekipa HRAT za civilna prava posetila je 10 zarobljenika pripadnika vojske "Krajine" zatvorenih u jednoj skoli: vidi se da su icrpljeni i povredjeni sa ociglednim tragovima udaraca po licu. U Ivosevicima je nadjen les civila starog izmedju 75 i 80 godina, bez glave. Glava je pronadjena u svinjcu.

2. SEPTEMBAR 95.

Vojnici hrvatske vojske posmatraju kako gori jedna kuca u Gruboronicima. Kuce u plamenu u Prederu, Kostajnici i Milankovicima, mestima u kotaru Glina. U kotaru Knin posmatraci civilne i vojne policije OUN i ekipa HRAT su zabelezili: dve kuce u plamenu u Biskupiji, dve kuce u plamenu na putu Knin-Drnis. Ogroman pozar u okolini Knina izbio je oko 21.00; hrvatska specijalna policija zabranila je osoblju OUN da ispita slucaj; kasnije je pronadjeno pet kuca unistenih do temelja. U selu Cvijanovici vidjena su dva hrvatska vojnika iz Cetvrte splitske brigade kako se odmaraju pored jedne kuce u plamenu; druga kuca gorela je na obliznjem brezuljku.

3. SEPTEMBAR 95.

U noci 3. septembra zapaljeno je 18 kuca u Donjoj Mlinogi. U toku dana zapaljene su: tri kuce u Ladesicima, dve u Carevom Selu, isto toliko u Zraljama i dve u Potcetni a cetiri u Skoricima. U Strmici su vidjeni jedan hrvatski vojnik i dva policajca pokraj jedne kuce u plamenu; u Cvijanovicima zapaljene su druge dve kuce, vidjeni su hrvatski vojnici u blizini ... Posmatraci OUN podnose bilans za protekli mesec avgust: u 140 sela delimicno ili potpuno unisteno je 9.964, ili 69 odsto stambenih jedinica. Bilansom nisu obuhvaceni gradovi.
4. septembar 95.
Jedanaest kuca izgorelo je danas u Mrsiki. U Zafarima spaljena je i unistena polovina kuca, sve su bile opljackane. U Plaskom u jednoj ledari nadjena su tela dvojice ljudi, jednog u civilnom odelu drugog u uniformi. U Babicu, severno od Kistanja, zena od 65 godina nadjena je u automobilu, ubijena sa dva metka u glavu. Vojni posmatraci OUN videli su je zivu 1. septembra; jedan od njih pomogao joj je i da pokrene motor otklonivsi kvar.
U Maloj Polaci hrvatski vojnici zateceni su u pljacki. Nastavlja se
5. septembar 95.
Pet kuca zapaljeno je u Josavici.
U Frkasicu, kod Korenice, opljackane su sve kuce, neke i vise puta. Sve sto nije odneseno, unisteno je. Nekoliko kuca je zapaljeno. Buduci da hrvatske vlasti cute, moracemo da sacekamo neki drugi izvestaj stranih "njuskala". Vracamo se na danasnji datum, 12 septembar.
U hrvatskom delu Mostara, Vrhovni sud takozvane Hrvatske Republike Herceg-Bosne, suocen sa optuznicom koju je podigao Medjunarodni haski tribunal protiv pukovnika vojske bosanskih Hrvata Ivice Rajica (vidi deo ovog dnevnika koji se odnosi na 6. septembar), poveo je postupak protiv ovog oficira zbog zlocina pocinjenih 1993. i pocetkom 1994. Medjutim, dok haske sudije pozivaju Rajica da odgovara zbog masakriranja stanovnika jednog muslimanskog sela u blizini Kiseljaka, mostarske sudije ignorisu taj zlocin i optuzuju Rajica i njegova dva zamenika da su naredili, ili izvrsili, ubistvo pet vojnika i podoficira bosanskih Hrvata, sve na podrucju Kiseljaka. Mostarski proces, medjutim, odmah je obustavljen i odlozen sine die zbog niza formalnih povreda postupka koje su prijavili advokati odbrane.

(nastavak sljedi)

TRPIMIR
18-06-2005, 03:12
(nastavak)

5. SEPTEMBAR 95.

Pet kuca zapaljeno je u Josavici. U Frkasicu, kod Korenice, opljackane su sve kuce, neke i nekoliko puta. Sve sto nije odneseno, unisteno je. Nekoliko kuca je zapaljeno. Buduci da hrvatske vlasti cute, moracemo da sacekamo neki drugi izvestaj stranih "njuskala".
Vracamo se na danasnji datum, 12 septembar.
U hrvatskom delu Mostara, Vrhovni sud takozvane Hrvatske Republike Herceg-Bosne, suocen sa optuznicom koju je podigao medjunarodni Haski tribunal protiv pukovnika vojske bosanskih Hrvata Ivice Rajica (vidi deo ovog dnevnika koji se odnosi na 6. septembar), poveo je postupak protiv ovog oficira zbog zlocina pocinjenih 1993. i pocetkom 1994. Medjutim, dok haske sudije pozivaju Rajica da odgovara zbog masakriranja stanovnika jednog muslimanskog sela u blizini Kiseljaka, mostarske sudije ignorisu taj zlocin i optuzuju Rajica i njegova dva zamenika da su naredili, ili izvrsili, ubistvo pet vojnika i podoficira bosanskih Hrvata, sve na podrucju Kiseljaka. Mostarski proces, medjutim, odmah je obustavljen i odlozen sine die zbog niza formalnih povreda postupka koje su prijavili advokati odbrane.
Na izlasku iz palate pravde, javlja zvanicna hrvatska agencija HINA, Rajica i drugove masa je docekala dugim aplauzom, kao "prave hrvatske heroje". Pored toga, agencija javlja da je u dolini Lasve odrzana jedna manifestacija "povratnika iz rata, hrvatskih patriota" koji su zahtevali oslobadjanje Rajica i drugih "heroja, zahvaljujuci kojima je centralna Bosna ostala hrvatska"; i bila ociscena od Muslimana. Povratnici su nosili transparente sa parolom: "Rajicu i drugovi, svi mi smo sa vama!"
Hrvatska stampa tome se raduje i danas, opet iz Mostara, saopstava da je vojska hrvatske drzavice Herceg-Bosne otela od bosanskih Srba nove teritorije, posle onih Grahova, Glamoca i Kupresa, "razbila i oterala neprijatelja, oslobadjajuci region koji ide od Drvara u Sipovo do reke Vrbas, zajedno sa strateski vaznim planinama Demirovac i Vitorog, do prevoja Mliniste i puta prohodnog za kamione koji vodi u Banjaluku i Sanski Most". U stvarnosti, u tom bosanskom regionu bori se nekoliko brigada vojske iz Zagreba potpomognutih od HVO, vojske bosanskih Hrvata.
Sutra se ocekuje odgovor na zalbu koju je Ustavnom sudu Hrvatske podnela Italijanska unija Istre protiv raspisa Vokiceve koji nalaze iskljucivanje iz italijanskih skola ucenika hrvatske nacionalnosti, bez obzira na volju njihovih roditelja. Istarska regija izrazila je punu podrsku stavu italijanske manjine.

13. SEPTEMBAR 95.

Kao i obicno i danas dnevnik Novi list otvara svoje stranice za pune besa tekstove podrzavalaca rezima i nekolicini retkih intelektualaca koji nisu izgubili kriticki duh i osecanje za demokratiju. U svojoj nedeljnoj rubrici koja nosi naslov "Hrvatski horoskop", Drazen Vukov Colic pise da su oslobodjene teritorije radikalno "ciscene i ociscene" jos pre nego sto je vlada mogla da zapocne bilo kakav program obnove; jedva da je ostao koji stan za one koji bi trebalo da vrate zivot u ove novooslobodjene krajeve. Osobe snabdevene pismima i cudnim potvrdama odnele su iz nekoliko fabrika sve masine... U Benkovcu je pokradeno 70 odsto pokretne imovine koja je tamo ostavljena.
U celoj toj prici sve vise se rasplamsava svadja izmedju civilnih i vojnih vlasti, a prete smrcu cak novinarima poznatim po svojoj pokornosti vladajucim krugovima zbog toga sto su poceli da opisuju pljacke koje su izvrsili oni koji su izdali svoje nedodirljive politicke ideale.

(nastavak sljedi)

TRPIMIRE
18-06-2005, 12:32
IDI U ××××× MATERINU, CIGANINE JEDAN. :smile16:

Miloje
18-06-2005, 20:24
ne znam, mozda gresim, eli cini mi se da trpimirovo temeljno pisanje raspamecuje jedan deo okorelih hrvatina na forumu! :))

:smile06:

E
18-06-2005, 22:46
Miloje, gdje si ×××××ne? Ili si ti onaj koji mjenja ime za svaki post? Milivojce, kevu ti nabijem, nemoj se skrivati, previse smrdis da se mozes sakriti. Ajde ××××× ti materina nemoj se stiditi i pisi maqlo kao tvoj pobratin Trpimir. To ti nemoze biti tesko, ×××××ne jedan, samo nadji neko podzemno novinarstvo i sve ce biti OK. Ako neznas sto to znaci, pitaj tvog ×××××na Trpimira i on ce da ti rastumaci BRE. Dakle do drugi put, samo mozem reci: Idi ti i on u ××××× materinu. ×××× vas Sv. Sava ×××××. :smile16:

Mile Provokator
19-06-2005, 01:51
Ne znam, mozda i ja gresim .... mozda mi se potkrala kakva greska ...... ali cini mi se da "Trpimirovo temeljno pisanje raspamecuje jedan deo okorelih hrvatina na forumu"! :))


:smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06:

Boli
19-06-2005, 12:33
vas, jos uvijek. Dobili po picki i nemozete se pomiriti sa sudbinom. Nema vise djabe bre ciganine, moras zasukati rukave i motiku u ruke ako hoces jesti. Zbilja steta za tako napredne srbocigane. :smile16:

Milorad bre
20-06-2005, 00:43
i meni se cini da trpimir neke dovodi do ludila! :))
cudni su ovi iranski arijci, ili arijski iranci, ili ......... ma koga boli ××××× odakle ×××××× misle da su dosli........uglavnom cudni su jer zatvaraju oci pred istinom i nadaju se da ce drugi zaboraviti!
malo morgen!
svet, a pre svega mi necemo nikada zaboraviti "boze sacuvaj nas kuge gladi i hrvata", vase sluzbovanje za austro-bugare, vase lizanje guzice hitleru, jasenovac ili ovo zadnje.
uvek cemo biti tu da vas podsetimo ko ste i sta ste ...... najkrvolocnija nacija u ne samo evropi nego i svetu!
to se ne moze i nesme zaboraviti, a vi se morate podsecati ..... ako treba danonocno!
×××× ga, tko vam je kriv sto ste hrvati! :))

:smile06: :smile16: :smile06: :smile16: :smile06:

Ja mislim
20-06-2005, 01:01
da su oni iz Azerbejdzana odakle i shiftari, jer imaju iste gene.
Obratite paznju na frapantnu slicnost:

1) jedino su ta 2 naroda dizali bune protiv bivse nam drzave
2) oba naroda su bili na strani fashista, i na pogresnoj strani u oba svetska rata,
3) po morbidnosti u cinjenju zlocina, prevazisli su ceo svet
4) ksenofobicni su
5) zajednicko im je to sto imaju prejak lobi u svetu u funkciji stvaranje Hrvatske, odnosno Velike Albanije;
6) sem retkih izuzetaka, nigde nisu uspeli da se integrisu, vec u belom svetu opstaju zahvaljujuci grupisanju po klubovima i udruzenjima sa strogo nacionalnim predznakom.

Moja prognoza, onog momenta kad HR i Kosovo udju u EU, toj uniji necu dati ni 5 godina zivota.

TRPIMIR
21-06-2005, 17:04
(nastavak)

Malo njih uspeva da se oslobodi misljenja, dok putuju po bivsoj Krajini, da se nalaze u nekoj ukletoj zemlji koja kaznjava sve svoje stanovnike neizbeznim izgnanstvom, kao da ovaj krseviti kraj i ovaj okrvavljeni kamenjar moraju ponovo da budu oslobodjeni posle oslobadjanja.
Zadovoljan je sto ce Sisak, Karlovac, Zadar, Sibenik i mnogi drugi hrvatski gradovi, ubuduce biti zasticeni od brutalnih napada srpske artiljerije. Zadovoljan je sto se zavrsilo mucenistvo Bihaca. Ali na Operaciji Oluja ostaje utisnut zig ideologije i rezima. Ideologija je netolerantna, iskljuciva, rezim pociva na jednopartijskoj strukturi. Osim toga ova vojna operacija dovela je stari hrvatski kraj i sugradjane srpske etnicke pripadnosti, do ljudske tragedije.
Ovaj odgovor je prvi, na niz pitanja o ponovnom osvajanju Krajine i o politici Tudjmanovog rezima, koji je dao hrvatski pisac Ivo Banac, rodjen u Dubrovniku, profesor na Jelskom univerzitetu u Sjedinjenim Americkim Drzavama, koji se sada nalazi u Hrvatskoj radi niza skupova. Tacno je, Operacija Oluja prekinula je neprirodnu situaciju, potvrdio je autor nekoliko dela istorijske i politicke esejistike, no da li je samo to ili pretezno to bio cilj koji je hteo da se postigne operacijom? Integrisanje Krajine u drzavno telo Hrvatske podrazumevalo je teritoriju i stanovnike zajedno, ili samo teritoriju?
Tudjman i ortaci, odgovara Banac, hteli su da ponovo zauzmu teritoriju, a da isteraju stanovnistvo i postigli su taj cilj. Da su hteli integraciju Srba koji su naseljavali Krajinu, Tudjman i njegovi ne bi primenili metod etnickog ciscenja i u neokupiranim krajevima Hrvatske. Pribegavajuci prinudnom iseljavanju, atentatima, otpustanjima s posla i drugim aktima diskriminacije i u tim krajevima, od 1991. pa dalje, "metla" etnickog ciscenja pomela je stotine hiljada Srba.
Sada se kaze kako ce posle "oslobadjanja" Krajine moci kucama da se vrate 2/3 Hrvata koji su bili primorani da je napuste ‘91. Da li to mozda znaci da Hrvatska ne smatra svojim sinovima izbeglice iz avgusta 1995? Tako je i Tudjman to ne krije. U jednom intervjuu u nedeljniku Fokus (8 septembar), predsednik Hrvatske je tvrdio kako u svakom slucaju povratak Srba ne bi bio u interesu srpsko-hrvatskih odnosa. Jos ranije u "govoru iz voza" Tudjman je ironicno pozeleo srpskim izbeglicama sretan put bez povratka, objasnjavajuci da je to uslov bezbednosti hrvatske drzave. "Sreca razdvajanja" je tudjmanovska teza koju je posle nekoliko dana razradio jedan komentator na drzavnom radiju. Objasnio je da je kako za Srbe tako i za Hrvate dobro da zive odvojeno. I sijamski blizanci - rekao je - hirurski se razdvajaju da bi zziveli sretno.
Isti taj "gigant novinarstva" objasnio je Tudjmanovu filozofiju kada je rekao da bi i minimalno prisustvo srpskog stanovnistva u Krajini bilo izvor novih sukoba. Neki narodi, jednostavno, ne mogu da zive zajedno.
Predsednik hrvatskog parlamenta Mihanovic, covek koji u svakom govoru velica ideologiju, istoriju i "heroje" nacifasistickog ustaskog pokreta, covek koji svakog casa klice "vrhovnom vodji" Tudjmanu, rekao je, komentarisuci bekstvo Srba iz Krajine u jednom zvanicnom govoru, neka samo idu da zive tamo gde se osecaju srecno. Zasto da ih unesrecimo time sto cemo ih vratiti?
Pisac Ivo Banac pominje jednu izjavu koju je Tudjman dao 18. avgusta (Sudbina srpskih izbeglica je sada njihov licni problem i problem onoga ko ih vodi), komentarisuci je ovako: Pokusajte da zamislite kako sutra 3/4 stanovnika Rijeke, bezeci u Italiju, predje camcima preko Jadrana, dok sef drzave ciji su oni drzavljani ravnodusno izjavljuje da je to licni problem tih izbeglica i onoga ko ih vodi. Ma u kakvom to svetu zivimo?
U stvari sadasnji hrvatski rezim, visegodisnjom upornom udarnom propagandom antisrpske mrznje, cijoj efikasnosti su doprineli antihrvatska propaganda srpskih nacionalista iz Beograda i zlocini koje su pocinili lideri bosanskih Srba, uspeo je: prvo, da do te mere ulije pravi strah medju srpsko stanovnistvo Krajine da ga navede da odbije bilo kakvu hrvatsku vlast; drugo, da razori kod vecine hrvatskog stanovnistva svest o tome da su Srbi (bili) sastavni deo Hrvatske. Rukovodiocima bivse Krajine -tvrdi Banac- bilo je mrsko cak pocetno slovo "H" iz imena Hrvatska, dok nas predsednik Parlamenta kaze za Srbe iz Hrvatske da su "kurdsko-vlasko-anadolsko-cigansko-bugarsko-grcko-srpske izbeglice"! Nalazimo se pred najvecim ciklusom nasilnih seoba naroda do kojih je ikada doslo posle XVIII veka. Licno smatram da se radi o zlocinu. Iskorenjen narod donosi zlu kob sebi i drugima.

(nastavak sljedi)

TRPIMIR
21-06-2005, 17:05
(nastavak)

Gradovi Rijeka i Zadar, decenijama posle egzodusa Italijana i danas nose pecat etnickog ciscenja. Moj Dubrovnik je pun novih dosljaka kojima ce biti potrebne mnoge godine pre nego sto shvate vaznost novog ambijenta u kojem su se obreli. U novopripojenim krajevima Hrvatske i u velikom delu Bosne proces prilagodjavanja - pod pretpostavkom da do njega dodje - staanovnistva koje je iscupano iz korena, trajace generacijama. To znaci da tokom mnogih decenija nece biti ni kontinuiteta ni stabilnosti. Ali postoji jos nesto. Iskorenjivanjem Srba iz Krajine i Hrvatske otisao je i deo nase istorije i nase kulture...
Sejanje mrznje i rat proizveli su u Hrvatskoj (i ne samo u njoj) i uzasni sveopsti autizam, neosetljivost prema ljudskim tragedijama, narocito ako se ticu neprijatelja, Srba, kao onih koji beze iz svojih kuca. Kako objasniti ovu pojavu? Mrznjom i sumnjicenjem, strahom i zeljom za osvetom, nagomilavanjem premnogo bola i premnogo nepravde. Zatim, u Hrvatskoj postoji vodjstvo koje smatra da je ova destruktivna energija pozitivan i stimulisuci faktor za ciljeve nacionalne politike. Hocu da kazem da Hrvatskom vladaju ljudi koji i danas redu, zakonitosti, funkcionisanju demokratije, svemu onome sto formira moderno civilizovano drustvo, predpostavljaju mrznju. Jedina ugledna licnost koja je ovih dana podigla svoj glas protiv haosa i mrznje bio je biskup iz Sibenika, monsinjor Badurina. Premalo.
Ivo Banac zavrsio je svoj izliv nezadovoljstva podsecajuci da je samo jedan hrvatski drzavni list, Vecernji list iz Zagreba preneo (7. avgusta) osudu koju je izgovorio papa protiv hrvatske vojne operacije u Krajini i protiv svih onih koji resenje problema traze na bojnom polju umesto da izaberu pregovaracki sto. Cak je i glavni organ hrvatske katolicke crkve, Glas Koncila, cenzurisao papu i, umesto da prenese njegove reci, objavio (3. septembra) uvodnik don Zivka Kustica u kojem se, prema Bancu, utrkuju sa rezimskim listovima u sejanju druge mrznje. U njemu se isticu sledece teze: mi Hrvati smo okruzeni neprijateljima koji nas oduvek ne podnose; neki od nasih neprijatelja se kriju, a mnogi od nasih prijatelja se stide da pokazu prijateljstvo; i katolici mogu da budu neprijatelji; ako su nasi neprijatelji gori od nas, zasto ocekujete od nas da budemo bolji od njih?
Postoji pravi ekumenizam i onaj lazni, kao sto postoje pravi i lazni pacifizam: moramo sami da odlucimo o izboru. Najzad, Tudjman ne laze, Medjunarodna helsinska federacija je ta koja daje lazne izvestaje o pokoljima.

(nastavak sljedi)

Kresimiru
21-06-2005, 21:40
PU_SI KU_RAC. :smile06:

TRPIMIR
24-06-2005, 12:52
IDEMO DALJE

Drugi doprinos politici getoizacije u Hrvatskoj dao je Ustavni sud, koji je pozvan da proceni da li je legitiman ili ne raspis ministra obrazovanja koji zabranjuje upisivanje dece vecinskog naroda u skole manjine (vidi dnevnik 24. i 26. avgusta, 10 septembra). Odbijajuci zalbu koju je podnela Unija Italijana Istre i Rijeke i Opstinski savet Rovinja u Istri, Sud, iako je izjavio da "nije kompetentan" da ocenjuje, u stvari je osnazio raspis i njegove zlokobne posledice. Prema Sudu, raspis se ne moze smatrati pravnom normom, on je samo obavestenje: obavestava skolske i predskolske ustanove da postoji zakon koji treba primeniti na upisivanje u decje vrtice i skole manjina. Sud potvrdjuje valjanost vazecih zakona i tvrdi da postojanje specificnih skola za manjine treba shvatiti kao nacin njihove zastite (?!).
Sudije Suda daju do znanja da, iako pripadaju sistemu javnog obrazovanja, skole etnickih manjina namenjene su iskljucivo ucenicima, tako da raspis Vokiceve ni na koji nacin ne ogranicava njihova prava. Sto se tice, medjutim, slobode roditelja da izaberu za svoju decu skole koje ce pohadjati, ustavne sudije podvlace da ova sloboda nije neogranicena; oni ne mogu da odlucuju samostalno i nezavisno od nacionalne pripadnosti. Gradjani hrvatske etnicke pripadnosti (vecinski narod) nemaju pravo da se sa njima postupa kao sa pripadnicima manjinskih etnickih skupina.
Nadlezan ili ne, Sud nije tajio svoja politicka ubedjenja. Jer ovde se radi o politici. Ne treba da se iznenadjujemo. Raspis Vokiceve i stav koji je zauzeo Sud sastavni su deo - kako bi rekao predsednik Italijanske unije, Djuzepe Rota - "corbuljine koja se odavno kuva". Vec pre dve godine hrvatsko ministarstvo trazilo je precizne podatke o nacionalnoj pripadnosti ucenika upisanih u skole italijanske manjine. Mera koju je preduzela Vokiceva povezana je sa jasnom ideologijom etnocentrizma koja je u Hrvatskoj razvijana poslednjih pet godina. To je doprinos, moze se dodati sa Mauricijem Tremulom, drugim predstavnikom vrha italijanske zajednice u Hrvatskoj, onoj politici koja nastoji da postavi sve gusce i vise ograde koje izdvajaju "konstitutivni narod nacionalne drzave" Hrvatske od drugih gradjana koji tom izabranom narodu ne pripadaju.
Stav koji je zauzeo Sud, prividno neutralan, smokvin je list koji ne uspeva da pokrije sramotu jedne politicke stvarnosti koja udaljava etnicke skupine i narode, koja stvara nova ogranicenja i deobe, iz kojih proizilazi teska klima mrznje i strahova u kojoj je lakse vecini da asimilira manjine, u konkretnom slucaju da iz italijanskih skola udalji svoje sunarodnike koji nisu sposobni da budu heroji. Strah sprovodi kako jedno tako i drugo. Hrvatska je i ovaj put iskoristila priliku da potvrdi neprijateljstvo prema demokratiji, prema zajednickom zivotu i prema toleranciji.
(nastavlja se)

Stari
24-06-2005, 13:43
Ti zbilja volis lupati sa tom tvojom supljom glavom u zid? Boris se za neke manjine a neshvacas koja je od tih manjina digla balvansku revoluciju? Umjetnik si za prepise nekih novinskih clanaka i tome slicno, reci ti nama gedjo: Dali si ti sposoban da izrazis neka od svojih misljenja i ideja?
Nebih reko mali garavce, jer za to ipak treba makar malo mozga a kod tebe je samo vakum u tvojoj tikvi. Samo ti nastavljaj sa tvojim piskaranjem i gordo se ponosi na svoju novinarsku vjestinu. Neznam, zasto uopce reagiram na tvoje gluposti ali sto mozem ne podnosim ×××××ne gedjo Trpimire. Jos jednom: Molim te aj od×××× cigo. :))

TRPIMIR
27-06-2005, 00:35
IDEMO DALJE ZA ISTE KUNE. OVO JE JOS NAJINTERESANTNIJE

14. SEPTEMBAR 95.

Situacija postaje sve dramaticnija iz casa u cas, za Srbe iz Bosne stesnjene kao sto jesu izmedju cekica, neprijateljskih upada aviona NATO i nakovnja, udarne ofanzive snaga bosanskih Hrvata i Muslimana (u toku od utorka) uprkos mlakim i formalnim protestima zapadnih saveznika i pozivima americkog Stejt dipartmenta Muslimanima i Hrvatima da se uzdrze od naknadnih vojnih akcija da ne bi doveli u opasnost mirovnu inicijativu Vasingtona. I Savet bezbednosti OUN izrazio je svoju "zabrinutost" zbog ofanzive.
U zapadnoj Bosni, ipak, hrvatske snage nastavljaju napredovanje. Danas je agencija HINA iz Zagreba objavila: "Od 15.00 sati 13. septembra, hrvatski gradovi Jajce i Drvar su pod kontrolom hrvatskih snaga i u hrvatskim rukama.
Operacija koja je dovela do njihovog oslobadjanja trajala je 92 sata. Oslobodjeno je oko 2.000 kvadratnih kilometara teritorije". Dakle, bosansko-muslimanski saveznici su upozoreni: bosanski gradovi Drvar i Jajce (u ovom poslednjem, novembra 1943, Tito i njegov partizanski parlament proglasili su radjanje federativne Jugoslavije) su hrvatski, pripadaju Hrvatima, Hrvatska prosiruje svoju teritoriju na zapadnu Bosnu...
Hrvatsko-bosanske trupe (HVO) i trupe iz Zagreba (HV) osvojili su i Sipovo. Nova teritorija koja je osvojena produzetak je oblasti Glamoc-Kupres-Grahovo u kojoj su se Hrvati prosirili izmedju jula i avgusta.
Od Srba su oteti i gradici Donji Vakuf i Kulen Vakuf, oba su osvojile bosansko-muslimanske trupe: juce Donji Vakuf, danas Kulen Vakuf. Ovo drugo mesto nalazi se u severozapadnom kraju Bosne, oko 40 kilometara od Bihaca. Sada bosansko-muslimanske snage napreduju iz "bihackog dzepa" u pravcu jugoistok, nadajuci se da ce osvojiti Kljuc i Bosanski Petrovac i povezati se posle toga sa hrvatskim snagama u Jajcu.
Tokom ove ofanzive, teritorija koju kontrolise vojska Karadzica i Mladica do danas je smanjena za 6-8 odsto. Imajuci u vidu da su Srbi vec prihvatili u nacelu podelu na 51 odsto prema 49 odsto u korist hrvatsko-bosansko-muslimanskog entiteta i na taj nacin pokazali da su spremni da za pregovarackim stolom ustupe znatan deo od sadasnjih 68 odsto teritorije koju sada kontrolisu, ne moze se razumeti zasto su Muslimani i Hrvati odlucili da je zauzmu oruzjem.
Da bi osvojene teritorije ocistili od srpskog stanovnistva? Izgleda da je upravo tako. Ali od sada - dok zajedno likuju i nazdravljaju vojnim pobedama - Hrvati i bosanski Muslimani stvaraju in loco pretpostavke da se sukobe medju sobom u skoroj buducnosti. Jabuka razdora: prisustvo i/ili prevlast odgovarajucih etnickih skupina. Komandant hrvatskih trupa koje su osvojile Jajce napisao je u jednom proglasu: "Danas smo se vratili sa ponosom i svima stavljamo do znanja da smo ovde, u Jajcu". Zatim je pozvao sve Hrvate poreklom iz Jajca, bilo gde da se nalaze da se vrate "da bi ziveli na svojim vekovnim ognjistima". Dodao je da je od Jajca otvoren put za Banjaluku...
U istom trenutku komandant Sedmog armijskog korpusa armije bosanskih Muslimana Mehmed Alagic izjavio je da, nastavljajuci operacije u pravcu Mrkonjic Grada, njegove snage imaju kao krajnji cilj Banjaluku: "U Banjaluci cemo prirediti smotru bosanskih snaga". Ko ce stici prvi: Hrvati ili Muslimani?
U ovoj ofanzivi, Hrvati i Muslimani iskoristili su oslabljenost srpskih snaga, koje su tesko bombardovane tokom vise dana na celoj teritoriji Bosne koju one kontrolisu, od strane vazdusnih snaga NATO. Ove snage su potpuno unistile glavne vojne ciljeve, od artiljerijskih baterija Banjaluke pogodjenih raketama Tomahavk do polozaja na planini Ozren i na podrucju Doboja. Dosad su avioni NATO ukupno obavili 3.500 borbenih misija, dok su Snage za brze intervencije oko Sarajeva pucale vise od 1.350 puta. Sada avioni NATO mogu "nekaznjeno da lete nebom iznad Bosne".
Ulazeci u Drvar, Jajce, Sipovo, Donji Vakuf i Kulen Vakuf, hrvatske i muslimanske trupe zatekle su ove gradove i varosice potpuno prazne.
(nastavlja se)

Hvala tebi
27-06-2005, 00:58
Trpimire na tvojim postovima. Zahvaljujuci njima mozemo sagledati razmere lazi i propagandnog delavonja medija u HR posebno onih pod kontrolom vlasti.

Koja je to smejurija kad kazu hrvatsko Jajce i hrvatski Drvar, ako se ima na umu da je u tim gradovima zivelo vise od 90% Srba!!! Shipovo i Mrkonjic - cisti srpski gradovi u kojima je HR regularna vojska pocinila najteze zlocine prema srpskom civilnom stanovnistvom.

To bi bilo iso kao kad bi RTS izjavila da je Zagorje srpsko.

I jos nesto
27-06-2005, 01:02
neka neko kaze da nije istina sve ovo o cemu Trpimir pise. Sve je istina, i zato je Trpimir trn u oko nekih hr diskutanata. Ne svidja im se prava istina. Naucili da je samo srpska strana odgovorna za sve. O tome im HINA godinama trubila.

E vidite, Hag ne pada na HININU propagandu.

Ma Trpimir .......
27-06-2005, 09:39
....... rules BRE! :))

Nije li tako vesele ustasoidne amebice? :))

Posten - a vas! :))

Hehehehe, da mi je ko pricao nebi verovao, ali ima i medju hrvatima ljudi, ima, ima ....

Trpimire, nastavi komsija, ima ovde dosta njih koji te citaju (neki krisom), bez obzira na ovu vrucinu. Trebalo bi hrvatske skolske knjige oplemeniti tvojim tekstovima, tako da se hrvatska deca odgajaju i uce u duhu istine a ne da se uce da budu ustase! :))

Zivio! :)

p.s. jos malo pa ce tvoja tema biti najcitanija u povjesti VIDI foruma - to govori dovoljno! :)

Ma Trpimir.......
27-06-2005, 11:04
Voli pusiti kurcine. :o

bolan.
27-06-2005, 15:21
_Bas sam naisao na filim ;Brisani Prostor koji se snimao negdje osamdesetih.Jako me je sokiralo kakve smi mi diomace izdajnike i zlocince imali po svijetu.
Htjeli zatrovati vodu i to krenili od glavnih gradova da bi napravili sto vise zrtava,sve to svabo finansiro kao i ovaj izmisljeni i pokvarteni rat.
Nema tu je sve jasno odakle smrdi, odnosno ko pravi riligiske ratove.

Hrvati stvarno neka vas bude sram svih naroda i narodnosti.
uzrok zla ste vi.

Reci
27-06-2005, 18:58
BOLAN, dali si ti muslimanska svinja ilio srpski supak? Tako da znamo kako te osloviti. Mozda samo jednostavno: Posrano Dupe. Kako ti to zvuci BOLAN? :smile16:

bolan.
28-06-2005, 15:34
ja sam samo Covjek koji govori istinu a ti me odredi kako ti stima .Jer da ti pokazem ovdje rodni list kao sto po obicaju i trazis nebi mi vjerovao ko sam vec bi me krstio kako tebi stima i tako tu pises i lupas kako tebi stima.

Nikada od vas ljudi. :smile18:

Ali
28-06-2005, 16:24
bit ce od tebe svinja. :))

Dok ce
29-06-2005, 02:05
od tebe biti FRATROVA nova rupa za istresanje stare smrdljive sperme! :))

×××× vas Bog kako ste bolesni!

Pih!

:smile17: :smile17: :smile17:

TRPIMIR
30-06-2005, 00:20
ISPRICAVAM SE MOJIM HRVATIMA I SRBIMA KOJI ME CITAJU, ZBOG MALO DUZEG DOPUSTA.
EVO MENE

Vec proslih dana hiljade srpskih civila, obuzetih panikom zbog priblizavanja hrvatsko-bosanske vojske i "Tigrova" iz Zagreba, pamteci ono sto se dogodilo sa civilnim stanovnistvom Krajine i na podrucju Glamoc-Grahovo, napustili su kuce i polja i dali se u bekstvo. I velika varos Mrkonjic Grad, direktno ugrozena, ostala je pusta. Vise od 40.000 izbeglica u ovom casu krenulo je i nastavlja da se krece prema zoni Banjaluke i u sam grad koji se pretvorio u ogromni izbeglicki logor. Nalazimo se pred tragedijom ogromnih razmera. Po putevima centralne Bosne koji vode u Banjaluku vec danima se primecuje gusto kretanje automobila, kamiona i traktora natovarenih izbeglicama. To je prizor koji iz blizine podseca na bekstvo stotina hiljada izbeglica iz Hrvatske za vreme prve polovine proteklog avgusta. U Banjaluci se vec nalazi preko 50.
00 srpskih izbeglica koji su pobegli iz Hrvatske i nekoliko hiljada civila primoranih na egzodus iz zapadne Bosne. Kuda sa drugih 40.000? Strepi se od epidemija: Kuce i druge zgrade pretrpane su izbeglicama, higijenski uslovi su teski. Zabrinjava i elektricna energija: grad je ostao bez svoje hidrocentrale, koja se sada nalazi u rukama Hrvata, u Jajcu, na reci Vrbasu.
Slusajuci na radiju ova imena - Jajce, Glamoc, Banjaluka, Gornji i Donji Vakuf, Mrkonjic Grad i druga - secam se bataljona "Mateoti" i "Garibaldi" (koji ce se kasnije ukljuciti u brigadu "Italija") koji su bili veoma angazovani, posle oktobra 1943, u borbama protiv cetnika, ustasa i nemaca, uz partizane, upravo u ovim krajevima.
U hrvatskom parlamentu sedi romansijer i akademik Hrvatske Ivan Aralica. Njega je za senatora imenovao predsednik Tudjman. Aralica je i savetnik za kulturu predsednika drzave. Po naredjenju predsednika Tudjmana, Aralica je nedavno vodio orkestar Hrvatskog narodnog kazalista u Australiju i Novi Zeland gde zivi nekoliko desetina hiljada poreklom Hrvata i jake "kolonije" ustaskih politickih emigranata. U Melburnu je bio gost na rucku kod Hrvata vlasnika restorana, nekoga Ive Pajica, poznatijeg kao "Ive Ustasa". Po hodnicima parlamenta Aralica se grohotom smejao ponavljajuci recenice tipa "udri Srbina", "ubi Srbina, kolji Srbina", kojima je Ive Ustasa zacinjavao svoje ucene razgovore sa piscem senatorom. Ovaj poslednji, kasnije, kada se uozbiljio, u sali parlamenta je ucestvovao u debati o ustavnom zakonu o pravima manjina, cije ukidanje je predlozio rezim.
Treba ga ukinuti, potvrdio je Aralica, jer kada je bio donesen ("voljom Evropske unije") Srba je bilo vise od 25 odsto stanovnistva u Hrvatskoj i bilo je potrebno da im se obeca izvesna autonomija. Sada, imajuci u vidu da ih "po nasoj proceni nema ni 4 odsto", zakon se suspenduje. Srpski problem - dodao je - sada se svodi na problem manjina; hrvatski narod ne mora vise da deli suverenost sa drugim narodima...
Objasnjavajuci razloge koji su naveli srpsko stanovnistvo da napusti Hrvatsku, Aralica je pojasnio da se "Srbi odlikuju posebnom psiho-socioloskom strukturom". Oni su, kao prvo, oduvek bili branioci srpskog imperijalizma na hrvatskoj teritoriji a, posto se sada ovaj imperijalizam povlaci i oni odlaze. Srbi, zatim, ne podnose odvojenost od porodice i posto gotovo svaka srpska porodica u Hrvatskoj i u Bosni ima/imala je svoje ogranke u Vojvodini i u Srbiji, nisu mogli da podnesu nove granice koje su nastale i koje razdvajaju pojedine ogranke porodice, odlaze da bi se ponovo okupili.
(nastavlja se)

U
30-06-2005, 11:46
××××× materinu, evo govna opet. Nemoj bre da se ispricavas "svojoj" braci hrvatima oni te ne sljive ni za pola pare. Pizdi ti koliko hoces budalo jedna. :smile16:

budalo
01-07-2005, 02:08
a sto ti visis na ovoj temi kad ga ne sljivis? ;)

citas i ti kao i ostali! :))

Ne
01-07-2005, 12:07
citam, govno jedno, samo se zajebavam sa vama gedjama. Ovako imam razonodu bezplatnu, da vidim kako ste glupi. ××××ga tko gubi ima pravo da se ljuti. Samo vi nastavite govnjarati a mi cemo da se SMEJEMO BRE, kako ste glupi. :smile16:

Sve
01-07-2005, 23:25
o cemu Trpimir pishe sve je istina. I ta cinjenica najvise izludjuje hr nacionaliste.

Eto, neka mi neko kaze sta u Trpimirovom kazivanju nije istina. Ja ga redovno citam, i meni izgleda sve u redu - nema preterivanja, nema neistina.
U stvari, to je ono na cemu se zasnivaju haske optuznice.

Prema tome, Trpimirove postove ozemo svrstati u najkvalitetnije na ovome forumu.

Mozes
01-07-2005, 23:30
vjerovati sto hoces, ali ti si glup ko cuskija. Citaj i uci od Trpimira pa ces biti ×××××n kao i on. Ali ××××× ti si vec vece govno od njega. Uh sto ste glupi gedje, ne vidite da se samo zajebavamo sa vama ali vi ×××××ni ne vidite prst ispred tog posranog nosa, ×××× vam dalmatinski tovar vase brkate keve. :smile16:

TRPIMIR
06-07-2005, 23:28
IDEMO DALJE ZA ISTE KUNE
PONOVO SE ISPRICAVAM MOJIM VIJERNIM CITAOCIMA ZBOG OVOGA KASNJENJA

Na kraju, i dalje po Aralici, srpsko stanovnistvo nije pobeglo iz Hrvatske da bi izbeglo progone (pisac ovih redova seca se rijeckih zidova prekrivenih plakatima na kojima su mogle da se procitaju parole: "Srpski petokolonasi, napolje iz Hrvatske" i "Srbe na vrbe"), ne zbog toga sto su zaplaseni hiljadama atentata, ne zbog toga sto su iz Krajine isterani oruzjem, nego zbog toga sto "ne mogu da podnesu sto su od konstitutivnog naroda koji ucestvuje u suverenitetu drzave degradirani na etnicku manjinu".
Ali neka bude sasvim jasno: progoni u Hrvatskoj ne stede Hrvate koji misle drukcije od ljudi rezima koji je nametnuo Tudjman. Jedna od najcuvenijih zrtava ovog proganjanja je Stipe Mesic, covek koji je sa Tudjmanom osnovao nacionalisticku partiju HDZ, covek koji je bio poslednji predsednik kolektivnog predsednistva jugoslovenske Federativne Republike kojega je nametnuo Tudjman da bi je sahranio, covek koji je dugo bio predsednik hrvatskog Parlamenta, covek koji je prosle godine - posto vise nije mogao da podnosi Tudjmanov totalitarizam - pocepao na dva dela partiju na vlasti forrmirajuci novu partiju demokratske orijentacije. Rezim ga je kaznio, prvo time sto ga je udaljio sa duznosti predsednika Parlamenta, zatim udaljavanjem sa svih polozaja koji su bili vezani za ovu duznost. Danas je, najzad, isteran i iz kuce.
Da, iseljen je iz stana koji mu je dodeljen kao funkcioneru parlamenta i koji je bio njegov jedini stan. "Slucaj Mesic - pise u jednom saopstenju koje je dala jedna partija opozicije, ne partija zrtve - pokazuje jos jednom da u Hrvatskoj ne funkcionise pravna drzava. Ovde je u praksi na snazi sirenje straha da bi se zastitila samovolja drzave, ili pojedinaca i grupa koji sebi prisvajaju pravo da deluju u ime drzave. Nalazimo se pred jednim od hiljada nezakonitih iseljavanja i drugih zloupotreba u raspolaganju stambenom imovinom".
Posto se pre nekoliko dana spustila zavesa na zlocine koje su, na ponovo osvojenim teritorijama Krajine, pocinili "pojedinci i grupe civila preobucene u hrvatske vojnike", masmediji iz Zagreba iznenada su otvorili poglavlje "Hiljadudevetstodevedesetiprva". Da bi skrenula paznju javnog mnjenja sa pljacki, ubistava, podmetanja pozara i drugih brutalnosti koje se desavaju ovih dana, ili bar da bi dovela na isti nivo tasove na terazijama, zvanicna agencija HINA danas je objavila dve grozne vesti. Prva kaze da je pocelo utvrdjivanje mesta na kojima se nalaze, na teritoriji bivse Krajine, masovne grobnice u kojima bi trebalo da su bez imena sahranjeni Hrvati koji su ubijeni za vreme pobune 1991. godine.
U drugoj vesti se kaze da je u blizini grada Petrinje, u Baniji pronadjena i istrazena jama duboka vise metara, iz koje su izvadjeni ostaci 17 muskaraca pripadnika hrvatske policije i hrvatske nacionalne straze, jedinica koje su - uoci stvaranja prve vojske Hrvatske - bile upucene na teritorije gde je izbila srpska pobuna sa namerom, koja tada nije uspela, da je uguse.
(nastavlja se)

idi
06-07-2005, 23:57
u pizdu materinu. :smile18:

E svaka
07-07-2005, 15:02
tebi cast Trpimire na istinitim napisima i istrajnosti da upoznas HR puk sa istinom.
Znam, mnogi ne vole to sto pise - plase se istine, sto je evidentno, ali ne obaziri se na njih jer imas podrsku i nas Srba i postenih Hrvata.

Ziv i zdrav bio, i samo napred. Ja licno te citam vrlo rado :) :) :)

Citas
07-07-2005, 15:48
njega? Pa ××××× jedna, samo prepisuje neke pozutele clanke ali nema mozga da izrazi svoje misljenje. ××××× ti takvog intelektualca. Zasto ne napise kako su sve te ×××××rije zapocele? Od balvanske revolucije pa do OLUJE, kad ste dobili po picki? :o

CHATnick
07-07-2005, 20:12
U ove vrele dane zelim i tebi gorepotpisani hrvatski jadove, da popusis cetniku njegov veoma razvijeni dlakavi ×××××! :))

A Trpimir pise istinu, istu istinu koju u svojoj dokumentaciji ima i Haag na celu sa tetom Karlom koja vas zbog te iste dokumentacije i ×××× kao stoku i lovi vam govnoljube!
Trpimir pise pravu istinu, ne istinu kojom vam je Dr. Sranjo isprao to malo mozga sto imate! :))

Ajde sad pushi .....

:smile06:

TRPIMIR
11-07-2005, 00:37
EVO STIGLI SMO DO 15. RUJNA

15. SEPTEMBAR 95.

Na obliznjem ostrvu Pag, u Novalji, oko 5.000 lica - prakticno celo stanovnistvo gradica - ucestvovalo je na sahrani pukovnika vojne policije Ivana Sanka, 32 godine, jednog od heroja hrvatske tajne sluzbe tokom rata. Umro je u Zagrebu tacno pre nedelju dana pod sumnjivim okolnostima. Rodjen na kvarnerskom ostrvu, bio je licni Tudjmanov prijatelj i pripadao je tvrdom krilu partije na vlasti. Istakao se u toku bitke za Vukovar (1991) i narednih godina obavljao je tajne misije u Gospicu, u Lici i u Beogradu. Uspeo je cak da prodre u "vucju jazbinu", u Kninu, gde je pripremio teren za hrvatsku ofanzivu u avgustu, posto je bio izbacen padobranom, sam, u zoni Plitvica sa zadatkom da putem radija koordinira buduci napad.

Prema hrvatskoj drzavnoj agenciji za stampu, pukovnik je poginuo u saobracajnom udesu na osmom kilometru autoputa Zagreb-Karlovac. Putovao je zajedno sa nekom nedovoljno identifikovanom Irenom O., koja je bila ranjena. Cudno je da u belesci agencije nije uopste nagovesteno koliko je pokojnik bio poznat, od cijeg kraja su se oprostili kao da se radi o nekom nepoznatom, cak i u rijeckom Novom listu. Ali kasniji nekrolozi koje su objavili prijatelji, rodjaci i saborci dopustaju da se rekonstruise lik ovog coveka. Otkuda zvanicno cutanje? U Rijeci i okolini postavljaju ovo i druga pitanja. Niko nije video telo, koje je stiglo u zatvorenom sanduku iz hrvatske prestonice. Gde je ta Irena O. koja, izgleda, nije primljena ni u jednu zagrebacku bolnicu? Kud su se dela brda dokumenata koja je covek iz najpoverljivijih misija prikupio poslednjih kljucnih dana Operacije Oluja?
Na sahrani se proneo glas da je pukovnik Sanka previse znao i da je mozda postao nezgodan. Citam u listu Il Piccolo iz Trsta hroniku Maura Mancina iz Zagreba: "Nebom bruje lovci-bombarderi NATO koji lansiraju svoje rakete i u podrucju Doboja, stotinak kilometara istocno od Banjaluke. Zemljom se siri potmuli zvuk gusenica hrvatskih i muslimanskih tenkova koji nastavljaju svoje napredovanje prema uporistima bosanskih Srba. To je zvucna kulisa u poslednjim casovima vatrenih okrsaja u centralno-severnoj Bosni!".
U muslimanske ruke pao je i Bosanski Petrovac, u koji su delovi bosanskog Petog armijskog korpusa usle jutros u zoru. Mesto se nalazi 50 kilometara juzno od Bihaca, na pola puta izmedju ovog grada i Banjaluke i 10 kilometara iza Kulen Vakufa, koji je osvojen juce. Danas, nastavljajuci napredovanje, trupe generala Atifa Dudakovica stigle su pred vrata gradica Kljuca, 20 kilometara istocno od Petrovca. Istovremeno trupe bosanskog Sedmog armijskog korpusa, one koje su osvojile Donji Vakuf, nastavile su da napreduju u pravcu severoistok, i one u pravcu Kljuca. Druge bosansko-muslimanske snage su se, medjutim, spojile sa hrvatskim trupama u zapadnoj Bosni, tacnije u Ostrelju, mestu koje se nalazi izmedju Bosanskog Petrovca i Drvara.
Ova hrvatsko-muslimanska operacija, nazvana "Maestral" (ko zna medjutim zasto je izabran ovaj osvezavajuci vetar posle toliko "Oluja"), izazvala je egzodus srpskog stanovnistva ogromnih razmera koje je u ovim krajevima bilo vecinsko.
(nastavlja se)

IDI
11-07-2005, 11:09
U ××××× MATERINU.

Trpimir Rulzzz Bre!
11-07-2005, 11:18
Hehehehehehe! Citas li citas .... i psujes ha? :))

Citaj Trpimira, u njegovim postovima lezi odgovor ko ste i sta ste vi hrvati! :))
Veruj mi ..... odgovor nije prijatan! :))

:smile16:

Ma
11-07-2005, 12:29
idi i ti na kurcinu, budalo neotesana.

Mile Povjest
11-07-2005, 22:49
Joj sine sto se mladjani hrvacani pene citajuci Trpimira i saznajuci istinu koja ne odgovara onoj kojoj ih je Sranjo Budjman ucio! :))
Hehehehe! :smile06:

Cool keve mi! :smile16:

Miloje?
12-07-2005, 11:24
Tko bi ti dirnuo kevu tako zamazanu i glupu? ××××te, ako je tebe rodila, mora da je ljepotica kao supak od prasice. :smile17:

:o)
12-07-2005, 11:35
hahahahaha! kako se mali iranac koprca ..... :))

hahahahahaha! :smile06:

Neznam
12-07-2005, 22:51
braco, ali sve mi se cini da su pravi Iranci u daleko vecoj prednosti (iako nose prljave pidzame), od ovih arijskih iranaca, jer oni pravi:

1) napravise super auto, kako pise na naslovnoj strani,
2) na putu su da naprave atomsku bombu,
3) svojevremeno rekli NE najvecoj sili na svetu, i sta vise ponizili je

A sta su ovi arijski iranci koji moj???

U Nightmare
13-07-2005, 01:26
Ma go ×××××!

Ma nag njeznik! (u prijevodu) :))

TRPIMIR
21-07-2005, 13:32
EVO NAJCITANIJE TEME!
JOS JEDNOM SE ISPRICAVAM MOJIM VIJERNIM CITAOCIMA
IDEMO DALJE

Vec ima 90.000 izbeglica koje se krecu prema Banjaluci i Doboju. Ponovio se "tragicni obred" biblijskih kolona ocajnika, sa uvek uobicajenim starcima, zenama i decom, koji pod neprestanim pljuskovima i po zagusljivoj vlaznoj vrucini, na uobicajenim traktorima, ali i u kolima koja vuku konji i volovi, pokusavaju da se domognu spasa krecuci se prema prijateljskim krajevima posto su na brzinu napustili svoja stanista, ugrozeni paljbom hrvatskih i muslimanskih topova i mitraljeza. Iz Banjaluke, grada koji je vec pretrpan izbeglicama prebaceni su prema Sanskom Mostu i Prijedoru. U biltenima agencije HINA iz Zagreba uvek upotrebljavaju rec "oslobodioci" i glagol "oslobadjati", ali niko od stanovnika nije ostao da doceka i pozdravi ove oslobodioce. Nigde i nikad. "Oslobodjeni" beze zahvaceni panikom, sa mrznjom u srcu.
A civilne vlasti bosanskih Srba (iz regiona Banjaluke) ne znaju vise gde da smeste ovaj narod izbeglica koji iza sebe ostavlja bez ljudi veliku oblast centralne i zapadne Bosne.
Izbeglicama koje su stigle ili koje stizu iz Bosanskog Petrovca, Jajca, Donjeg Vakufa, Sipova, Drvara, Kulen Vakufa, Kljuca, pripojilo se 30.000 nesretnika u bekstvu sa podrucja planine Ozren, tucenog napadima aviona NATO usmerenim na oblast Doboja. Veoma je tesko dostaviti pomoc ovim izbeglicama, pored ostalog, zbog toga sto su u prekidu mnogi putevi i zbog mostova koji su unisteni teskim bombardovanjima iz vazduha.
Komandanta bosanskog Petog armijskog korpusa, generala Dudakovica, kojega Muslimani smatraju najvecim herojem ovoga rata, intervjuisali su kod Vakufa tri novinara iz Rijeke: Snjezana Pavic, Sanja Despot i Nenad Rabersak iz Novog lista koji to danas objavljuje.
Vi od mene ocekujete - kaze Dudakovic - odgovor na pitanje kada ce se zavrsiti rat, ali ja vam ga ne mogu dati.. Za mene pregovori, dogovori i mirovni planovi Evropske unije, NATO i OUN, nemaju nikakvu vrednost. Dok ponovo ne uspostavimo vlast bosanske vlade na celoj teritoriji Bosne i Hercegovine nece moci da se kaze da je rat zavrsen. Ja i moji vojnici necemo prestati da se borimo sve dok Bosna i Hercegovina, koja je hiljadu godina unitarna, bude i dalje deljena i komadana, niti cemo prihvatiti podelu Bosne. Ubrzo cemo osloboditi i Krupu i Novi, Prijedor i Sanski Most. Necemo se zaustaviti do reke Drine!
Dakle, medjunarodni mirovni planovi i ratni planovi Hrvata i bosanskih Muslimana sudaraju se u Bosni i Hercegovini. Hrvati i Muslimani, izgleda, smatraju kako je, da bi dobili teritorije koje koje su im dodeljene na papiru najbolje da ih osvoje oruzjem i da ih ociste od srpskog stanovnistva, koje bi, ako ostane u svojim kucama, "otvorilo" pitanje mnogo-nacionalnosti koje u balkanskim zemljama suvise smeta nacionalistima svih boja.
Generalni sekretar NATO, Klas, pravi se da je ljut, posto proizilazi da su napadi koje su izvrsili avioni Atlantskog pakta fakticki dali vazdusnu podrsku pesadiji i oklopnim kolima Hrvata i Muslimana. Izvesno je da zbunjuje lakoca kojom se odvijalo napredovanje hrvatske vojske i one bosanske. Posmatraci smatraju da su se Srbi, svesni da ne mogu dobiti vise od 49 odsto bosanske teritorije, procenat koji im je dodeljen planom Kontakt grupe i SAD, povukli sa mesta koja su ih manje zanimala ili koja bi, u buducnosti, bila teze odbranjiva. I vec danas "vlada" Karadzic-Mladic umanjuje posledice poraza, govoreci o strateskom povlacenju radi smanjenja sirine fronta.
(nastavlja se)

Verni citalac
21-07-2005, 14:27
Trpimire,

Hvala za sve do sada, tvoje tekstove citamo redovno i ja i moji prijatelji, a po svemu sudeci i vecina Hrvata sa foruma (iako to nikada nece priznati), jer po broju ulaza na temu, to se lako moze zakljuciti! :))

Znas sta prijatelju (nadam se da ovako mogu da te nazovem, mada se neznamo), jednoga dana kada i Srbija i Hrvatska udju u EU, i ako se taj isti EU podeli na neke regije ili delove (kao sto je Beneluks na primer), i ako im treba komesar za balkansko podrucje ili nesto slicno, kandiduj se - imas moj glas! :))

Zivio! :)) ;)

TI
21-07-2005, 23:48
VERNI CITALAC S TRPIMIROM ZAJEDNO JEDITE GOVNA SRBE NA VRBE

a vas
22-07-2005, 15:46
×××××te na granate. :smile16:

Skandalouz
22-07-2005, 19:49
Ne bih baš rekao da puno ljudi ovo čita. Evo ja sam upao na topic po tko-zna-koji-put ali kad sam vidio toliko teksta odmah idem dalje :smile17:

IDI
23-07-2005, 12:38
DOBRO STE PROSLI MOGLI STE SVI IZGINUT, KAKVA BI TO BILA STETA U ××××× MATERINU!

IZBJEGLI SRBI NETREBA DA SE VRACAJU NAZAD, OTISLI SU U SVOJU MATICNU DRZAVU SRBIJU I TAMO TREBA DA OSTANU, JER AKO SE VRATE IZAZIVAT CE INCIDENTE KAO STO JE BIO JEDAN PRIJE NEKI DAN.
A ONDA ONI NA SAV GLAS DA KO FOL SE CUJE KAKO SRBE HRVATI TUKU. ALI KADA SRBI UBIJAJU LJUDE I KOPAJU IH BAGERIMA, JER KO BI NA RUKE ISKOPAO GROB ZA 8000 LJUDI, ONDA SUTE KO PICKE.

SUTITE I SADA KAD DOBIJETE PO PICKI JER NISTA DRUGO NISTE NI ZASLUZILI.

KO SE IGRA VATROM, IZAZIVA OPEKOTINE!

Srbin, sa .....
24-07-2005, 01:02
.......privremenog odmora u Hrvatskoj (okolina Sibenika trenutno)

..... a ko ××××nda po forumu, kao sto ti radis majmune ustaski - najede se sit govana! :))

Prijatno iranac! :smile06:

Ko to kaze
24-07-2005, 02:21
ko to laze da se ne cita ovaj topik.
Ja redovno i u detalje citam Trpimirove napise, i ja mu se zbog toga neizmerno zahvaljujem, i pozivam da nastavim.

Evo sta mi je iz zadnjeg teksta privuklo paznju:

"U biltenima agencije HINA iz Zagreba uvek upotrebljavaju rec "oslobodioci" i glagol "oslobadjati", ali niko od stanovnika nije ostao da doceka i pozdravi ove oslobodioce. Nigde i nikad. "Oslobodjeni" beze zahvaceni panikom, sa mrznjom u srcu. "

Ovo je najocitiji primer koliko mediji mogu da ispadnu lazljivi, smesni i neobjektivni, a sve u cilju vernog servi×××××× rezimu i nekakvim nacionalnim interesima.
Na kraju dana, da li su odradili posao za svoju naciju ili protiv nje? Moje misljenje je ne, jer posle euforije slavlja, moralo je da nastupi vreme da se pucanstvu kaze istina hteli to oni ili ne. Bilo je to batrganja "pa Hag nepravedan prema nama", "izjednacavaju zrtve i dzelata" (kao ovaj Doro koji se sada proserava velikim slovima), pa prosvjedi, pa "svi smo mi Gotovina!", pa arlaukanja "svi smo mi Norac!" pa onda prebacivcanje loptice u tudje dvoriste, negiranje sopstveno zlocina, itd

Ali kao sto rekoh, istina mora na svetlo dana kad tad, polako alo sigurno.
Pa eto, tako smo doziveli da se posle 10 godina progovori i o zlocinima u Osijeku, ono o cemu u Srbiji znaju i vrapci na grani.

Gde su vam sad prosvjedi? Gde vam je sad parola "Svi smo mi Norac!"? Ovoga jos ceka sudjenje za Medacki dzep.
Sad je kod vaseg predsednika postalo popularno "Knjigu zlocina treba zatvoriti", narocito kad u fokus dodju i hr zlocini. A jel? E vidis, ja sam bas za ono suprotno - da se knjiga otvori na svim stranama u interesu konacnog prodora istine na svetlost dana, pa ko je kriv neka odgovara.
I to sve na korist buduceg mira. Da je drukcije, ja bas onda ne bih bio u kozi ni jednog osijeckog Srbina, jer ce vrag pokucati na vrata cim za to ispadne prva pogodna prilika.

Pozdrav Trpimiru, da te Bog blagosovi.
You are doing a good job, nan:)

IDI
24-07-2005, 11:38
Tesko je margarcu objasniti da mora biti tovar cio zivot.
Tako je i tebi tesko objasniti da si ti decko GLUP.

hahaha!
25-07-2005, 01:25
mali ..... os bananu? :))

Lapix
26-07-2005, 01:04
Ne zaboravite da su hrvati u stvari Srbi koji su se malo vise(h)rvali!

TRPIMIR
01-08-2005, 23:50
FALA MOJIM VJERNIM CITAOCIMA NA RIJECIMA PODRSKE

Po cenu teritorija zapadne Bosne, Srbi smeraju da zadrze kontrolu nad istocnom Bosnom i koridorom za Banjaluku u Posavini, koridorom koji je 1993, u doba rata izmedju Hrvata i Muslimana, Tudjman prepustio bosanskim Srbima povukavsi iz Posavine trupe bosanskih Hrvata. Sa svoje strane, osvajanjem Bosanskog Petrovca, bosanski Muslimani su postigli jedan od svojih glavnih ciljeva: da teritorijalno spoje oblast Bihaca ("dzep") sa preostalom bosanskom teritorijom koju oni kontrolisu. Iz ovog ugla posmatrano, moglo bi da se zakljuci da su vojne operacije zavrsene i sve tri strane u sukobu mogle bi prvo da prihvate prekid vatre a zatim zapadni plan koji je uostalom potvrdjen osvajanjem na bojnom polju. Ali pravi se i druga pretpostavka: poneseni uspehom, Hrvati i Muslimani mogli bi da ne budu vise zadovoljni sa 51 odsto Bosne.
U tom slucaju Banjaluka i njena oblast bice sledeca meta armija iz Sarajeva i Beograda. A moglo bi da se potvrdi cak ono sto predvidja general Dudakovic: Muslimani, narocito ako budu dobili drugo oruzje od islamskih zemalja, mogli bi da zatraze celu Bosnu i Hercegovinu... A posle toga? Ono posle mozda je vec pocelo: teritorijalna podela izmedju Muslimana i Hrvata. Teska deoba koja bi mogla da dovede do novog rata izmedju sadasnjih saveznika. Ne mogu se zaista zaboraviti strasne reci koje je izgovorio hrvatski poslanik Drago Krpina, jedan od zamenika Franje Tudjmana na celu partije na vlasti u Hrvatskoj i u "Hrvatskoj Republici Herceg-Bosni", koji je nedavno potvrdio: "Srbi su samo trenutno opasnost broj jedan za Hrvate; prava dugotrajna opasnost su Muslimani". A od opasnosti do neprijatelja mali je korak.
(sljedi 16. rujan 1995., prema tome nastavak slijedi)

TRPIMIR
04-08-2005, 23:11
(nastavak)

16. SEPTEMBAR 95.

Prekori zagrebacke i sarajevske vlade od strane NATO, SAD i OUN ne zaustavljaju napredovanje raspomamljenih hrvatskih i muslimanskih trupa u severozapadnoj Bosni, gde su do sada naisli na slab ili na nikakav otpor od strane snaga bosanskih Srba, ciji komandant Ratko Mladic je primljen u bolnicu u Beogradu. U ruke saveznika koje cini hrvatsko-muslimanska federacija pao je i Sanski Most, sediste opstine u oblasti Banjaluke, varosica rasuta na obe obale reke Sane, udaljena 60 kilometara od Banjaluke , 28 od Prijedora i 70 od Bihaca. Veliki deo stanovnistva Sanskog Mosta, oko 20.000 ljudi, pobegao je. Hrvatsko-muslimanska ofanziva. Tako je hrvatsko-muslimanska ofanziva, u razmaku od nedelju dana, stvorila drugih 100.000 izbeglica
Novosti koje dolaze iz Banjaluke u koju se stustio veliki deo ovih ljudi prepustenih sami sebi, govore o gradu na ivici kolapsa, o ulicama i trgovima poplavljenim rekom izbeglica koji su se ulogorili po javnim zgradama i na otvorenom, bez dovoljno hrane i pokrivaca, bez lekova i higijensko-sanitarnog materijala. Zaguseni su i prilazni gradski putevi; velika ljudska nesreca, jednom recju, dostigla je nepodnosljive razmere. Hans Niberg, predstavnik Visokog komesarijata OUN za izbeglice, situaciju je nazvao "katastrofalnom". Izbeglice se krecu najraznovrsnijim prevoznim sredstvima, od kola koja vuku konji do traktora, od cudno skrpljenih kamiona do starih i isluzenih automobila Fiat-Zastava.
Posle gubitka, uglavnom surovih i krsevitih krajeva koje su protekle nedelje okupirale hrvatsko-muslimanske trupe, bosanskim Srbima ostalo je manje od 55 odsto Bosne i tesko da ce ustupiti jos teritorije. Povukli su se, kazu, iz neodbranjivih podrucja da bi se koncentrisali na onih 49 odsto teritorija koje su im, ipak, dodeljene planom "pax americana".
Povodom prve godisnjice od prve posete jednog pape Hrvatskoj, hrvatski katolicki pisac Drago Pilzel objavljuje danas u Novom listu nekoliko svojih veoma gorkih opaski o "slepim jahacima Apokalipse" kako on naziva "nadmene, bahate, naduvene, slavohlepne, ambiciozne, prostacke i stetne" lidere iz Zagreba "koji ovih dana privode kraju proces "srbizacije" hrvatske politike i uvode politicki primitivizam u politoloske prirucnike koji ce biti napisani onda kada budemo shvatili da smo usli u jos nepoznate dimenzije totalitarnog drustva". I dalje kaze, da militarizam sa hrvatskim obelezjem nesumnjivo nosi u sebi izvesnu crtu osvete. Ali to ne bi smelo da sluzi kao alibi u ocenjivanju Operacije Oluja. Ovaj militarizam visi nad nama kao stalna pretnja.
Nastavljajuci, pisac se zaustavlja na duhu osvete koji se hrani nacionalizmom i terorizmom u zemlji podsecajuci na poruku mira koju je uputio papa Djovani Paolo II u Zagrebu, septembra 1994 i prebacuje hrvatskim biskupima sto "nisu podigli svoj glas osude slozene problematike koja je nastala u Hrvatskoj posle vojne i policijske akcije "Oluja", suoceni sa krsenjem ljudskih prava u ponovo osvojenim krajevima, suoceni sa sve manje demokratskom slikom i socijalnim nepravdama u celoj zemlji". "Masovno bekstvo srpskog stanovnistva iz Hrvatske, koje za partiju na vlasti predstavlja "definitivno resenje srpskog problema"; suvise ceste sovinisticke, nacionalisticke i izjave koje duboko degradiraju najvise hrvatske vlasti; nastavljanje sa masakriranjima civila, sa podmetanjima pozara i unistavanjem dobara: sve ovo bi zahtevalo mnogo angazovaniji odgovor" crkvenih vlasti.
One bi, dodaje Pilzel, morale da izbegavaju da daju i najmanji alibi drzavnom i paradrzavnom terorizmu. U duhu papinih govora neophodno je da se jednom zauvek slomi spirala mrznje, odbacujuci logiku osvete...
Posle papine posete Hrvatskoj, tokom godine dana objavljene su u toj zemlji fotomonografije o tom dogadjaju, knjige sa papinim govorima, zbirke eseja o vernosti hrvatske nacije rimskoj crkvi, iskovane su medalje, emitovane postanske marke; Tudjman je ucestvovao u oko stotinu misa, pa ipak... Najveci katolici, upravljaci iz Zagreba - konstatuje Pilzel - odbili su u praksi papske poruke: umesto kulture mira, tolerancije, solidarnosti i dijaloga medju ljudima i grupama razlicitih identiteta i ubedjenja, nastavljeno je sa propovedanjem i sejanjem mrznje; nista nije ucinjeno da se uspostavi pravda, niti je povedena borba protiv zlocina; jos ne postoji drzava prava.
Umesto da se izgradjuju veze izmedju naroda sa razlicitim religioznim verovanjima i kulturama, vodi se sistematska politika deobe, diskriminacije i cak fizicke likvidacije onih koji su drukciji; raspirena je vatra najekstremnijeg nacionalizma. Sve dok se sef drzave bude ponasao kao sto se ponasao dok je jezdio kroz ponovo osvojenu Krajinu, odgovarajuci izrekom iz Starog zaveta "oko za oko, zub za zub" onima koji nam u celom svetu prebacuju zbog paljenja srpskih kuca u oslobodjenim krajevima Hrvatske, ne moze se ocekivati da bilo koji gradjanin smogne u sebi snage da raskine sa takvom Hrvatskom, sa takvim hrvatskim patriotizmom u ovoj drzavi. U ocima hrvatskih vlasti veoma malo znace pravda i pravna drzava i tesko je verovati, sve dok bude tako, da ce vecina ljudi prestati da se plasi pred farsom od demokratije kakva je ova sadasnja i ona koja se nazire u najavljenim izborima...

(nastavak sljedi)

biGMac
05-08-2005, 05:12
TKO JE TAJ Djakomo Skoti?
Ili bolje napisano TRPIMIR?

Koliko je vazno pisanje gore pomenutog se vidi iz toga da je toliko zaradio od svoje muke da nam sada dijeli znanje ovdje besplatno. Kakav dobar covjek.

Postoji i jedna druga mogucnost da napisano niko nece da kupi ni cita osim narucioca ovih teksta koji koristi iste u propagandne shvrhe. Koji sljam i bijednik.

Ako napravimo Search imena na internetu vidimo d se radi o marginalcu i da mu se ime pominje samo na stranicama koje uzdisu za granicama Velike Srbije. Za znatizeljne preporucam da napravite isto i za moje ime. Napomena: Nisam pisac po zanimanju!

TRPIMIR
09-08-2005, 00:34
17. SEPTEMBAR 95.


Izgleda da su se Hrvati i Muslimani u Bosni zaustavili ili gotovo zaustavili, posto su zagospodarili sirokim podrucjima u kojima je muslimanska ili hrvatska etnicka skupina bila u manjini ili je nije ni bilo. Izetbegovicev Peti armijski korpus stigao je pred vrata Bosanske Krupe.
Sarajevo moze da odahne, mozda je zavrsena opsada koja je trajala tri i po godine: srpski topovi su povuceni sa visova koji dominiraju nad prestonicom Bosne i Hercegovine.
U medjuvremenu, nastavlja se masovno bekstvo civilnog stanovnistva iz centralne Bosne ka severu. Civili koji su pobegli iz Jajca, Kljuca, Drvara, Prijedora, Sanskog Mosta i drugih varosica koje su osvojile hrvatske i muslimanske trupe (siroka oblast koja je prakticno ostala bez svojih stanovnika), zakrcili su puteve koji vode u Banjaluku. Ovaj grad, u koji se vec ulilo 75.000 izbeglica, nema vise mesta da primi i ostale; zbog toga preusmeravaju kolone prema istoku. Stizu i vesti o surovim postupcima "oslobodilaca". U Donjem Vakufu 6.000 srpskih izbeglica koje su tamo uhvacene u zamku snose posledice pobednicke euforije razjarenih muslimanskih vojnika.
U Hrvatskoj su 34 od oko 1.000 srpskih civila iz Krajine, koji se se sklonili u kasarnu Plavih slemova u Kninu, izruceni hrvatskim vojnim vlastima koje su ih, optuzivsi ih za dela terorizma, genocida i oruzane pobune, odvele u zatvore u Zadru, Splitu i Sibeniku. Drugih 700 civila ukrcani su u 25 autobusa i upuceni prema Srbiji. Tako je Krajina ociscena i od poslednjih ostataka starosedelackog stanovnistva koje nije hrvatsko.
U vezi sa tim, za vreme jedne ceremonije povodom dodele visokih odlikovanja zasluznim patriotima, predsednik Tudjman je danas izjavio u svojoj zagrebackoj rezidenciji da je krunisan san zbog kojeg su ziveli, patili i umirali Hrvati tokom svoje duge istorije. Neka od visokih odlikovanja dodeljena su pojedincima koji su u II svetskom ratu "nameravali da se bore za neki drugi ideal, ali uvek za Hrvatsku" u redovima ustasa.
(nastavlja se)

Kad ces
09-08-2005, 00:42
zavrsiti Trpimire? ××××te sto si glup. Tko gubi, ima pravo da se ljuti. Drugi put nemojte zapoceti nista pa necete dobiti po nosu. Za sada idi u ××××× materinu govno cigansko.

TRPIMIR
09-08-2005, 11:07
EVO OVAKO, NE VOLIM DA SE SVADJAM, ALI NEKE SE STVARI MORAJU RAZGRANICITI:

VECE SI GOVNO I VECI CIGAN OD MENE 1000 PUTA!

ZASTO?

JA SAM TAKOODJER HRVAT, ALI HRVAT KOJEMU JE SAVJEST CISTA, NIKAD NIKOGA NISAM UBIO, NIKAD NIKOME NISTA NAZAO NISAM UCINIO, NE PODRZAVAM USTASE, MISLIM DA SU NAJVECI MONSTRUMI OD POSTANKA SVIJETA, MISLIM DA JE OLUJA ZLOCINACKA PLANSKI IZVEDENA AKCIJA DA BI SE HRVATSKA POCISTILA OD SRBA U NAJVECEM ETNICKOM CISCENJU OD WW II!

A TI MISLIS I OSJECAS SVE KONTRA MENE! ZATO SI GLEDANO OCIMA NORMALNOGA COVJEKA, JEDNA DIVLJA, IZOPACENA, ISPRANOGA MOZGA - USTASKA OVCA (ILI "VUNENI TRAVOPAS", KAKO TO TVOJI PRAVOPISNI TOVARI POKUSAVAJU UVEST U NAS JEZIK BEZ OBZIRA STO IM SE SVIJET SMIJE U LICE)

ZATO, ×××× SI MATER I ZASUTI DIVLJACE!
CITAJ MOJE ISTINE O OLUJI, MOZDA I TI PROGLEDAS NA KONCU!

:smile16:

Govno Trpimire
09-08-2005, 11:32
Zasto ne napises kako je sve to zapocelo? A sto si ti Hrvat ××××× te u prkno. Mi hrvati nismo nikada isli u Srbiju da ubijamo srbe ali srbi dolaze u Hrvatsku da ubijaju hrvate. Ajde govno jedno prestani pisati gluposti ako neces da napises kako je to sve zapocelo. Sto se tice tvoje inteligencije, to nebi dirnuo jer tvoj mozak uopce ne radi. Kad si nesto prekomentirao osim sto kopiras neke pozutjele clanke? Idi u ××××× materinu govno srpsko, ako ne volis biti u Hrvatskoj od×××× u Srbiju cetnicki krvnice.

Trpimire
09-08-2005, 12:15
ne obaziri se na ovoga idiota. Razumljivo, njega istina boli. Naucili su jbga, da je Srbija kriva za sve.
Zahvaljujuci tebi, saznali su dosta o cemu su hr medije uporno cutale.

Radi istine, samo napred!

A ovaj sto trazi da mu se opise nekakav pocetak, pa gde si bio kad je Trpimir poceo??? Evo ja se jos secam tog teksta, koji pocinje ovako:

******
POCETAK PAKLA

Iz jednog izvestaja Misije OUN u Hrvatskoj prevodim i sastavljam hronoloskim redom dokumente koji se odnose na niz povreda ljudskih prava koje je pocinila hrvatska vojska tokom operacije ponovnog osvajanja Krajine (4-8. avgusta) i narednih dana.
5. avgust ‘95.
U tek okupiranom Kninu, prilikom prenosenja u bolnicu, tela nekoliko srpskih vojnika ubijenih u borbi izvadjena su iz plasticnih vreca i osakacena.
Jedan hrvatski odred otvara vatru na osmatracko mesto ceskog bataljona UNCRO: pet plavih slemova je ranjeno. Njihova evakuacija je sprecena, zbog cega dva vojnika OUN umiru od gubitka krvi. Hrvatske snage bombarduju iz bacaca kolonu srpskih civila u bekstvu na putu izmedju Gline i Dvora. Za tri minuta eksplodira sest granata koje ubijaju cetiri osobe i ranjavaju deset.
6. avgust ‘95.
Sedamnaest plavih slemova (sedam Indonezana, pet Danaca, tri Jordanca i tri Ukrajinca iz glavnog staba UNCRO ) uzeti su kao taoci od strane srpske vojske u Topuskom. Hrvatski vojnici iz brigade "Puma" pocinju sa pljackom u Kninu. Na putu Drnis-Knin Plavi slemovi nailaze na leseve cetvorice iskasapljenih civila. U Korenici hrvatski vojnici ulaze u sediste ceskog bataljona i silom odvode dvojicu mladica srpskih civila koji su dobili azil.
U Gracacu hrvatske trupe pocinju da pljackaju stanove: sve kuce su delimicno razorene, pet ih je potpuno demolirano, sest je zapaljeno. Zapaljena je i zgrada u kojoj su kancelarije i stanovi vojnih posmatraca OUN.
Jedna kuca u Kninu, u blizini kasarni, dignuta je u vazduh. Cetiri kuce u centr grada su zapaljene. Hrvatski vojnici su opljackali jednu kucu udaljenu 50 metara od Plavih slemova. U Vrbniku se registruju eksplozije i pozari: celo selo je u plamenu. U Rastevicu jedan hrvatski vojnik pljacka kucu ispred logora kanadskog bataljona.

itd.

Dakle
09-08-2005, 12:22
zapocelo je 4-8 avgusta 1995? ××××× ti mater, to je bio zavrsetak, kad ste se vi cigani popeli na vrh hrvatskog kurca i morali smo da vas istjeramo iz NASE zemlje. Dakle ×××× se ti i Trpimir. Sa vama se ne moze diskutirati jer ste previse glupi

Sta hoces
09-08-2005, 23:53
ti ujo, jbt, pa naslov teme glasi "Zasto nas u stvari Haag goni - zlocini u "Oluji"!!!", i covek se pridrzava te teme.

Ako Trpimira lepo zamolimo, i ako njemu samom vreme bude dozvoljavalo, mozda bi pristao da pise i o onome sta ti trazis - sam pocetak krize.
Budi siguran da Trpimir nece propustiti scenu davljenja onog regruta u Splitu, pa napadi na vojne kasarne, pa progoni Srba iz Varazdina, Virovitice, Siska, Zadra, Osijeka, Vukovara, pa zlocine u Gospicu, pa mostu na Korani, pa ce najverovatnije da se osvrne na "tuzlansku kolonu" (jel bese 200 razoruzanih regruta JNA pobijeno?), pa maskr pri povlacenju razoruzanih regruta iz kasarne "Viktor Bubanj".....
Pa ja stvarnom mislim da bi to bilo interesantno stivo, ali i preobimno, za koje Trpimir, pretpostavljam, nema bas puno vremena.

prolaznik
10-08-2005, 02:15
Joj sine sto se ovi iranci ostre na Trpimira ××××te?!

Hahahahaha! :))

Trpimire, nastavi burazeru, ne dozvoli da te majmuni iznerviraju, drzi se teme, tema se cita, i cita .... zelio bih da ti medju prvima cestitam na skoro, 3000 -tom ulasku na temu!

Vredno paznje - vredno i cestitke! :)

Pozdrav .... i svaka ti cast! :)) :)

Jebote
10-08-2005, 12:02
kakvih srbocigana, glupi ko daska. Ajde uzivajte cige ali necete dok vi hocete. Opet cemo da vas ×××××o BRE.

Karlovačko Pivo
10-08-2005, 12:48
Prvo selo spaljeno u Hrvatskoj:

Ćelije, 9 srpnja od tzv. "Jugoslavenske Narode Armije" tj. "Veliko Srbo-Četničke" (VSČ)

kazem.
10-08-2005, 13:07
ushko mars u kucicu ×××× te brat dervo :smile16: :smile06:

TRPIMIR
11-08-2005, 14:12
Hocemo li da nastavimo?

Eto mene, eto.

Evo Trpimira
11-08-2005, 14:47
i njegovih govana. Mora da te je netko dobro naguzio Trpimire i sada hoces da places?

prolaznik
11-08-2005, 22:20
Mozda ga je samo sramota od koga potice i gde zivi, koga nebi bilo sramota poticati od hrvata ustasa, najvecih monstruma, u odnosu na koje su nacisti bili ××××ni amateri?!
:smile16:

Gicajte se majmuni, gicajte ..... imam osecaj da ce gospodin Trpimir jos pritisak da vam podize! :))

TRPIMIR
23-08-2005, 23:24
IDEMO DALJE.
U istarskom Vodnjanu sastali su se predstavnici tridesetak zajednica Italijana iz Hrvatske. Razgovaralo se o situaciji u kojoj je jos jednom italijanska manjina u Hrvatskoj "stisnuta gvozdenim klestima dekreta i mera" sa namerom da je oslabe, narocito u skolskom sistemu koji je sada poremecen. Tokom cetiri sata izbili su gnev, razocarenje i gorcina koje su izazvali raspis Vokiceve i niz vladinih mera koje su zavele klimu stetnu po Italijane, cije skole su izlozene opasnosti da nestanu. Predsednik Italijanske zajednice, Djuzepe Rota optuzio je ko zna koji po redu ministarski dekret koji je poslednjih dana pogodio skolu kao malj: italijanski jezik, koji se do sada ucio kao drugi jezik ili "jezik sredine" u hrvatskim skolama na dvojezicnim teritorijama Istre, ponovo je postao strani jezik.
Vaspitacice koje su u Labinu prosle godine drzale nastavu u italijanskom decjem vrticu morale su prestati to da rade zbog snaznih pritisaka vladajuce partije. Nastavnici italijanskog maternjeg jezika u vecinskim skolama mnogih gradova zastraseni su dotle da se ne usudjuju da zakorace u ucionice za vreme uzine. U Bujama zgrada u kojoj je italijanska skola ne ispunjava uslove, skolska godina nije mogla da pocne - a prosle su dve nedelje od pocetka - ali Ministarstvo obrazovanja to uopste ne brine. "Uskoro cemo biti zatvoreni u kavez", izjavio je Rota. Najnovije mere protiv Italijana u Hrvatskoj, dodao je, posledica su samovoljnog zaokreta vlade iz Zagreba prema ekstremnoj desnici i zbog toga "mi se ne borimo samo za nasa prava, nego za afirmaciju ljudskih prava u ovoj zemlji".
Veoma gnevan je i stari nastavnik Pjetro Nutricio iz Opatije: "Tudjman nas zatvara u geto, samo nam jos fali radi raspoznavanja zuta traka oko ruke. U svakom slucaju ostajemo ponosni sto smo Italijani".
(nastavlja se od sad malo cesce)

Dje si
24-08-2005, 13:56
govno Trpimire? ×××× ti pas kevu.

TRPIMIR
24-08-2005, 23:42
18. SEPTEMBAR 95.

Bosna je, sada, podeljena na pola. Hrvatske i muslimanske trupe kontrolisu 50 odsto bosanske teritorije. Srbi, koji su kontrolisali 70 odsto ove teritorije, izgubili su od nje 20 odsto za svega nekoliko nedelja, tako da sada drze nesto vise od dela koji im je dodeljen. Karadzic i Mladic mogu tako da opravdaju poraze pred svojim javnim mnjenjem govoreci da su zapadne teritorije najudaljenije od Srbije napustili iz strateskih razloga, odlucni, medjutim, da se vise ne povuku ni koraka nazad.
Izgleda da se u slozeni mozaik ovih dogadjaja veoma dobro uklapa danasnja opomena Vasingtona upucena vladi u Sarajevu da "smesta prekinu" ofanzivu na severozapadu protiv Srba, "da ne pokusavaju da na bojnom polju rese one probleme koji se mogu resiti za pregovarackim stolom" i zbog toga sto se deoba teritorija vec priblizila odnosu 51 prema 49 sto je u osnovi americkog plana. Ako bi Srbi izgubili jos teritorija to bi otezalo sporazum i nagnalo bi Beograd da vojno intervenise i podrzi bosanske Srbe.
Parlament Bosne i Hercegovine, iako nerado, danas je prihvatio plan Sjedinjenih Drzava koji predvidja podelu zemlje na dva entiteta: srpsku republiku i hrvatsko-muslimansku federaciju povezane medjusobom tankim vezama koje bi spasile privid jedinstvene drzave. Ipak Izetbegovic odbija da zaustavi ofanzivu, odlucan u nameri da se na pregovorima pojavi kao trijumfalni pobednik koji je opkolio Banjaluku, neprijateljsko utvrdjenje, a da nema obavezu da ga osvoji. I Zagrebu su pobede udarile u glavu. Potpredsednik Bosiljko Misetic - zvani "Tudjmanova usta" - izjavio je pred televizijskim kamerama da je cilj Hrvatske "oslobadjanje" cele severozapadne Bosne, ukljucujuci Banjaluku.
I da je potpuno u hrvatskom interesu da podrucje Banjaluke postane deo Federacije hrvatsko-muslimanske. Primarni interes Hrvatske u ovom casu je da se granici sa teritorijom federacije...
To je, u stvari, pravi razlog sto trupe iz Zagreba ucestvuju u ofanzivi.
Poslednjih sati, ipak, hrvatske snage nisu dalje napredovale, dok su muslimanski Peti i Drugi armijski korpus, napredujuci prvo na zapad a zatim na istok, zatvorili krug oko varosica Prijedor i Bosanski Novi (Peti korpus) usmeravajuci se prema gradu Doboju (Drugi korpus). U svakom slucaju nijedan drugi naseljeni centar od nekog znacaja nije osvojen; a to usporavanje ofanzive podudara se sa prekidom neprijateljskih napada aviona NATO na srpske polozaje.
Pogorsava se, medjutim, tragedija izbeglica. Hrvatski mas-mediji je ignorisu, ili najvise sto pominju je da "nesreca sada pogadja one koji su do juce bili progonitelji". Reci bez milosti za nevine ljude koji su bili i jesu zrtve rata. Sa svoje strane, vlasti bosanskih Srba, nespremne i u nemogucnosti da se suoce sa neocekivanim dogadjajem, zatvorile su kapije Banjaluke (koja je vec pretrpana zbog prevelikog broja izbeglica) pa oko 20.000 ljudi, posto su naisli na zatvoren ulaz u grad, sada lutaju bez cilja po njegovoj krajnjoj periferiji. Unutar najveceg bosanskog grada koji kontrolisu Srbi, uz stanovnike koji u njemu zive i kojih ima vise od 200.000, nagomilalo se 80.000 izbeglica koji "pokusavaju da pobegnu od svoje sudbine uz poljske logore i vatre improvizovane duz ulica opkoljenog grada. Oboleli, starci i deca, dremaju mokri i prljavi po plocnicima".
Ovo je opis jednog reportera koji dolazi izdaleka. "Izvan grada, bez cilja, bez hrane, kruze drugi ocajnici koje je napustila sudbina". Vlasti koje su novim talasima izbeglica zabranile ulazak u Banjaluku, pokusavaju da ih upute u druga podrucja. Na drumu se formirala kolona, duga 70 kilometara, od malih traktora i seoskih kola sa desetinama hiljada ljudi na njima koji se drze za nesto malo pokucstva nabacanog bez reda po senu za konje, uz oskudne namirnice. Kolona se proteze drumom koji povezuje Banjaluku sa Derventom i vodi na istok, u Srbiju.
Vlasti pokusavaju da smeste jedan deo izbeglica u Bosanski Brod, dok su druge grupe preusmerene cak prema Prijedoru i Sanskom Mostu, prvom , ugrozenom od hrvatsko-muslimanskih snaga dok je drugi vec pao u njihove ruke. Nadaju se milosti pobednika.
Drugi "put egzodusa" srpskog bosanskog stanovnistva je onaj koji, silazeci sa visova Ozrena vec skoro potpuno opkoljenog od muslimanske armije, vijuga prema Doboju, koji je takodje grad izlozen opasnosti; njegova periferija je na dometu artiljerije trupa koje imaju kao obelezje tri ljiljana. Doboj su dosad preplavili 14.000 izbeglica. Humanitarni konvoji se naprezu da prodju zakrcenim putevima. Razna svedocenja potvrdjuju da se gnev srpskog stanovnistva, narocito izbeglica, ovih dana okrece protiv politickih vodja koji su ih gurnuli u ovu beznadeznu avanturu.
Na suprotnoj strani, snage koje su preuzele vlast na teritorijama otetim od bosanskih Srba ne bave se problemom izbeglica nego, udovoljavajuci volji Sarajeva i Zagreba, brinu se jedino da ucvrste odgovarajuci vojni i politicki polozaj. Hrvati i Muslimani u Bosni saveznici su koji sumnjaju jedan u drugoga i vode razlicitu politiku.
Bosanski parlament je izjavio danas, da navedem odmah primer, da ce popis stanovnistva iz 1991. ostati osnova na kojoj ce morati da se temelji struktura vlasti u svim krajevima zemlje. Hrvatska, medjutim, polazi od situacije koja je stvorena kao posledica etnickih ciscenja (kao sto radi u sopstvenoj kuci: posto je ocistila srpsko stanovnistvo iz Krajine, sprema se da pristupi prevremenom popisu stanovnistva u aprilu naredne godine).
(nastavlja se)

Svaka tebi
25-08-2005, 10:20
cast Trpimire, ti si dobar Hrvat :)

Neka citaju ovi ustasici koji pizde na svaku istinu, neka cuju i ovo.

Mogu ti reci da si i meni interesantan, iako mi je to sve uglavnom poznato.
Ali ovima koji su ziveli u medijskoj blokadi jednu deceniju, izuzetno je korisno.

Samo napred, imas moju podrsku i podrsku ostalih kojima je stalo do istine.

Bok.

Fred...
25-08-2005, 10:29
Stalno se pozivas na nekakvu "ISTINU"?

Nikad nam nisi mogao objasniti:

Koja je to ISTINA?
Sta je ISTINA?

Mi ti uvjek tu kilometrima (U svjetlosnim mjerenjima), dokazali (a sta tu treba dokazivat? kao da se to nezna), da su Srbi koljaci, uzurpatori, osvajci, divljaci, zlocinci i to sve u mega proporcijama..


KOJA je to tvoja istina?

Naricanje da ste dobili po picki??

Da ste izgubljeni? Ludi? Izludjeni?

Da ne znate gdje i sta vam je domovina?
Da ono sta bi vam u stvari JE domovina, vi ste izdali, pokusali unistiti...

i zavrsili tu gdje ste sad...

daj malo razvij,,,

Kakav si ti hrvat
25-08-2005, 12:31
Trpimire? Ja bi se sramio, kad bi imo hrvata tako glupog kao sto si ti. Odkad si zapoceo da pises, na ovom forumu, samo kopiras neke clanke iz proslosti, naravno one koji odgovaraju vama srbociganima ali nemas nista da kopiras izpocetka kako je ustvari rat zapoceo i kako su srbocigani, uz pomoc JNA naravno, napali nevini i jadan narod u bivsoj Jugi. Ti Trpimire nemas nista u toj supljoj glavi, osim slame of cours, da mozes komentirati na bilo sto. ×××××ne, kao sto si ti, trebalo je likvidirati za vrijeme rata, ××××× ti materina smrdljivi i posrani GEDJO.

Jadni i nevini
25-08-2005, 13:26
narod koji je nevino likvidirao osijecke, vikovarske, zadarske, sisacke, pakracke, viroviticke, gospicke .... srpske civile. Koji su napadili na JNA, koji su izvrsili agresiju na istu, koji su bahato krenuli u obracun sa Kninjanima cim su zaseli na vlast.

Ma dajte, eto vam topika o likdaciji Srba 91. i pre, pa citajte, pa mi onda prodavajte muda za bubrege.
Vasa stampa je konacno progovorila o svemu tome, PA STA SAD HOCETE???

Nauci
25-08-2005, 14:15
se pisati budalo i onda se javi. Govna srbociganska.

Svedojeb!
26-08-2005, 01:38
Mali magarce ustaski, a ko je tebe naucio padeze? :)) :smile06:

Evo ga VGS je ponovo sa nama, bas nam je nedostajao!

Dobrodosao Vreco smrdljivih Govana iz Svedske!

Spreman za novu sezonu karanja?

Hehehehehehehe ehe! :))

TRPIMIR
27-08-2005, 11:23
EVO MENE
Tudjman je dao azil Fikretu Abdicu, izjavivsi da ce ovaj porazeni sluga dvaju gospodara moci slobodno da se bavi poslovima, a u buducnosti, ako to bude zeleo, i politikom. Parlament iz Sarajeva, (takodje danas) zaduzio je Predsednistvo republike da zahteva od Hrvatske izrucenje Abdica optuzenog za ratne zlocine. Time se ne zavrsavaju razlike.
Hrvatsko-muslimansko saveznistvo, koje je vec jednom raskidano, u opasnosti je da opet bude raskinuto sada kada su okolnosti nametnule (ili medjunarodna zajednica) da svaki od partnera racuna samo na sopstvenu snagu, znajuci da je jaci ako ima veci manevarski prostor za vreme pregovora. Ako Muslimani budu otisli da pregovaraju sa 15 odsto bosanske teritorije (koliko su od nje kontrolisali do proslog jula) postace "Bantustan Hrvatske", kako bi rekao italijanski novinar Gvido Rampoldi. Sada su, medjutim, stigli do 25 odsto, izjednacivsi se sa hrvatskim udelom.
Prema agenciji za stampu iz Zagreba, regularnoj hrvatskoj vojsci pripada 75 odsto zasluga za pobede postignute u poslednja dva meseca, 15 odsto otpada na 20.000 ljudi vojske bosanskih Hrvata (HVO ) a samo 10 odsto rizicnih na Muslimane". Vec je ova procena izazivanje, upaljacki fitilj polemike koja ce gotovo sigurno dovesti do najzescih sukoba u bliskoj buducnosti. Hrvati su stavili do znanja da zele veci komad. Gore navedenim procentima zasluga morala bi da odgovara podela na teritorije kojima ce se upravljati. Muslimani ne kriju da su razocarani. Izetbegovicevi ljudi ne mogu da svare recenice kao "Jajce i Drvar, najhrvatskiji gradovi", podsecajuci da su padu Jajca u srpske ruke 1992. pogodovali nasrtaji Hrvata na Muslimane u Bosni, sto su se prosirili u krvavi rat medju njima koji se protegao na gotovo celu 1993.
Sta ce se sada dogoditi sa ovom vrstom vojne pogranicne oblasti koju su Hrvati stvorili u Bosni? Da li ce bosanska hrvatsko-muslimanska federacija uspeti da odoli novoj zagonetci raspodele osvojenih teritorija? Da li ce Hrvatska i dalje insistirati na spajanju bosanske Federacije sa Hrvatskom u formi konfederacije?
U zagrebackom parlamentu, koji se pre dva dana sastao zbog izglasavanja 12 zakona, ministar inostranih poslova Granic rekao je da su "hrvatske pozicije - kako one u pregovorima tako i one na vojnom planu - sada veoma jake" (burno odobravanje). Presao je medjutim preko pitanja jednog poslanika koje se odnosilo na "trvenja i carke" do kojih je doslo izmedju hrvatskih trupa i muslimanske vojske u tek oslobodjenoj varosici Bosanskom Petrovcu.
Hrvatska vlada, Ministarstvo javne uprave, odbacili su grb i zastavu Istre: oblik stita na grbu nije u skladu sa heraldickim tradicijama; ne dopadaju se venac i vimena istarske koze; rogovi su joj suvise kratki; nije dobar ni trostruki grumen zemlje (simbol tri starosedelacke etnicke grupacije poluostrva) na koji se oslanja koza. Ako se zeli da grumen ostane, upozorava Ministarstvo, onda srednji grumen treba da bude visi, jer simbolise hrvatsku etnicku skupinu koja je (preo)vladajuca!
(nastavlja se)

@tomic
27-08-2005, 11:40
za Trpimira - :) :) :)

Za Trpimira
27-08-2005, 12:44
:smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: =36

Svedojeb!
28-08-2005, 21:17
TRPIMIRA ZA KOMESARA BUDUCEG "BALKANSKOG DELA EU"! :))

Uhvati
28-08-2005, 22:19
ti njega za ×××××, a ne za komesara.

TRPIMIR
29-08-2005, 00:16
GDJE SAM ONO STAO, AHA

Sastanak na vrhu u Zagrebu. Predsednici Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Tudjman i Izetbegovic, u prisustvu Klintonovog izaslanika, Holbruka, postigli su sporazum o "neophodnosti da nastave ka integraciji funkcija dvojne federacije u Bosni i Hercegovini. Da li je to prvi korak ka likvidaciji takozvane "Hrvatske republike Herceg-Bosne"? Nije receno da ce se to dogoditi. Sto se tice teritorija koje su osvojile hrvatske i muslimanske trupe tokom poslednjih nedelja, za vreme spojene ofanzive protiv Srba, vlada potpuna nesaglasnost, tako da "je dogovoreno da se do kraja sukoba odgodi resenje" koje ce se pronaci "kroz politicki dijalog" i prema tome nece moci da bude prejudicirano "identitetom oslobodilackih snaga".
OUN nastavlja da "osudjuje" hrvatsko-muslimansku vojnu eskalaciju u Bosni. Savet bezbednosti opominje Zagreb i Sarajevo da ne koriste situaciju radi sopstvene prednosti, zahteva da se smesta prekine vatra, izrazava duboku "zabrinutost zbog teskoca civilnog stanovnistva". Da li su to uobicajene jalove reci? Posto se u Zagrebu susreo sa britanskim ministrom inostranih poslova Malkolmom Rifkindom, hrvatski ministar inostranih poslova Mate Granic izjavio je da su "hrvatske snage zaustavile dalje napredovanje prema Banjaluci". Rifkinda je primio i predsednik Tudjman, koji mu se zakleo da su "hrvatske snage prekinule ratne operacije u zapadnoj Bosni jos pre dva dana".
Rifkind je to primio na znanje, isticuci da "treba izbeci drugu humanitarnu katastrofu, koja bi mogla da poveca na 250.000 broj izbeglica" koje je do sada prouzrokovala hrvatsko-muslimanska ofanziva.
U isto vreme kada elektronska sredstva informisanja prenose uveravanja koja su dali Tudjman i Granic, predstavnik OUN u Zagrebu Ganes obavestava da su juce jake snage hrvatske vojske presle reke Unu i Savu izmedju Dvora, Bosanske Kostajnice i Bosanske Dubice i prosirile se preko granice. Ove snage, rekao je Ganes "mogle bi da imaju zadatak da stvore tampon-zonu duz hrvatske granice, na bosanskoj teritoriji, kao sto je vec ucinjeno u zapadnoj oblasti Bosne". U ovoj operaciji, hrvatska artiljerija tukla je gradove Bosanski Novi, Bosansku Dubicu, Knezicu i Svodnu, dok su avioni sa sahovnicom bombardovali srpske polozaje u Bosanskom Novom i Sanskom Mostu.
Ovoga puta doslo je, medjutim, do odlucnog reagovanja srpskih snaga koje su, posto su se reorganizovale u poslednjim satima, uspele da blokiraju dalje napredovanje neprijateljskih snaga kako na banjaluckom frontu, tako i na ozrenskom frontu gde je novi napad Izetbegovicevih snaga odbijen.
Predstavnik OUN u Zagrebu precizirao je da snage bosanskih Hrvata, snage bosanskih Muslimana i regularna hrvatska vojska, kontrolisu sada 48 odsto teritorije Bosne i Hercegovine. Linija fronta se manje vise stabilizovala i ide od Dvora na reci Uni do granice izmedju Hrvatske i Bosne, do Sanskog Mosta, Mrkonjic Grada i Jajca, da bi se popela duz reke Vrbas do Donjeg Vakufa. Posebno su aktivne muslimanske snage, ali i one - uprkos pobednickim tonovima biltena - vec nekoliko dana slabo napreduju. Danima se ponavlja da je varosica "Sanski Most opkoljena i da se nalazi pred oslobadjanjem" od snaga Petog armijskog korpusa, ciji cilj, posle osvajanja Bosanskog Petrovca, Kljuca i Bosanske Krupe je zauzimanje Prijedora na 25 km od Banjaluke.
(nastavlja se)

E hvala
29-08-2005, 01:10
tebi, Trpimire sto drzis lekciju ovim ustasicima koji su imali prilike da slusaju samo jednu pricu i jednu stranu istine. Do ista znaju bili bi ti zahvalni do neba.

Hvala ti i sa moje strane jer i ja cujem neke stvari prvi put.

Ti si pravi Hrvat.

Samo napred, citamo te. :)

Vidi
29-08-2005, 12:02
ti Trpimira, nabijem ti tu cigansku kevu na ×××××, kad ces uviditi da si stvarno ××××××? Trpimire, kako sam rekao, ajde ti popusi jos jednu hrvatsku kurcinu, da dobijes vitamina.

ne znam
29-08-2005, 12:55
Frede sta lijepis te stvari-isjecke...??

Sve se zna... Bih i RS (u BiH) HR...

...vi ispusili najvise...

Pa Trpimire
29-08-2005, 13:02
sto bulaznis bre? To su stvari proslosti, sad imate svoje republike i svoju maticu, dakle uzivaj i idi vec jednom u ××××× materinu, dosadni cetnicki bumbaru.

STANISLAV
29-08-2005, 14:55
Pusti te coveka neka pise bre majmuni jedni.
Koja bre istorija, Karla bre tek treba da sudi onima sto su pucali bespomocnim srpskim civilima u potiljak "bez paketa", pa ono streljanje srpskih civila na licu mesta na njihovom pragu u Sipovu i Mrkonjicu. Sve je u tefteru, nista se ne sekirajte.

Sta kazete, to je istorija, a svakog dana napadi i maltretiranje onih staraca sto su se vratili tamo da umru, pa divljacki napadi na "Lastin" autobus pun dece.

Samo vas posmatramo sta radite.

STANISLAV
29-08-2005, 14:58
I upamtite jednom za svagda, JA SAM STANISLAV!

STANKO
29-08-2005, 17:08
Pa eto...da ja prilijepim nesto novog (Otkrivenog sada, ali 14 godina starog!). Sve ovakve stvari treba dobro zapamtiti, jer to je su slike od mnogo manje od 1 promila SrBskog divljastva/cetnickog klanja i terora!
Ko ce za to odgovarati?? Hoce, hoce... Fredo i slicni...NIKADA! u HR mira imati nece...uvjek ima da se osjecaju kao psi u crkvi... uvjek da su otpad, kriminalci, agresori, spletkari, lazovi, neradnici...itd...

"Na mjesnom groblju u Okučanima otkrivena je danas još jedna masovna grobnica žrtava srpske agresije tijekom Domovinskog rata, i to je do sada 141. masovna grobnica u Hrvatskoj.

Prvoga dana iskapanja pronađeni su posmrtni ostaci deset osoba, uglavnom civila, među kojima su i tri žene, a ekshumirani su na dubini većoj od dva metra.

Riječ je o žrtvama iz 1991. koje su dovezene s područja Bijelih Stijena nedaleko od Okučana. Nagađa se da bi u grobnici mogle biti i žrtve iz logora Bučje, izvijestila je novinare potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, koja je bila nazočna početku iskapanja.

Podsjetila je da je na popisu zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i civila još 1149 osoba.

Rekla je kako su ove godine riješena 52 slučaja te da je proces traženja zatočenih i nestalih za Vladu apsolutni prioritet.

STANKO
29-08-2005, 17:09
"I pronalazak ove masovne grobnice rezultat je ustrajne potrage koja će vjerojatno riješiti barem desetak sudbina s popisa zatočenih i nestalih", naglasila je potpredsjednica Kosor.

Iskapanja masovne grobnice na okučanskom mjesnom groblju nastavit će se sutra.

Istodobno u Cagama, nedaleko od Okučana, počela su istraživanja dviju pojedinačnih grobnica žrtava srpske agresije tijekom Domovinskoga rata.

Početku iskapanja na okučanskom groblju nazočni su bili predstavnici Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Predsjednik te udruge Ivan Pšenica rekao je kako ima naznaka o postojanju još dviju većih masovnih grobnica na vukovarskom području. Dodao je da je jedna od mogućih lokacija na miniranom području koje prethodno treba razminirati".

Zaborav:

NIKADA FRED!! pa ti naidji... sve izgleda pitomo - kao i prije 1990... ali znaj - budi siguran...NIJE VISE I NIKAD BITI NECE!! bar ne prema vama!

Ti si
29-08-2005, 17:41
Stanislav? E onda Stanislave, pusi hrvatske kurcine, sa Trpimirom. Dakle budalo jedna, ovo je HRVATSKA a ne Ciganija (citaj Srbija).

sompompirovi
29-08-2005, 17:53
STANISLAV, TRPIMIR, ITD, ITD...SVE JE TO NAS FREDO... FREDO...VJECNI DEZURNI NA FORUMU... SVEI SE OKO NJEGA OKUPLJAMO - SVI GA SIBAMO - ALI ON SE NE DA! BRANI SE OCAJNICKI POZRTVOVNO....

DOK IMA TEBE FREDO - BIT CE I NAS... BEZ TEBE BI OVDJE BILO BEZ VEZE!<br><hr>

Ali
29-08-2005, 19:36
kako moze biti tako glup? Zar on misli poslije svih onih govana, sto su pocinili po Hrvatskoj, da ce dobiti neku samilost na ovom forumu? Samo ××××××, mozu ocekivati takve gluposti. Ja uvijek ponavljam da idu u svoju maticu a ako ne nek idu U ××××× MATERINU jer ovdije im nije mjesto. Dakle bre gedje srbociganske, od××××te jednom za sva vremena. Mars preko Drine u tri picke materine. PLESA nemojte da zaboravite uzeti sa sobom tog budalu Trpimira. PLEASE

Svedojeb!
29-08-2005, 20:33
Ahahahaha ahaha aha! :))

"STANISLAV, TRPIMIR, ITD, ITD...SVE JE TO NAS FREDO... FREDO...VJECNI DEZURNI NA FORUMU... SVEI SE OKO NJEGA OKUPLJAMO - SVI GA SIBAMO - ALI ON SE NE DA! BRANI SE OCAJNICKI POZRTVOVNO....

DOK IMA TEBE FREDO - BIT CE I NAS... BEZ TEBE BI OVDJE BILO BEZ VEZE!"

Hahahaha ahaha ahahahaha! :))

Sve tece, sve se menja .... jedino tvoj mozak ostaje isti mali lesnik u golemoj lobanji! :))

Joj bre sto si lud - popusis mi ud! :)) :smile06:

Marakose, VGSe, sompimajmune i svi ostali tvoji mozdani podstanari, stvarno si glup, cudi me kako se posle svih ovih godina pusenja nasih kurcina, ismejavanja na forumu, sprdje koje su se sa tobom radile .... jos se nisi opametio?!?! :smile15:

Hahahahahahah ahaha hahaha! :))

koliko si jadan...
29-08-2005, 21:31
....jadan - a sam toga svjestan nisi...

koliko ocajno pokusavas tu godinama prodavati srpstvo... a bas se TU na njega bljuje kao NIGDJE drugdje...

cim zines A znam sve do Z sta si htio reci...

ti drzis sve u svjezem sjecanju! i dobivas batina kao nijedan srbin nikada nije dobio -

pokusavas okretati svijet naopacke onako kako su Srbi to radili u 90-im (od 1986)...a to je sve odavno prokuzeno i propalo,

razbubalo te se je ovih godina... kao vola u kupusu, a ti i dalje JOVO NANOVO...isti stosevi...

JASENOVAC
USTASE
HR AGRESORI...
SRBI SVETINJA
NAPADNUTI
NAD NJIMA IZVRSEN GENOCID....

...itd....pa zar ti zaista vjerujes da ima IGDJE ikoga kome bi ti to mogao prodati?

Sta te tjera na toliko mazohizam??
Pa NIKAD nisi NISTA uspio! Uvjek si dobio batine...ama UVJEK!!

Svedojebe
29-08-2005, 22:14
×××××ne jedan, zar te matica nece i zato se gubis po ovom forumu?
Ajde uzet cemo te, ali moras svakom da popusis kurcinu i da ti damo vitamina.
hehehehehehehehe bestijo ciganska.

Kazes sve je
30-08-2005, 00:09
pitomo. Pa gde ti zivis, jbte, jel ti lici na pitominu kad desetak razularenih manijaka upadnu u autobus sa decom, vitlajuci nozevima i preteci da ce ih poklati, a da na to vlast ne reaguje u stilu "pojeo vuk magarca".

Jel pitomina to sto sto ste zaklali osamdeset jednogodišnjeg Srbina Dušana Vidića u Karinu, a da policija još uvijek nije otkrila ubojicu?
Da li je starac prodavao srpstvo tako sto je isao u prodavnicu da kupi nesto hrane???

Jel pitomina kad svaki navijac Zvezde dobije po dva policajca da ih stite, i cinjenica da ni to nije dovoljno da ih zastite, imajuci pri tom na umu da niko od doticnih navijaca nije isprovocirao incident.

Po meni i HR i Kosovo su crne rupe u kojima deluju sile mraka, uprvaljaju sile mraka da li u sprezi sa vlascu ili bez, ali to je to.
Ni u jednoj zemlji Evrope nema sikaniranja niti napada na rasnoj osnovi, ili se momentalno sankcionise; jedino su HR i Kosovo izuzetak.

Eto vam primer BiH gde je rat besnio punom zestinom pune cetiri godine.
Jos nisam cuo da je neki Srbin ili musliman ili Hrvat premlacen, da se narod ne moze slobodno kretati.

Vec sam nekoliko pomenuo da vi frapantno licite na shiftare po mnogo cemu:

1) mrznja,
2) osveta,
3) ksenofobija,
4) mafija,
5) buntovni
6) modus vivendi kroz okupljanja u organizacije i klubove, i lobiranja u svetu

ja sam ti
30-08-2005, 07:17
samo rekao da je "NA OKO SVE PITOMO, ALI DA NISTA NIJE KAKO JE BILO", tj pitomo...kao do 1990...

Dakle da se ti i ovakvi SLUCAJNO ne bi zavaravali.

Malo spustis gard, a srbocetnici dodju ODMAH i slikaju se sa Drazom u centru ZG-a. i na druge slicne nacine dokazuju sta misle i sta im se jos uvjek vrti po glavi - I TO AKTUELNO! UVJEK!..

Ne pricaj o ksenofobiji niti nekakvim "mrznjama"...

tu si dobio na miliune dokaza zasto je situacija takva... i zahvaljujuci jos takvima kao ti sve se to svjezije i cvrsce odrzava...

ZAR TEBI NIJE JASNO STA STE VI U HR NAPRAVILI I KAKO SE NAROD OSJECA? SVE SE VRATI NA POLAZNU TOCKU KAD CUJES SESELJA I NIKOLICA KAKO SANJAJU VELIKU SRBIJU I ZA NJU SU SPREMNI POGINUTI....A DOBIVAJU PO 35% GLASOVA...

CIM "delije" dodju u HR stvarati ×××××rije na nacionalnoj osnovi...

....onaj starac u Karinu - BUDI SIGURAN da NEVIN bio nije... ja o slucaju pojima nemam - ali siguran sam da "slucaj" - SLUCAJAN NIJE...itd

BLA BLA BLA
30-08-2005, 11:43
BLA BLA BLA, ista meta isto ostojanje, ista ploca iste reci... Rekao sam ti, ti kao da si progutao plocu - apsolutno nista novo ne kazes, nego ono ograniceno koliko ti tvoj zakrzljali mozak dozvoljava:

"cim spustis gard... bla bla bla", "budi siguran da je kriv... bla bla bla"
"srbocetnici bla bla bla"

"Za Duska nisam cuo, ali sam siguran da je kriv.... bla bla bla bla" (!!!!!!)
××××te, pa tebi bi bilo mnogo korisnije da si posetio Vrapce i da tamo ostanes dok se ne izlecis, pa da tek onda dodjes na ove stranice, jer ako te krenemo akati tako sludjenog, sta ce da ispadne od tebe... ja se bogami brinem.

Hajde u ××××× materinu, ako mislis da ozbiljno diskutujes, daj onda se podigni iz prasine.

p.s. Za krive postoji pravana drzava i sudstvo, a ne sile mraka.
Da je kriv, budi siguran da bi ga to vase pisicno sudstvo teralo (ratni zlocin zato sto je maltretirao komsiju Hrvata, ili sto je krao kokoske...)

Mars bre, dosadan si i lud si!

A ti
30-08-2005, 12:35
BLA BLA BLA, ako ti se ne svidja idi u ××××× materinu. I Bogu si se popeo na vrh kurca. Koliko tebi treba da se trpa u tu praznu glupu glavu punu govana, da nas nije briga za vas srbocigane. Ovdije neces dobiti samilosti glupi ciganine, prema tome, idi u ××××× materinu, pokvareni cetnice. Mi drzimo Hrvatsku ma kakva bila da bila a ti cigo idi u svoju maticu i prdi tamo koliko hoces. Nekoga ubjedjivati kako je taj rat zapoceo? JOJ ×××××NI JEDNI, ×××× vam tovar sve smrdljive keve. MARS STOKO.

gdje su krivi
30-08-2005, 13:42
...za masovne grobnice po HR?? do sad 141 iskopana! a jos fali oko 1400 Hrvata...a mine....

Gdje su krivi za sav zlocin koji je nametnut HR i koja ga je morala probaviti??

Naci cemo ih...naici ce... zna se mnogo se zna...mozda ne sve...ali mnogo...

Pa vi se izvolite vracati! I pogadjati sta i koliko mi znamo!

Sta mislis - zasto se samo starci vracaju?? napustaju maticu!! Zamisli... vracaju se u USTASIJU!! napustaju zemlju za koju su se borili, boga molili da kisa padne u njoj...! sad ju napustaju - za?? USTASIJU!! EJJ.... sjecam se onih samouvjrenih izjava - nama u HR zivota nema - mi ostajemo na nasem pragu - ili zivi ili mrtvi - predaje nema!

nastavak
30-08-2005, 13:43
...da ne nabrajam sve te kilometre izjava...od vasih duhovnih inspiratora...
da ne spominjem fanatizam kojim ste krenuli da !RAZBIJETE" i unistite te "USTASE"... kolikim zlocinackim instinktima ste rusili svoju domovinu...

a sad bi suzivot! (bez duboke molbe za oprostaj!)

Sad bi se vracali - kao da NISTA BILO NIJE!!!...

e...nece moci...Fred...

Bilo je divno biti HRVAT 2005...slavili smo i prisjecali se 1995... u sustini se nije mnogo promjenilo...osim sto nas svijet tjera na neke ustupke...dirigira pravila igre... a mi smo premali i preslabi da bi se tome opirali...

Gdije
30-08-2005, 18:14
je taj veliki "HRVAT" Trpimir? Komentiraj ××××× ti materina. Ovo je tvoja tema nabijem ti mamici i tvojoj drugarici Jelki.

Svedojeb!
30-08-2005, 19:47
VGS ne kaki molim te! Polako, lagano, to slavlje ce ti veruj mi prisesti, nadam se da ce ti se pristucati pa ces se setiti mozda mojih reci:

Vasa i nasa buducnost je u EU, alternative nema, jedino ako vi hocete da vasu buducnost vezete na drzavne i trgovinske odnose sa vasom postojbinom Iranom?! Neznam, moze svasta biti .... :))

A pre tog ulaska u EU, zna se:

- Vratiti proterane!

- Izgraditi poruseno!

- Vratiti oteto (citaj opljackano)!

- Isplatiti odstetu ostecenima (mozes ti da trabunjas do ujutro "a vi i vasa odsteta", sada pricamo o vama)!

- Isplatiti zaostale penzije!

- Plate!

- Garancije i dokazi za postivanje ljudskih parava!

- Itd. itd ....

To je sto se tice Srba. A sto se tice drugih obaveza, kao na pr. strpati Govnoljuba gOtovinu u aps, pa neke nove liste su u opticaju, pa novi slucajevi vasih zlocina nicu svakodnevno ..... Haag i Carla sve beleze i arkiviraju ..... nova sudjenja, novi dokazi, novi optuzeni ..... iha haj!

E, moj VGS, kada se to sve ispuni .... e onda moj VGSe mozete da udjete u EU!

Zato se bojim da ce i tebi i svima kninskim slavljenicima to slavlje da prisedna i to dobro .... i uskoro! :))

A, Trpimira pustite na miru, on ce vam osecam i dalje dizati pritisak .... uostalom ova tema je o vasim zlocinima u oLuji .... i zbog cega vas Haag ××××! :)) :smile16:

Zaboravio
30-08-2005, 21:55
si reci, da ti i mamicu moramo bolje seviti, ×××××ne jedan. ×××× se ti koliko hoces, ali dobit ces ti jos po njuski.

Moj jadni
30-08-2005, 22:26
Fredu...

Znaci to je tebi "ISTINA", koju ti tu pokusavas prodavati:...

Ko ce nama platiti za sav zlocin i svu agresiju koju ste nam priustili??

BUDI 100% siguran - ali 100% nista manje, da ces se tu na forumu olakati do smrti, naricati i bljuvati ovo sto bljuvas...

Ja sam rekao - promjenio sam misljenje - stao sam uz vecinu Hrvata - 65% - i pristajem na EU (kao i oni (samo pod uvjetom da nas - MOLI - da bezuvjetno (odnosno sa odredjenim povlasticama) udjemo!

Bama EU ovakva kakva je - nesigurna, u pocetnoj fazi raspadanja - koja se sad groznicavo krpa... nije potrebna...potrebna nam je samo slobodna trgovina sa njima .... sto mi vec imamo...

Od najpozeljnijih zemalja (po ispitivanju javnog mijenja gradjana EU-a) su: Notveska, Svicarska, island...pa HRVATSKA (55%)...pa Rumunjska, Bugarska...a na zadnjem mjestu Turskla i Srbija...

Takva je situacija u HR...sluzbena politika je jos uvjek EU orjentirana, ali se hladi... u svakom slucaju ako bi dosli toliko daleko bio bi referendum... sad je 65% protiv...

Ali sve i nije toliko bitno...najbitnije je da ste vi u MATICI!! ...KONACNO, nakon nekoliko stoljeca izbivanja, strapaca i genocida sta vas stalno kaci...

KONACNO KOD KUCE...

Mora boiti divan osjecaj...

Vidis
30-08-2005, 22:32
kume moj, ti tumacis situaciju krivoj osobi, zar ti mislis da je taj ciganin normalan? On samo razumi kad ga posaljes u ××××× materinu. Plus sto trosis vrijeme na takve ××××××? Jednom ××××××, cijeli zivot ××××××.

on je Srbin
30-08-2005, 22:45
kojeg tu nabijamo kao boksacku vrecu vec nekoliko godina...

oni se BORI za srpstvo do posljednje kapi krvi...

On je uzrocnik da se sva srpska klanja drze u zivom sjecanju...

on je uzrocnik da se tu ljudi (kao ja vec nekoliko godina praznimo, zbog frustracija koje smo dozivjeli 1991-1995. On dobiva batine za sve Srbe... ali ocito je mazohista...i to stoicki (hrabro - srpski) trpi...

To ti je nas Fred...

koji ce do besvjesti odnosno smrti pokusavati svima dokazati da su SRBI bili napadnuti...

da su bili u pravu (braniti se?)
da je nad njima ope izvrsen genocid...

itd...

a mi samo da otkopavamo masovne grobnice...da jos nekoliko desetljeca razminiravamo smrad koji su nam ostavili...itd...

No, kako mnogo puta rekoh...

KONACNO SU U MATICI - i dok bude ziva, it ce spokojni..kad prijedju Drinu, riskiraju nove genocide...

toliko su valjda naucili...

STANISLAV
31-08-2005, 00:13
Opet prdis bez veze, ×××× te.

Ja te ucim sta je pravna drzava, a ti prdis po svome.

A pravna drzava bato, ti je ono kada zvanicno pravosudje utvrdi da je neko nekome krao kokoske pa ga osudi za ratni zlocin. E vidis, to ti je pravna drzava, a ne deljenje pravde iz mraka.

De mi reci boga ti, ko upravlja tom vasom nakazicom: onaj ko je izabran, mafija, crkva... ko?

I sta sad, kiselo grozdje nista ne valja, a vrlo dobro secamo kad si vrteo non-stop jednu te istu izandjalu plocu:

"Jos malo mi cemo u EU, a vi videte sta cete". E sad kad su vam postavili uslove i uvrnuli jajca, sad nista ne valja ha?
E ×××× te sinter, bas si neki diskutant!!

"Naci cemo ih...naici ce... zna se mnogo se zna...mozda ne sve...ali mnogo..."

Vi radite vas prljavi posao, ali bitno je da vas svet gleda, pa ko ce kome, mujo zidu ili zid muji, pravo da ti kazem, ja bih voleo da ta dilema potraje.

"Sta mislis - zasto se samo starci vracaju?? napustaju maticu!! Zamisli... vracaju se u USTASIJU!! "

Da ti imalo imas mozga umeo bi da odgovoris pravilno na ovo pitanje.
A odgovor,samo za tebe ako si u stanju da shvatis, za stare ljude prekasno bile gde da pocinju zivot isponovo. neko ko je oteran sa svog ognjista u 60toj, on je izgubljen, ne samo u Srbiji nego bilo gde u svetu!
Drugo, nikoga kao stare ljude ne vuce toliko zavicaj i zelja da umre gde i njihovi preci.

Jesi li uspe ista od ovoga da shvatis, smradu od coveka?

"a sad bi suzivot! (bez duboke molbe za oprostaj!)"

Ne cini li ti se da i vi imate isuvise razloga da trazite oprostaj?

"Sad bi se vracali - kao da NISTA BILO NIJE!!!..."

Naravno, svako ima pravo na svoje imanje . Privatno vlasnistvo je iznad svega na svetu.
Ko je krao kokoske neka i odgovara, a onaj ko nije krao kokoske, ima puno pravo da se vrati na svoju imovinu, i to ne samo pravo, nego je to I VASA OBAVEZA KOJU STE DUZNI ISPUNITI PRED MEDJUNARODNOM ZAJEDICOM! Prc, Molojka.


"e...nece moci...Fred..."

Ma ko tebe sta pita u ton tvojoj posranoj Svedskoj, budalo jedna?!
Mozes samo da litas bez veze, kao kuca kad laje na vetar. "Psi laju a karavani prolaze."
Ja sam ti rekao, najbolje bi ti bilo da napistis tu Svedsku (inace sta ces tamo, kad u tvojoj domovini na sve strane sareni leptirici), i da dodjes pa da stanes na granicu sa Srbijom i da branis, mislim da MLATARAS RUKAMA KAO STRASILO!
A i jesi strasilo, sudeci po tvojim diskusijam. HAHAHAHAHAHAHA

"Bilo je divno biti HRVAT 2005...slavili smo i prisjecali se 1995... u sustini se nije mnogo promjenilo...osim sto nas svijet tjera na neke ustupke...dirigira pravila igre... a mi smo premali i preslabi da bi se tome opirali... "

Cuo sam kako ste proslavili.
1) Dve odvojene proslave,
2) od Sulejmana i Demirela, nije se moglo proci, jbt, sve neki VIP-ovi iz Turske
3) sve vreme zvizdali Predsedniku.

Pisam vam se na tu vasu proslavu bojkotovanu od celog kulturnog sveta.

TRPIMIR
31-08-2005, 00:26
PROSIM LIJEPO DISKUTANTE DA SE PRIDRZAVAJU TEME

IDEMO DALJE

To je izjavio komandant jedinice, Atif Dudakovic, koji medjutim nije umeo da objasni razlog zbog kojeg je, posto je nekoliko dana pre toga najavio skori pad Mrkonjic Grada, koji su kasnije osvojile trupe bosanskih Hrvata (HVO ), ovaj grad vracen srpskom entitetu (Republici Srpskoj) u februaru-martu 1996, sprovodjenjem ispravki demarkacionih linija utvrdjenih Dejtonskim ugovorom.
Pre nego sto su se povukli iz grada, Hrvati su ga u najvecem delu razorili. Pored toga utvrdjeni su uzasni masakri koje su izvrsile hrvatske snage: na pravoslavnom groblju varosice izbila je na videlo velika masovna grobnica iz koje su, krajem marta ili pocetkom aprila ‘96, u prisustvu izaslanika Haskog tribunala, izvadjena tela 181 srpskog civila i vojnika ubijenih za vreme ofanzive bosanskih Hrvata pocetkom jeseni 1995. Veliki deo zrtava imale su smrskane lobanje. U trenutku predaje u stampu ove knjige, utvrdjivanje i trazenje drugih masovnih grobnica je u toku u 26 okolnih mesta. Medju mestima gde su utvrdjeni masakri koje su izvrsili bosanski Hrvati i Muslimani su Celebic, Tarcin, Capljina i Lora, sve bivsi zarobljenicki logori. U logoru Celebic, u zoni Kupresa, centralna Bosna, vijorila se crna zastava sa ustaskim "U", posvedocio je Relja Mrkajic, lekar, bivsi srpski internirac.
"Bili smo primorani da udjemo u logor izmedju dva reda hrvatskih vojnika koji su nas toliko tukli da su nam i kosti prebili". Mesecima je ovaj lekar pozrtvovano lecio opekotine na telima svojih nesretnih drugova, izazvane elektricnim udarima i usijanim gvozdenim alatkama koje su upotrebljavali mucitelji. Bilo je takodje "nasilja nad zenama koje se ne moze imenovati" u obliznjem logoru Musala, starom sportskom centru "pretvorenom u arenu uzasa". Zatvorenici su bili "primoravani da pevaju hrvatske svecane pesme dok su bicevani do smrti". Ko bi odbio cekalo ga je mucenje. Onaj koji je ulazio u hrvatski ili muslimanski logor znao je da ce morati da plati za zlocine i grozote koje su negde drugo pocinili bosanski Srbi.
Dudakovic jos nije osvojio Mrkonjic Grad, niti je uspeo da uspostavi saobracaj putem prohodnim za kamione izmedju Jajca i Kljuca, gradova koje su odavno osvojile snage bosanskih Hrvata i Muslimana. Prema Dudakovicu, njegove snage su do sada razbile tri srpske brigade i ubile od 900 do 1.300 neprijateljskih vojnika. Najzad, "preuzata je civilna uprava u naseljenim mestima iz kojih je pobeglo celokupno srpsko stanovnistvo".
Drugo saopstenje dala je komanda Drugog bosanskog armijskog korpusa da je "posle teskih borbi danas oslobodio drugih 50 kvadratnih kilometara teritorije na planini Ozren". Muslimanske snage stigle su pred vrata Bosanskog Petrovog Sela, "prestonice" srpske enklave na Ozrenu. Medju planinskim selima do kojih su doprle snage bosanskih Muslimana je i Vrbak, u kojem je zauzet top iz kojeg bi trebalo da je ispaljen smrtonosni projektil koji je proteklog 25 maja napravio pokolj u Tuzli ubivsi 75 osoba, najvecim delom mladih i ranivsi drugih 150.
(nastavlja se)

Hehehehe
31-08-2005, 04:54
grgo a ko je to On ili je to kod tebe on svaki Srbin koji koji je tu , pa bi ti uvjerio druge Srbe da je samo jedan jedini kao sto si ti tu vecinom.
slobodno se prestavi jer se i tako zna da si ti taj rodjen isfrustriran i mrznjom naduvan jer si tako odgajan.
zasto ja nisam takav jos sam mnogo familije pogubio od ustasa , ali nisam tako odgajan da mrzim koliko to ti znas ,mrzim samo ustase , jer su em zlocinci em su lazni propagonisti koji placaju laz da bi sto duze trajala.
Sta kazes bockas tog tu srbina :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06:jeli ti to ta profesija skojom si proputovao svijet :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: znam da sam ja tebi lijek i da si lud kad me ne vidis tu :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: ali vijeruj mi nije mi do ove septicke jame koju konstantno dopunjujes raznim smradom vec mi je vise radi da se nasmijem toj tvojoj upornoj gluposti sa kojom se nosis i tu se provaljujes do besvijesti jer ne smijes istini u oci pogledati :smile06: :smile06: :smile06: zasto drugom prepisujes bas ono sto ti prezivljavas i kako se ti osjecas ,a svi znamo da si ti bas taj. :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: Srba tu ima njamanje pet-sest a ti se tijesi i lupaj i dalje da se uveliko zabavis i kratis starcke dane. :smile17: :smile17: :smile17: :smile06: :smile06: Cak ima nas vise i hehehe a ti mislis da je samo jedan eto koliko smo ti stvorili pomutnju u tvojoj frustraciji6: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06:

Kakva skvadra?
31-08-2005, 12:40
Stanislav, Trpimir i hehehe. ××××te, izgleda da ova tri ×××××na, nemozu shvatiti da je sve gotovo za njih. Za tebe Trpimire, najbolje bi bilo da uzmes Glumicicku i da se dobro iz××××s sa njom, ona je profesionalka i mogla bi ti pomoci sa tvojom fobijom o hrvatima, napokon pojebala je citavi Karlovac. Za tebe Stanislavski ne mozem preporuciti ama nista, ti si izgubio ognjiste i rodjenu domovinu jer si se digo na ustanak da branis srpstvo u tudjoj zemlji, ××××ga tako ne ide. Ako imas kucu u nekoj zemlji to ne znaci da je to tudja drzava kao sto ste vi gedje mislili da je Hrvatska srpska zemlja. Naucio si, na teski nacin, da to nije istina i morao si u svoju maticu, prema tome nemoj da se bunis vec uzivaj sa svojom bracom sto si i zelio vec odavna.
Sto reci o tebi hehehe? Pa nista, jer ti si toliko glup, da nebi razumio. Tebe primamo na ovaj forum kakav jesi jer da nema tebe bilo bi vrlo dosadno. Moram nesto komentirati hehehe: da imas samo malo mozga, bre bio bi vrlo opasan.
Dakle, vi tri gedje samo nastavljajte sa vasim glupostima a mi cemo da se SMEJEMO BRE. U medju vremenu idite sva trojica U ××××× MATERINU.

TRPIMIR
02-09-2005, 00:09
OSOBNO MI JE MILO DA SE PRIDRZAVATE TEME
POZDRAV MOJIM VJERNIM CITAOCIMA
IDEMO DALJE
Javljeno je za vojne operacije neocekivano i iz podrucja Mostara, gde se mesecima nije pucalo. Muslimani iz Bosne i Hrvati napali su iznenada srpske polozaje, ali su odbijeni. Na ovom sektoru Hercegovine muslimanske trupe koncentrisane su duz linuje Mostar-Nevesinje, Nevesinje-Konjic i Konjic-Kalinovik, dok su Hrvati angazovani duz glavne saobracajnice Capljina-Stolac. Izmedju Muslimana i Hrvata medjutim nisu mnogo srdacni odnosi. Hrvati nisu nikada prikrivali, uglavnom u Mostaru i u Hercegovini, svoju duboku mrznju protiv "Turaka" ili "balija" kako oni sa prezirom nazivaju bosanske Muslimane; i, gde god da su krocili, isticali su zagrebacke barjake na crkvama i na opstinama. Grad Jajce, koji su okupirali Hrvati, ali koji je simbol bosanske drzavnosti, pretvorio se u jabuku razdora.
Neki posmatraci misle da ce se, "ako Hrvati i Bosanci budu osvojili Banjaluku, ravnoteza predvidjena mirovnim planom potpisanim u Zenevi, raspasti u paramparcad".
Danas niceg novog o izbeglicama. Uvek ista muka. Prema izvorima OUN, onih koji su u severnom delu Bosne upali u klopku, ima 87.000: 7.000 onih koji su pristigli u podrucje Doboja a najvise njih u Banjaluku i njenu oblast.

Prvi novinari koji su se vratili u Plitvice bili su praceni gustom povorkom vladinih funkcionera, oficira policije i vojske. Dopisnik lista La Voce napisao je ono sto su mu ispricali ti funkcioneri i ti ljudi u uniformama, ali mu nisu mogli staviti povez preko ociju. Odakle je dosao "razorni bes"? "Malo njih je ocekivalo da ce zateci sve kao sto je bilo nekada. Cudo Nacionalnog parka, pustog ali netaknutog, nadovezuje se na posebnost predela koji ga okruzuje, posebnost koja brine turisticke vodice jer ce za koji mesec morati da organizuju izlete koji se priredjuju na jezerima. Kako cemo objasniti na primer nemackim turistima, koji ce posmatrati iz autobusa dok budu isli u Plitvicki park, rusevine, razvaline, ostatke kuca, da je sve to izazvala ljudska ruka, slepa i razorna mrznja?
(nastavlja se)

heheeheeeeeeee
02-09-2005, 03:22
Sta te muci goci, goci :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: de mi ti posudi tvoje pameti da usmrdim forum :smile06: :smile06: :smile06:
nema sto hrvatska ima pamet to ni divlji zapad nema tako sta. :smile06: :smile06: :smile06: :smile06:

Kako ste vi konjusari tako nezahvalni ja vam dajem tu terapiju djabe a vi stalno pijenite kao da se non stop javljate sa Neuropsihijatrije :smile17: :smile06: ××××te koja je to bolest da ne mijenja nikako pravac , stalno glava u pijesku.
Pitam ja vas koji bi vas covjek bio tako human da vas besplatno lijeci a vi njega grizete za dupe kad se god pojavi :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06:

Evo ti
02-09-2005, 12:27
Dva govnjara, Trpimir, koji svira kurcu bez veze i nas ×××××n hehehe koji je OK, jer bez njega bilo bi dosadno.

prolaznik
04-09-2005, 13:51
Ciji si ti mali? :))

A I OVAJ
04-09-2005, 14:10
PROLAZNIK JE U PICKI MATERINOJ. AKO JE OVO SRPSKA INTELIGENCIJA, JADNA SRBIJA. UVIJEK CE BITI CIGANSKA BRE.

Milisav
05-09-2005, 00:52
I onda dodjes ti i tvojim "inteligentnim" komentarima s××××s i trpimira i sve ostale, jel´ tako?!

Mars bre magarcino ×××××va ne prosipaj hrvatski "intelekt" po forumu!

A Trpimir ..... ×××× vas pa vas ×××× ...... :))

Cooooool! :smile06:

Milisave
05-09-2005, 13:47
I ti pokazujes svoju inteligenciju (cobansku). Da imam sa nekim diskutirati nesto, mozda bi se i upustio u to, ali kad cujem vas, tako ciganski nastrojeni, sto mi preostaje, vec da se zajebavam sa vama ciganima, naravno da se i nasmijem vasim glupostima. Zovi me sto hoces ali ja sam na svojem forumu a ti i tebi slicni idite preko Drine u tri picke materine. Kapisi ciganski paezano?

Da si
05-09-2005, 16:51
ti imalo inteligentan Milisave, nebi visio ovdje, kao neka vreca govana, vec bi se dogovarao sa svojom bracom ciganima, kako da pomognes svojoj matici da podigne standard zivota, ako je to uopce moguce kod vas lijenih cigana. Dakle, mars u ××××× materinu.

Da se
06-09-2005, 00:34
vratimo temi.

Vidite sta Trpimir pise:

"Kako cemo objasniti na primer nemackim turistima, koji ce posmatrati iz autobusa dok budu isli u Plitvicki park, rusevine, razvaline, ostatke kuca, da je sve to izazvala ljudska ruka, slepa i razorna mrznja? "

Ovo je interesantno, kakve utiske jedan turista nosi, kada vidi porusene kuce, popaljena sela - samo zgarista, gde niko odavno ne zivi, pa ni vukovi ne zalaze... gde je sve isto kao i pre 10 godina - ni jedna ××××na kuna nije ulozena da se bar koliko toliko dotera da ne lici na Hirosimu 45.
Hirosima je danas moderan grad sa preko pola miliona ljudi, a hr Hiroshima ce da ostane pustolina decenijama akone i duze.

Molim pojasnite?

heheheheeeee
06-09-2005, 02:53
ti supljoglavi si svoj na mome :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: ××××××tino kad ces jednom da se probudis iz tog bunila i da shvatis da je tvoje samo ispod zemlje jer si protjeran iz Irana , velika masa cigana je tad dosla na nase i nikada ne moze biti vase kad ste uvijek svoj na tudjem :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: Koliko se ti god sramio sto si Ganjci :smile06: :smile06: :smile06: i prezires druge sa svojim korenom to je tvoje znanje i tvoja mizerija. :smile06: :smile06: :smile06: Istorija kaze sve pa bi ti bilo pametnije da malo proucis makar radi korena da se stalno ne provaljujes do besvijesti . :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: Mi se ne osjecamo ciganima jer se nas koren zna a niti preziremo Cigane jer znamo koliko vredite. :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06:

pa covjece
06-09-2005, 08:31
...pa zaista ti je vrijeme da prekines kenjati tu na forumu...

Kakvo stalno bljuzgaranje o IRANU??? To je jednom neko spomenuo kao mogucnost, zato sta su u Iranu pronadjena neke slicne tapiserije kakve su Hrvati radili...

ALI?? IRAN!! Pa covjece TO je bila CIVILIZACIJA, KRALJEVSTVO!! do dolaska muslimana...negdje oko 700...(vi ste dosli na Balkan oko 670 godine, mi 626!)no i dalje je IRAN bio VELIKA zemlja... sa kojim ti to pravom, znanjem, CIME??? njih usporedjujes sa ciganima??? I dan danas! su oni za vas SRBE civilizacija...!

I SA KOJIM PRAVOM Ti podcjenjues i bljujes po ciganima??? NACISTO! Inace oni su za vas avangarda...

TRPIMIR
06-09-2005, 11:48
E PA KAD VAM JE ZANIMLJIVO, DA NASTAVIMO

Jedna za drugom nizu se tipicne kuce, ali bez krovova, bez prozora; kuce od kojih su ostali samo noseci zidovi i oni cesto pocrneli. Rat je posejao ova razaranja, ali mnoge kuce su namerno unistene posle vojnih operacija, porusene posle bekstva Srba. Zasto? "Bilo je neophodno da se to ucini jer su stanovnici lezali na eksplozivu, na granatama, to su bili pravi pravcati arsenali", objasnjavaju vodici novinaru. Zagonetno objasnjenje koje novinar ne razjasnjava. Cak ako se i prihvati da je u tim srpskim kucama bila pronadjena municija, da li je bilo neophodno da se uniste? Da bi kaznili koga? Ne izostaju zatim novosti koje donose oslobodioci: nasilna promena toponima. Tako je Srpsko Polje, postalo Hrvatsko Polje. To pokazuje nova tabla sa kovanicom. Istorija se falsifikuje kao sto se to radilo u Istri od 1953. i kasnije, a jos vise posle 1990.
Pise dopisnik: "Zajedno sa onim sto je punjen slamom i jedan drugi medved, od krvi i mesa, umakao je od rata i kruzi ovim krajem zdrav i ziv". Secam se da sam u zagrebackom Vjesniku procitao, pre nekoliko godina, da su "srpski pobunjenici masakrirali cak i medvede u zoni jezera". Sada citam u La Voce del Popolo da je srpsko stanovnistvo koje je pobeglo ostavilo desetine hiljada konja, goveda, svinja i druge stoke. Ali sada je "ostalo malo te stoke. Najveci deo je prikupljen u sabirnim centrima, ili je - ironicni je komentar cicerona - zavrsio na raznju. Sto se tice ratnog plena, kazu da su u jednom podrumu hrvatski vojnici pronasli 700 litara alkoholnog pica od sljiva, poznate sljivovice. Sta je bilo s njom? Pa dobro, zna se, vojnici su tog dana nazdravljali... ". Ne kaze se sta su kasnije radili pijani vojnici.
U malim plitvickim vilama "na prozorima su jos zavesice, na prozorskim naslonima saksije sa cvecem, na balkonima poneka lezaljka. Ali nigde zive duse". Operacija Oluja hrvatske vojske imala je efekat neutronske bombe, one sto unistava ljude a spasava stvari. Sa izuzetkom Plitvica-varosi, medjutim, u celoj Krajini ni stvari nisu sacuvane. Razaranja koja su izvrsena posle operacije, strahovita su i sumiraju se sa tragedijom covekove smrti

Tragedija
06-09-2005, 12:23
covekove smrti? Ma dje si cuo, ×××××, Trpimire da je krajisnik covek? ×××× ti magare kevu, da je covek nebi se dizao protiv svoje drzave a ti od×××× u ××××× materinu cetnice posrani. Lepo pises za hrvata, jelda brale ciganski?
Boli tebe oluja i takvih kao sto si ti, ali ××××× vam materina, sto ste trazili to ste dobili a ti magare zamazano pisi koliko hoces ali neces promijeniti nista. Kako god ti mislio ludjace, dobili ste maticu i uzivaj u njoj. Jos jednom: TRPIMIRE, IDI U ××××× MATERINU ×××××NE JEDAN. Kako onaj tvoj obozavatelj kaze: hehehehehehehehehehehe. :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :smile16:

@tomic
06-09-2005, 13:03
hehehehehehe!

Trpimir je "Dizac pritiska Br. 1 na forumu"!

Well done! :))

Samo se ti batrgaj i psuj majmune ustaski, isto ovo sto vam Trpko pise imaju i Haag i teta Karla, ne zaboravi! :)) :smile06:

.............

A onome sto tvrdi da je "na svome" ........ pe bih rekao da si "na mome" ××××××tino ×××××! Mozda nisam dobro upoznat, ali INTERNET jos nije postao nacionalan, sa drzavnim granicama, slobodan je za sve, to je i bila osnovna ideja njih koji su ga izmislili .... znam da bi za vas KKK i Apartheid - look a like naciju to najbolje odgovaralo .... ali nije tako .... ×××× ga! :smile06: :))
Do trenutka kad hrvatski internet dobije svoje govnovinsko-govnoljubne granice .... ti muzes da budes samo "na mome" .... uzivaj! :)) :smile06: :)) :smile06:

pa kad se
06-09-2005, 13:16
covjek malo dublje zamisli?? Mozda i nije bilo tako glupo da se (prilicno) cisto i (prilicno) efikasno rijesi to TKZV srpsko pitanje. Oni sun to mogli rijesiti prije 100-300 godina, da jednostavno priznaju novu domovinu i zive sretno u njoj kao svaki njen gradajnin...ali eto...

...i dan danas ima tipova poput Freda koji su u nedavnoj proslosti zloupotrebili (izdali) domovinu, te sta je najgore, pokusali su je unistiti i posvojiti.

Dakle...bolje je mozda da se je tako rijesio taj problem...najbolje je za Srbe, da KONACNO nadju mir u matici..da se BAR TAMO?? (ako vec nisu modgli u pravoj domovini), aklimatiziraju i pro-BREkaju i E-kaju... i na sve sta tamo moraju uciti i nauciti...

Dakle OLUJA je zista i bila toliko humana koliko mnogi tvrde!

Ovaj
06-09-2005, 13:22
@tomicar je zbilja popizdio. Vidis, kad izgubis kucu i drzavu ides u ××××× materinu neznajuci sto da radis, zato i lajes kao pas prema mjesecu. Jel tako gedjo @tomski? ××××ga, sto se babi htilo, to se babi snilo. Ali ne tebi @tomski govnjaru.

heheheheee
06-09-2005, 19:18
Rodila ih majka sto se ovi moji pacijenti mnoze :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: Stani nisam rekao da cu lijeciti svakog koji se kog pojavi ili da se javi ko ima slicne promleme kao doro i zekan :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: Plati pa se klati , vidi ti njih oni bi se svercali kao u bivsoj Jugi kad su ustase maosvno prelazili u partizane da bi dobili penziju sto su klali nehrvate.Ovo je metoda lijecenja od divljastva , nacizma i lazi. :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: Prema tome ne gurajte se nemozemo vam uvijek davati djabaluk pa poslije ni hvala :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: Dosta ste se grebali za nase vladavine , dosta ste zivili mufte :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: svugdje u normalnom svijetu su Zrtve bile zasticene od zlikovaca a kod nas je bilo obrnuto poslije drugog sv; rata nisu se smiljeli zlikovci uzmiravati a kamoli kaznjavati. :smile16: :smile06: :smile06: :smile06:

ti grgo avangardo kako napreduje terapija, izgleda nije lose dok je ovaj zekan is svdske navalio kao mutav , on bi sve fobije da pobije odjednom , nije moguce :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: Moja terapija je spora ali sirugna. :smile06: :smile06: :smile06:

O joj
06-09-2005, 19:24
zbilja cemo i mi poluditi, kao i ovo govno od hehehe, ako on ovako nastavi. Kakav je to ×××××n, to je za popizditi. Bio je interesantan sa svojim glupostima ali je postao zbilja pre glup. Pa taj hehehe mora da je pravi primerak srpske kulture. Ala vam vera gedje kako imate dobar primjerak za srpskog coveka.

Stanite ljudi
07-09-2005, 00:09
drzite se teme, a pitanja koje sam postavi.

Kako se jedan turista oseca i koje utiske nosi kada putuje kroz onu popaljenu i porusenu pustolinu zaraslu u korov t travuljinu?

Ili turiste drzite sto dalje?

Znam, ali nemaju kud, neki moraju proci kroz te krajeve.

Sta ce pomisliti jedan Svabo o vasoj vladi, npr., koja nije zainteresovana da makne malim prsto uvezi te pustinje tamo.

Hajde malo na tu temu, dok se Trpimir ne javi sa novim postom.

Zasto
07-09-2005, 13:07
da neostavimo da narod vidi sto ste vi srbocigani radili? Stoko jedna samo ste palili i rusili jer niste to mogli imati za sebe. Mars u ××××× materinu ti i govno Trpimir.

Milojica
07-09-2005, 13:17
P(o)palim ti mamu mali, ne lazi i ne jedi govna. :))
Videces amebo ustaska kad se jednoga dana od tvoje plate bude odbijalo za "doprinos za izgradnju porusenih i popaljenih srpskih kuca" ..... zahtev od EU normalno, pa "doprinos za isplacivanje plata i penzija", pa "doprinos za vracanje opljackane imovine", pa "doprinos za nova radna mesta Srpskih povratnika" .... ××××te, od tolikih doprinosa tebi ce ostati samo neka Klonja :)) (ili kako se vec zove ta vasa novcanica) mozda za paklu cigara, ne vise! :))
Tada ces da jebajes majku i sve po spisku onima koji su vas zaduzili do grla, pa vam ni jedan monetarni fond neda vise ni centa, nego za sve to sto ste popalili, porusili i opljackali morate da placate sami! :)) :smile06:

hehehe!

××××ni arijskoiranski papani! :))

Prvo se
07-09-2005, 13:22
nas Fredu ceka na 27 milijardi $ iz 1991 za direktne stete sta ste prouzrocili u agresiji na HR...

Indirektne su mnogo vece...

...kad to ispatite onda cete dobiti tih nekoliko miliona $ za poperavak stracara...koje su popaljene...
Ja cu se osobno - koliko ja budem mogao zlagati da se poprave i konzerviraju... kao povijesni spomenici jednom prohujalom vremenu...

Milojice
07-09-2005, 14:11
magare ti nabije kevu. Zaboravio si da ce biti doprinosa da vas s×××××o ponovo. Samo ti visi na ovom forumu, a motika ce da radi sama da vas cigane hrani. Milojice ne samo da si glup vec si se ri rodio kroz kevino dupe (ako uopce imas pisljivu kevu). Ajde govno jedno , fantaziraj kako je bilo a matica ti nemoze dati ama bas nista, osim srpsku kurcinu u dupe, sto ti sigurno ne volis jer si naucan na hrvatsku inteligentnu kurcinu. Ajde uzivaj budalo jedna i pisi nam kako je u matici. :smile16:

vi ste
07-09-2005, 16:45
zapadu produzena ruka, i ne vidim zasto bi vas gonio za zlocine kad ste uradili sve ono sto su trazili.Sam dokaz potvrdjuje da je to tako , hrvataju Karadjica i mladica dok za gotovinom se oglase samo radi reda pod maskom.Franjo im je bio pri ruci kao i Bobetko pa nisu se ni nasalili sem sto su ko fol malo mlatili da bi stim sto vise Srba pridobili.Taj Hag je rasno polikicki pakao koji je smisljen samo za Srbe da se konacno uniste po davnom scenariju , pa to svaki pametan zna i kaze i tu nema se vise sta muljati.

Muljaj
07-09-2005, 16:56
ti muljaj, ali nema vise djabe, srbi moraju zapoceti raditi da opstanu. ×××× ih gedjo mnoze se ko govna i nemozes se rjesiti njih. Treba njima odsjeci glavu, kao zmijama, ionace smo najebali od tih pustih srbocigana.

stani
07-09-2005, 18:51
doro ne ritaj se toliko nije ti ovo ustasija vec civilizacija , mars u Iran pa tamo cijeci glave ×××× te hitler u dupe koji te ostavi za primjer sramnog konjusara. :smile16: :))

pogledaj
07-09-2005, 19:40
one brojke sa vasim BNP-ovima..

tek toliko da znas gdje si sa ...i koliko trebas zasukati rukave da se odlijepis od dna...zivog blata u koje ste upali...

E moj
07-09-2005, 20:06
stani, treba vas sjebati a ti vici koliko hoces, govno srbocigansko. A sto zoves kad ste vi navalili na nase starce, zene i djecu 1991? To su moderna doba a ne iranska? Bjez govno jedno, preko Drine u tri pizde materine. Mars stoko u maticu dok i ti nebudes na vrbi.

TRPIMIR
08-09-2005, 00:40
PRESTANITE PSOVATI, PROSIM LIJEPO, VI PROSTACI ODISTA BLATITE HRVATSKU TISUCULJETNU KULTURU

IDEMO DALJE

20. SEPTEMBAR 95.

Srbi u Bosni povukli su vise teskog oruzja, vise od 350 komada koliko je predvidela OUN, iz zastitne zone, na 20 kilometara oko Sarajeva. To su potvrdila tri generala-komandanta Plavih slemova koji su, medjutim ostro osudili bosanske Muslimane sto su ispalili dve granate iz bacaca na srpsku cetvrt na periferiji Sarajeva.
Zajednicka ofanziva Muslimana i Hrvata stoji u mestu.. Da kazemo kao hrvatska novinska agencija HINA, "vojna situacija postepeno se stabilizuje". Nema nikakvog napredovanja na podrucju Banjaluke, ni u pravcu Bosanskog Petrovca, niti u pravcu Doboja. Jesu li se zadovoljili apetiti? Da li je to posledica ostrih opomena OUN i zemalja NATO? Ipak, treba ukazati na jedan izuzetak: jedinice regularne vojske iz Zagreba, koje su juce presle preko reke Save kod usca Une, tamo gde tok reke oznacava granicu izmedju Hrvatske i Bosne i Hercegovine, uputile su se ka Prijedoru. Hrvatska vlada se tako jos jednom pokazala kao lazljivac: upravo juce je potpredsednik Granic objavio prekid svih vojnih akcija. Imajuci u vidu udaljenost snaga Petog armijskog korpusa bosanskih Muslimana od Prijedora, Tudjman je pozurio da posalje svoje trupe sa naredjenjem da krenu napred u istom pravcu sa suprotne strane.
Dva psa oko jedne koske, ali jedan od njih je kod svoje kuce, a drugi je presao preko granice.
Prema poslednjim vestima, ima ne manje od 116.000 izbeglica koji se tiskaju u Banjaluci. Strahuje se da bi drugih 50.000 moglo da izbegne iz Prijedora da bi se izmakli ispred hrvatske pretnje. Bolnice su pune ranjenih i obolelih koji ne dobijaju nikakvu pomoc.
Banjaluka je ostala gotovo bez lekova, hrane i prevoznih sredstava. Novi oblaci se gomilaju nad mirovnim procesom zbog "teskih napetosti" izmedju Sarajeva i Zagreba, koji su saveznici vise po imenu nego na delu. Gomilaju se neresena unutrasnja pitanja federacije, kako stara tako i nova. Jedan zapadni diplomata je rekao: "Hrvatsko-muslimanska federacija u Bosni jos ne postoji zakonski, medjutim jasno je da je Sarajevo slabiji partner".
(nastavlja se)

Mile Ljecnik
08-09-2005, 00:59
Cu li ovog VGSa leba ti ?!?!?!?! :smile17:

"Ja cu se osobno - koliko ja budem mogao zlagati da ..... "

Ko tebe osobno i za sta pita supak jedan? :)) :smile06:

Ne kenjaj nego se nakljukaj tabletama, onda ..... znas ono, kao i obicno .... leptiri, pticice, zubor potocica ..... TILT! :))

On ce se zalagati osobno :)) :smile06: :)) :smile06: hehehehehe ehehe! :smile06:

VELIKO GOVNO SRPSKO
08-09-2005, 09:08
....

prolaznik
08-09-2005, 10:19
Da ××××te, "On ce se zalagati osobno" ........ ahahaha aha ahahaha aha! :)) :smile06: :smile06: :))

Jao VGSe BRE, sto ti mlatis ××××te! :)) :smile06:

Govno
08-09-2005, 20:48
Trpimire, daj nesto novoga da prestanemo psovati tvoju ××××nu, posranu, popisanu, glupu, kurvu kevetinu. Keva ce ti da krepa kad dozna da si prodao svoju bracu hrvate. ×××× ti magare tu pisljivu majku, ako nemozes da komentiras na nesto, onda nemoj niti prepisivati neke pozutjele clanke, o kojima i vrapci na zici pjevaju. Nemas ti nista u glavi, osim govana naravno, da bi mogao komentirati ne bilo koju temu. Mars u ××××× materinu stari "hrvatina".

Stjepan
09-09-2005, 12:29
ovome majmunu je govno stalno u ustima!
kako ti ne dosadi ××××te? mora da te neko za×××× da ti treba vitamina, pa ti pravo njuskom u govno i ne vadis ga iz usta od tada! :))
Ej, kretenu, mislio je na voce, povrce, tablete sa vitaminima - ne govna! :))

TRPIMIR
12-09-2005, 13:10
PRIJE NEGO STO NASTAVIM, SAMO DA KAZEM DA ME JE SRAMOTA KAO HRVATA POSLIJE NEMILIH I NADASVE SRAMOTNIH DOGADJAJA NA MALTI

(idemo dalje)
Ministar inostranih poslova iz Zagreba dao je obavestenje da je formirana mesovita hrvatsko-muslimanska komisija da bi se suocila sa problemima koji su iskrsli po pitanju bihackog aerodroma "Zeljava", oko kojeg se otima i jedna i druga strana. Radi se o tome da treba povuci demarkacionu liniju izmedju dve zemlje pocev od podrucja aerodroma koji "se nalazi delimicno na hrvatskoj teritoriji". Zasad, odluceno je, njime ce se upravljati suvlasnicki, a posle ce se videti...
List Delo iz Ljubljane, izvestavajuci o tekucem misljenju u Sloveniji, pise da veoma malo njih veruje da ce se rat u Bosni uskoro zavrsiti. Poslanicka skupstina hrvatskog parlamenta je raspustena. Novi narodni predstavnici (do sada 137, ubuduce 127) bice izglasani 29. oktobra. Tako je rekao Tudjman i tako je i bilo.
Na svojoj poslednjoj sednici, Sabor je prihvatio dva zakona: izborni i zakon o popisu stanovnistva. Sve amandmane opozicije odbila je glasacka masina partije na vlasti koja ima apsolutnu vecinu u zakonodavnom organu.
Popis stanovnistva, drugi u Hrvatskoj u ovoj deceniji i prvi u istoriji zemlje posle nezavisnosti, bio je nametnut - kako je objasnjeno - jer demografska slika koja je dobijena marta 1991. potpuno se raspala. I to je tacno: stotine hiljada ljudi, najvecim delom srpske etnicke pripadnosti, napustili su zemlju ili su iz nje bili isterani; velike mase premestene su iz jednog kraja u drugi (Istra je dozivela pravu invaziju u cilju radikalnije hrvatizacije); duboko je izmenjena etnicka struktura. Ali zar nije trebalo sacekati rezultate popisa koji ce se obaviti u prvoj polovini aprila 1996? Nije, rezim je vec utvrdio koliko predstavnika ce moci da imaju pojedine nacionalne manjine: trojicu Srbi, po jednog Italijani i Madjari, Cesi i Slovaci zajedno, jos jednog druge etnicke zajednice od nekog znacaja: Rusini, Austrijanci, Ukrajinci i Nemci.
Dvanaest sedista bice rezervisano za Hrvate iz dijaspore rasejane po svetu, poznatu rezervu "vrhovnikove" partije, koji je, 1990. godine, prvi put stupio na vlast, pre svega zahvaljujuci finansijskoj pomoci iz dijaspore starih ili neo-ustasa; dijaspora je nastavila da ga subvencionise i na izborima iz 1992. i 1993. Njen uticaj na politiku zemlje bice mnogo jaci. Pribegavanje prevremnim izborima, prema objasnjenju koje su u Parlamentu dali poglavari HDZ, postalo je neophodno ne samo zbog "demografskih promena do koji je doslo u zemlji" nego i zbog prelaska, cak 24 clana parlamenta razlicitih pripadnosti u druge partije. Prelasci koji su neznatno oslabili parlamentarnu vecinu Tudjmanove partije (koja se popela na vlast sa 40 odsto glasova od onih koji su glasali i sa jedva 27 odsto od ukupnog broja onih sa pravom glasa).
Sada, posto zeli da bude apsolutni gospodar i ukloni bilo kakvu ozbiljnu demokratsku kontrolu, autokrata iz Zagreba se oslanja na plebiscitarnu vecinu, zeli da svede opoziciju na pravi i obicni ukras, na "demokratski" paravan iz kojeg se krije stvarna diktatura. I tako, ovaj put nije bilo administrativnih izbora koji su uvek vezivani za one parlamentarne. Ne koriste rezimu, jer na lokalnom nivou, od opstina do oblasti, nema nikakvog oblika ozbiljne samouprave; sve je centralizovano, sve zavisi od centralne vlade, lokalne ustanove mogu da odlucuju samo o pitanjima od male vaznosti i, kao da to nije dovoljno, kontrolna vlast poverena je vladinim poverenicima i komesarima koji su postavljeni uz predstavnike i predsednike opstina.
(nastavlja se)

Sto
12-09-2005, 13:44
Je tebe sram, govno cigansko?
Zar si zbilja toliko glup, da mislis da tvoji zastarijeli clanci imaju ikakve veze? Idi u ××××× materinu srpski ciganine i nemoj se praviti da si pizdunski hrvat, jebalo ti magare kevo.
,,,,,,NASTAVLJAMO.......
TRPIMIRE, zbilja si GLUPI GEDJO. :smile16:

@tomic
12-09-2005, 18:44
mamlaze, sta ti je "kevo"? :))

hehehe, ××××te pa sudeci po tvojim "inteligentnim" (hahaha :)) :smile06: ) postovima, ti nemas nista drugo u glavi nego onaj retki, zitak proliv, kojim usmrdjujes sve oko sebe, evo i forum si nam sav zagadio! :))
Ajde bre ××××××tino sidji nam s kurca (dosta si sedao - od××××, posalji mamu) i nestani sa foruma, pusti ljude sa mozgom medju usima da diskutiraju i zajebavaju se! :))

Ajde sad - strafta! :))

---------------

Trpimire, shvatam da se stidis, ko se nebi stideo ovakvih divljaka, gde god se pojave pokazuju svetu ko su i kakvi su! Gamad! Stoka divlja! Srecom nisu svi u Hrvatskopj kao oni (ili ova ameba iznad mene), zahvaljujuci tebi i tvojim istomisljenicima svet saznaje pravu istinu o svemu, zahvaljujuci tebi i tvojim istomisljenicima, hrvatska ubira pozitivne poene vani! :))
Zivio! :))

daj reci
12-09-2005, 18:54
Fred koja je poruka lijepljenja nekih bezveznih komentara na neke stvari=?? (ja sam neupicen u detalje)

Sta je konkretno tu u tome??

Ti dobro znas da vas u HR ne zelimo... da ste potrosili svu vjerodostojnost, da ste
izdajice,
podmukli rusliacki elementi
lazovi,
...i manje vise sve najgore...

i da smo vas se uglavnom rijesili...

da ste dobili 3 mandata (da li to tako pise?) i da su to tri mandata previse...

jer niste zasluzili NISTA!! NULA...

zivote smo vam masovno postedjivali...
ali za to nista ne dobijamo nazad...nego samo daljnje ×××××rije...

Jebote
12-09-2005, 20:37
@tomik, dali si i ti hrvat? Gadno je to, kad moras, da bezis bre iz raja u pisljivu maticu. Naucit ces se bre da zivis sa svojim ciganima i sve ce da bude OK. :smile16:

TRPIMIR
15-09-2005, 12:18
HAJDE DA NASTAVIMO (IMA JOS PUNO)

U danasnjem dnevnom listu Novi list citam naslov koji kaze: "Tudjmanova drzava postala je drzava kriminalaca". Dobro sintetizuje dugi napis Dragutina Hlada, potpredsednika Nezavisnih demokrata (bivsih tudjmanovaca). Podsecajuci na "ogromne uspehe" kojima se Tudjman hvalisao u nedavnim govorima, Hlad ih nabraja, pocev od "pljacke narodne imovine" kroz privatizaciju; partija na vlasti pokusava da zabasuri ovu pljacku podsticuci u Hrvatskom narodu najnize nacional-sovinisticke instinkte. "I ne samo to. HDZ je postala partija fasisticke oligarhije cija jedina uloga je, ciji jedini zadatak je legalizacija ove pljacke i zastita interesa pljackasa". "Kada se jedna drzava i jedan rezim pretvaraju u drzavu i rezim kriminalaca, ona radi u korist kriminalaca i zivi u kriminalu. Hrvatski narod se nije borio za slobodu i nezavisnost da bi njime upravljala saka kriminalaca".

I dalje: "Tudjman se hvalise da je ukljucio u Ministarstvo inostranih poslova 200 Hrvata iz dijaspore, ali sta je bilo sa 100.000 Hrvata koji su pobegli iz Hrvatske od kada je Tudjman stupio na vlast i u trenutku kada nam je potrebno da ponovo ozivimo prostrane regione koji su ostali opustoseni? Je li to uspeh?". I jos: "Je li mozda uspeh sto Hrvatska postaje Eldorado sverca i medjunarodnog organizovanog kriminala, zemlja u kojoj nema pravne drzave, gde Ministarstvo finansija pribegava teroristickim metodama da bi unistila male preduzimace koji politicki nisu po volji rezima?". "Moze li se govoriti o pravnoj drzavi kada u predsednikovoj pretorijanskoj gardi sluze obicni delinkventi i lica osumnjicena da su ratni zlocinci?".
Posto je nazvao Tudjmana "Sadam Husein made in Hrvatska", Dragutin Hlad nabraja niz cinjenica kao dokaz nepostojanja slobode i demokratije u zemlji koju on naziva "Tudjmanistan" i "Hajduckistan". Ogranicavamo se na mali broj primera: "Da nije mozda anomalija sto predsednik republike, u svojstvu predsednika svih gradjana, nastavlja da bude predsednik partije i nosilac liste kandidata HDZ na izborima?". A sta cemo sa pravom glasa koje je dato dijaspori? Na stranu to sto ce gradjani Australije i Hercegovine moci da odlucuju o sudbini Hrvata u Hrvatskoj, ostaje pitanje broja: rezim kaze da Hrvata u inostranstvu ima 420.000 i da ce imati 12 poslanika. Iz kojeg popisa stanovnistva je izvukao ovaj broj? I zasto da bude po jedan poslanik na svakih 40.000 emigranata dok je za birace u domovini odnos jedan poslanik na 80.000?
(nastavlja se)

Trpimire
15-09-2005, 13:24
××××× ti kevu, idi jebati Jelku Glumicic i prestani srati sa tim starim clancima. Izaberi neke stare clanke, kako su srbi ubijali po Hrvatskoj, ili toga ne postoji govno jedno pisljivo. NO, Idi vec jednom u ××××× materinu. Amen.

i daj reci
15-09-2005, 15:59
zasto te bezvezarije lijepis? Neke clanke o? Necem? cemu? ko je i kako rasporedjivao mandate? sta??

To samo ti znas Fred... i kako kazes ima toga puno..

ISTINE? zar ne ISTINE!!

samo da nam znas barem onako poblize objasniti - STA JE TO ISTINA!??

STA?

ukratko cu ti ja dati kratke crte...

Vi ste htjeli uzurpirati, unistiti, popljackati i istri××××ti HR narod i Drzavu! i SVCE posrbiti...

dobili sye KOLAC KROZ dupe i sad se vrcate i tucate po svijetu...
APARTIDI bez domovine i korijena...

ustvari imali ste domovinu, ali ste je najpodlije izdali...pa kad ste ispusili sad joj pokusavate napakostiti koliko mozete...i naricete vec 10 godina..

i PUSITRE, PUSITE VELIKODUGACKE!!!

Ukratko Fred...to ti je

kako ti kazes ISTINA!!

ZAR NE?

hehehe
15-09-2005, 18:39
Ma samo se ti nam Grgo prestavi , ne bojse roge ti kazu da su to tvoje noge koje vire ispod Srbina ha :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: A sta sramota te se pitpisati kad upotrebljavas domacu naobrazbu a savremenom svijetu :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: domace je domace , sto kaze zagorec :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: .
jeli a kako to ti nisi u svojo zemlji a drugima se izrugujes kako je protjeran i da cvili deset godina , a odakle ti cvilis ako se sme da zna , tamo nisi odakle si rodjen :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: pa sta bi ma da nisi podoban , nema Srba da ti smetaju, ako ti sad ne smetaju samo hrvati bez ono U na k.

:smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06:

Ovaj hehehe
15-09-2005, 19:56
je zbilja dosadan i glup ko cuskija. Idi u ××××× materinu pisljivi cigo.

Svede!
15-09-2005, 23:58
dokle cu ti objasnjavati da se domovina Hrvatska (Tudjmanova), nije predstavila kao prava domovina. Kako ja mogu voleti domovinu i smatrati je pravom domovinom ako me bez objasnjenja otpusti sa posla, npr???
Kako ja mogu voleti domovinu i smatrati je svojom domovinom ako ne uzivam prava kao i svi ostali???

Kako ja uopste da imam poverenja u tu domovinu, ako me ta domovina i njeni simboli i njen politicki establishment asocira na strah i traume iz II sv. rata???

Nece moci Svede, tvoj scenarijo da su Srbi hteli da porobe HR, i to iz cista mira, na jednoj strani zlatni decki, na drugoj agresivni cetnici, na jednoj strani belo na drugoj crno, NE DRZI VODU.
Geneza YU krize i srpsko pitanje u HR je daleko kompleksnije nego sto ti mislis.

Uostalom, Srbi nisu dali zakletvu i potpisali vernost domovini Hrvatskoj, vec domovini Jugoslaviji.

Na kraju sta je domovina? Po tebi, to je neka svetinja (dvolicno, jer i sam ne zivis tamo gde si rodjen), po meni, domovina mi je mesto gde mi je dom, i domovina nikada nece biti u prednosti u odnosu na mene licno i moju familiju.
Na kraju mi nismo radi domovine, vec je domovina radi nas.
Bespogovorna ljubav prema domovini ne mora da postoji.

Mogli bi smo
16-09-2005, 00:08
i ovako da postavimo stvari:

"ustvari imali ste domovinu, ali ste je najpodlije izdali..."

Zar i vi niste uradili isto sa vasom domovinom SFRJ? Zar je niste najpodlije izdali???

Kome si ti Svede potpisao zakletvu?

Ti
16-09-2005, 00:13
nisi radi domovine, vec domovina radi tebe? Jebala ti domovina posranu kevu, govno jedno, znas sto je JFK rekao: Nepitaj sto domovina moze napraviti za tebe, vec sto ti mozes napraviti za domovinu. A ako si ti tako glup srbociganin, idi preko Drine u tri picke materine i vidi sto matica moze da napravi za tebe, cigo garavi.

Ma jedi ti
16-09-2005, 07:18
govna, a necu psovati onu koja te je posrala na dupe. Da se pitala, verovatno ne bi tebe izabrala da rodi.

Americki patriotizam mi nije primer normalnog patriotizma vec primer onoga perverznog koji ide na ××××× i Bogu i celom svetu vise.

Taj patriotizam podrazume "God bless Amerika" u svakoj prilici i neprilici, i na svakom mestu pa i tudjem. "God bless Amerika" nista nije drugo do izdizanje do nebesa svoje nacije, a za ostale ko im ×××× mater, mogu na hiljade da ginu kao mishevi a da se niko ziv ne uzbudi.
"God bless Amerika" znaci i dvolicnost i hipokriziju do neba.

×××× se i ti i JFK koji je od svoje domovine zaradio rascopanu lobanju - ubili su ga gore nego psa, kako njega tako mu brata.

Da li iko moze biti zadovoljan domovinom gde moze najcrnjom diskriminacijom i samovoljom vlasti biti izbacen sa posla, kome se ne garantuju slobode, sigurnost, ravnopravnost sa ostalima, gde vlada korupcija, nepotizam, sebicnost, gde se racuna politicka podobnost.

Koliko para toliko muzike, koliko fer odnosa domovine prema meni, toliko moje ljubavi prema domovini.

Zar na stotine hiljada tvojih sunarodnika nije otislo iz HR trbuhom za kruhom, u neku drugu domovinu koja ce im pruziti vise??? Sta se pravis lud?! To je proces koji i dan danas traje.
I taj narod zna se kome placa porez, ali isto se zna po cijim putevima vozi.

Koje je tvoje misljenje o ljudima koji su otisli od svekolike Tudjmanove "demokratije"??? Da nisu mozda izdajice, ljudi operisani od patriotizma, ha?
Jeste, da pitamo ×××××, to je pametan svet koji su stavili domovinu na prvo mesto, a sebe i svoju familiju na PRVO, i od mene zasluzuju svaku pohvalu.

ispravka
16-09-2005, 07:22
...to je pametan svet koji su stavili domovinu na pravo, realno mesto, a sebe i svoju familiju na PRVO...

I jos nesto
16-09-2005, 07:32
sta ti to znaci ljubav prema domovini i parola "mi smo radi domovine" u eri globalizacije. Hoces tako da cvilis i kad HR udje u EU?

Jeste Amerima ce i dalje biti sveta parola "God bless America", ali zato sto ce ta Amerika i u svetu globalizacija biti sila koja vedri i oblaci, i koja namece milom ili silom drugima kako ce ziveti, a sta ce bit HR spram tom Amerikom?! Pa jedan kvart Njujorka ima veci budzet od HR.

I jos jedna stvar, JFK je dao tu cuvenu izjavu 61., u godini najvece svetske podele (blokovske podele) kada je na pomolu bio III sv. rat. Od tada se svet bitno promenio - globalizacije nije bilo ni u masti.

Interesantno
16-09-2005, 13:06
da napadas amerikance i Kenedija za njihove poglede u politici. Bre gedjo i ja se slazem sa tobom. da su bahati i da vjeruju u ono: JA SAM AMERIKANAC, I NEMA DRUGOG COVJEKA OSIM MENE.
Ali reci ti meni kakva je razlika izmedju njih i vas srba?
Nema razlike, jer obadvojica hocete da "VLADATE" tudjim teritorijama, samo sto oni imaju materjalnu mogucnost za to, a vi nemate materjalnu niti umnu mogucnost, jer da imate cijeli Balkan bi bio srpski i tada bi se mi drugi mogli jebati u dupe. Pokusali ste to napraviti sa kucom KARA-djordjevic, ali ××××ga, nemre tako bre.
Da se vratim na domovinu, nemoj da je oruzano napadas, jer ces uvijek dobiti po picki i ako je ne volis ili zivot u njoj od×××× iz nje ×××××ti materina. Sigurno da smo bjezali iz Hrvatske (ukljucujuci i ja) ali ne zato sto nismo volili Hrvatsku, vec sto nam je bio pun ××××× srpskog tlacenja. Ako ne vjerujes u to, samo pogledaj koliko se je igradilo u Beogradu prema Zagrebu?
Gdje je novac u ono vrijeme odlazio Od turizma, industruje, poljoprivrede itd.
Ajde bre gedjo, ako ti se ne svidja, idi u tako zvanu maticu i usuti vec jednom. Ali ×××××, nemre bre, pravi srbin nece cigane kod sebe. Nazdravlje bre gedjo i ××××se.

Pa da
16-09-2005, 16:07
×××× te, sve vam Srbi krivi sto ste napustali Hrvatsku.
Dobro majmune, od cega su onda Hrvati odlazili iz HR posle sticanja samostalnosti i to angro (recimo od 95. pa do sada). Jesul' i u tom razdoblju bezali od Srba ili od masnih kolaca ili od neceg treceg, ha???
Mars u ××××× materinu, po tebi su Srbi krivi i za potapanja Titanika, ili jos zesce za nestanak dinosaurusa sa lica zemlje.

Realan si i diskutujes pametno kao i onaj koji se nije rodio.

Jebo
16-09-2005, 16:10
ti magare mamicu PA DA

TRPIMIR
16-09-2005, 23:14
(IDEMO DALJE, IMA JOS PUNO)

I ko daje pravo Tudjmanu da deli Hrvate na one koji su pobornici HDZ i one koji to nisu, da oznaci prve kao patriote a druge... Drugi su mozda izdajnici? I kao da to nije dovoljno, putem raznih kanala, na prvom mestu dnevnih novina i periodicne stampe, partija na vlasti pokusava uporno da proturi tezu prema kojoj je prezivljavanje Hrvatske vezano za vodjstvo jakog coveka, koji ima neogranicenu vlast, a taj bi trebalo da bude Tudjman, koga je vec neko predlozio za dozivotnog predsednika. On sam, motivisuci odluku koju je doneo pre mesec dana da se ide na prevremene izbore, tvrdi da mu je potrebna cvrsta vlada svrstana na liniji njegove partije, "drugim recima potcinjena vlada, njemu slepo pokorna, koja bi mu omogucila da on licno neometano vlada. Je li to demokratija?".
Zavrsavajuci, Dragutin Hlad pise da je sloboda Hrvatske "ugrozena iznutra od onih koji su stvorili sistem antivrednosti, netolerantan prema razlikama... ".Postajemo zabe u mrtvilu kraljevstva Tudjmanistan, zivimo u zemlji u kojoj je i intelektualna elita pocela da lize stopala nosiocima vlasti, klicuci Tudjmanu i njegovoj kohorti pljackasa".
U intervenciji ovog lidera opozicije odrazava se nesumnjiivo klima izborne kampanje. Isto se ne moze reci za dnevni list Delo iz Ljubljane koji objavljuje rezultate demoskopskog istrazivanja iz kojeg proizilazi da se u Sloveniji, gde je ipak snazno negodovanje protiv Miloseviceve Srbije, koji je nazvan "krvnik sa Balkana" i gde su znatne simpatije prema katolickoj Hrvatskoj, Tudjman dopada malom broju ljudi. Ima cak i onih koji ga smatraju ratnim zlocincem (4,3 odsto). Vecina Slovenaca smatraju hrvatskog bivseg komunistickog generala "sasvim bledom fotokopijom predsednika Tita, ciji je bio samo najverniji i ponizni sluga tridesetak godina". Pored toga Slovenci su bili sokirani cinjenicom da "generalisimus" nastoji da se samoproglasi dozivotnim predsednikom nove hrvatske drzave, u kojoj je ogromna vecina stanovnika, zahvaljujuci upravo njegovoj "dalekovidoj" politici, dovedena do bede.
Pre nego sto je raspusten, hrvatski parlament ukinuo je odredbe ustavnog zakona o manjinama koje se odnose na autonomiju krajeva pretezno nastanjenih Srbima. Pored toga Srbima izbeglim iz Hrvatske pod pritiskom vojnih operacija "Bljesak" i "Oluja", koje su od zapadne Slavonije i Krajine nacinili puste teritorije, ostavljeno je 90 dana vremena da se vrate ako zele da sacuvaju vlasnistvo nad imanjima, koja je, u medjuvremenu, zaplenila hrvatska drzava. Inace, u ovom trenutku nijedna vlast u Srbiji, Bosni, Madjarskoj ili u drugim zemljama u kojima su izbeglice nasle utociste, nema pravo da izda ovim nesretnicima pasos ili neki drugi dokument koji bi im dopustio da se vrate... Oni su zarobljenici zatvorenog kruga, jednog opakog komplikovanog mehanizma.
U vezi sa tim lider Srba u Hrvatskoj, Milan Djukic, ucestvujuci danas u debati u parlamentu pre glasanja, rekao je da zakoni koje je nametnuo rezim nastoje da sprece povratak srpskih izbeglica koji su pobegli iz Krajine. Cak su zakoni ustaske drzave za vreme II svetskog rata, dodao je, bili liberalniji i tolerantniji prema Srbima od ovih koji su doneseni Tudjmanovom voljom...
(nastavlja se)

Trpimire
16-09-2005, 23:33
×××× magarac i tvoju kevu, ×××××ne jedan, poseram ti se u usta da imas nesto da zvaces.

Srbin 1
16-09-2005, 23:39
Brate Trpimire, mora da su te ovi hrvatine dobro izjebali kad se toliko bunis proyiv njih. Ajde bre, zaboravi sto su te guzili i zivi svojim zivotom.
Ako ikad dodjes do Beograda bre i mi cemo da te guzimo. A tko ce nego svog svoga, ××××× li te u dupe bre Trpimire.

TRPIMIR
20-09-2005, 00:01
21. SEPTEMBAR 95.

Reka srpskih izbeglica i dalje se uliva u Banjaluku. Krecu se kola pokrivena ceradama, slicna kolima americkih pionira, drugi idu pesice sa malim stadima ovaca i koza. Prema izvorima bosanskih Srba, komanda hrvatske vojske otvorila je vatru na jednu kolonu izbeglica i ubila 12 zena i dece. Medjunarodni komitet Crvenog krsta obavestava da u poslednja cetiri meseca civila, koji su bili primorani da napuste njihove kuce u Bosni ranije kontrolisanoj od Srba, ima 380.000. Njima treba dodati 200.000 i vise Srba koji su izbegli iz hrvatske Krajine.
Ofanziva snaga Muslimana, bosanskih Hrvata i regularnih trupa iz Zagreba protiv bosanskih Srba, je "verovatno prestala". Srbi su, sa svoje strane povukli 250 artiljerijskih orudja i bornih kola sa podrucja oko Sarajeva, za koje se sada smatra da je "izvan opasnosti". Ali moze li se zaista reci da je rat pri kraju? Ne znam koliko se moze verovati izjavama kao sto je ona koja je danas data u Zagrebu: Vlada Republike Hrvatske, sporazumno sa vladom Federacije Bosne i Hercegovine, odlucila je da ne poduzima dalje akcije bilo koje vrste u zapadnom regionu Bosne i Hercegovine koje bi mogle dovesti do sukoba u Banjaluci. Hrvatska vojska koja operise na teritoriji Bosne i Hercegovine ... zavrsice svoje ogranicene vojne operacije na ovom podrucju u sto je moguce kracem roku.
Treba se nadati da ce Hrvatska, jedina koja je izvukla korist iz ovog rata koji traje preko cetiri godine, biti zadovoljna teritorijama koje je osvojila u Bosni i da ce smatrati mnogo vaznijim mir od nekoliko kvadratnih kilometara vise ili manje u pravcu Banjaluke, levo ili desno od ovog grada.
U Mostaru, gde za cetiri i po meseca evropska uprava nije uspela da sastavi dva dela grada koje dele Neretva i neprijateljstvo izmedju Muslimana i Hrvata, vlasti istocnog Mostara odbile su da potpisu dokument izuzetno vazan za prezivljavanje bosanske Hrvatsko-muslimanske federacije. Dokument koji se odnosi na pojacanje i koriscenje dveju hidrocentrala i na snabdevanje elektricnom energijom i vodom grada i podrucja doline koju preseca reka. To je novi elemenat napetosti koji se dodaje tolikim nesporazumima, komplikacijama i uzajamnim sumnjicenjima.
(naravno, nastavlja se)

sompidudlajkurceve
20-09-2005, 04:11
Zelim samo da uputim cestitke Gospodinu Trpimiru za nadolazeci ulaz br. 4000 na ovoj temi! :))

Samo nastavi Trpimire, nauci ovu hrvatsku mladez pravoj istini, ne onoj istini onog krepalog dr. ×××××× Budjmana!

Zivio i svaka ti cast! :)

p.s. za ovu malu dzukelu koja se javi tu i tamo sa dve tri bezvezne reci .... dudlaj ga mamu ti ×××××, a dudlaj ga i Gospodinu Trpimiru, koji vas sve ×××× onim cega se bojite - istinom! :smile06: :)) :smile16:

Pitaj kevu sta znaci dudlati Srbima, mi smo je od milja zvali "Dudlomirka"! :))

Mars bre dzukelo! :))

Bre! :))

Ovo je strasno!
20-09-2005, 05:15
"...komanda hrvatske vojske otvorila je vatru na jednu kolonu izbeglica i ubila 12 zena i dece."

I onda se pitate zasto vas Hag tereti.

Ako ako, bili bi vec u Evropi da niste cinili takve zlocine, a sad eto vam.

Trpimire, svaka cast! Zivio :)

Ovo je ono
20-09-2005, 15:21
sto ide u prilog tvrdnji da je po sredi namerno etnicko ciscenje o kojem sam ko zna koliko puta pisao. Radi se o kontraverznom zakonu o eksproprijaciji srpske imovine ukoliko se ne vrate u roku u kojem im admenistrativni aparat ni u ludilu nije dozvoljavao povratak.

"Pored toga Srbima izbeglim iz Hrvatske pod pritiskom vojnih operacija "Bljesak" i "Oluja", koje su od zapadne Slavonije i Krajine nacinili puste teritorije, ostavljeno je 90 dana vremena da se vrate ako zele da sacuvaju vlasnistvo nad imanjima, koja je, u medjuvremenu, zaplenila hrvatska drzava. Inace, u ovom trenutku nijedna vlast u Srbiji, Bosni, Madjarskoj ili u drugim zemljama u kojima su izbeglice nasle utociste, nema pravo da izda ovim nesretnicima pasos ili neki drugi dokument koji bi im dopustio da se vrate... Oni su zarobljenici zatvorenog kruga, jednog opakog komplikovanog mehanizma. "

TKO
20-09-2005, 15:41
IH ××××, BRE DJOKO?
:smile16: :)) :)) :smile16: :)) :smile16: :)) :smile16: :)) :smile16: :))

Hrvat.
20-09-2005, 22:29
Mracna drzava, stanovnici - najgori ekstremisti, kriminalci i ubice, pokusavali da je osnuju vise puta na isti nacin, pomorom nejaci ..... uspelo im na kraju, na isti nacin na koji su stoljecima pokusavali.

Kratka definicija moje Hrvatske! :( Kako da se ponosim? Cime da se ponosim? :(

:( :(

Ma
20-09-2005, 23:10
idi ti u ××××× materinu, i nemoj se praviti hrvatom bre gedjo ciganine.
:smile16:

TRPIMIR
22-09-2005, 00:18
IDEMO DALJE

Da pojacaju ove napetosti stizu aneksionisticki predlozi hrvatske ekstremne desnice, koja je u koaliciji sa Tudjmanovom partijom. "Hrvatska patriotska partija" zahteva podelu Bosne, sto ce reci pripajanje Hrvatskoj prostranih bosanskih podrucja, pozivajuci se na istorijsko pravo tamo gde hrvatska etnicka skupina nema vecinu, tako da hrvatskom granicom obuhvati veliki deo zemlje sa kojom se granici: "Takozvana turska Hrvatska, to jest zapadna Bosna do reke Vrbas, pripaja se Republici Hrvatskoj kao teritorija istorijski hrvatska, zajedno sa oblastima Bosne i Hercegovine, do linije: reka Vrbas, Banjaluka, Jajce, Travnik, Bugojno, Prozor, Konjic, Stolac, Bileca, kao hrvatska regija u geopolitickom smislu".
Sef posmatraca Evropske unije u Hrvatskoj, Danac Lenart Lesli, kada se danas u Splitu sastao sa predsednikom opstine dalmatinskog glavnog grada nije bio preterano diplomata u izrazavanju svoga misljenja njemu a, preko njega, vrhu u Zagrebu. Hrvatska, tvrdio je, nece moci tako brzo da racuna na pomoc Evrope posle onoga sto se dogodilo u Krajini danima i nedeljama posle ponovnog osvajanja. Ono sto su evropski posmatraci videli u tom regionu, narocito u zoni Knina i svim mestima u zaledju Zadra, baca tamnu mrlju na hrvatsku vladu. Dodao je: "Evropu ne zanimaju hrvatske politicke partije i naredni izbori u Hrvatskoj, medjutim veoma je zainteresovana za demokratske procese; a sve navodi na bojazan da se Hrvatska krece ka jednopartijskom sistemu".
Optuzba za zlocine pocinjene u Krajini posle Operacije Oluja dosla je i od predsednistva Saveza antifasistickih boraca Hrvatske, organizacije bivsih partizana koja je sada potisnuta na marginu drustveno-politickog zivota. Ova organizacija je zahtevala od zagrebacke vlade da "preduzme energicne mere protiv onih koji su se upustili u podmetanja pozara i pljacke" i osudila sa indignacijom "nastavljanje prakse napada na spomenike antifasistickoj borbi". Posebno je konstatovano da, dok skupovima onih koji su se u II svetskom ratu borili u redovima ustasa i kolaboracionista redovno prisustvuju predstavnici vlade, nisu se mogli videti ni na jednoj od 350 manifestacija antifasista u toku ove godine. Ova diskriminacija je iznad svega u protivrecnosti sa onim govorima u kojima Tudjman velica "izmirenje i jedinstvo svih Hrvata u domovini i u svetu".
Poslednji od ovih govora koji je odrzan pre pet dana, komentarise La Voce del Popolo iz Rijeke: "Podele koje su postojale u zemlji - pise direktor dnevnog lista na italijanskom jeziku - izgledaju sada kao da se mogu prevazici zahvaljujuci revizijama istorije koje stavljaju znak jednakosti izmedju fasizma i komunizma". Tudjman moze da "zadovoljno konstatuje kako su konacno zajedno Hrvati koji su pre vise od 50 godina pucali jedni na druge, jedni partizani, drugi ustase". Da li je zaista tako? Ako je zaista postavljen "znak jednakosti", zasto su vlasti uklonile do sada preko 3.000 spomen-ploca i dozvolile da se unisti najmanje 2.000 spomenika koji su podsecali na partizansku borbu?
Vojnu intervenciju Hrvatske u istocnoj Slavoniji i u Baranji, poslednjem komadu teritorije koja je jos u rukama lokalnih Srba koji su se pobunili protiv vlasti iz Zagreba 1991. godine, treba spreciti po svaku cenu. Ona bi se zavrsila neizbezno masovnim bekstvom stanovnistva, to jest etnickim ciscenjem, kao sto se dogodilo za vreme i posle Operacije Bljesak u zapadnoj Slavoniji 1-2. maja i Operacije Oluja u Krajini (Lika, Kordun i Banija) prve nedelje avgusta: reci Gavena Hjuita, britanskog ambasadora u Zagrebu. Nije dovoljno vratiti u te krajeve hrvatske izbeglice, treba stvoriti uslove da bi oni mogli da zive zajedno sa Srbima koji imaju jednako pravo da zive na svojoj zemlji u Hrvatskoj. I ovo su reci britanskog diplomate koji je sustinski prigovorio hrvatskim upravljacima da su na stetu srpskog stanovnistva izvrsili takvo "ciscenje" kakvo na sav glas osudjuju kada pogadja njihov narod.
(nastavlja se)

Carla del Ponte
22-09-2005, 01:40
Trpimire hvala ti za ove clanke, ja ih vec imam u mojoj dokumentaciji, ali pravo je osvezenje citati ih ponovo i to na jednom hrvatskom forumu. Nadam se da ce tvoji clanci doci do mracnih srca i svesti vecine hrvata (koji ih krisom citaju, sudeci prema citanosti teme), tako da i oni progledaju konacno i izadju iz te strasne medijske blokade i ispiranja mozga, kojima ih je podvrgao njihov nekadasnji predsednik, koji bi, uzgred receno, i sam zavrsio kod Slobe u Haagu, samo da nije na njegovu sreco pandrknuo! :))
Ako te interesuje zasto se koristim Srpskohrvatskim jezikom, pa jos "ekavskim" .... taj jezik jeste jedno te isto (ma koliko vi to negirali) dali je "ekavski" ili "jekavski" ili "ijekavski", jos je blizi nego sto su recimo "dalmatinski" i Srpskohrvatski". Meni licno vise svidja "ekavski" i koristim ga radje. :)) Zvuci kulturnije. :)) Nekako ..... Gospodski! :))

Hvala jos jednom,

Tvoja Carla :smile20:

Joj
22-09-2005, 12:59
×××××na!!!!!!
A ti sto se zoves Carla, zbilja si ××××× i to muska.
Za Trpimira znamo da je bio jeban od hrvata, zato ima pravo da se buni, ××××× mu materina.
Opa BRE BATO, ×××××i jedni.
:smile16:

gdje
22-09-2005, 16:38
se skrivaju ti ustaski zlikovci.

Ima ih po svijetu ko govana . glava ko macija guza .

sto se ustase rbiju na celavo;
- zato da svijet shvati da imaju u glavi koliko i u dupetu.

Kad pogledas gore glava ko :smile06:
mores i dole i gore pogesiti neces. :)) :smile16: :))

Tko
22-09-2005, 19:55
je tebe GDJE krstio? Mora da nije imao tri prsta pa si ispao pravi kaurin.
:smile16:

TRPIMIR
23-09-2005, 00:51
U hrvatskim krajevima koji su ponovo osvojeni pocetkom maja i u prvoj dekadi avgusta ove godine ostalo je 2.000-3.000 osoba, uglavnom starijih. Danas hrvatska vlada saopstava da su posle operacije Bljesak u zapadnoj Slavoniji uhapsena 64 Srbina, a posle Operacije Oluja u Krajini 851 Srbin, koji su svi optuzeni za oruzani ustanak protiv Hrvatske i za ratne zlocine. Prakticno svi muskarci pod oruzjem, zarobljeni ili uhapseni u borbi, proglaseni su zlocincima. Ni na koga nije primenjena amnestija koju je Tudjman obecao onima koji budu polozili oruzje.
Hrvatska sekcija Helsinskog odbora za ljudska prava poslala je otvoreno pismo zagrebackoj vladi u kojem prijavljuje dva slucaja: sa jedne strane Tudjmanov rezim nagoni hrvatske izbeglice, koji su pobegli ili isterani iz Krajine 1991, da se vrate u taj kraj i na silu prisvaja i hrvatske izbeglice koji su pobegli ili su isterani iz Bosne koju kontrolisu Srbi; sa druge strane pribegava svim mogucim lukavstvima da bi sprecila povratak u Hrvatsku i na njihova imanja Srbima koji su izgnani ili su masovno izbegli iz Krajine i iz zapadne Slavonije. Naveden je i jedan dogadjaj koji duboko uznemiruje: cetiri porodice hrvatskih gradjana, Srba iz Krajine koji su pobegli zajedno sa zemljacima u Srbiju za vreme operacije Oluja, odlucili su da se vrate kuci.
Srpske vlasti su ih pustile da odu, madjarske vlasti su ih pustile da predju srpsko-madjarsku granicu i dozvolile im da predju preko njihove teritorije do hrvatske granice, na prelazu Barc-Terezino Polje, ali hrvatske vlasti nisu ih pustile da udju. Traze im "nove hrvatske isprave" koje nisu hteli da im izdaju ni ured hrvatskog predstavnistva u Beogradu niti hrvatska ambasada u Budimpesti. Na taj nacin, vec danima ljude generacije izmedju 1915. i 1925, dakle stare izmedju 70 i 80 godina, najvecim delom obolele, podsticu da se vrate u Srbiju da tamo umru. To je humanost najveceg katolika Tudjmana, lazljivca koji je, pritisnut zapadnim silama, uputio poziv Srbima iz Krajine, hrvatskim drzavljanima, da se vrate u svoju zemlju. Pokazalo se da je taj poziv opaka sprdnja.
U stvari Tudjman ne zeli da se izbegli ili izgnani Srbi vrate i na taj nacin ponovo otvore "srpsko pitanje" u Hrvatskoj koje je, kako je imao obicaj da kaze u nekoliko govora, smatra on, zauvek resio "iscupavsi vekovnu rak-ranu" iz hrvatskog tela.
Jedan hrvatski kolega ne suvise privrzen rezimu, Damir Maricic, u jednom svom napisu obnavlja secanje na dogadjaj zabelezen u Zadru novembra 1944, nekoliko dana posle ulaska jugoslovenskih trupa u ovaj grad. Neki Bepi, gradjanin Zadra koji ce otuda kroz koji mesec otici u Italiju kao jedan od mnogih izgnanika, osvrnuo se i procitao na mnogim vratima kuca - postedjenih od angloamerickih bombardovanja - natpis "zauzeto". Misleci da ta rec oznacava neko jugoslovensko prezime, Bepi je uzviknuo: "Kakva velika porodica ovi Zauzeto!" Jugosloveni koji su se u to vreme slivali u osvojeni grad, prisvajajuci protivpravno stanove i kuce koje su napustili italijanski stanovnici, ispisivali su na vratima ili po zidovima rec "zauzeto", ili svoje prezime. Ista stvar se dogadja sada u bivsoj Krajini ociscenoj od Srba, pocev od neposrednog zaledja Zadra.
Osvajaci su pozurili da napisu rec "zauzeto" uz dodatak "Hrvat" na kucama koje su prisvojili. Na onima koje je postedeo osvajacki bes "oslobodilaca".
Drzeci se onoga sto je rekao hrvatski premijer Valentic na sednici izvrsnog odbora koji je odrzan u Kninu posle osvajanja grada, na teritoriji Krajine ostalo je slobodno 123.000 stanova u koje je vlada iz Zagreba nameravala da useli 123.000 hrvatskih izbeglica.
(nastavlja se)

I jos
23-09-2005, 01:03
VGS ume cesto da kaze kako smo se mogli dogovoriti.

Sa kim se dogovoriti? Sa tim lukavim podlacem, koji je za medjunarodnu javnost govorio jedno, a prava politika mu bila sasvim nesto drugo.

Secajuci se njegovih govora jos za vreme mira, namera mu je bila jasna i nedvosmislena jos onda - proterati Srbe iz HR.

Trpimire, jos jednom svaka ti cast!

Trpimire
23-09-2005, 01:09
Primi kurcinu u usta.
Bravo bre Trpimire, stara cetnicka guzico.
Sad sam ubedjen, bre guzico Trpimire, da te je neki hrvat dobro naguzio.
Ajde ×××××u, samo ti pisi i zadovolji svoje male srbicice, govno jedno. :smile16:

glupanderu ......
23-09-2005, 01:17
Nije ni cudo sto ova tema dobija na citanosti kada ovaj hrvatski ×××××n non-stop visi tu i pokusava nekoga da .... valjda iznervira, sta ja znam! :))

Koliko je glup, nema pojma .... jer bi inace i sam vidio da svaki put kada nesto napise (u 100% slucajeva, samo gluposti koje nemaju veze sa mozgom), on samo podize rejting temi i istu podize na vrh forumske strane. :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06:

Ali .... ×××××n kao ×××××n .... on to ne shvata nego se nastavlja svadjati sa nekim .... sa kim, ni to veze nema koliko je glup, samo svrlja ××××××stine koje niko ne ×××× ni zarezuje. :))

Interesuje me stvarno .... jel´ ovaj ×××××nder oslikava intelekt prosecnog hrvata? :)) :smile06:

Evo ti
23-09-2005, 14:32
Ja pisem sto je mene volja.
To su rijeci tvog govna Trpimira.
Ako taj ciganin pise sto on hoce,
zasto nemozem ja?
Dakle govno, srbocigansko, idi u ××××× materinu.
FREE COUTRY CRATIA, NO ××××ING SERBS.
:smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :smile18:

evo opet ove amebe
23-09-2005, 20:33
Hahahahahahahahahahahaha! :)) :smile06:

Evo ga ovaj debil opet .....

"zasto nemozem ja?"

Ahahahahaha haha ahahahaha! :))

O sunce ti ××××× kako si glup i nepismen :))

Kakav
23-09-2005, 20:49
si ×××××n hehehe, ×××× ti magare kevu. :smile16:

autoru ove teme
28-09-2005, 23:16
- prvo,
nemojte se toliko zajebavati sa ovim nepismenim kretenom, nije on kriv, on je hrvat, sta on moze, iz te koze ne moze jadnik. :)) ignorisite dileju, koja vam je korist njemu nesto napisati kad jadnik nema pravopisnu osnovu da vam odgovori nego mulja kao kakav slepac.

------
------

Gospodine Trpimire, ove tvoje tekstove citam u jednom dahu, za sada sam procitao samo dve stranice, kasno je nemam vremena veceras, ali cu ih procitati sutra sve do jednoga. Nastavi molim te ako imas jos materijala.
Nadam se da ti nece smetati ako tvoje tekstove objavim na nekim drugim forumima, znam da bi se rado i sa interesovanjem citali.

pozdrav. :)

TRPIMIR
29-09-2005, 11:09
IDEMO DALJE

Sada, iako je vec takoreci gotova stvar da se srpsko izbeglo stanovnistvo nece vratiti - jer im nece biti omoguceno da se vrate - izgleda da za ostale izbeglice ili hrvatske naseljenike nece tako brzo biti mesta. Nema stanova! Avanturisti svih vrsta, uobicajeni "heroji patriotskog rata" i pravi pravcati kriminalci, izbacuju veoma retke vlasnike koji su ostali, izbacujuci i hrvatske izbeglice koje su se vratile kuci, sejuci teror, prisvajajuci kuce, stanove, prodavnice, industrijske pogone, zemlju. Sama vlada, posto je nedeljama davala odresene ruke "patriotima"-kriminalcima sada uvidja da ne raspolaze ni stanovima koje bi morala da dodeli lekarima i drugom sanitetskom osoblju (samo u Kninu potrdebno ih je 150), uciteljima osnovnih skola, nastavnicima srednjih skola, policajcima, vojnim sluzbenicima, cinovnicima raznih drzavnih i opstinskih ureda.
Situacija je haoticna ne samo u Kninu, nego i u Benkovcu, u Obrovcu i u drugim podrucjima Like, ali dovoljno je ostati u Kninu da bi se dobila slika nesrece koja je sveopsta. U Kninu i u drugim manjim gradovima Krajine, na imanjima i u kucama Srba, Tudjman i njegov rezim hteli bi da ustolice Hrvate iz dijaspore koje dovode uglavnom iz Australije i Latinske Amerike (Cilea i Argentine na prvom mestu) gde su nasli utociste ustase koji su pobegli iz Jugoslavije krajem II svetskog rata; Hrvate koji su pobegli iz Bosne i Hercegovine i iz Vojvodine; veterane pobednickih bitaka ponovnog osvajanja, ali i mnogobrojne njegove emisare kojima je - posto su mu slepo sluzili u najraznovrsnijim "misijama" - Tudjman obecao kucu i polozaj u "oslobodjenim" krajevima. Ministar zdravlja, Andrija Hebrang, zali se na cinjenicu da od 600 zdravstvenih radnika, koji su pobegli iz Krajine 1991.
godine i smestili se negde drugo, sasvim mali broj njih zeli da se vrati. Isto se desava i sa skolskim radnicima, a cak i sa izbeglicama koji su bili zaposleni u nekim industrijskim sektorima. Kao izbeglice i hrvatske patriote, imali su prednost pri zaposljavanju u Istri, u Rijeci i u drugim gradovima Hrvatske koje nije pogodio rat i sada nemaju mnogo volje da se vrate u Krajinu. Ali ako stari stanari starosedeoci ne zele da se vrate - i zbog toga sto se osecaju neprijatno uz kolonizatore koji su dosli ili koji dolaze iz dalekih krajeva i zemalja, koji su za njih stranci iako su im sunarodnici - postoji medjutim nekontrolisani priliv i nezadrziva trka u zauzimanju kuca i stanova od strane avanturista i kriminalaca svih vrsta. Kao da nije bilo dovoljno, "nastavlja se sa pljackanjem i paljenjem kuca", pise Damir Maricic. I to se ne dogadja samo po gradovima nego i po selima.
"U seoskim podrucjima, nazalost, celokupna stambena imovina je unistena -obavestio je predsednik oblasti Zadar-Kninn, Sime Prtenjaca, ministra za useljavanje Marijana Petrovica - a ja nemam nameru da ispitujem nacine i uzroke ovih razaranja". Oni su uostalom dobro poznati. Srpske vlasti Krajine dopustile su razaranje kuca izbeglih Hrvata, hrvatske vlasti nisu ni prstom mrdnule da bi sprecile, posle ponovne okupacije oblasti, unistavanje imovine Srba.
(nastavlja se)

Svede, citas
29-09-2005, 11:26
li ti ovo:

"U seoskim podrucjima, nazalost, celokupna stambena imovina je unistena -obavestio je predsednik oblasti Zadar-Kninn, Sime Prtenjaca, ministra za useljavanje Marijana Petrovica - a ja nemam nameru da ispitujem nacine i uzroke ovih razaranja".

Eeej, celokupna stambena imovina je unistena!!!!!!!!!!!!!!!

Idemo dalje.
Kao sto znamo, Tudjman se preracunao misleci da ce dovuci emigraciju iz Juzne Amerike, Australije i ostale dijaspore.
Kako bundevi nije tada bilo jasno da niko nece pristati da menja konja za magarca. Posle ko zna koliko godina provedenih u inostranstvu, resiti naseliti se u onu vuko××××nu gde nema fabrike, niti bilo sta da se radi, ni za lek, bio bi potez jednog ludaka.

TREBA
29-09-2005, 12:24
VAS SVIH UNISTITI, STOKO CIGANSKA.
TRPIMIRA JOS DUPE SVRBI OD TOVAROVOG KURCA.
××××× VAM MATERINA, BRE BRE BRE GEDJE.
:smile16:

TRPIMIR
29-09-2005, 15:19
Na podrucju gde je u aprilu 1991. zivelo 450.000 ljudi, danas nema mesta ni za 20.000. Razaranja, uz dopustenje ili bez, nije vazno, pocela su od 8. avgusta da bi se sprecio povratak odbeglih Srba; danas Zagreb uvidja da nije u stanju da zaustavi palikuce i pljackase i konstatuje gorko da ne moze da obezbedi smestaj cak ni svojim cinovnicima u tom kraju koji se tretira kao ratni plen na tipican srednjovekovni nacin. "Za mnoge su novooslobodjeni krajevi - kaze Maricic - postali Eldorado".
Hrvatski predsednik Franjo Tudjman uklonio je sa komandnog polozaja generala Vinka Verbanca (Istranina po rodjenju) i predao ga disciplinskoj komisiji "zbog posledica jedne vojne akcije koju je preduzeo na sopstvenu inicijativu". Ima nesto mutno u svemu tome, ali danasnje saopstenje "Vrhovnika" ne daje objasnjenje. Izgleda da je do nezeljene vojne akcije doslo u Bosni.
Odnosi izmedju Hrvata i Muslimana u Bosni i izmedju Sarajeva i Zagreba postali su veoma zategnuti; to su rivalski odnosi. Do krvavih sukoba izmedju jedinica saveznickih vojski nije doslo samo kod Bosanskog Petrovca (kazu "greskom") nego i juzno od grada Jajca. Mrtvih je na desetine. Jedinice Sedmog bosanskog korpusa pokusale su da udju u grad koji su zauzeli Hrvati, a ovi su odgovorili otvaranjem vatre. Od Jajca, u kojem su ranije Muslimani bili u vecini, Hrvati bi hteli da naprave prestonicu "Republike hrvatske Herceg-Bosne". Pored toga oni bi, iako cine svega 14 odsto stanovnistva, hteli da zadrze u posedu svu teritoriju (oko 21 odsto) koju su do sada osvojili da bi podrzali ofanzivu saveznika protiv Srba, naduvavajuci tako ne dvojnu federaciju, nego svoju "republiku". I, indirektno, "rodnu grudu" Hrvatsku.
(nastavlja se)

Trpimire
29-09-2005, 17:34
Zbilja si ××××××. :smile16:

TRPIMIR
30-09-2005, 00:26
Pravi ciljevi hrvatske politike otkrili su se u vezi sa Banjalukom. Jos pre nego sto su se hrvatska i bosanska vojska priblizile Banjaluci, Tudjman je pustio svoga glasonosu da govori: politicki sekretar hrvatske vladajuce partije, Zlatko Canjuga, vikao je na sav glas kako je "Banjaluka oduvek bila hrvatska a takva ce i ostati" dodajuci, uzgred, da su Tudjman i njegova partija nadmasili velicinom poduhvate hrvatskih kraljeva Tomislava i Zvonimira, pod kojima je srednjovekovna Hrvatska dostigla vrhunac svoga sjaja. Potom je nagovestio "povratak Hrvatske u Banjaluku i, ako je moguce, na reku Drinu" jer "hrvatske zemlje u Bosni i Hercegovini fundamentalno su zainteresovane za stvaranje hrvatske nacionalne drzave".
Geografske karte Bosne, koje je stampa ovih dana objavila u Zagrebu, tretiraju Hrvatsko-bosansku federaciju kao tampon-zonu izmedju Hrvatske i Srbije i prema tome kao tampon -drzavu pod hrvatskim protektoratom.
U hrvatske apetite u Bosni vise niko ne sumnja, ali moguce su dve varijante: a) podela na tri dela po etnickom principu, pracena pripajanjem srpskog entiteta Srbiji, hrvatskog entiteta Hrvatskoj i osnivanjem "male Bosne" u vidu autonomne drzave pod hrvatskim protektoratom; b) obnova formalno unitarne Bosne ali sastavljene iz dva entiteta: Republike Srpske i Hrvatsko-muslimanske federacije, koja bi bila potpuno ukljucena u interesnu zonu Hrvatske, ili konfederalno povezana sa Hrvatskom. Unutar Hrvatsko-muslimanske federacije, ili "Velike Hrvatske", muslimanima (iz Bosne) bio bi dodeljen status autonomije. Na jedan ili na drugi nacin, izmedju "Velike Srbije" i "Velike Hrvatske", muslimani iz Bosne zavrsili bi kao u indijanskom rezervatu.
U jednom intervjuu koji je dao austrijskom Focus-u, hrvatski predsednik Tudjman tvrdi da "Muslimani mogu i dalje da se oslanjaju na Hrvatsku samo kroz Federaciju (dvojnu)", inace ce im i ova mogucnost biti uskracena. O kakvom "oslanjanju" se radi shvata se u nastavku intervjua, u kojem Tudjman tvrdi da je "u istoriji, veliki deo Bosne geopoliticki pripadao Hrvatskoj" i da su "po poreklu, po jeziku, istorijski i politicki, Muslimani pretezno Hrvati". Dakle, veliki deo Bosne je hrvatski, veliki deo Muslimana iz Bosne su Hrvati. Srbi kao Karadzic i Mladic pokusali su da istrebe Muslimane, Tudjman i njegovi hteli bi da ih asimiliraju i tako ucine da nestanu kao etnicka skupina. To je stav identican onome koji je Tudjman ispoljio "daleke" 1977. u pismu zaverenickom prijatelju u inostranstvu, Bruni Busicu. Pismo se tek ovih dana pojavilo u zagrebackom casopisu Obzor, koji je blizak predsedniku.
(nastavlja se, naravno)

Idi
30-09-2005, 00:33
vec jednom na ×××××, budalo jedna.
Zar zbilja nemas mozga, za bilo kakav komentar?
Samo znas lijepiti zastarele clanke.
Jadan ti budalo "hrvatska", mamicu ti nabijem.
:smile16:

VGSe BRE BRE
30-09-2005, 00:35
Citas li ti ovo VGSe BRE BRE?

"u kojem Tudjman tvrdi da je "u istoriji, veliki deo Bosne geopoliticki pripadao Hrvatskoj" i da su "po poreklu, po jeziku, istorijski i politicki, Muslimani pretezno Hrvati".

Sada tek vidim BRE BRE od koga si ti naucio da MULJAS ! :)) Imas li i ti isto onakvu iskrivljenu njusku VGSe BRE BRE? :))

××××te! :))

VGS ume
30-09-2005, 10:50
da kaze "mi nasem papi obecali da necemo tudje blja blja blja blja blja...."

A sta je ovo VGS-e? Sta je Tucko zeleo, BiH??? E nece moci ove noci.

Nego nesto razmisljam, koliko su gospodina Trpimira ovi postovi tacni, korisni i poucni. Zaista svaka cast, i veliko hvala.

Hajde
30-09-2005, 14:50
VGS-e leb ti se ogadio, kom ste pa×××× obecali da necete prisvajati tudje, i ako jeste, da li se doticni papica odusevio zbog toga???
Mislim, prisecam se nekakvih krstaskih ratova, pa sam zbunjet...

Gukni usrani golube?!
Moz bre da ti i Grgur pomogne.

Nego jel ti citas Trpimirovo kazivanje?
Citaj citaj, pa mi onda dodji praveci se blesav kako smo sve mogli mirno.

TRPIMIR
30-09-2005, 23:33
MENE INTERESUJE SAMO ISTINA
IDEMO DALJE

Citamo: Sto se tice Muslimana njima se priznaje kulturno-verska posebnost, ali se medjutim snazno podvlaci njihovo hrvatsko poreklo i jezik; oni su Hrvati koji su postali Muslimani posle okupacije otomanske pretezno hrvatskih teritorija. Republika Bosna i Hercegovina i Republika Hrvatska su nerazdvojno spojene geopoliticki (strateski, ekonomski i mrezom komunikacija), tako da bi bilo pogubno za muslimansku zajednicu ako bi se odvojila. Dakle, ovo je bila i ostala Tudjmanova teza: veliki deo Bosne je bio i ostaje hrvatska teritorija koja je u proslosti bila okupirana; zbog toga njeno oslobadjanje danas cini legitimnim njeno vracanje Hrvatskoj. Sa hrvatizacijom Muslimana iz Bosne i hrvatizacijom teritorija bosanskih Srba koje su osvojene i etnicki ociscene, kao posledicama.
To je povratak politici Ante Pavelica, ustaskog poglavnika Nezavisne Drzave Hrvatske koja je bila po volji Hitlera i Musolinija.
Za vreme "vodje" Pavelica, Hrvatska je formalno bila kraljevina cija je kruna - kruna velikog kralja Zvonimira - bila ponudjena princu iz porodice Savoja, Ajmonu, ali on se tom krunom nikada nije krunisao. U stvari bila je vice-kraljevina pod nominalnim protektoratom fasisticke Italije, defakto kolonija nemackog Treceg rajha. Hrvatska je danas predsednicka republika u kojoj vecinom u parlamentu, vladom i svim institucijama drzave manevrise jedan covek, Franjo Tudjman, koji je predsednik partije na vlasti, sef drzave, vrhovni komandant vojnih snaga i koji deluje kao autokrata koji namerava da postane - kako ga je nazvao jedan opozicioni list - "Ban Franjo Zvonimir II".
Razgovor o banu (titula koja je dodeljivana kraljevskim guvernerima kraljevina Hrvatske, Dalmacije i Slavonije u kontekstu austro-ugarske imperije) zapoceo je raspustanjem hrvatskog parlamenta, ili zbog razloga radi kojih je, iako raspolaze apsolutnom vecinom u Saboru, Tudjman odlucio da raspise izbore 29. oktobra. Jedan od njegovih zamenika, Vladimir Seks, otvoreno je izjavio da je partiji na vlasti cilj da osvoji 2/3 vecine sto ce joj omoguciti da izmeni ustav, a da nista ne trazi od opozicije. Izmena ustava trebalo bi da dovede do prosirenja vlasti predsednika. Koje vlasti, buduci da je vec ima svu? Prema nedeljniku Globus iz Zagreba, koji se poziva na poverljive izvore, ne samo da ce se prosiriti vlast sefa drzave, nego ce Hrvatska iz republike biti pretvorena u Banovinu, pod kraljevskom vladavinom "bana" Franje Tudjmana.
(nastavlja se)

Je je-ban
01-10-2005, 00:08
Franjo Budjman! Pravio je-ban Vranjo racun bez krcmara u BiH, ali mu je tata odrzao bukvicu, jos mu nije ponudio ni stolicu da sedne onako matoru, vec sve u stavu mirno.
Bilo je : "Drzi tu tvoju glistu i budi presrecan, jer su ti medjunarodne okolnosti isle na ruku, inace i od gliste ne bi bilo nista."

E vala
01-10-2005, 00:23
Trpimire, cestitam ti na 4180 i nesto ulazaka!!! To mu je rekord rekorda na ovom forumu. Nema sumnje u to da te svi citamo.
Samo nastavi, pa cemo 5000. ulazak da proslavimo glamurozno.

O ovom broju ulazak, Vreca Govana iz Svedske moze samo da sanja.

JOS JEDNOM, CESTITAMO!!!

bre bre
01-10-2005, 10:48
Jedna stvar, nema bas sa Trpimirovom temom nekih dodirnih tacaka .... ili mozda ima .....

Dosao mali dr. Sranjo kuci i sa praga kaze tati:

Mali dr. Sranjo: Tata, tata .... danas sam imao prvo sexualno iskustvo!

Tata malog dr. ××××××: Bravo sinko, sjedi pa mi ispricaj!

Mali dr. Sranjo: Pa .... ne bih bas sjedio! :))

:smile06: :smile06: :smile06:

Pitanje hrvatskom delu foruma: Kakvo je to sexualno iskustvo imao mali dr. Sranjo? :))

Hehehehehehehehe! :smile06:

Bre! :smile06:

EGO
01-10-2005, 19:21
Moj VSG-u(P), reako ja tebi mnogo puta... ZAPAMTI TO!: KLIN SE KLINOM IZBIJA!

Da ja idem malo po arhivama i lijepim ti tu sta ste vi radili po HR - MOJOJ DOMOVINI!! ××××× TI MATERINA OPANCARSKO/CETNICKO/KOLJACKA...

Koliko i sta ste sve pobili, pobombardirali, porusili, rastjerali, ucjenjivali, terorizirali...unistavali sve-SVE HRVATSKO!

ZATO, moj VSG-u(P), zato ima da patis, patis, patis, generacijama...
da places
i oplakujes
domovinu koju si izdao,
domovinu koju mrzis iz dna duse
Domovinu kojoj zelis sve najgore

KREPAVAJ - ... narici... i znaj .

da u nju NISI DOBRODOSAO! Ako ipak dodjes, prije ili poslije dogodit ce se nesto - a sta? Vidjet ces...nikad se nezna! Hrvati imaju nos i nacina da prepoznaju ovakve kakav si ti.

Ali koliko je smijesno kad se ovdje na temi inicialno govori: Iskasapljen ( a vidi se jedan mrtav-dakle on nije mrtav - on je "ISKASAOPLJEN"!)...pa onda pljackanje kuca... A cime da odvazaju sve kad vas jos gone... gdje je Drina jos 05-08-1995? i sve te smijesne pojedinacne "excese"...koji se spominju, a 150 000 vas se goni - do Drine u tri pizde materina... a tamo se spominje da su neki vojnici usli u neke kuce...nesto vrijedno uzimali itd... a vas se goni na pretezno HR traktorima i sa pretezno HR bijelom tehnikom i svim ste ste popljackali od Hrvata 1991!

Mater ti ××××× cetnicko/koljacku/perverznu/lazljivu
smrdljivu...

NARICI- dok si ziv! Placi... DOMOVINA je samo jedna moj VSG-u(P)! ZAPAMTI!!'

SAMO JEDNA! I BUDI SIGURAN DA TEBI SRBIJA NIKAD NIJE BILA NITI CE BITI DOMOVINA!!

@tomic
01-10-2005, 19:35
Hehehehehehe! Opet smo VGSu digli pritisak! :)) :)) :))

Tako je VGSe psuj, ×××× mater, zavrti ocima, nakostresi se ..... pokazi da si musko ××××ni papucaru mlohavoga njeznika! :)) :smile06:

Nego samo jednu stvar da ti BRE izobjasnim za kraj BRE!

"da places
i oplakujes
domovinu koju si izdao,
domovinu koju mrzis iz dna duse
Domovinu kojoj zelis sve najgore"

O kojoj domovini ti to pricas? :))

Ti si BUDALOOOOOOOOOOO ubedjen da sam ja ili bilo ko od nas na forumu iz KRAJINE mozda? Ili bilo gde iz hrvatske? :)) :smile06:

Hahahahahahahahahahahaha! :smile06: :smile16: :)) :smile17:

××××te, nije ni cudo, ti si godinama mislio da su svi oni koji su te JEBALI U MOZAK jedna te ista osoba - FREDO! :)) :smile06: :))

Jao kako si GLUP - lajk a tocak BRE BRE! :)) :)) :)) Ma ne ..... GLUPLJI! :)) :smile06: :smile16: :smile17:

Hahahahahahahahahaha! :smile06: :)) :smile16: :smile06: :))

@tomcicu
01-10-2005, 20:03
I ti mozes govoriti o ×××××nima?
Neznam koliko nickova imas, ali pod svakim si zbilja jadan i ×××××v. Nema veze hehehe ili Mile mamino kopile @tomicar ili kako hoces, stvarnost ostaje da si ××××× necvilizovana seljacka (po umu) ××××××.
×××× ti Sv. Jovan kevu, sav smrdis od tog srpskociganskog porekla, bre bre bre ×××××ne @tomski.
@tomski, to je lepi nick, mora da te je netko @tomski naguzio, zato i moras da nosis one hlace, sa velikom guzom, tako da ti sva tvoja govna moze stati u njih.
Pojedi malo vise ta govna, pa ce da ti bude lakse nositi te hlace.
Ajde budalo, od×××× i idi u ××××× materinu.
hehehehehe hahahahaha hohohohohoho
:smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16:

O da
01-10-2005, 20:07
i taj Trpimir, sigurno je bio naguzen od nekoga, tako da nemoze da zaboravi, ××××× li mu materina, bre gre bre gedjo ciganski. :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: bre bre bre bre.

ma leba ti .....
02-10-2005, 11:26
....ciji si ti mali ×××××nderu? :))

Os bananu? Evo ja cu bre da ti koru ogulim bre! :))

Zevaj bre! :))

Zevaj
02-10-2005, 13:48
ti ×××××ne ciganski, da ti stavim kurcinu u usta.
Pa gdje ti "LEBA TI", zar imate "LEBA" bre u Srbiji?
××××× ti materina, ×××××ne jedan.
:smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16:

U Srbiji je
02-10-2005, 15:37
uvek bilo i bice leba. Bila bi i sramota pored Vojvodine i Sumadije da Srbija nema leba.

Dva mora, jbte, Panonsko more i Pomoravlje :) :) :)

hehehehehehehe
02-10-2005, 15:50
Bolje bi ovom majmunu gore bilo da pita one Govnoljube-veterane sto se svakodnevno hrane iz kontejnera za smece imaju li oni leba? :)) I kojeg je ukusa? :))

Mozda bi zbog dobrosusedskih odnosa trebalo pozvati sve te vase gladne Govnoljube-veterane da kada isprazne vase kontejnere pocnu sa ciscenjem nasih .... ekologija bre bre! Zastita sredine bre, zahvaljujuci gladi tih Govnoljuba-veterana-jadnika mogli bi i mi i vi da se otarasimo smeca ..... to bi ti isto bilo kao kada naucnici puste specijalne bakterije da im pomognu da ociste neko inficirano tkivo bre bre! :))

A bata iranac (zagrizi govanjac :)) ) bre bre bre bre bre bre ..... ne brini se ti za Srbiju, bilo je leba i bice ga uvek ..... oce kupis? :)) Imam dosta, jeftino dam, samo da prodam bre bre bre bre bre! :)) :smile06:

hehehe-u
02-10-2005, 16:09
Popusi mi ×××××, ×××××ne.
Dali ti je keva rekla, tko ti je cale?
A imate leba? ×××× vas Sv Jovo, zaokupirali Vojvodinu, poterali madjare i hrvate i sada BRE to je SRBIJA.
××××× li ti cigansku mamicu iako se mije obrijala.
:smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16:

TRPIMIR
03-10-2005, 12:30
(nastavak iz prosloga broja)

Ovaj se vec ponasa kao suveren sa titulama "Vrhovnik" i "Otac domovine". Na svakom koraku ispoljava svoju opsednutost ili sklonost prema svecanim uniformama, cinovima vrhovnog zapovednika, paradama: prema svim manifestacijama licne vlasti. Ukratko Tudjman je vec sada nadahnut carskim uzorom. Sama njegova predsednicka rezidencija u zvanicnim saopstenjima, oznacava se umesto "palata", kao "Predsednicki dvor". U ovaj "Dvor", kada saziva novinare, mogu da udju samo urednici i komentatori kojima je on naklonjen i oni iz "Drzavnosti" organa njegove partije. Kada na nekom sektoru nema novina, nedeljnika ili casopisa, koji se uklapaju u njegove kriterijume, osnuje ih i resi problem. Tako je nedavno, osnovao list za "patriotsku kulturu" Hrvatsko slovo i takozvani humoristicki list koji se okomio na maltretiranu opoziciju.
Nedavno je, pre nego sto je raspusten parlament, njegov predsednik Nedjeljko Mihanovic, bivsi knjizevni kriticar i akademik, podneo predlog koji bi u demokratskoj zemlji izazvao prezir onoga na koga se odnosi, ali Tudjmanu se dopao: predlog da bude imenovan za dozivotnog predsednika. Prema Mihanovicu "od vremena kralja Zvonimira Hrvatska nije imala drzavnika zasluznijeg od Franje Tudjmana, oca domovine".

(nastavak u sljedecem broju) - THE END 41 :)

Evo ga
03-10-2005, 13:09
Mother-××××er Trpimir.
Joj brale sto si glup, ××××× ti materina.
:smile16: :smile16: :smile16: :)) :)) :)) :smile06: :smile06: :smile06: :smile18:

TRPIMIR
04-10-2005, 00:03
MNOGO SAM POCASTVOVAN STO ME SVI OVOLIKO CITATE, I MOJI HRVATI I SRBI I SVI OSTALI
IDEMO DALJE

Za tri dana u Njujorku bi trebalo da se sastanu ministri inostranih poslova Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ali vlada iz Sarajeva (Izetbegovic) odbija da ucestvuje. Rat se, u medjuvremenu, ponovo rasplamsao: u "Brckom koridoru", koji spaja Srbiju sa delom Bosne koji kontrolisu Srbi, duz granice sa istocnom Hrvatskom, muslimanske trupe su naglo krenule u masovnu ofanzivu, koja, medjutim, nije imala uspeha. Bosanskim Muslimanima je cilj da izoluju Banjaluku i Doboj, ali pokazalo se da je protivnik zilav; nema nameru da ustupi druge teritorije. Stavise, bilteni govore o intenzivnim srpskim napadima na "Oraski dzep" i na teritoriju Ravne-Brcko. Ovaj poslednji grad bombardovale su hrvatska i muslimanska artiljerija tako da je medju stanovnistvom bilo mrtvih i ranjenih.
Mir je doveden u pitanje pretnjama hrvatskog generalisimusa-predsednika. U veoma euforicnom govoru koji je odrzao u Vinkovcima, 17 kilometara jugoistocno od Vukovara, okruzen pravom gomilom ministara i generala, ocima okrenutim i rukom ispruzenom u pravcu onog komada zemlje (4,5 odsto od Hrvatske) koji je jos u rukama Srba iz istocne Slavonije i Baranje, Tudjman je rekao da je prosle godine obecao da ce doci vozom iz Zagreba da se sastane sa njima, i da je odrzao obecanje. Obecao je i gradjanstvu Splita da ce vozom doci u taj grad i odrzao je obecanje. U stvari isao je helikopterom. Obecao je - kaze - gradjanstvu Splita da ce vozom doci u taj grad, prolazeci kroz Knin, a u tom vozu je bila cela Hrvatska. Sada, veli, obecava im pred celom Hrvatskom da ce ubrzo biti u Iloku, u Vukovaru i takodje u Baranji.
To se zaklinje Hrvatska, ona iz domovine i iz dijaspore; to je garancija da je buducnost hrvatske drzave i na Dunavu. Zive, rekao je, i pripremaju se za taj trenutak.
Svecana izvestacenost i stil tipicni za Tudjmana, coveka koga jos nije prosla opijenost slavom zbog nedavnih vojnih pobeda. Sa tom razlikom sto je u Krajini imao pred sobom malu i nemotivisanu vojsku, prepustenih svojoj sudbini od strane Beograda, dok je na Dunavu postrojena vojska jugoslovenske Federalne Armije (srpsko-crnogorske). Preteci proglas Vrhovnika i odbijanje Sarajeva da ode na pregovore mogli bi da poniste sve mirovne napore. Ali dokle ce oni voditi igru? Vec je suvise vremena proslo od 8. septembra iz Zeneve.
(naravno da se nastavlja)

Picka ti materina
04-10-2005, 00:08
obecao si THE END, govno jedno.
××××× ti mater u zvale, govno cigansko.
:smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16:

Kakav the End?
04-10-2005, 00:43
Pusti Trpimira neka pise... svi ga rado citamo, ja uzivam.

Trpimire, bog te pomogao, samo nastavi.

Trpimire
04-10-2005, 00:48
Bog te jeba, a magare tvoju kevu. Picko jedna ciganskosmrdljiva. :smile16: :)) :smile06:

Reci
04-10-2005, 00:59
Trpimire, kako je bilo dudati hrvatske kurcine, prvo nego si se okrenuo protiv njih?
Ajde ×××××u, samo ti reci svome ciki Simi. Sjecas se kako si to volio? ××××ga nema vise toga, prokockao si priliku, sad moras da cucas srpske pincice. Ali sto je, tu je, moras se prilagoditi na svinje.
:o

TRPIMIR
04-10-2005, 01:36
IDEMO DALJE

Danas je direktor USAID, americke agencije za medjunarodni razvoj, J. Brajan Etvud, u pratnji ambasadora Sjedinjenih Drzava u Zagrebu, Galbrajta, posetio Vojnic, Glinu, Petrinju i druga mesta severne oblasti bivse Krajine. Hrvatske vlasti izabrale su ovu zonu jer slucajevi pljacke, paljevina i masakra nisu bili tako cesti kao u juznoj oblasti koja je ponovo osvojena. Ono sto su videli, ipak, bilo je dovoljno Galbrajtu da kaze da, ako Hrvatska hoce da povrati poslednji svoj komadic koji je jos u rukama Srba, - istocnu Slavoniju i Baranju - mora dobro da se cuva od ponavljanja zloocina koji su pocinjeni u Krajini i da se "srpski problem u Hrvatskoj ne svodi samo na oblast ljudskih prava, nego je kljucni problem za reintegraciju istocne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema.
SAD zahtevaju da na ovoj teritoriji bude pronadjeno resenje koje ce omoguciti povratak hrvatskim i madjarskim izbeglicama koji su pobegli posle srpske secesije, a u isto vreme Srbima da obave svoj zadatak" i sprece etnicko ciscenje na svoju stetu kako se to dogodilo u Krajini. Srbi koji su tamo ostali bele su vrane, a i njih love.
Jedna od najcescih intelektualnih vezbi u Hrvatskoj je citanje izmedju redova, citanje nekih stranih novina ili pracenje programa stranih televizija, da bi se utvrdile neke neprijatne istine o zemlji koje rezim krije. Kao sto je ona koja se krije iza saopstenja Vrhovnika Tudjmana, koje je podeljeno juce, o "udaljavanju generala Vinka Verbanca sa njegovog polozaja i pocetku disciplinskog procesa protiv njega" zbog posledica vojne akcije koju je samovoljno poduzeo. U bilo kojoj demokratskoj zemlji vest kao sto je ova, o nekom generalu koji je izazvao politicku ili vojnu karastrofu (samo to moze da bude u pitanju), pojavila bi se na prvim stranicama novina i to sa najvecim slovima, sa svim mogucim pojedinostima. Ovde je gurnuta u poslednje redove saopstenja o unapredjenjima mnostva oficira, pod naslovom koji najavljuje samo to, a ne govori o ovom lisavanju cina.
(nastavlja se)